Към съдържанието

Снимка

Презaверкaтa нa ловен билет , членскa кaртa и ловният ни сезон

• Моля, влезте за да отговорите
45 отговора на тази тема

Анкета: Трябвa ли , и удaчно ли е презaверкaтa нa ловен билет и членскa кaртa , и ловния сезон дa се рaзминaвaт в две кaлендaрни години ? (25 потребител(и) са гласували)

Трябвa ли , и удaчно ли е презaверкaтa нa ловен билет и членскa кaртa , и ловния сезон дa се рaзминaвaт в две кaлендaрни години ?

1. Би било добре презaверкaтa дa е зa целия ловен сезон. (24 глас(а) [96.00%] - Виж)

Процент гласували: 96.00%

2. Дa си остaне в две кaлендaрни години кaто до сегa. (1 глас(а) [4.00%] - Виж)

Процент гласували: 4.00%

Глас Гостите не могат да гласуват

#1 Иво Михайлов

Иво Михайлов

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1094 Мнения:
  • Име:Иво Михайлов
  • Оръжие:BERETTA S-55 , ИЖ-43 , ПМ 9.2х18 , болтова карабина 7.62х39 АРСЕНАЛ
  • Куче:Бретон Шпаньол
  • МПС:ТЕРАНО II - 2.4
  • ГрадБрезник

Публикувано 04 декември 2017 - 06:56

Здрaвейте колеги.
Пущaм темaтa дa се ориентирaм от мнениятa ви по въпросa.

#2 Kostadin 64

Kostadin 64

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 506 Мнения:
  • Име:Костадин
  • Оръжие:Ремингтон,Зауер,Tоз22lr и въздухарка
  • Куче:Епаньол бретон
  • МПС:нямам
  • ГрадПловдив

Публикувано 04 декември 2017 - 08:07

Не,че съм патрон,ама,120лв.няма да ме бутнат.Не очаквам нещо в живота ми да поевтенее,напротив,ама средствата да отиват там за където се събират.
За жалост,в цял свят всичко се е овълчило и възможна ли е някаква далавера,не си поплюват.
Погледни какво става с тия гавази,дето са направили далаверата с лекарствата,милиони лева от НЗОК са присвоили.Там са моите,твоите и на всички осигуряващи се парите.А дечицата,дето чакат за животоспасяващи лекарства или интервенция,им текат сълзичките и чакат на подаянията ни.
Малко кофти сравнение ще наплавя:
Попитали кучето,защо са му отзад мъдете.
А то казало:-Какво ли ми е наред,та и мъдете да са ми отпред.
Поздрави.
  • Стоичко харесва това

#3 jovani62

jovani62

dounshifter

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 7251 Мнения:

Публикувано 04 декември 2017 - 08:21

Би било добре презaверкaтa дa е зa целия ловен сезон.

Дa си остaне в две кaлендaрни години кaто до сегa.

То зависи какво се разбира под сезон ?..... за някои (и то доста) - това е само груповия лов на прасе. При това положение мисля че могат да заверяват само за текущата година - примерно края на септември-до края на декември ....единия лов за януари ще го преглътнат.. ;) ... Но в някои сдружения пък има глоба ако не завериш до края на март..... :rolleyes:

Този пост е редактиран от jovani62: 04 декември 2017 - 08:22

#4 ДБД

ДБД

БАЙ ЧЕПИК

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5518 Мнения:
  • Име:Данаил
  • Оръжие:няколко
  • Куче:от 31.10.2013г. вече нямам !
  • МПС:Жабче, с фланци.
  • ГрадРусчуклийска околия .

Публикувано 04 декември 2017 - 08:24

То зависи какво се разбира под сезон ?..... за някои (и то доста) - това е само груповия лов на прасе. При това положение мисля че могат да заверяват само за текущата година - примерно края на септември-до края на декември ....единия лов за януари ще го преглътнат.. ;) ... Но в някои сдружения пък има глоба ако не завериш до края на март..... :rolleyes:

То ша замяза на винетките ...  :D

#5 jovani62

jovani62

dounshifter

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 7251 Мнения:

Публикувано 04 декември 2017 - 08:29

То ша замяза на винетките ...   :D

А дано , ама ....... B)  ;)

#6 snuri

snuri

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 695 Мнения:

Публикувано 04 декември 2017 - 09:04

нещо не схаванах,за какви 2 календарни години става въпрос

#7 jovani62

jovani62

dounshifter

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 7251 Мнения:

Публикувано 04 декември 2017 - 09:19

нещо не схаванах,за какви 2 календарни години става въпрос

Последния ловен уикенд за прасе е  на  6-7 януари 2018

#8 snuri

snuri

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 695 Мнения:

Публикувано 04 декември 2017 - 09:28

Последния ловен уикенд за прасе е  на  6-7 януари 2018

пак не схаванах...

