Към съдържанието


Снимка

Оптични прицели Zero Compromise Optic - ZCO Bulgaria


 • Моля, влезте за да отговорите
61 отговора на тази тема

#1 SSG

SSG

  Ловец

 • Ловец
 • PipPipPipPipPip
 • 205 Мнения:

Публикувано 17 декември 2019 - 02:53

K3iuVT.png
 
TewgfW.png
Привет  :)
 
     В следващите няколко реда бих желал да запозная любителите на прецизната стрелба с една нова , все още непопулярна по нашите ширини марка оптични прицели а именно - Zero Compromise Optic
 
Марката е доста нова , от около 2017г. е  и е резултат от общата идея на Джеф Хубър и Робърт Артвол да създадат съвършенната оптика за далечна стрелба . И двамата имат солиден опит в светът на оптичните прицели и са повлияли доста с работата си на цялостното развитие и еволюция на оптичните прицели за далечна стрелба през годините. 
 
Koй е Джеф Хубър ? -  това е основателят на Найтфорс и основният двигател на компаниятa в продължение на 22год. докато заема постът вицепрезидент . Той е основният "виновник" Найтфорс да са това което са днес .Той също така е и пряк ръководител на развойният отдел на компанията и благодарение на него се появяват  най-добрите модели на марката -NSX, ATACR и BEAST.
След като се оттегля от Найтфорс , Джеф Хубър основава компанията HPS LLC . Започва собствена развойна дейност както и съвместна дейност с Калес , като става техен ексклузивен дистрибутор за САЩ .По това време Робърт Артвол е главният изпълнителен директор(CEO) на Калес. В ходът на съвместната им дейност , Калес започват да правят специфични модели за американският пазар и доразвиват спортните си модели . Под ръководството на Джеф Хубър в рамките на няколко години завземат сериозен дял от пазарът на оптиките за далечна стрелба в САЩ а моделите К312 и К624 стават едни от най-предпочитаните сред стрелците на големи разстояния и спортните стрелци в PRS шампионатът на САЩ.
 
Някъде около 2015г. двамата решават да направят специализирана марка оптични прицели за далечна стрелба ,които да са проектирани и построени без никакви компромиси , прицели на друго ниво, които трябва да надхвърлят очакванията и изискванията дори на най-взискателните стрелци. И от тук идва и името на марката - Zero Compromise Optic
Същата година Робърт Артвол напуска Калес , за да се отдаде изцяло на новата марка заедно с Джеф Хубър . Робърт Артвол организира изцяло собствено производство на марката в Австрия по най-високи стандарти а Джеф Хубър организира отделно предприятие за асемблиране и дистрибуция на оптиките в САЩ  ....и това накратко е началото на марката.  :-) 
Проектирани и разработени от нулата са два модела прицели за далечна стрелба - ZC527 и компактният (ultra short)модел за далечна стрелба ZC420 .
Първите оптики излизат на американският пазар през лятото на 2018г. а година по-късно вече са налични и за европейският пазар.
 
Това което отличава оптиките от останалите е както цялостното им проектиране така и лимитираното производство, чиято основна цел е да не се жертва по никакъв начин качеството на изработка за сметка на количеството.Всяка една от оптиките се сглобява ръчно от начало до край от един техник.
 
 
В следващите няколко реда ще разгледаме и основните характеристики в конструкцията на прицелите.
 
-36мм. Диаметър на тубусът
 
36 милиметровият тубус позволява по-качествена работа на оптичната и механичната системи в прицелът. В тубус с по-малък диаметър работата на оптичната и механичната системи е компромисна и обикновено за сметка на една от двете. При оптиките ZCO този компромис липсва. Големите вътрешни лещи , разположени на характерни точки в корпусът , позволяват на оптичната и механичната системи да работят много качествено .  Резултат от това е ,че работният ход на вертикалната корекция е огромен - 35 мила ,на хоризонталната -20 мила , като в същото време по цялата дължина на работният ход , стойността на кликът остава постоянна  , както и размерите на скалата не се променят спрямо наблюдаваният обект/цел(reticle subtension)
По-голямото вътрешно пространство на тубусът позволява да се изолират и предпазят по- добре вътрешните компоненти от външни сътресения и удари.В резултат от това прицелът е способен да задържи точката на попадение при най-различни външни вредни влияния.Корпусът също така е допълнително усилен в конкретни зони , като там стената е оставена по-дебела. Въпреки това оптиката е една от най-леките в класът си с маса от 1070гр. 
Корпусът на оптиката е на практика екзоскелет в рамките на който са поместени всички взаимодействащи си компоненти и от ZCO са положили големи усилия да произведът едни от най-здравите и термостабилни корпуси. Всеки корпус на ZCO започва от солидна алуминиева заготовка , която се обработва на цифрово-програмни машини като в процесът многократно се освобождават натрупаните напрежения в метала чрез термообработка . Основната цел на това е точката на попадение да се запази непроменена в различните температурни диапазони.
 
