Към съдържанието

Снимка

Анкета : ЗА или ПРОТИВ сте отпадането на границите между съседни дружинки

• Моля, влезте за да отговорите
106 отговора на тази тема

Анкета: Анкета за или против отпадане границите на ловни полета в едно сдружение, при лов на прелетен дивеч (37 потребител(и) са гласували)

ЗА или ПРОТИВ сте отпадането на границите между съседни дружинки членуващи в едно сдружение , при лов на прелетен дивеч ?

1. Да . Трябва да отпаднат. (11 глас(а) [29.73%] - Виж)

Процент гласували: 29.73%

2. Не. Не трябва да отпаднат. (26 глас(а) [70.27%] - Виж)

Процент гласували: 70.27%

3. Нямам мнение по въпроса. (0 глас(а) [0.00%])

Процент гласували: 0.00%

Глас Гостите не могат да гласуват

#21 5_AR

5_AR

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 416 Мнения:

Публикувано 17 декември 2017 - 08:42

Това е глупаво предложение, с една патешка бележка да обикаляш 10 землища цял месец и да обясняваш на всеки как чакаш прелета.. айде няма нужда. Един вид нежелан гост да няма как да бъде спрян законово да си шета и ловува...
  • джани и piri харесват това

#22 Иво Михайлов

Иво Михайлов

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1094 Мнения:
  • Име:Иво Михайлов
  • Оръжие:BERETTA S-55 , ИЖ-43 , ПМ 9.2х18 , болтова карабина 7.62х39 АРСЕНАЛ
  • Куче:Бретон Шпаньол
  • МПС:ТЕРАНО II - 2.4
  • ГрадБрезник

Публикувано 17 декември 2017 - 09:33

Ловците от едно и също сдружение  - не се таксуват като гости.

Под гости се разбират ловци дошли да ловуват от друго сдружение в страната ни.

И..... колега 5_AR каква е разликата дали ще обикалям с една бележка  10 землища , или ще обикалям с десет бележки същите землища и законово да си шетам и ловувам , освен че няма да съм в нарушение при проверка и няма да се разкарвам десет пъти да взимам бележки един път , и десет пъти да ги връщам ?

Още повече , че някои съседни дружинки имат такива  - устни договорки които обаче нямат законовата тежест .

И понеже имам усещане че съм недоразбран , да повторя че става въпрос за отпадането на границите в едно сдружение между членуващите в него дружинки , при лов на прелетен дивеч.

Не говоря да няма бележки , не говоря да идват ловци от другия край на България да ловуват , и не говоря за друг вид лов - местен ..... дребен......едър дивеч , а само за прелетен.

• fen харесва това

#23 snuri

snuri

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 695 Мнения:

Публикувано 17 декември 2017 - 09:43

Темата я пускам , защото днес отново имаше заигравка с границата  , която е една река и отстреляния от мен паток падна на отсрещния бряг  .

Не го подарих на изявилият претенции че съм в неговото ловно поле  щото съм темерут <цензура> .

Но вече взе да ми дотяга тоя спор , и да намесвам разни държавни инстнитуции.

При третата ни среща , мисля че "колегата" няма да е ловоспособен за някой и друг излет. 

Ти за един паток ли си?Ако щеш вярвай ама има и гладни люде...

По закон ти си в нарушение и като ти кажат че си в чужд район няма да влизаш,за заплахите няма да коментирам.

Иначе  аргументите ти не струват ..

Границите се нарушават при много малки изключения и след разрешение на председателя на дружинката.

Преди години в нашата дружинка имаше случай.10тина души влезли в нашия район около 3км да гонят...2 ма от наще отиват с пушки да се разправят с тях и проверяващите глобяват всички.Можеш ли да се сетиш защо и нашите са глобени?

