Към съдържанието

Снимка

Джобни печки

• Моля, влезте за да отговорите
70 отговора на тази тема

#1 zkk

zkk

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 792 Мнения:
  • Име:Swetoslav
  • Оръжие:всякакво
  • Куче:вече нямам
  • МПС:UAS - 31519 редукторен
  • ГрадАприлци

Публикувано 06 ноември 2012 - 02:30

Изключително полезна вещ .... !!!

Прикачени файлове

• NedforspidLef харесва това

#2 n960

n960

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 3098 Мнения:

Публикувано 06 ноември 2012 - 06:18

Увеличи малко снимката , че не Фърлям до там .... http://www.lovecbg.c...tyle_emoticons/default/good.gif

#3 lovecbg

lovecbg

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1373 Мнения:
  • Име:Йордан
  • ГрадСофия

Публикувано 06 ноември 2012 - 06:50

Миналата година ми подариха такава,японска за около 60лв.Много съм доволен.Излизал съм с нея в големите студове при -15-20 градуса под нулата и вършеше работа.

Този пост е редактиран от lovecbg: 06 ноември 2012 - 07:27

#4 ДБД

ДБД

БАЙ ЧЕПИК

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5719 Мнения:
  • Име:Данаил
  • Оръжие:няколко
  • Куче:от 31.10.2013г. вече нямам !
  • МПС:Жабче, с фланци.
  • ГрадРусчуклийска околия .

Публикувано 06 ноември 2012 - 07:25

Не съм ползвал таково чудо, ама маи ще се пробва .

#5 lov

lov

Златен Потребител

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1286 Мнения:
  • Оръжие:кривак
  • Куче:гонче
  • МПС:2х2 кракомобил
  • Гради аз не знам

Публикувано 06 ноември 2012 - 08:58

Малко с копиране но поста си е мой от другия форум но гледам и тука същата тема на ново се отваря. А и направих малко снимков материал. Инструкция за палене на тия печки: Никога ама за нищо на света не ползвайте бензин от бензиностанции. То че няма вече оловен но той пък на 1000% я убива веднъж за винаги. Вода и масло също отравят катализатора. Ако наистина е платинен се оправя но не е за предпочитане. Не го пипайте с пръсти просто даже го пазете от всякакъв допир с каквото и да е било. Относно бензина и аз ползвам медицински. Едно е по евтин и наистина както е забелязал колегата по не мирише и работят по добре с него. Ако към нея имате мярка никога не завишавайте количеството бензин. Ватата която е вътре не трябва да се допира до дюзата. Капка бензин в течно състояние ако попадне върху катализатора дори и да е влязла в режим на работа почти винаги я гаси мигновено. След като я напълните обърнете я на долу и леко тръснете за да отстраните евентуално някоя капка в повече бензин и чак тогава поставете катализатора. Ако капе от нея бензин просто изчакайте докато спре и следващия път намалете дозата. Преди да я запалите подръжте в ръка за да се подгрее резервоара за да почне изпарявана на бензина и чак тогава с газова запалка го подгрейте хубаво и веднага сложете перфорирания капак. /препоръчително за да не се опушва катализатора/ Веднага нахлузвате платнения калъф и я слагате в джоба. В пазвата не става защото там няма много въздух а на нея им трябва за да работи.Отделно потта от тялото макар и студено си я има и има по висока влажност и им пречи. Може с ръка все още да държите резервоара за да подобрите изпарението ако е много студено докато тръгне нормално да работи. Не се пробвайте да я държите поне в началото с главата но долу.противопоказно им е в повечето случаи особено заредена до край. Легнала няма проблем. Махането на платнения калъф и вообще всякакво ръчкане докато влезе в режим води до загасване. Особено пък и отварянето на горния капак. Тъй че имайте малко повече търпение. Сложете си я в джоба и след 10 -15 минути може и да разберете за какво става дума. Относно катализаторите най добри са наистина тези с платинирания азбест защото практически са вечни и същия може да се възстановява само с нагряване на висока температура. На газов котлон или с ветроупорна запалка, Всъщност с такава се пали най лесно. Повечето да не кажа всичките китайско производство обаче са с химически катализатор който бързо дава фира. А който се е набутал все пак може да оправи положението или с нова дюза или само пластинката която е вътре. Купувал съм от ибея такива за да сменя на едни китайчета. Дори ги сложих без да махам тяхното катализаторче. Пък то колкото изкара и помага. Гимнастиката с това преправяне ми излезна пак по евтино от колкото да си купя уж някаква маркова история. Относно времето за горене с пълно зареждане е напълно относително защото зависи къде и как се ползва. Ако им е малко въздуха намалява горенето. Не може ли да си самоподгрява резервоара за да има достатъчно изпарение пак ще изкара доста повече но няма да грее както трябва. Съответно има различни модели със всевъзможни обеми резервоари. Така че няма как да се съпоставят напълно.Руските изкарват около 8 часа с пълно зареждане но не по малко при максимален режим на работа. Влезе ли в режим металната повърнина може да ви изгори,такива са температурите и за това ползване само с калъфчето. Като качество най съм доволен от руските. Още ги ползвам а са на четвърт век и не се предават. Пробвал съм и други но тези са ми фаворити. Попадах в нета на разни на които пише че са произведени в русията но явно са си китайско менте. Оригинала руския отдавна вече е спрян от производство поне такава е информацията от руските колеги. Но все още ги изравят залежали по складове тъй че все още се намират и на някой може и да му излезне късмета. Другата очебийна разлика е че старите са изработени от дебела стоманена ламарина а ментетата от алуминий. Както казват правени като за война танк да мине през нея няма да я чупи. Ето с какво разполагам. двете малките са китайчетата за които писах по горе. Прикачен файл  PA080260.JPG   673,78K   46 Брой сваляния Оригиналното упътване на руската грейка. Прикачен файл  962050.jpg   170,78K   37 Брой свалянияПрикачен файл  962052.jpg   191,2K   15 Брой сваляния Катализатор на руска и сравнениес китайчето. Прикачен файл  PA080261.JPG   55,42K   19 Брой сваляния Много по голяма и мощна за спален чувал или едномесна палатка. Същата има и регулиране на горенето. палчето което се вижда регулира притока на гориво към катализатора. Прикачен файл  P5300088.JPG   26,88K   19 Брой сваляния И поглед от към резевоарчето с ватата. и двете почти нямат разлика дори при малко желание катализатора може да се размени.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  PA080265.JPG   45,65K   14 Брой сваляния