Оптика
 
ZCO  използва ED(Extra-low Dispersion) лещи  на европейският производител- Schott. Schott са известни със своите превъзходни лещи и това е производителят на лещи който предоставя най- високото и постоянно качество в комбинация с най-новите технологии в производството на лещи.
ED(Extra-low Dispersion) лещите увеличават максимално резолюцията , контрастът и запазват максимално цветовете. 
ZCO също така предлага водещ дизайн и конструкция на окулярът , което спомага за максимално зрително поле , значителен eye box , значително фокусно отстояние(eye relief) и плоскост на образът. Всичко това спомага за по-голям комфорт за стрелецът и минимална умора на окото при целодневна употреба на прицелът. 5Х и 6Х кратното увеличение в комбинация с голямото зрително поле и широкият диапазон на корекция на паралаксът (от 25м. до безкрайност) , правят оптиката подходяща за най-различни стрелкови приложения(спортна,тактическа и ловна стрелба).
Водещият дизайн на окулярът при ZCO също така спомага за по-бързото намиране и прихващане на целта  дори и при сложни и нестабилни позиции на стрелба , като в същото време улеснява и т.н. shot recovery – или максимално бързото последващо намиране на целта след изстрел.
ZCO e като цяло една от оптиките за далечна стрелба  с най-широко зрително поле .
Всяка една леща минава през допълнителен качествен контрол след като пристигне от производителят. За разлика от останалите компании , в ZCO отделят много специално внимание на Индексът на пречупване (Refractive Index) , който е много важен параметър. Ако индексът на пречупване е извън минималните и специфични толеранси , това може да доведе до непостоянна стойност на кликовете както и до непостоянен размер на скалата спрямо наблюдаваният обект/цел(reticle subtension) С оглед на това , в ZCO всички лещи преминават през допълнителна времеемка ръчна обработка , за да е сигурно ,че всички лещи отговарят на изискванията във всяка една произведена оптика.
Вътре в корпусът , лещите са монтирани посредством иновативната CLS система ( Center Lock System) , след което са допълнително осигурени като са  залепени в механичните си легла с помоща на фотополимерни лепила.CLS системата автоматично центрова лещата и я държи абсолютно концентрична без почти никакъв стрес върху нея. В резултат от това всеки оптичен елемент е прикрепен към тялото на оптиката посредством най-солидният и стабилен метод , без почти никакъв стрес а това води до максимална издръжливост на сътресения . Това е и най- еднообразният и стабилен начин за захват на оптични елементи .
При повечето прицели за далечна стрелба , обикновенно като отделна екстра се предлага допълнителен лост който се монтира около рингът за вариото и така улеснява въртянето му . При ZCO , той е изрязан директно и е неразделна част от рингът за вариото , което улеснява въртянето без да пречи на работата с болтът. Също така е обърнато специално внимание на въртящият момент нужен за завъртането на всички контролни турети и рингове , така че ако е нужно да може да се направи рязка промяна в позицията на всеки един контролен ринг/турет , като това да става с гладко и непроменящо се усилие дори и при ниски температури.Като допълнителна екстра е , че рингът за вариото е допълнително повдигнат и зоната в която са гравирани числата за увеличенитео е наклонена така,че да се виждат дори и от позиция за стрелба.
Окулярът също така е снабден с бърза диоптрична корекция която може да се заключва и така да остава непроменена от случайни опирания на окулярът в калъфът на карабината или други предмети. Заключването на диоптричният коректор също така помага много когато се използват т.н. „бързи капачки“ ,които когато са отворени доста често спомагат за неволно завъртане на диоптричният коректор и разфокусиране на скалата , когато същият не може да бъде заключен .
 