• piri харесва това

#24 5_AR

5_AR

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 416 Мнения:

Публикувано 17 декември 2017 - 09:47

Ми разликата има - може и да не ти дадат бележка, ако си със съмнителна репутация и не те искат да ловуваш в техния район.
  • ЛЮБИТЕЛ, saint, Sandanski и 2 други харесват това

#25 damian1

damian1

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 4783 Мнения:
  • Име:damian
  • Оръжие:ЧЗ 9х19,Иж 12 кал.,Иж 16 кал. Браунинг 16 кал.,Бенели 9,3х62 ,Щаер ССГ-04 , 300WM
  • Куче:ягдтериер
  • МПС:УАЗ 452
  • ГрадСофия

Публикувано 17 декември 2017 - 09:59

Ловците от едно и също сдружение  - не се таксуват като гости.

Под гости се разбират ловци дошли да ловуват от друго сдружение в страната ни.

И..... колега 5_AR каква е разликата дали ще обикалям с една бележка  10 землища , или ще обикалям с десет бележки същите землища и законово да си шетам и ловувам , освен че няма да съм в нарушение при проверка и няма да се разкарвам десет пъти да взимам бележки един път , и десет пъти да ги връщам ?

Още повече , че някои съседни дружинки имат такива  - устни договорки които обаче нямат законовата тежест .

И понеже имам усещане че съм недоразбран , да повторя че става въпрос за отпадането на границите в едно сдружение между членуващите в него дружинки , при лов на прелетен дивеч.

Не говоря да няма бележки , не говоря да идват ловци от другия край на България да ловуват , и не говоря за друг вид лов - местен ..... дребен......едър дивеч , а само за прелетен.

И от едно сдружение да са , имат различни виждания и даже може и да не се разбират .

Например при нас , .... ние имаме и планиски/горски район и полски такъв . Но в сдружението има дружинки , които нямат един метър горски район .

Ако стане така , те веднага ще почнат да мислят в посока .... е как вие ще идвате ,без да ни питате из нашите полета , а ние зимата не можем .

И ... друго , как ще се възприеме да взема бележка за гривяци или бекаси и да тръгна из чужд район по гората сам с пушка на рамо .

Ще се повторя , но напрежението и възможността за инциденти  , е несъразмерно по-голяма , от реалния интерес , който би бил регулиран с една такава промяна .

• 5_AR и piri харесват това

#26 Иво Михайлов

Иво Михайлов

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1094 Мнения:
  • ГрадБрезник

Публикувано 17 декември 2017 - 10:07

Ти за един паток ли си?Ако щеш вярвай ама има и гладни люде...

По закон ти си в нарушение и като ти кажат че си в чужд район няма да влизаш,за заплахите няма да коментирам.

Иначе  аргументите ти не струват ..

Границите се нарушават при много малки изключения и след разрешение на председателя на дружинката.

Преди години в нашата дружинка имаше случай.10тина души влезли в нашия район около 3км да гонят...2 ма от наще отиват с пушки да се разправят с тях и проверяващите глобяват всички.Можеш ли да се сетиш защо и нашите са глобени?

:D  Не съм за патока. Даже жена ми се мръщи като ме види с повече перушина , и ги раздава.

Но защо да съм в нарушение , след като съм си го вдигнал , отстрелял и по силата на гравитацията пада на отсрещния бряг ? 

Ми ако падне "на браздата" ......? :D  

И не говоря да гоним чуждо ловно поле при лов на едър дивеч . Това най-малкото не е пичовско и колегиално.

Макар че ако стреляш по прасе в твоя си район , и има всички признаци че то е ударено смъртоносно а пък е излязло от вашия район  - няма ли да отидете да го търсите , или ще махнете великодушно с ръка и ще го оставите за храна на хищниците ?

• piri харесва това

#27 Иво Михайлов

Иво Михайлов

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1094 Мнения:
  • ГрадБрезник

Публикувано 17 декември 2017 - 10:11

Ми разликата има - може и да не ти дадат бележка, ако си със съмнителна репутация и не те искат да ловуваш в техния район.

Репутацията - няма нищо общо.

И ако е така кой ще те търпи в сдружението ? 

#28 Иво Михайлов

Иво Михайлов

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1094 Мнения:
  • ГрадБрезник

Публикувано 17 декември 2017 - 10:31

И от едно сдружение да са , имат различни виждания и даже може и да не се разбират .