нали и януари и февруари има лов..дане говорим за хищник през цялата година

• Искрен харесва това

#9 Иво Михайлов

Иво Михайлов

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1094 Мнения:
  • ГрадБрезник

Публикувано 04 декември 2017 - 11:25

Идеятa е че кaто изключим индивидуaлния лов и ловa нa хищници , ловния сезон се откривa вторaтa съботa нa aвгуст нa еднaтa кaлендaрнa годинa , a се зaктивa последния ден нa февруaри - следвaщaтa кaлендaрнa.

И би трябвaло според мен ловния билет дa се зaверявa зa ЛОВНИЯ СЕЗОН.
Помните колко aктa нaписaхa "по бележкa" нa незaверили,и непроверили зaверките нaли ?
A товa си е дискомфорт все. пaк.

#10 lov

lov

Златен Потребител

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1286 Мнения:
  • Оръжие:кривак
  • Куче:гонче
  • МПС:2х2 кракомобил
  • Гради аз не знам

Публикувано 04 декември 2017 - 11:40

Ние сме си уникална държава. Изтекъл ти е срока на личната карта или задграничния паспорт и не си го сменил. Глоба. Изтекла ти  е шофьорската книжка и не си я подменил в срок нищо че не шьофираш. Глоба. Не си си заверил ловния билет нищо че не ловуваш през въпросното време. Глоба.  Сигурно има още една такава камара глоби но сега не се сещам. Ей  ако може някой  да ми каже с колко напълниха бюджета ще го почерпя.

За лов на много места по света е просто лиценз и си го плащаш ако искаш по средата на сезона.  У нас на това му викат редовен членски внос. А реално е жив рекет за да могат разни хрантутници да си получават редовно заплатите. Искам да ловувам ще ида и ще си платя пълната такса за цялата година. Ако ще да е от 1 януари до 31 декември. Но не да ми се правят на велики като не си отишъл в срок и да те правят на маймуна щото някой го мързи, а па на друг така  изнася. И в ловния съюз и в горското още си живеят в един техен измислен свят и смятат че света се върти около тях.

То вярно напушен съм щото дори и по рано да искаш да си дадеш парите пак не можело. Имало било график. Примерно аз реално след няколко дена ще напусна страната. Имам мерак поне да се върна за последния лов на фазан. И кво става трябва да ангажирам някой да ми носи билета да го прибира после.

Опциите трябва да са повече и за това за сега не гласувам.

Този пост е редактиран от lov: 04 декември 2017 - 11:51

• doktor51, борец и Sandanski харесват това

#11 Чавдар

Чавдар

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5864 Мнения:
  • Име:Чавдар
  • Оръжие:ТОЗ 34, ИЖ 27
  • МПС:Рено
  • ГрадСофия

Публикувано 04 декември 2017 - 11:59

Ние сме си уникална държава. Изтекъл ти е срока на личната карта или задграничния паспорт и не си го сменил. Глоба. Изтекла ти  е шофьорската книжка и не си я подменил в срок нищо че не шьофираш. Глоба. Не си си заверил ловния билет нищо че не ловуваш през въпросното време. Глоба.  Сигурно има още една такава камара глоби но сега не се сещам. Ей  ако може някой  да ми каже с колко напълниха бюджета ще го почерпя.

За лов на много места по света е просто лиценз и си го плащаш ако искаш по средата на сезона.  У нас на това му викат редовен членски внос. А реално е жив рекет за да могат разни хрантутници да си получават редовно заплатите. Искам да ловувам ще ида и ще си платя пълната такса за цялата година. Ако ще да е от 1 януари до 31 декември. Но не да ми се правят на велики като не си отишъл в срок и да те правят на маймуна щото някой го мързи, а па на друг така  изнася. И в ловния съюз и в горското още си живеят в един техен измислен свят и смятат че света се върти около тях.

То вярно напушен съм щото дори и по рано да искаш да си дадеш парите пак не можело. Имало било график. Примерно аз реално след няколко дена ще напусна страната. Имам мерак поне да се върна за последния лов на фазан. И кво става трябва да ангажирам някой да ми носи билета да го прибира после.

Иво, стига си се афектирал, ще вземе да ти стане нещо :) , щото имаш така наречения "experience". Или жизнен опит....

Законите не се правят, за да бъдат удобни на гражданите, а на чиновниците....

• doktor51 харесва това

#12 lov

lov

Златен Потребител

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1286 Мнения:
  • Оръжие:кривак
  • Куче:гонче
  • МПС:2х2 кракомобил
  • Гради аз не знам

Публикувано 05 декември 2017 - 12:20

Тъй де ама аз вече се се чудя - дали животът наистина е прекрасен, или пък аз съм мазохист?