Механика
 
В основата на вътрешната механика на ZCO седи изключително здрава и издръжлива еректорна пружина , която е резултат от продължителни тестове с най-различни като дизайн и материали  видове еректорни пружини . Главната пружина при ZCO e значително по-голяма , по-издръжлива и с по-постоянни показатели по цялата дължина на и отвъд работният си ход спрямо който и да е друг оптичен прицел на пазарът.
В изработката на механизмите за вертикална и хоризонтална корекция са вложени специфични материали в отделните компоненти с цел доживотна и безпроблемна работа. Клик- механизмите са изработени с елементи от закалена стомана които са изрязани с електро-ерозийни машини за по-голяма прецизност.Крайният резултат е възможно най-прецизният възможен метод ,който да произведе механизъм способен да издържи във времето на големи и чести натоварвания ,без да промени стойността на кликът в резултат на износване.
Всички резбови компоненти и връзки са ръчно напаснати с цел да се постигне максимално плътна сглобка.
Целият ход от 35 мила по вертикала се постига в рамките на 2.25 оборота на вертикалния турет а ходът на хоризонталната корекция е 20 мила. В корпусът на вертикалният турет е вградена системата R2Z (Return 2 Zero) , която позволява да се слезе  0.5 мила под нулата. В горният край на вертикалният турет има индикатор за оборотите на турета , който в нормално положение е скрит и със всеки оборот се показва с по едно деление. Индикаторът е така проектиран че да е лесен за забелязване с което лесно да ориентира стрелецът за моментните корекции по вертикала.
Туретите са проектирани да са ниско профилни и с голям диаметър , това ги прави по- трудни за неволно закачане по теренът или в калъфът или раницата. В същото време кликовете са направени с по-голямо отстояние един от друг, за да бъдат по-лесни за усещане и визуална идентификация , а големият диаметър на туретът служи за по-лесно захващане под стрес , с мокри или измръзнали ръце .
Всички вътрешни компоненти са изработени на 5-осни CNC машинни центрове , като се произвежда по един компонент само а не няколко наведнъж. Това прави процесът по-скъп и времеемък , но за сметка на това повишава крайното качество.
Маркировката за кликовете , както и числата на туретът са гравирани с по-едър шрифт , така че да са лесни за идентификация дори и от хора с отслабено зрение.Туретите също така могат да се заключват с едно натискане , което е от значение при транспортиране и най- вече при работа на терен където винаги има опасност нещо да закачи туретът и да му промени корекциите преди изстрел.
Корекцията на паралаксът започва от 25 метра до безкрайност , което прави оптиките подходящи както за стрелба на къси дистанции така и за много далечни изстрели.Паралакс-коректорът  има отличен баланс между скорост и прецизност което спомага за бързото постигане на образ лишен от паралакс дори при тежък мираж или други тежки условия за стрелба.
Всички оптики на ZCO , разполагат със ситемата AIM за осветяване на скалата ( Automatic Illumination Management) . Тя е поместена в корпусът на паралакс-коректорът , което я прави прибрана и удобна за активиране като в същото време не възпрепятства свободното виждане на туретите както и не заема от ценното пространство върху тубусът с което да изисква по-специфични монтажи и начини за монтиране върху оръжието. AIM системата позволява безстепенно увеличаване на силата на подсветката както и избор измежду два цвята на осветяване на скалата (Червен и Зелен) . AIM системата също така е снабдена с датчик за движение и “Standby” режим , който се активира когато в продължение на 3 мин.  няма засечено движение , тогава подсветката се изключва и се включва при последващо леко движение на прицелът.Системата разполага и с “Auto –off” режим , който се активира когато няма засечено движение в продължение на 2 часа , тогава подсветката се изключва и се включва с леко завъртане на реостата. AIM системата също така деактивира подсветката когато ъгълът при вертикален наклон надвиши 75 градуса , както и при страничен наклон от 45 градуса. Всички тези функции водят до по-дълъг живот на батерията и удобство за стрелецът. Има и допълнителен бутон с който AIM системата може да бъде изключена и така подсветката на скалата да остане в стандартен режим .
 
