Към съдържанието

Снимка

Ограничение за носенето на хладно оръжие

• Моля, влезте за да отговорите
1 отговор на тази тема

#1 митьо

митьо

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 804 Мнения:
  • Име:Димитър Фетфаджиев
  • Оръжие:CZ 455, ИЖ 27ЕМ, Piper Bayard, Glock 17L, Diana AR-8
  • Куче:Дратхаари
  • МПС:Нисан Терано
  • ГрадИхтиман

Публикувано 15 август 2019 - 03:33

Онзи ден минавах през един град в южна България и се отбих са видя братовчеда.

Негов колега ми направи забележка, да не се разкарвам с нож на кръста, че ще имам неприятности.

Полицайте глобявали за острие над 80 mm.

Ровнах из нет-ресурса и намрих следното:
Оказа се, че в някои общини е съвсем законно да те сапунисат за това, че си режеш пържолата в ресторанта или пък си си купил комплект ножове или пък всякаква подобна идиотия. Някои кметчера и общински съвети съвсем са изветрели! Лошото е, че и съдебните власти са скъсали нишката!
Та колегите от подобни населени места да внимават, че все са в нарушение, щом напуснат пределите на "моя дом, моята крепост"!
Това може да се провери в "Наредба номер 1 за обществения ред на територията на община ....."
При по-голямо желание, могат да вземат мерки, за премахването на идотскте текстове от документа.

Този пост е редактиран от митьо: 15 август 2019 - 03:34

• shot1, ДБД, Skitnik и 4 други харесват това

#2 Чавдар

Чавдар

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5864 Мнения:
  • Име:Чавдар
  • Оръжие:ТОЗ 34, ИЖ 27
  • МПС:Рено
  • ГрадСофия

Публикувано 29 октомври 2019 - 05:24

Онзи ден минавах през един град в южна България и се отбих са видя братовчеда.

Негов колега ми направи забележка, да не се разкарвам с нож на кръста, че ще имам неприятности.

Полицайте глобявали за острие над 80 mm.

Ровнах из нет-ресурса и намрих следното:
Оказа се, че в някои общини е съвсем законно да те сапунисат за това, че си режеш пържолата в ресторанта или пък си си купил комплект ножове или пък всякаква подобна идиотия. Някои кметчера и общински съвети съвсем са изветрели! Лошото е, че и съдебните власти са скъсали нишката!
Та колегите от подобни населени места да внимават, че все са в нарушение, щом напуснат пределите на "моя дом, моята крепост"!
Това може да се провери в "Наредба номер 1 за обществения ред на територията на община ....."
При по-голямо желание, могат да вземат мерки, за премахването на идотскте текстове от документа.

Че то според акъла на съдията от цитираното по - горе бургаско дело носенето на мотики, вили и тояги на обществено място също може да представлява обществена опасност.... Защото при "добро желание" въпросните селскостопански инструменти одма може да се разглеждат като хладно оръжие.. Във всеки случай прекрасно биха претрепали човек..

:) Ами ако си добър боксьор какво - и юмруците ли няма да си носиш?! Защото представляват обществена опасност по принцип...

Та малоумници - всякакви.. От кметове до съдебни труженици...Дай им само малко власт...

• Георги Петров харесва това

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Change Theme!