Този пост е редактиран от lov: 06 ноември 2012 - 09:00

• n960 и patelan харесват това

#6 vve

vve

трубач

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 1276 Мнения:

Публикувано 06 ноември 2012 - 09:17

Карате ме да тичам долу до колата,щото купих една,ма не помня кога и къде,но така и не съм я ползвал,да дадете мнения някакви.Сигурно китаец съм купил,щот съм циция! :D
  • Илиян Недялков харесва това

#7 vve

vve

трубач

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 1276 Мнения:

Публикувано 06 ноември 2012 - 09:33

Ето я и нея.Поне на кутията пише,че е немска...ма дали,или?За 15 кинта съм я купувал,гледам по етикета.От задната страна на кутията има и инструкция на немски,ма ние у нас нали знаем само английски :wub: ,та не можем да си преведем!

Прикачени файлове

• ДБД харесва това

#8 lov

lov

Златен Потребител

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1286 Мнения:
  • Гради аз не знам

Публикувано 06 ноември 2012 - 10:06

Същото китайче като моите двете долу на последния ред и кутийката е от тях. . Само че аз ги вех от китайчетата в илиенци за по 8 лева. И то с явната тенденция да им сложа свестни катализатори защото тъкмо бях поръчал на един колега един лот и му хартисваха. Иначе с паленето по горе съм обяснил няма никаква разлика.
  • vve харесва това

#9 vve

vve

трубач

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 1276 Мнения:

Публикувано 06 ноември 2012 - 10:10

Е вие си имате Илиянци... :D

#10 zkk

zkk

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 792 Мнения:
  • ГрадАприлци

Публикувано 07 ноември 2012 - 12:15

Веднага нахлузвате платнения калъф и я слагате в джоба. В пазвата не става защото там няма много въздух а на нея им трябва за да работи.Отделно потта от тялото макар и студено си я има и има по висока влажност и им пречи. Може с ръка все още да държите резервоара за да подобрите изпарението ако е много студено докато тръгне нормално да работи.

Уважаеми колега, точно тук мисля че не си прав !
Може би зависи и от конкретните печки, но поне моите две, / японски с платинени дюзи/ съм ги направил с дълги шнурчета и през врата ми висят на гърдите !
Има много по - добър ефект, отколкото да стои в който и да е джоб !
Даже, когато дълго стоя на място е достатъчно да раздвижиш якето около кръста и топлата вълна направо те обгръща ... !!