Zero Compromise Optic - http://www.zcompoptic.com/
 
В следващите постове ще разгледаме и параметрите на двата модела по отделно  :)  .
 
dU64r1.jpg
YDOClQ.jpgyo6fXR.jpg

Този пост е редактиран от old_hunter: 19 декември 2019 - 09:36

 • profiH'87, bat-kiffi, the_hunter_84 и 8 други харесват това

#2 SSG

SSG

  Ловец

 • Ловец
 • PipPipPipPipPip
 • 205 Мнения:

Публикувано 17 декември 2019 - 02:44

Zero Compromise Optic - ZC527


 

 

qyXESr.png

 

 

Specifications table
spec-table-527_4_orig.png

 


 Fefjns.pngANno8e.pngnq8Hj5.pngZOQZRP.pngybRnAh.pngbz78C5.png
BWzH9E.jpg
 
 
 
ЦЕНА : 7390лв.(с ДДС)
 
За поръчки :
 
фирма: ЕНЕРГИЯ ЕООД - Ексклузивен дистрибутор на Zero Compromise Optic за България
тел: 0899 8 седем 9 333
тел: 0897 303 нула 75 - Валери Иванов 
е-поща: energia.ltd@abv.bg
или ЛС
   

Този пост е редактиран от old_hunter: 19 декември 2019 - 09:38

 • todor_gps, valeri ivanov и JEMiliov харесват това

#3 2cv

2cv

  Ловец

 • Ловец
 • PipPipPipPipPip
 • 219 Мнения:
 • Оръжие:zkm 452-2e .22lr lux, maverick 88, sako85 varmint .308Win

Публикувано 17 декември 2019 - 05:45

 Много добро предстаяне - браво. Да попитам колко е гаранцията на оптиките, и как стои въпроса със гаранционното обслужване?


 • SSG харесва това

#4 SSG

SSG

  Ловец

 • Ловец
 • PipPipPipPipPip
 • 205 Мнения:

Публикувано 17 декември 2019 - 06:07

Оптичните прицели на ZCO са с доживотна гаранция . Единственият компонент който не се покрива от доживотната гаранция е подсветката на оптиката - тя е с 2год. гаранция , за всичко друго доживотната гаранция важи. 

В случай на проблем , оптиката се връща при нас , а от нас отива обратно в заводът . Времето за връщане обратно на оптиката не би трябвало да е повече от 30 дни .

 

Условията на гаранцията - http://www.zcompopti...m/warranty.html


 • 5_AR и valeri ivanov харесват това

#5 SSG

SSG

  Ловец

 • Ловец
 • PipPipPipPipPip
 • 205 Мнения:

Публикувано 18 декември 2019 - 03:36

Zero Compromice Optic - ZC420 - (Ultra short)

 

79xBhf.png

 

Технически параметри:
Увеличение : 4-20
Обектив: 50 мм.
Диаметър на тубусът: 36мм.
Стойност на клик : 0.1Mil
Вертикална корекция: 35 mils
Заключване на верт. турет: ДА
Хоризонтална корекция : 20 mils
Заключване на хор. корекция: ДА
Зрително поле на 91м. - 8.55м. - 1.82м.
Фокусно отстояние - 9см.
Компенсация на паралаксът : 25м. - безкрайност
Дължина: 32.5см.
Маса: 980 грама.
Скали: MPCT 1 ; MPCT 2
Подсветка : Зелен и Червен цвят
Фокална равнина : Първа

 

V9UH9g.png53mXuJ.png9iiJBV.pngUhozL4.png79xBhf.pngybRnAh.pngfccUw8.jpg
 

 

 

 

ЦЕНА : 6990лв.(с ДДС)
 
За поръчки :
 
фирма: ЕНЕРГИЯ ЕООД - Ексклузивен дистрибутор на Zero Compromise Optic за България
тел: 0899 8 седем 9 333
тел: 0897 303 нула 75 - Валери Иванов 
е-поща: energia.ltd@abv.bg
или ЛС

Този пост е редактиран от old_hunter: 19 декември 2019 - 09:39

 • todor_gps и valeri ivanov харесват това

#6 SSG

SSG

  Ловец

 • Ловец
 • PipPipPipPipPip
 • 205 Мнения:

Публикувано 18 декември 2019 - 03:50

Скали
 
MPCT-1
 
BnvpJG.jpg
 
 
MPCT-2
 
 
V4X4kk.jpg
 

 • todor_gps и valeri ivanov харесват това

#7 SSG

SSG

  Ловец

 • Ловец
 • PipPipPipPipPip
 • 205 Мнения:

Публикувано 18 декември 2019 - 10:10

В края на лятото направихме първото "бойно" кръщене на едни от първите ZCO в БГ . Пуснахме се на едно от състезанията по Т-клас , което включваше и нощни стрелби. Оптиките се представиха страхотно , общо взето е най-доброто с което съм стрелял до сега , може би оптиката с най-висока резолюция и най-добро поведение в мираж . За съжаление се издънихме на няколко упражнения и по-далеко от второто място не можахме да стигнем , но цялостното преживяване си струваше.