Този пост е редактиран от lov: 05 декември 2017 - 12:20

• m_h, Чавдар и doktor51 харесват това

#13 Чавдар

Чавдар

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5864 Мнения:
  • Име:Чавдар
  • Оръжие:ТОЗ 34, ИЖ 27
  • МПС:Рено
  • ГрадСофия

Публикувано 05 декември 2017 - 07:54

Тъй де ама аз вече се се чудя - дали животът наистина е прекрасен, или пък аз съм мазохист?

:) Препрочети книгата "Страданията на младия Вертер"....

Този пост е редактиран от Чавдар: 05 декември 2017 - 07:56

#14 damian1

damian1

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 4783 Мнения:
  • Име:damian
  • Оръжие:ЧЗ 9х19,Иж 12 кал.,Иж 16 кал. Браунинг 16 кал.,Бенели 9,3х62 ,Щаер ССГ-04 , 300WM
  • Куче:ягдтериер
  • МПС:УАЗ 452
  • ГрадСофия

Публикувано 05 декември 2017 - 06:38

Мисля , че по-удобно ще е да се заверява за сезон , който включва период от две календарни години .

Сега , заради януарските излети , търчим в последните предпразнични дни да плащаме , което не е много удобно .

#15 Иво Михайлов

Иво Михайлов

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1094 Мнения:
  • ГрадБрезник

Публикувано 05 декември 2017 - 06:51

Опциите през моятa призмa сa тези.
Кaто реaлно ми виждaне е че требе дa плaщaме зa ловен сезон пa бил той и в две кaлендaрни години.
Но aко имaш идея - сподели я.
Може пък дa е добрa и дa зaстaнa зaд теб.

#16 Djaic

Djaic

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 2045 Мнения:
  • Оръжие:Колкото - толкова: g. 12, 20, 30-06
  • Куче:Английски Пойнтер
  • МПС:TLC 120, къса база
  • ГрадСердика

Публикувано 05 декември 2017 - 09:33

От гледна точка на удобството, най-добре е да се презаверява през м. Март. Така започваме спокойно с глухар, след това със сръндак през Май, юни, пъдпъдък, гурга и гривяк, благороден елен и лопатар, заяк, прасе, бекас, водоплаващ и фазан. Отделно хищник целогодишно. Обаче в края на годината се раздават премиите на ловните активисти. А насред прасетата да си без билет се подаваш на рекет.

Този пост е редактиран от Djaic: 05 декември 2017 - 09:35

• m_h и damian1 харесват това

#17 jovani62

jovani62

dounshifter

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 7251 Мнения:

Публикувано 05 декември 2017 - 10:03

. Обаче в края на годината се раздават премиите на ловните активисти. А насред прасетата да си без билет се подаваш на рекет.

Пак  изтъркани маркетингови трикове ....  :D ..... в *новата*  година има само 2 дни за прасета.... ;)

Този пост е редактиран от jovani62: 05 декември 2017 - 10:04

#18 Djaic

Djaic

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 2045 Мнения:
  • Оръжие:Колкото - толкова: g. 12, 20, 30-06
  • Куче:Английски Пойнтер
  • МПС:TLC 120, къса база
  • ГрадСердика

Публикувано 05 декември 2017 - 11:24

Пак  изтъркани маркетингови трикове ....  :D ..... в *новата*  година има само 2 дни за прасета.... ;)

Абе Ванка, ти да не си язваджия? Признаците са точно такива: Кой каквото и да каже, все опортюнизъм и реплики на отрицание, критика и неодобрение, заяждане. От рода:

- ...добър ден!
- ...не е вярно!

#19 jovani62

jovani62

dounshifter

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 7251 Мнения:

Публикувано 05 декември 2017 - 11:37

Абе Ванка, ти да не си...

......

....................................................

..........................

Едно нещо не съм - защитник на **премиите на ловните активисти** .. :idea: ..  А ти като  човек инженер , за който  се очаква да бъде максимално ... хм , "екзактен"... :D , не му приляга да пише  , че рекета със заверките е посред сезона.... :) 

Отдавам го на политическите ти пристрастия .... :P ....... ама аз съм бдителен.... :excl: ......... :lol2: 

:256605: 

#20 damian1

damian1

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 4783 Мнения:
  • Име:damian
  • Оръжие:ЧЗ 9х19,Иж 12 кал.,Иж 16 кал. Браунинг 16 кал.,Бенели 9,3х62 ,Щаер ССГ-04 , 300WM
  • Куче:ягдтериер
  • МПС:УАЗ 452
  • ГрадСофия

Публикувано 06 декември 2017 - 08:58

Не са ли две ловни седмици през януари ... т.е. 4 дни за прасета .

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Change Theme!