Към съдържанието

Снимка

ТНТМ или тунинговане на нашите "железа"

• Моля, влезте за да отговорите
77 отговора на тази тема

#61 snaiper.

snaiper.

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 2034 Мнения:

Публикувано 03 септември 2018 - 02:33

То и аз имам пипната калашка, ама пак си остава желязо, че и тежи повече.

Но тук идва реч за нещо по-друго. Последната ми среща с тази пушка беше преди 8 години, когато отвъд полярната окръжност, в продължение на месец бе верен другар и бдеше на пост :)
attachicon.gifFB_IMG_1535889557943.jpg
Въпреки напредналата си възраст от 113 години, те "сякаш не и личат" :D и Иван още си я ползва за мечки и лосове.
Скоро я тунинговали и се е получил ето тоя плод на българо-финската оръжейна дружба:

attachicon.gifWinchester 1895 5 .jpg
attachicon.gifwinchester 1895 1.jpg
attachicon.gifWincester 1895 6.jpg

И сега ако кажеш че с този пълнител е 7,62х54 ...

#62 JPB

JPB

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 2729 Мнения:
  • Име:Йордан
  • Оръжие:Бенели, Бергара, Браунинг, Глоковец, Фабарм, Тикка и ЧЗ...
  • Куче:черно,много черно...
  • МПС:Нервна корейка

Публикувано 03 септември 2018 - 03:00

Точно такава е

#63 val4ak

val4ak

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1116 Мнения:
  • Име:Иван
  • Куче:Умря

Публикувано 03 септември 2018 - 05:12

То и аз имам пипната калашка, ама пак си остава желязо, че и тежи повече.
Но тук идва реч за нещо по-друго. Последната ми среща с тази пушка беше преди 8 години, когато отвъд полярната окръжност, в продължение на месец бе верен другар и бдеше на пост :)
attachicon.gifFB_IMG_1535889557943.jpg
Въпреки напредналата си възраст от 113 години, те "сякаш не и личат" :D и Иван още си я ползва за мечки и лосове.
Скоро я тунинговали и се е получил ето тоя плод на българо-финската оръжейна дружба:
attachicon.gifWinchester 1895 5 .jpg
attachicon.gifwinchester 1895 1.jpg
attachicon.gifWincester 1895 6.jpg

.45-70 ли е Уинчестъра ?

#64 JPB

JPB

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 2729 Мнения:

Публикувано 03 септември 2018 - 05:23

7,62х54Р е ....

• val4ak харесва това

#65 5_AR

5_AR

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 440 Мнения:

Публикувано 03 септември 2018 - 05:26

Уинчестъра е в 7.62х54R
Нещо дублирах отговора, но ще добавя, че частите и механизмите му си бачкат много готино и има дух.

Този пост е редактиран от 5_AR: 03 септември 2018 - 05:28

• val4ak харесва това

#66 val4ak

val4ak

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1116 Мнения:

Публикувано 03 септември 2018 - 06:03

Уинчестъра е в 7.62х54R
Нещо дублирах отговора, но ще добавя, че частите и механизмите му си бачкат много готино и има дух.

То тея трябва да престоят 50-60 години в някоя река че нещо да им стане.
Аз си поръчах съвременно произведен модел 1886 в 45-70 govt. Трябва да пристигне другата седмица по някое време

#67 pile

pile

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 1149 Мнения:
  • Име:Русев
  • Оръжие:ИЖ-27, Blaser R93 Странджа тракър - .308W, Walther p22 Target.....
  • Куче:Сергей, Джеки и Борко
  • ГрадБГ-USA

Публикувано 03 септември 2018 - 06:04

Ванка,рита "кат' кон",да знайш!

#68 todor_gps

todor_gps

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 6048 Мнения:
  • Име:Todor
  • Оръжие:Steyr, Иж-12;
  • Куче:Нямам....

Публикувано 03 септември 2018 - 07:19

Малко е!
Едно време в АПК- то имаше едни двуетажни мулета крътеха боксовете в обора, конете им бяха ката понита, та сигурно рита като тях....
Сигурно тези скоби и железа ръбят при изстрел и като постреляш, дълго време си спомняш....