Към момента 4-5 от най-добрите ни състезатели които са винаги в челната тройка ,вече минаха на ZC527 :)

 

Малко снимки:

 

 

RlxeGf.jpghWGEf5.jpgf3nafb.jpgK5j5HZ.jpgsCu0xV.jpgtYRaxr.jpg7tl5Ip.jpgyu2KWH.jpg4NmMdE.jpg

 

След състезанието по тъмно , на фенерче пред мишената , успях да направя и една интересна група от 3 изстрела на 305м.  със ZCO-то

 

S4zg5l.jpg


Този пост е редактиран от SSG: 18 декември 2019 - 10:31

 • LyudmilLov, old_hunter, 5_AR и 5 други харесват това

#8 SSG

SSG

  Ловец

 • Ловец
 • PipPipPipPipPip
 • 205 Мнения:

Публикувано 19 декември 2019 - 03:55

За да не се остава с погрешно впечатление , че оптиката става само за състезания и стрелба по терористи  трябва да спомена ,че доста успешно се пълни и фризерът с нея . :)

Преди няколко седмици ходихме до Румъния на лов за лопатари . Не търсихме трофейни животни а просто за месо , така че изстрелите трябваше да са само в главата ,за да не прахосаме ценната суровина (както казва Pile  :D ). На сравнително къси дистанции между 120 и 200м. успях да прибера 4 животинки . Само изстрели в главата , за да не ми се кара Pile , който беше с мен през цялото време , насочваше огъня и да ме държеше под контрол. :D

-Pile вика: Стреляй в дясното ...и докато го каже ...пада лявото..... както и да е, грешка в комуникацията , аз по принцип имам сериозен проблем с ушите от стрелбата , как да чуя някой какво ми шепне?

 

Първият ден пълних фризерът със старата Манлихерка - 2 бр. лопатари

Вторият ден пълних фризерът с Бергарата на един приятел , дето я стягаме състезателка да става и тя.Бергарата беше в 6.5 криидмор и исках да я пробвам , тя също  беше със ZCO-ZC527 - и с нея 2 бр. лопатари .

Третият ден бяхме само на фото-лов и импровизиран лов на хищник чрез примамване.Оказа се ,че в Румъния почти няма чакали и лисици. На свирката реагираха само 3 бр. цигани които крадяха дърва наблизо от ловното стопанство и се изнизаха с каруцата покрай нас. 

Четвъртият ден -  само фото-лов.

 

Доста животинки видяхме , общо нашата група отстреля 9 броя лопатари и една лисица ....ааа и един фазан.

Фазанът се наложи да го гръмна принудително след нещо като облог с местните горски. Нещо стана на въпрос дали можел да се уцели фазан с карабина в главата и тия не вярваха че може щото много му била мърдала главата...и така. Подарихме им после един фазан без глава отстрелян от 96м. с раницата за предна опора.

Трябва да спомена ,че Румънците са доста назад от нас като оборудване (пушки,оптики и т.н) и според мен за това им се струваше невъзможен изстрелът по фазанът. От това което видях, там стрелят масово с 20-30 годишни оптики. Също така са и големи паласпури при оправянето на животните - работят с брадви , чукове и т.н.  добре , че Pile оправи нашите животни , че не знам какво месо щяхме да вземем иначе.

Чакалата бяха и те малко неудобни , само прав можеше да се стреля от импровизирана опора.