Този пост е редактиран от SSt: 07 ноември 2012 - 12:49

#11 brakoniera2

brakoniera2

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 30 Мнения:

Публикувано 07 ноември 2012 - 12:32

Шшшш...за първи път виждам,такова чудо на техниката ?!!! :o

#12 lov

lov

Златен Потребител

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1286 Мнения:
  • Гради аз не знам

Публикувано 08 ноември 2012 - 09:48

Светльо става на въпрос докато се разгорят макар че и после пак по трудничко работят. Ако се вгледаш в снимките и моите са на дълги връвчици. И аз слагам в пазвата ама не на голо дето се казва под връхната дреха. И понеже съм пробвал какви ли не варианти най удачното се оказа като си заших едни вътрешни джобчета на подплатата на една стара военна шуба. Две джобчета от към кръста и две от пред. Така имат достатъчно въздух и греят много по добре. А даже отпред оставям едното копче незакопчано и мушкам там ръката на топличко пръсчето да е в готовност да дръпне спусъка. Паля ги още в къщи намотавам ги по джобчетата мятам шубата на задната седалка и до де стигна до мястото вече са се разгоряли. няма калъвчета и връвчици да ми се мятка и пречат после. Но последно май намерих по добър вариант да не се навличам толкова. Припадна ми еди огромен брезентов чувал и му сложих едни презрамки. Притягам го точно под мишниците и влизам вътре барабар със стола. Голямата печка закачена тоно под столчето и няма студ дето да ме уплаши. Идеята не е моя откраднах я от някакъв каталог в който предлагаха такива термочували за варда. Даже имах идеята да направя малко такива но не ми оставава време и за тая занимавка. Щото както е тръгнало че за свинския сега едва успявам да се включа камо ли за хищници после. Иначе и моите всичките са с платинени катализатори дори и китайчетата.

#13 stoeger

stoeger

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 336 Мнения:

Публикувано 08 ноември 2012 - 10:04

Истината е в дюзата, другото е резервоар. За сега най-добра се оказа японската-платинена.

#14 Skitnik

Skitnik

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 478 Мнения:

Публикувано 08 ноември 2012 - 11:15

Същото китайче като моите двете долу на последния ред и кутийката е от тях. . Само че аз ги вех от китайчетата в илиенци за по 8 лева. И то с явната тенденция да им сложа свестни катализатори защото тъкмо бях поръчал на един колега един лот и му хартисваха.
Иначе с паленето по горе съм обяснил няма никаква разлика.

Май ще те викам, за показно да покажеш как работи. Имам от тези с зелените калъфи.

#15 zkk

zkk

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 792 Мнения:
  • ГрадАприлци

Публикувано 08 ноември 2012 - 06:20

Светльо става на въпрос докато се разгорят макар че и после пак по трудничко работят. Ако се вгледаш в снимките и моите са на дълги връвчици. И аз слагам в пазвата ама не на голо дето се казва под връхната дреха. И понеже съм пробвал какви ли не варианти най удачното се оказа като си заших едни вътрешни джобчета на подплатата на една стара военна шуба. Две джобчета от към кръста и две от пред. Така имат достатъчно въздух и греят много по добре. А даже отпред оставям едното копче незакопчано и мушкам там ръката на топличко пръсчето да е в готовност да дръпне спусъка. Паля ги още в къщи намотавам ги по джобчетата мятам шубата на задната седалка и до де стигна до мястото вече са се разгоряли. няма калъвчета и връвчици да ми се мятка и пречат после.
Но последно май намерих по добър вариант да не се навличам толкова. Припадна ми еди огромен брезентов чувал и му сложих едни презрамки. Притягам го точно под мишниците и влизам вътре барабар със стола. Голямата печка закачена тоно под столчето и няма студ дето да ме уплаши. Идеята не е моя откраднах я от някакъв каталог в който предлагаха такива термочували за варда. Даже имах идеята да направя малко такива но не ми оставава време и за тая занимавка. Щото както е тръгнало че за свинския сега едва успявам да се включа камо ли за хищници после.
Иначе и моите всичките са с платинени катализатори дори и китайчетата.