Например при нас , .... ние имаме и планиски/горски район и полски такъв . Но в сдружението има дружинки , които нямат един метър горски район .

Ако стане така , те веднага ще почнат да мислят в посока .... е как вие ще идвате ,без да ни питате из нашите полета , а ние зимата не можем .

И ... друго , как ще се възприеме да взема бележка за гривяци или бекаси и да тръгна из чужд район по гората сам с пушка на рамо .

Ще се повторя , но напрежението и възможността за инциденти  , е несъразмерно по-голяма , от реалния интерес , който би бил регулиран с една такава промяна .

:D Харесва ми дебата с тебе.

А на бас , че ще се съгласиш с мене , ама не сега. 

.....като се видим. ;)  :P

Обаче няма база за сравнение , и не ми казвай че не си взимал бележка от друга дружинка за водоплаващ или гривяк или пъдпъдък. :D

#29 5_AR

5_AR

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 416 Мнения:

Публикувано 17 декември 2017 - 10:39

Аз ли не мога да се изразявам правилно, или някой хора не искат и не могат да вникнат в написаното, но някъде нишката се къса. Както и да е, но предполагам не само на мен ще ми е крайно неприятно на свински лов да си мислим да ловуваме на място Х и в същото време хора, дето не ги познавам /нашето сдружение е към 400 човека/ да си думкат там по гъски. Ето го готов скандала и то в ситуация с чисто ловни и законни по смисъла на това предложение намерения. Ако една дружинка може по някакъв начин да се разбира и самоконтролира, в тези условия на патешка индулгенция, това ще става много трудно и с доста нерви.
  • ЛЮБИТЕЛ и Raev харесват това

#30 aquilon

aquilon

ЛОВЕЦѣ

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 382 Мнения:

Публикувано 17 декември 2017 - 10:40

Ако се търси някакво облекчение в посока разширяване границите на ловище при лов на прелет, то едно разумно решение би било издаване на бележка с право на лов на цялата територия на ловната дружина, но само на ловната  дружина. Доводите за това всеки сам може да ги изведе за себе си и не е нужно да се впускам в изброяване, а и основните са вече споменати от по- горе писалите колеги. Наслука!

• Иво Михайлов и джани харесват това

#31 Иво Михайлов

Иво Михайлов

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1094 Мнения:
  • ГрадБрезник

Публикувано 17 декември 2017 - 10:51

Аз ли не мога да се изразявам правилно, или някой хора не искат и не могат да вникнат в написаното, но някъде нишката се къса. Както и да е, но предполагам не само на мен ще ми е крайно неприятно на свински лов да си мислим да ловуваме на място Х и в същото време хора, дето не ги познавам /нашето сдружение е към 400 човека/ да си думкат там по гъски. Ето го готов скандала и то в ситуация с чисто ловни и законни по смисъла на това предложение намерения. Ако една дружинка може по някакъв начин да се разбира и самоконтролира, в тези условия на патешка индулгенция, това ще става много трудно и с доста нерви.

:a1a1a79ca0955850d38fbfc3a674fcbе това е довод . 

#32 snuri

snuri

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 695 Мнения:

Публикувано 17 декември 2017 - 11:11

:D  Не съм за патока. Даже жена ми се мръщи като ме види с повече перушина , и ги раздава.

Но защо да съм в нарушение , след като съм си го вдигнал , отстрелял и по силата на гравитацията пада на отсрещния бряг ? 

Ми ако падне "на браздата" ......? :D  

И не говоря да гоним чуждо ловно поле при лов на едър дивеч . Това най-малкото не е пичовско и колегиално.

Макар че ако стреляш по прасе в твоя си район , и има всички признаци че то е ударено смъртоносно а пък е излязло от вашия район  - няма ли да отидете да го търсите , или ще махнете великодушно с ръка и ще го оставите за храна на хищниците ?

щом не си дай му го да се наяде!