 

 

 

Малко снимки :

 

Първи ден - 2 бр. лопатари- със старото SSG 69 -  голяма машина ,все още държи 0.3 моа със добра рецепта а е на около 9000 изстрела вече .Цевта му е -язва до язва , на места и с прекъснати полета обаче няма грешка.Обаче няма и снимки от първият ден с изключение на няколко трофея които снимахме в трапезарията. :)

 

pgLS5v.jpg

98duzV.jpg

 

 

 

Вторият ден - със Бергарата - 6.5 криидмор - 2 бр. лопатари

 

VNv13b.jpg

kqaXow.jpg

nMAomF.jpg

 

 

Някой беше гръмнал покривът на чакалото с едри съчми  :lol:

 

Jh84QV.jpg

 

 

 

Третият ден малко лов на хищници чрез примамване в близката нива.Общо взето нищо не излезе , само 3бр. цигани от близката горичка ... с каручка пълна с дърва :D

 

H2CEDy.jpg

nnVrNa.jpg

 

Цигани в акция  :D

 

Nh2mJK.jpgYz3grZ.jpg

 

 

 


 • mir777, Планинички, n960 и 10 други харесват това

#9 SSG

SSG

  Ловец

 • Ловец
 • PipPipPipPipPip
 • 205 Мнения:

Публикувано 19 декември 2019 - 04:23

От целият лов в Румъния , най-ценният трофей за мен си остана фазанът дето трябваше да отстреляме  заради облогът с местните горски.Изстрелът беше сравнително труден понеже трябваше да стрелям седнал с опора от раницата , нямаше възможност за двунога и стрелба легнал понеже тревата беше по-висока от двуногата.Дистанцията - 96м. Фазанът щъкаше в края на една нива и тук там си показваше главата над тревите ...и го прибрахме.

Другият лов си беше просто добив на месо. 

После го подарихме на горските , но си запазих двете най-дълги пера от опашката и ги пъхнахме в празната гилза за трофей :)

 

wwMI5a.jpghD084l.jpgRzlUqE.jpg5rAWpP.jpg


Този пост е редактиран от SSG: 19 декември 2019 - 04:50

 • Планинички, n960, pile и 8 други харесват това

#10 SSG

SSG

  Ловец

 • Ловец
 • PipPipPipPipPip
 • 205 Мнения:

Публикувано 19 декември 2019 - 04:39

Четвъртият ден - само фото-лов

 За около час-два на чакалото видяхме почти всички видове животни които бяха в това стопанство .

 

4owyRC.jpgSu5PzB.jpgDajhKg.jpgEE49hm.jpgxvOMyx.jpgySaLs0.jpg

 

 

Малко сухи тренировки с бързомерът. :)

 

nLCwnA.jpgWGffzc.jpgBfqvbP.jpgiUyLkW.jpg


 • mir777, Иван Кючуков, JPB и 13 други харесват това

#11 valeri ivanov

valeri ivanov

  Ловец

 • Ловец
 • PipPipPipPipPip
 • 97 Мнения:
 • Име:Валери

Публикувано 21 декември 2019 - 06:41

.


Този пост е редактиран от valeri ivanov: 21 декември 2019 - 06:44


#12 SSG

SSG

  Ловец

 • Ловец
 • PipPipPipPipPip
 • 205 Мнения:

Публикувано 21 декември 2019 - 06:46

Още една Бергара от тази седмица - бъдеща състезателка, отново в 6,5 CM , окомплектована със спусък Trigger Tech (настроен на 230гр. ) , дулен спирач , база SPUHR 20 Moa , Моноблок на SPUHR  и ZC527 със скала MPCT2

 

 

 

OKPPQA.jpgFeAGBI.jpg6J80fO.jpgJkh0wO.jpg


 • 5_AR, NICK77 и todor_gps харесват това

#13 SSG

SSG

  Ловец

 • Ловец
 • PipPipPipPipPip
 • 205 Мнения:

Публикувано 22 декември 2019 - 05:18

Акюраси с 29 инчов Бартлейн в 6.5CM  и ZC527 със скала MPCT-2

 

Tie5AO.jpg

 

28 инчов Бартлейн  :)  и ZC527 със скала MPCT-2

MuGDgq.jpgOctZiF.jpg


Този пост е редактиран от SSG: 22 декември 2019 - 05:46

 • V_n V_v, todor_gps, boyan stoychev и още 1 харесват това

#14 todor_gps

todor_gps

  Ловец

 • Ловец
 • PipPipPipPipPip
 • 4461 Мнения:
 • Име:Todor
 • Оръжие:Steyr, Иж-12;
 • Куче:Нямам....

