Джобни печки
Публикувано 06 ноември 2012 - 02:30
- NedforspidLef харесва това
Публикувано 06 ноември 2012 - 06:18
Изключително полезна вещ .... !!!
Увеличи малко снимката , че не Фърлям до там .... http://www.lovecbg.c...tyle_emoticons/default/good.gif
Публикувано 06 ноември 2012 - 06:50
Изключително полезна вещ .... !!!
Миналата година ми подариха такава,японска за около 60лв.Много съм доволен.Излизал съм с нея в големите студове при -15-20 градуса под нулата и вършеше работа.
Този пост е редактиран от lovecbg: 06 ноември 2012 - 07:27
Публикувано 06 ноември 2012 - 07:25
Публикувано 06 ноември 2012 - 08:58

Прикачени файлове
Този пост е редактиран от lov: 06 ноември 2012 - 09:00
- n960 и patelan харесват това
Публикувано 06 ноември 2012 - 09:17

- Илиян Недялков харесва това
Публикувано 06 ноември 2012 - 09:33

Прикачени файлове
- ДБД харесва това
Публикувано 06 ноември 2012 - 10:06
- vve харесва това
Публикувано 06 ноември 2012 - 10:10

Публикувано 07 ноември 2012 - 12:15
Веднага нахлузвате платнения калъф и я слагате в джоба. В пазвата не става защото там няма много въздух а на нея им трябва за да работи.Отделно потта от тялото макар и студено си я има и има по висока влажност и им пречи. Може с ръка все още да държите резервоара за да подобрите изпарението ако е много студено докато тръгне нормално да работи.
Уважаеми колега, точно тук мисля че не си прав !
Може би зависи и от конкретните печки, но поне моите две, / японски с платинени дюзи/ съм ги направил с дълги шнурчета и през врата ми висят на гърдите !
Има много по - добър ефект, отколкото да стои в който и да е джоб !
Даже, когато дълго стоя на място е достатъчно да раздвижиш якето около кръста и топлата вълна направо те обгръща ... !!
Този пост е редактиран от SSt: 07 ноември 2012 - 12:49
Публикувано 07 ноември 2012 - 12:32

Публикувано 08 ноември 2012 - 09:48
Публикувано 08 ноември 2012 - 10:04
Публикувано 08 ноември 2012 - 11:15
Май ще те викам, за показно да покажеш как работи. Имам от тези с зелените калъфи.Същото китайче като моите двете долу на последния ред и кутийката е от тях. . Само че аз ги вех от китайчетата в илиенци за по 8 лева. И то с явната тенденция да им сложа свестни катализатори защото тъкмо бях поръчал на един колега един лот и му хартисваха.
Иначе с паленето по горе съм обяснил няма никаква разлика.
Публикувано 08 ноември 2012 - 06:20
Светльо става на въпрос докато се разгорят макар че и после пак по трудничко работят. Ако се вгледаш в снимките и моите са на дълги връвчици. И аз слагам в пазвата ама не на голо дето се казва под връхната дреха. И понеже съм пробвал какви ли не варианти най удачното се оказа като си заших едни вътрешни джобчета на подплатата на една стара военна шуба. Две джобчета от към кръста и две от пред. Така имат достатъчно въздух и греят много по добре. А даже отпред оставям едното копче незакопчано и мушкам там ръката на топличко пръсчето да е в готовност да дръпне спусъка. Паля ги още в къщи намотавам ги по джобчетата мятам шубата на задната седалка и до де стигна до мястото вече са се разгоряли. няма калъвчета и връвчици да ми се мятка и пречат после.
Но последно май намерих по добър вариант да не се навличам толкова. Припадна ми еди огромен брезентов чувал и му сложих едни презрамки. Притягам го точно под мишниците и влизам вътре барабар със стола. Голямата печка закачена тоно под столчето и няма студ дето да ме уплаши. Идеята не е моя откраднах я от някакъв каталог в който предлагаха такива термочували за варда. Даже имах идеята да направя малко такива но не ми оставава време и за тая занимавка. Щото както е тръгнало че за свинския сега едва успявам да се включа камо ли за хищници после.
Иначе и моите всичките са с платинени катализатори дори и китайчетата.
Благодаря колега за споделения опит в експлоатацията на тези благинки !
Ее ... това с брезентовия чувал и всичко в него .... не съм се сещал ... http://www.lovecbg.c...tyle_emoticons/default/good.gif
Аз имам чувал с презрамки от Франконията точно за чакало и общо взето, практикувам следното:
- влизам в чувала, запалвам по - малката печка и я пускам на дъното /естествено в калъфчето/
- презрамките на чувала ги слагам в/у вълнена риза, пуловер или полар.
- после слагам другата печка с връвта така че да е на нивото на гърдите, но в/у пуловера или другото.
- накрая, като се наместя на стола, обличам отгоре якето, затворено до горе, .... качулката в/у шапката.
- готов съм да чакам , даже и в най - сериозния студ .....случвало се и да заспивам ... !
- имало е случаи, да ми стане толкова топло на гърдите, че да премествам печката под лява или дясна мишница, въпреки че е достатъчно да раздвижиш якето и чувала отдолу, и да разсееш горещото към гърба и кръста !
Това си има обаче и недостатък: както вземеш бинокъла да разгледаш нещо отпред, или дигнеш пушката .... окулярите на оптиката и бинокъла за нула време се замъгляват ..... няма пълно щастие

- cold харесва това
Публикувано 08 ноември 2012 - 09:40
Този пост е редактиран от lov: 08 ноември 2012 - 09:45
- n960 харесва това
Публикувано 13 декември 2016 - 08:53
Публикувано 13 декември 2016 - 10:56
Здравейте,мисля че,вече наближава времето за джобните печки бихте ли дали съвет какви от къде,за сега съм се ориентирал към зипо,но ще съм благодарен и за вашето мнение
Истината е в дюзата, другото е резервоар. За сега най-добра се оказа японската-платинена.
http://landmark-bg.com/%D0%B4%D0%B6%D0%BE%D0%B1%D0%BD%D0%B8-%D0%B3%D1%80%D0%B5%D0%B9%D0%BA%D0%B8/
Прочети и това:
Този пост е редактиран от stoeger: 13 декември 2016 - 11:08
- BlaseR^ харесва това
Публикувано 13 декември 2016 - 02:26
Здравейте,мисля че,вече наближава времето за джобните печки бихте ли дали съвет какви от къде,за сега съм се ориентирал към зипо,но ще съм благодарен и за вашето мнение
Колега, виж ще бъда честен относно Зипо-то. НЕ СИ ДАВАЙ ПАРИТЕ. Имам Зипо имам и китайка. Кътайката топли, грее, и като време върви в пъти повече от зипото. А също така е и в пъти по евтина от зипото. За тези пари си вземи две китайки ако искаш и пари за бензин ще ти останат. Аз ползвам бензин Зипо черната тубичка. Забравих за бензина да добавя: вземай само оригинален, този от магазин за един лев го забрави с него не можах да ги подкарам ни една. Помисли си.
Този пост е редактиран от asti: 13 декември 2016 - 02:30
- BlaseR^ харесва това
Публикувано 13 декември 2016 - 03:23
Благодаря ви,вече си поръчах от японската един брой,дано в събота времето е хубаво (студено) свинско,че да я тествам
- stoeger харесва това
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни