Към съдържанието

Снимка

БРФК - край или накъде?

• Моля, влезте за да отговорите
26 отговора на тази тема

#1 fowler

fowler

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 10 Мнения:

Публикувано 26 ноември 2020 - 07:58

Изглежда БРФК е извор на скандали, но най-вероятно и самият й край наближава и то подготвен от настоящит председател на БРФК /бившият замалко не успя/

Историята накратко:

-Няколко души, начело с настоящият председтел и съпругата му учредяват нова федерация, като бъдещото членството на всеки киноложки клуб ще се определя от няколкото души, по неясни критерии. Целта е маскирана като спасяване на кинологията, а истинската такава е пожизнено управление и финансово облагодетелстване от кинологията в България.

- Изпраща се писмо във ФСИ, с което се иска прекратяване членството на БРФК и членство на новата федерация /БНФК/ - изпратено е и подписано от самият председател

- Предоставя се официално и безвъзмездно племенната книга на БРФК на нова федерация - един от необходимите атрибути за членство във ФСИ

- След настояване от НАП да присъстват и да събират всички приходи от изложби и от издаване на родословия и други документи, председателя отменя всички изложби, затваря офиса, под претекст че е взломен, а има и COVID криза и на практика спира функционирането на БРФК.
Най-вероятната цел е след определено време самата държава в лицето на НАП да поиска несъстоятелност на БРФК.

С това затваряне се прекратява издаването на родославия, издаването на сертификати, т.е. няма никаква кинололжка администрация, най-вероятно България ще отпадне от членството във ФСИ, а всички които имаме кучила ще останем без родословия!

Разбира се, може и да не е верна информацията с която разпологам и настоящият председател да не остане в историята като човека довел до фалит БРФК и спрял развитието на кинологията в България.

Защото иначе трябва да бъде изгонен с камъни от храма!

#2 val4ak

val4ak

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1116 Мнения:
  • Име:Иван
  • Куче:Умря

Публикувано 26 ноември 2020 - 01:01

Изглежда БРФК е извор на скандали, но най-вероятно и самият й край наближава и то подготвен от настоящит председател на БРФК /бившият замалко не успя/

Историята накратко:

-Няколко души, начело с настоящият председтел и съпругата му учредяват нова федерация, като бъдещото членството на всеки киноложки клуб ще се определя от няколкото души, по неясни критерии. Целта е маскирана като спасяване на кинологията, а истинската такава е пожизнено управление и финансово облагодетелстване от кинологията в България.

- Изпраща се писмо във ФСИ, с което се иска прекратяване членството на БРФК и членство на новата федерация /БНФК/ - изпратено е и подписано от самият председател

- Предоставя се официално и безвъзмездно племенната книга на БРФК на нова федерация - един от необходимите атрибути за членство във ФСИ

- След настояване от НАП да присъстват и да събират всички приходи от изложби и от издаване на родословия и други документи, председателя отменя всички изложби, затваря офиса, под претекст че е взломен, а има и COVID криза и на практика спира функционирането на БРФК.
Най-вероятната цел е след определено време самата държава в лицето на НАП да поиска несъстоятелност на БРФК.

С това затваряне се прекратява издаването на родославия, издаването на сертификати, т.е. няма никаква кинололжка администрация, най-вероятно България ще отпадне от членството във ФСИ, а всички които имаме кучила ще останем без родословия!

Разбира се, може и да не е верна информацията с която разпологам и настоящият председател да не остане в историята като човека довел до фалит БРФК и спрял развитието на кинологията в България.

Защото иначе трябва да бъде изгонен с камъни от храма!

Събирайте се клубовете намерете пари за адвокати и започвайте . По форумите няма да стане .....

#3 ddimitrov64

ddimitrov64

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 224 Мнения:

Публикувано 26 ноември 2020 - 11:34

Наблюдавам киноложките прояви и организации в България доста повърхностно. Въпреки това от време на време получавам и по-конкретна информация. В интерес на истината, тази информация е по-ориентирана към старото ръководство. Тъй като за настоящото ръководство информацията ми е още по-оскъдна, реших да попрегледам сайта на БРФК. И тъй като, националните организации са много често арена на лични борби, къде с користни цели, къде с мерене на "кой е по-, по-, най-", за изграждане на обективно мнение не е лошо да се види информация и от "другата страна:". Ето откритото писмо на председателя на УС на БРФК: https://brfk.bg/otvo...lenove-na-brfk/

Пък членовете на БРФК трябва да решат възникналите проблеми.

В сайта им има и други документи.

Този пост е редактиран от ddimitrov64: 26 ноември 2020 - 11:38

#4 fowler

fowler

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 10 Мнения:

Публикувано 27 ноември 2020 - 04:19

И аз прочетох отвореното писмо на председателя.