Публикувано 25 декември 2019 - 02:28

Аз така от любопитство, Бергарата с каква дължина на цевта е?

И защо другите две тупалки са с 28-29" цеви, така ги продават?.... :lol2: :256605:


 • SSG харесва това

#15 SSG

SSG

  Ловец

 • Ловец
 • PipPipPipPipPip
 • 205 Мнения:

Публикувано 26 декември 2019 - 01:28

:D Бергарата от последният пост е със 61см. тежка цев(22мм), иначе тази която е от "ловните " снимки по-горе е по къса , нещо като 57см. ми се върти по спомен и е с полутежка цев(19мм).

На тупалките цевите  не са оригинални , малко по-дълги са , за да са по-близко до мишените :)


 • DrOhboli, 5_AR, todor_gps и 2 други харесват това

#16 todor_gps

todor_gps

  Ловец

 • Ловец
 • PipPipPipPipPip
 • 4461 Мнения:
 • Име:Todor
 • Оръжие:Steyr, Иж-12;
 • Куче:Нямам....

Публикувано 26 декември 2019 - 01:54

:D Бергарата от последният пост е със 61см. тежка цев(22мм), иначе тази която е от "ловните " снимки по-горе е по къса , нещо като 57см. ми се върти по спомен и е с полутежка цев(19мм).

На тупалките цевите  не са оригинални , малко по-дълги са , за да са по-близко до мишените :)

Последно време, нямам време за стрелба, но все на там ме дърпа, то си е като лош навик.....но такива гледки галят очите..... :D#17 SSG

SSG

  Ловец

 • Ловец
 • PipPipPipPipPip
 • 205 Мнения:

Публикувано 18 януари 2020 - 05:25

От тази година ще има и нова спортна скала - MPCT-3 -  допълнително оптимизирана за стрелба при вятър и със ситема за бързо измерване на дистанции .

 

MPCT-3 

 

stBCDT.png
ElbfAp.png


#18 SSG

SSG

  Ловец

 • Ловец
 • PipPipPipPipPip
 • 205 Мнения:

Публикувано 31 януари 2020 - 04:36

Една Бергарка , със 72см карбонова цев в кал. 308 Win. Bisley Match и Zero Compromise - ZC527 със скала MPCT-2 , база на Spuhr - 20MOA  и моноблок на Spuhr

 

 

EB0zEB.jpgqn2rM9.jpgpeLw7N.jpgD2oIE8.jpge0OEc0.jpgY6k8Zn.jpgg0T36r.jpg


 • Todir, Щирлиц, pile и 5 други харесват това

#19 SSG

SSG

  Ловец

 • Ловец
 • PipPipPipPipPip
 • 205 Мнения:

Публикувано 09 февруари 2020 - 12:40

Един проект от миналата седмица .

Zero Compromise ZC420 със скала MPCT-2 и Блазер Р8 с карбонова цев в 6.5 Creedmoor , карбонов приклад и 36мм рингове на Spuhr.

 

 

iPHY0F.jpgFjlXD6.jpgfg4TAG.jpgSm1JCn.jpgyZV2dj.jpgmdopYy.jpgiFuPEj.jpglvsola.jpgwWl40a.jpg

 

 

 

Модифицирана спортна корона тип Cooper Dish Target Crown  с допълнителна 11 градусова корона. 

 

 

 

oIZnb5.jpg


Този пост е редактиран от SSG: 09 февруари 2020 - 12:49

 • n960, damian1, Stoqanov и още 1 харесват това

#20 SSG

SSG

  Ловец

 • Ловец
 • PipPipPipPipPip
 • 205 Мнения:

Публикувано 09 март 2020 - 07:58

Един от последните проекти -Zero Compromise Optic ZC527 и  Тика Так1 с 26 инчов Sassen -single cut - benchrest heavy контур - 1:8 стъпка .
Калибър 6.5 Creedmoor Match .
 
rczvcv.jpg
WW1cEy.jpg
M4uwIq.jpg
zZ1ldA.jpg
NwKPLA.jpg
 
И тестовата стрелба на 100м. 
 
 
gyqK28.jpg
UZW3Qo.jpg
DGviGU.jpg
q0IT7x.jpg
R5PRVm.jpg

 • ДБД, Todir, emil5koff и още 1 харесват това
0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Change Theme!