#69 val4ak

val4ak

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1116 Мнения:

Публикувано 03 септември 2018 - 08:01

Търсех нещо по-класическо, което ще стои добре над камината под ръка.Няма да прекалявам със заигравките. Само докато и хвана пиниза. След това back to 5.56 и 9мм. :D

#70 LyudmilLov

LyudmilLov

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1448 Мнения:

Публикувано 20 септември 2018 - 07:31

На мой приятел и колега в лова,  му се налага да ловува с патерици заради сполетяли го здравословни проблеми.

Закупил си полуавтоматична карабина, за да му е по-лесно с презареждането. Проблем му бе неудобния и къс приклад.

Възхитен съм от волята и желанието му за лов, и реших да го зарадвам с нов приклад- за неговите размери.

Дано да му носи много късмет и слуки?!

Поздрави и наслука!

Въодушевен от тунинговането, което е направил колегата Русев- pile, предложих  на колегата ми, че е по-добре да стреля на груповия лов с бързомерец отколкото с оптика, която започва от увеличение на х3 и е Лиипърс и т.н.

Той сам се убеди във възможностите на оптиката и се съгласи.

Заради ембаргото не бе възможно да закупим от вносителя на руско оборудване- уивър база, за монтаж върху мястото на механичния мерник на СЛР-а.

Закупих уивър база изработена от фирма " АРМСТУНИННГ"- София.

Благодаря на Стоян Георгиев и особено на Александър- синът на Стоян- Шамана!!! , защото ме вместиха в натоварените си ангажименти и ми изработиха- от стомана, перфектно замислена- за монтаж, уивърбазичка за бързомереца, който си бе закупил моя приятел и колега, за който писах по-горе!

Надявам се, че на Венци ще му е много по-лесно да прихваща бягащите цели, отколкото с оптика- с увеличение на х3,  в предвид обстоятелствата около неговото здраве.

Дано да има много слуки, след като има такова силно желание да ловува!?

Поздрави и наслука!

Прикачени файлове

Този пост е редактиран от LyudmilLov: 20 септември 2018 - 07:33

• NBP, todor_gps, boyan stoychev и още 1 харесват това

#71 2cv

2cv

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 389 Мнения:
  • Оръжие:zkm 452-2e .22lr lux, maverick 88, sako85 varmint .308Win

Публикувано 06 октомври 2018 - 09:43

Един нелош компенсатор. Върши ми добра работа, а и според мен стои добре на пушката. Не съм фен на компенсаторите с ребра - за "спортни" пушки на стрелбище стават, но за ловни са отврат - няма грам естетика. Па с тоя като гръмна и ми повдига и перчема нагоре за да съм в крак с модата :lol2:

Прикачени файлове

Този пост е редактиран от 2cv: 06 октомври 2018 - 09:45

• winchester харесва това

#72 damian1

damian1

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 4931 Мнения:
  • Име:damian
  • Оръжие:ЧЗ 9х19,Иж 12 кал.,Иж 16 кал. Браунинг 16 кал.,Бенели 9,3х62 ,Щаер ССГ-04 , 300WM
  • Куче:ягдтериер
  • МПС:УАЗ 452
  • ГрадСофия

Публикувано 07 октомври 2018 - 07:48

Един нелош компенсатор. Върши ми добра работа, а и според мен стои добре на пушката. Не съм фен на компенсаторите с ребра - за "спортни" пушки на стрелбище стават, но за ловни са отврат - няма грам естетика. Па с тоя като гръмна и ми повдига и перчема нагоре за да съм в крак с модата :lol2:

Дали са отврат и без никаква естетика не е ли малко субективно възприятие :) ? Трябва да ти кажа че и за лов стават . Ако под "стават" се има предвид да пада дивеча успешно :) .

И много слука с този дето те кефи !