Ако те хване проверяващия как ще докажеш че си невинен?

При нас е друго...като има лов има хора на границите и ако ние изтървем те не пропускат...ако все пак стане се звъни и питаме,ако разрешат тогава.

Не схавана май защо ти дадах примера с колегите..независимо дали си от дружинката или не с оръжие нарушиш ли границата на ловното поле подлежиш на санкция.

П.П

Ако се промени нещо то да е с една бележка да ловуваш във всички ловни полета на дружинката.Тогава съм за но целия окръг форгет..

Този пост е редактиран от snuri: 17 декември 2017 - 11:13

• Raev и damian1 харесват това

#33 Иво Михайлов

Иво Михайлов

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1094 Мнения:
  • ГрадБрезник

Публикувано 17 декември 2017 - 11:41

щом не си дай му го да се наяде!

Ако те хване проверяващия как ще докажеш че си невинен?

При нас е друго...като има лов има хора на границите и ако ние изтървем те не пропускат...ако все пак стане се звъни и питаме,ако разрешат тогава.

Не схавана май защо ти дадах примера с колегите..независимо дали си от дружинката или не с оръжие нарушиш ли границата на ловното поле подлежиш на санкция.

П.П

Ако се промени нещо то да е с една бележка да ловуваш във всички ловни полета на дружинката.Тогава съм за но целия окръг форгет..

Давал съм.  Но когато аз реша. Не когато ми се клещят за да им го оставя и после да се фукат на моя сметка.

Апропо и днешните отиват за един приятел , барабар с една кисела зелка армаган за коледа.

Проверяващите си имат закони и да ги тълкуват. Ако ме хванат в средата на чуждо ловно поле - подлежа на санкция. Ма да те хванат но другия бряг на барата на ръба на границата , щото съм я прецопкал да си зема убития от мен перуш......мойте уважения. Да не съм минал държавната граница ? Пък и мразя да остава похабен дивеч.

#34 damian1

damian1

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 4783 Мнения:
  • Оръжие:ЧЗ 9х19,Иж 12 кал.,Иж 16 кал. Браунинг 16 кал.,Бенели 9,3х62 ,Щаер ССГ-04 , 300WM
  • ГрадСофия

Публикувано 17 декември 2017 - 11:42

:D Харесва ми дебата с тебе.

А на бас , че ще се съгласиш с мене , ама не сега. 

.....като се видим. ;)  :P

Обаче няма база за сравнение , и не ми казвай че не си взимал бележка от друга дружинка за водоплаващ или гривяк или пъдпъдък. :D

Може да ми се смееш ,но не съм взимал бележка от друга дружинка за пернато . Канили са ме на подборен ,канили са ме на групов на прасе  , но за пернато не съм взимал . 

Аз и много рядко съм ходил въобще на водолюбив дивеч .

При спор , ако видя , че не съм прав , лесно се съгласявам . Нищо ,че съм шоп  :D . Ама в случая доводите че не е наложителна и продуктивна тази идея , убедително надделяват не само според моето виждане .

Гледам че и много колеги с опит в този лов са на това мнение .

:256605:

• ЛЮБИТЕЛ, Sandanski и джани харесват това

#35 Иво Михайлов

Иво Михайлов

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1094 Мнения:
  • ГрадБрезник

Публикувано 17 декември 2017 - 11:53

Може да ми се смееш ,но не съм взимал бележка от друга дружинка за пернато . Канили са ме на подборен ,канили са ме на групов на прасе  , но за пернато не съм взимал . 

Аз и много рядко съм ходил въобще на водолюбив дивеч .

При спор , ако видя , че не съм прав , лесно се съгласявам . Нищо ,че съм шоп  :D . Ама в случая доводите че не е наложителна и продуктивна тази идея , убедително надделяват не само според моето виждане .

Гледам че и много колеги с опит в този лов са на това мнение .