Но то не дава обяснение защо скришом са направили нова федерация, не е даден отчет за приходите 

и разходите на БРФК /поне председателката на клуба ни твърди така/.

А и май не са сезирали полицията за кражбата на документи от офиса им - която кражба става доста удобно

извинение за всички нередности..

Факт е, че моите кучета могат да останат без родословия... А и не само моите!

Факт е също, че и съпругата на председателя /настоящият/ е касиер на БРФК- дори и да не официален такъв,

те е човекът, който прибира всички пари от изложби...

Доколкото знам, са ангажирани адвокати, но докато траят съдебните процедури, БРФК ще бъде унищожена от

настоящият й ръководител / който дълги години е бил заместник на стария и явно добре се е научил от него//.. 

#5 ddimitrov64

ddimitrov64

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 224 Мнения:

Публикувано 27 ноември 2020 - 10:43

И аз прочетох отвореното писмо на председателя.

Но то не дава обяснение защо скришом са направили нова федерация, не е даден отчет за приходите 

и разходите на БРФК /поне председателката на клуба ни твърди така/.

А и май не са сезирали полицията за кражбата на документи от офиса им - която кражба става доста удобно

извинение за всички нередности..

Факт е, че моите кучета могат да останат без родословия... А и не само моите!

Факт е също, че и съпругата на председателя /настоящият/ е касиер на БРФК- дори и да не официален такъв,

те е човекът, който прибира всички пари от изложби...

Доколкото знам, са ангажирани адвокати, но докато траят съдебните процедури, БРФК ще бъде унищожена от

настоящият й ръководител / който дълги години е бил заместник на стария и явно добре се е научил от него//.. 

Вижте как започнах поста си! Имам определена информация за БРФК, повечето от която е от близкото минало, а може би не толкова близко. Повечето е негативна. Това обаче, не значи, че нямаме нужда от такава организация. Напротив, затова не вземам страна, а се опитвам да създам дискусия и ако мога да съм полезен. Създаването на нова федерация може да бъде опит да се спаси именно това, което останало и може да се спаси, именно това което е направено и от което членовете имат нужда. Дали ще стане това или не, зависи само от членовете на федерацията. То федерация ще има, но важното е в каква насока ще работи и да отговаря на интересите на членовете си, ако не на всички, то на болшинството. Все пак - демокрация! Минал съм по подобен път в друга такава организация, бил съм член на ръководни органи, освобождавали са ме, пак са ме избирали. Важното е да се продължи да се работи в интерес на хората и естествено интересът трябва да съвпада с на този който работи. Моят съвет е да намерите някой измежду вас някой, който освен че е "запален" по кинологията общо казано, да има и юридически познания и работете в интереса на федерацията както работите за себе си. Извинявам се ако съм прозвучал поучително. Просто споделям личен опит. За тази организация за която говоря, освен че ме освободиха от ръководните органи, се опитаха и да ме изключат за това, че съм работил против интересите и. Е, не успяха! А след време, когато нещата за които работехме бяха разбрани от хората, започнаха да ме агитират да се връщам. И се върнахме, и не само аз, а и други, които бяха освободени.

• val4ak и Skitnik харесват това

#6 ddimitrov64

ddimitrov64

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 224 Мнения:

Публикувано 27 ноември 2020 - 10:53

Съгласно този документ: https://brfk.bg/vzlom-v-ofisa-na-brfk/, оставам с убеждение, че полицията е уведомена. Проверете дали е така в териториалното районно управление на МВР. Трябва да има заявителски материал и  образувано досъдебно производство. Ако няма подаден сигнал - трябва да се подаде, макар и късно - огласете това! Ако има - също!

#7 fowler

fowler

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 10 Мнения:

Публикувано 27 ноември 2020 - 11:54

В новата федерация /БНФК/ избора на членове и устав е от ръководството, т.е. членовете - клубовете по породи нямат никакви права. Едва ли има нещо общо с демокрацията :)

Ще се опитам да проверя дали е уведомена полицията за кражбата.

#8 ddimitrov64

ddimitrov64

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 224 Мнения:

Публикувано 27 ноември 2020 - 12:18

В новата федерация /БНФК/ избора на членове и устав е от ръководството, т.е. членовете - клубовете по породи нямат никакви права. Едва ли има нещо общо с демокрацията :)

Ще се опитам да проверя дали е уведомена полицията за кражбата.

Има ли БНФК учредителен акт? Има ли вече устав БНФК?  Показани ли са някъде? Ако ги имате, пратете ми ги на лични ако е възможно. Сега имам много време и бих ги разгледал.

Този пост е редактиран от ddimitrov64: 27 ноември 2020 - 12:22

#9 fowler

fowler

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 10 Мнения:

Публикувано 27 ноември 2020 - 12:41

Информацията е публична - в Търговският регистър.