#73 2cv

2cv

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 389 Мнения:

Публикувано 07 октомври 2018 - 08:35

Е па съвсем субективно си е - аз казвам само, че мен не ме кефят. Па щом вършат работа на стрелбище ше вършат  работа и у горътъ.  :258029:  

#74 JEMiliov

JEMiliov

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 28 Мнения:

Публикувано 19 май 2019 - 10:17

Здравейте колеги, закупих си ловен полуавтомат Browning, но старият му собственик успял да строши оригинални му приклад. За радост моя, му направил доста добър нов. Нов но нещо на мен не ми хареса та реших да го разкрася малко, по мой вкус :) . Това се получи

Прикачени файлове

Този пост е редактиран от JEMiliov: 19 май 2019 - 10:21

• ДБД, Христо Христев, bat-kiffi и 6 други харесват това

#75 2cv

2cv

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 389 Мнения:

Публикувано 15 юни 2021 - 05:01

Нещичко и от мен:

Прикачен файл  viber_image_1.jpg   113,05K   3 Брой сваляния

Прикачен файл  viber_image_7.jpg   235,57K   2 Брой сваляния

Прикачен файл  viber_image_5.jpg   114,14K   1 Брой сваляния

Поради закупуване на голяма оптика с обектив 56мм(реално външно е към 63мм) приклада на сакото рязко ми стана неудобен, и тъй като искам да стрелям и с двете оптики и да ми е еднакво комфортно, се наложи закупуване и монтиране на регулируем подбузник. Също така ударих леко една шкурка 240 на целия приклад и го минах с тру ойл няколко ръце - стана лъскачка от всякъде - мухите като кацнат правят шпагат...Това го направих главно за да може приклада да не абсорбира влага при кофти условия, па и да не се налага често да го профилактирам. По принцип според мен такъв тип масло повече отива на някоя расова гладкоцевна пушка с приклад от висок грейд дърво, а не на карабина с обикновено дърво,  но ако не свикна с лъскавото винаги мога да го матирам - тру ойл-а го позволява. Понеже не мога да възприема на дървен приклад да стърчат разни гайки или реглажни бутони си поръчах механизъм на шведската фирма каликс техник - няма никакви видими бутони или гайки и др простотий. Малко дебело идва, но кеф цена няма и сега се кефя като малко дете, а и най-голямото предимсво - за 5 сек имам приклад за гонка или за варда, което си е голямо предимство. Механизма малко го доработих, защото имаше конструктивно някои неща дето ме дразниха(за тия пари трябваше малко повече да се постараят братята шведи) и сега работи перфектно. Та за момента е това. Ще драсна и някой ред за монтажа в темата за монтажи.

• ДБД, bat-kiffi, BAR и 9 други харесват това

#76 JPB

JPB

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 2729 Мнения:

Публикувано 27 септември 2023 - 10:24

Имаме един маузер m98... Дето вече си има доста тунинг... ама преди час време пристигна следващото ниво на оборудване... :D

Ако това се окаже сполучливо следва предпазител с ръчно натягане на бойната пружина и допълнителни пълнители... :)

Прикачени файлове

• jovani62 и LyudmilLov харесват това

#77 JPB

JPB

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 2729 Мнения:

Публикувано 07 октомври 2023 - 02:19

Имаме един маузер m98... Дето вече си има доста тунинг... ама преди час време пристигна следващото ниво на оборудване... :D

Ако това се окаже сполучливо следва предпазител с ръчно натягане на бойната пружина и допълнителни пълнители... :)

Направих няколко празни фишека за тренировка на зареждането... Изглежда като истински тоя пълнител...

Прикачени файлове

• LyudmilLov харесва това

#78 JPB

JPB

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 2729 Мнения:

Публикувано 31 октомври 2023 - 01:33

Оказа се ,че маузера ни е белгийски FN M24/M48 и бидейки такъв цевната кутия му е с 5мм по-къса от на оригиналния М/К98, съответно такъма не пасна...

Баси гредата... Върнах го, хората са разбрани,ще върнат и парите... ;)

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Change Theme!