:256605:

Само да те пипна , и еле па да е около маса........ше се съгласиш с ГРАОВЕЦО. Е може и да не е одма ма ше се съгласиш. :P А пък и едно е разговор , друго е постове. :D

• damian1 и джани харесват това

#36 fen

fen

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 625 Мнения:
  • Оръжие:гладкоцевно
  • Куче:курцхар
  • МПС:опел,форд и симсон

Публикувано 17 декември 2017 - 05:53

Гласувах за отпадането на ограничението с границите на съседни дружинки при прелетен лов защото преди повече от 20г нямаше такова ограничение. Достатъчно е да имаш бележка издадена от дружинката. Може би тогава ловците бяха по-съвестни и колегиални. Ако някой тогава сгафеше оставаше за винаги без право на лов.

За местен и едър дивеч там вече е съвсем друго нещо с ограниченията...

Този пост е редактиран от fen: 17 декември 2017 - 05:58

• Любо Димитров, Георги Петров, Иво Михайлов и още 1 харесват това

#37 damian1

damian1

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 4783 Мнения:
  • ГрадСофия

Публикувано 17 декември 2017 - 06:08

Гласувах за отпадането на ограничението с границите на съседни дружинки при прелетен лов защото преди повече от 20г нямаше такова ограничение. Достатъчно е да имаш бележка издадена от дружинката. Може би тогава ловците бяха по-съвестни и колегиални. Ако някой тогава сгафеше оставаше за винаги без право на лов.

Всеки си има право на мнение и доводи , които определят каква позиция да заеме . Но тоя довод лично на мен ми е странен и сам по-себе си ,както си го посочил, крайно неубедителен  .

След като преди 20 години нещо е било еди-как си значи е било по-добре . Напротив , обикновено заради динамиката на живота всичко непрекъснато се променя и по-скоро обратното правило е в сила .

Поздрави и наслука !

• джани харесва това

#38 ДБД

ДБД

БАЙ ЧЕПИК

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5518 Мнения:
  • Име:Данаил
  • Оръжие:няколко
  • Куче:от 31.10.2013г. вече нямам !
  • МПС:Жабче, с фланци.
  • ГрадРусчуклийска околия .

Публикувано 17 декември 2017 - 06:11

Не се славим с много дивеч, но да речем имаме от всичко по-малко . Гости винаги е имало и ще има, могат да го потвърдят и колеги от форума . Нищо не струва, да си вземеш бележката и да излезеш, ако искаш и сам, както е и ставало .. 

• ЛЮБИТЕЛ, damian1 и джани харесват това

#39 fen

fen

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 625 Мнения:
  • Оръжие:гладкоцевно
  • Куче:курцхар
  • МПС:опел,форд и симсон

Публикувано 17 декември 2017 - 06:37

Всеки си има право на мнение и доводи , които определят каква позиция да заеме . Но тоя довод лично на мен ми е странен и сам по-себе си ,както си го посочил, крайно неубедителен  .

След като преди 20 години нещо е било еди-как си значи е било по-добре . Напротив , обикновено заради динамиката на живота всичко непрекъснато се променя и по-скоро обратното правило е в сила .

Поздрави и наслука !

Няма никаква логика след като съседни дружинки са от едно и също сдружение,преди се наричаше- ловно дружество да има ограничение на територията му на прелетен лов.Относно че ще има браконерство.Ами нали са за това местните да следят за това.

Стига с това печалбарство. Приятелството,другарството,колегиалноста и уважението са по-ценни от парите...

• Иво Михайлов и джани харесват това

#40 damian1

damian1

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 4783 Мнения:
  • ГрадСофия

Публикувано 17 декември 2017 - 06:41

Няма никаква логика след като съседни дружинки са от едно и също сдружение,преди се наричаше- ловно дружество да има ограничение на територията му на прелетен лов.Относно че ще има браконерство.Ами нали са за това местните да следят за това.

Стига с това печалбарство. Приятелството,другарството,колегиалноста и уважението са по-ценни от парите...

Нагоре в темата са изписани от различни колеги един куп логични причини да съществуват граници и да се спазват .

Ако искаш прочети ги .

• ЛЮБИТЕЛ и джани харесват това

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Change Theme!