Доколкото знам, е имало и писмо на председателя на БРФК към FCI за прекратяване членството на БРФК в FCI.

#10 fowler

fowler

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 10 Мнения:

Публикувано 28 май 2021 - 04:44

На основание чл. 26, ал. 1, изр. второ от Закона за юридическите лица с нестопанска цел Софийски градски съд, търговско отделение, свиква Извънредно общо събрание на членовете на „Българска републиканска федерация по кинология“ с ЕИК 121050057, което ще се проведе на дата 04.07.2021 /четвърти юли две хиляди двадесет и първа/ година от 10:00 часа на адрес гр. София, бул. „Цариградско шосе“ № 147, Интер Експо Център, Зала Мусала, при спазване на дневния ред, подробно описан в Определение № 62 от 27.05.2021 год., постановено по частно търговски дело № 876 от 2021 год.

#11 avdjiev71

avdjiev71

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 128 Мнения:

Публикувано 29 май 2021 - 07:57

На 28.05.2021г. се проведе ОС на СЛР - "Лебед" гр. Бургас, на което присъства г-н  Василев - председател на Националното сдружение.

Лично пред делегатите на ОС зададох въпроса на г-н Василев - "Какво се случва с БРФК и ловната кинология"?

Той ми отговори какво се случва в БРФК, както е написано в първия пост на темата.

Поканил е г-н Христозов на среща преди повече от месец, но до ден днешен нищо.

Нека някой да обясни как през 1992г. е създадена БРФК и си присвоява ловната кинология..............

Как ще учредиш нещо, като имаш толкова задължения към НАП....................

Този пост е редактиран от avdjiev71: 29 май 2021 - 07:58

#12 avdjiev71

avdjiev71

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 128 Мнения:

Публикувано 05 юли 2021 - 06:17

Какво става с БРФК?

Общо събрание и ..................

#13 fowler

fowler

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 10 Мнения:

Публикувано 08 юли 2021 - 07:28

Има избрано ново ръководство, както и са изключени 6 клуба от БРФК.

• avdjiev71 харесва това

#14 avdjiev71

avdjiev71

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 128 Мнения:

Публикувано 09 юли 2021 - 05:44

За дратовете ясно.

Кои са другите?

А за делото на 15.07.???

#15 fowler

fowler

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 10 Мнения:

Публикувано 11 юли 2021 - 05:45

Вероятно имате предвид делото за несъстоятелност на 15.07, предизвикано от Г. Христозов?

Новипт председател може да изиска спиране на  производството по несъстоятелност.

От март 2021 умишлено не е БРФК е извършвала никаква дейност, само и само да бъде обявена в несъстоятелност.

#16 fowler

fowler

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 10 Мнения:

Публикувано 14 юли 2021 - 07:18

С три дела срещу Извънредното общо събрание е спряно вписването в Търговският регистър на новоизбраното ръководство.

#17 avdjiev71

avdjiev71

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 128 Мнения:

Публикувано 28 юли 2021 - 07:15

Четете какво се случва в БРФК на сайта им.

Заседание на УС на 23.07.2021г.

#18 митьо

митьо

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 819 Мнения:
  • Име:Димитър Фетфаджиев
  • Оръжие:CZ 455, ИЖ 27ЕМ, Piper Bayard, Glock 17L, Diana AR-8
  • Куче:Дратхаари
  • МПС:Нисан Терано
  • ГрадИхтиман

Публикувано 28 юли 2021 - 09:04

С днешна дата трябва да са пуснали протокола от заседанието.

Минало е преди седмица.

Но и там нещата, като в СЛРБ, БЛРС, парламента и навсякъде в милата ни родина.

• avdjiev71 и Skitnik харесват това

#19 avdjiev71

avdjiev71

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 128 Мнения:

Публикувано 29 юли 2021 - 07:49

Имало е заседание на УС на БРФК с много интересни и важни решения.

На 04.07.2021г. е имало просто някакъв цирк.

#20 fowler

fowler

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 10 Мнения:

Публикувано 30 юли 2021 - 09:42

Имало е заседание на УС на БРФК с много интересни и важни решения.

На 04.07.2021г. е имало просто някакъв цирк.

На 4.07 е имало Извънредно Общо Събрание/ИОС/.

А на заседанието на старият УС /все още вписан в Търговският Регистър, поради обжалване решенията на ИОС/  са спрени съдийските права на 10 - на съдии, "изключени" са 11 председатели - в БРФК членуват ЮЛ, не могат да се изключват физически лица :)

За капак, Междунарадната киноложка Федерация е отменила наказанията, без въобще да се разправя с Г. Христозов. 

Информацията ми от хора, които са участвали в събитията.

• avdjiev71 харесва това

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Change Theme!