Благодаря колега за споделения опит в експлоатацията на тези благинки !
Ее ... това с брезентовия чувал и всичко в него .... не съм се сещал ... http://www.lovecbg.c...tyle_emoticons/default/good.gif
Аз имам чувал с презрамки от Франконията точно за чакало и общо взето, практикувам следното:
- влизам в чувала, запалвам по - малката печка и я пускам на дъното /естествено в калъфчето/
- презрамките на чувала ги слагам в/у вълнена риза, пуловер или полар.
- после слагам другата печка с връвта така че да е на нивото на гърдите, но в/у пуловера или другото.
- накрая, като се наместя на стола, обличам отгоре якето, затворено до горе, .... качулката в/у шапката.
- готов съм да чакам , даже и в най - сериозния студ .....случвало се и да заспивам ... !
- имало е случаи, да ми стане толкова топло на гърдите, че да премествам печката под лява или дясна мишница, въпреки че е достатъчно да раздвижиш якето и чувала отдолу, и да разсееш горещото към гърба и кръста !
Това си има обаче и недостатък: както вземеш бинокъла да разгледаш нещо отпред, или дигнеш пушката .... окулярите на оптиката и бинокъла за нула време се замъгляват ..... няма пълно щастие ;)
  • cold харесва това

#16 lov

lov

Златен Потребител

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1286 Мнения:
  • Гради аз не знам

Публикувано 08 ноември 2012 - 09:40

Точно тея връвчици ме дразнеха най много и заших джобчетата. А що не я пускам на дъното. Откритие станало случайно. Вързах я за седалката на стола уж да не я газя и ми запали задника от жега та се наложи да я намалям. После като размислих се сетих. На дъното се натрупва въглероден двуокис щото е по тежък и от там няма правилно горене. И аз като тебе навличам чувала и отгоре шубичката така топлото по не бяга. Бе мечта си ми е на мене да си стъкна едно такова чувалче. Но как да си го купя като няма такъв размер правят ги все за слаботелесни. А не ти ли е широко няма комфорт и само студ. А и много кусури съм им намерил. Нали съм си по изобретенията имам доста идеи какво може да се подобри. Ще карам и тая зима с брезента и като ме хване мерака ща взема да се прбвам и в шивашкия занаят. Дано остане време. Щото и за чакалото щях да идвам да го гледам и така все не ми стига времето за всичко.

Този пост е редактиран от lov: 08 ноември 2012 - 09:45

• n960 харесва това

#17 BlaseR^

BlaseR^

"ХИЩНИЧАР"

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 438 Мнения:
  • Име:Иван
  • Оръжие:Kартечница

Публикувано 13 декември 2016 - 08:53

Здравейте,мисля че,вече наближава времето за джобните печки бихте ли дали съвет какви от къде,за сега съм се ориентирал към зипо,но ще съм благодарен и за вашето мнение

#18 stoeger

stoeger

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 336 Мнения:

Публикувано 13 декември 2016 - 10:56

Здравейте,мисля че,вече наближава времето за джобните печки бихте ли дали съвет какви от къде,за сега съм се ориентирал към зипо,но ще съм благодарен и за вашето мнение

Истината е в дюзата, другото е резервоар. За сега най-добра се оказа японската-платинена. 

http://landmark-bg.com/%D0%B4%D0%B6%D0%BE%D0%B1%D0%BD%D0%B8-%D0%B3%D1%80%D0%B5%D0%B9%D0%BA%D0%B8/

Прочети и това:

http://blog.ivanatora.info/2014/01/16/%D0%B4%D0%B6%D0%BE%D0%B1%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%BA%D0%B0/

Този пост е редактиран от stoeger: 13 декември 2016 - 11:08

• BlaseR^ харесва това

#19 asti

asti

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 245 Мнения:
  • Оръжие:Ata Arms кал.12, American Ruger .308WIN. CZ 455 .22WMR

Публикувано 13 декември 2016 - 02:26

Колега, виж ще бъда честен относно Зипо-то. НЕ СИ ДАВАЙ ПАРИТЕ. Имам Зипо имам и китайка. Кътайката топли, грее, и като време върви в пъти повече от зипото. А също така е и в пъти по евтина от зипото. За тези пари си вземи две китайки ако искаш и пари за бензин ще ти останат. Аз ползвам бензин Зипо черната тубичка. Забравих за бензина да добавя: вземай само оригинален, този от магазин за един лев го забрави с него не можах да ги подкарам ни една. Помисли си. 

Този пост е редактиран от asti: 13 декември 2016 - 02:30

• BlaseR^ харесва това

#20 BlaseR^

BlaseR^

"ХИЩНИЧАР"

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 438 Мнения:
  • Име:Иван
  • Оръжие:Kартечница

Публикувано 13 декември 2016 - 03:23

Благодаря ви,вече си поръчах от японската един брой,дано в събота времето е хубаво (студено) свинско,че да я тествам

• stoeger харесва това

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Change Theme!