Към съдържанието


Снимка

Аламинути


  • Моля, влезте за да отговорите
36 отговора на тази тема

#21 garry

garry

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 2484 Мнения:
  • Име:Гърга Питич. Има два реда зъби едни обикновенни и едни златни. Елегантен е кат вампир
  • Оръжие:Певица де вади пирони със задник

Публикувано 21 януари 2016 - 08:46

Аламинут "есенен спомен" :)
Прикачен файл  rsz_20160121_190713-1.jpg   113,92K   3 Брой сваляния+Прикачен файл  rsz_20160121_190724-1.jpg   133,64K   1 Брой сваляния =Прикачен файл  rsz_20160121_192652-1-1.jpg   115,4K   1 Брой сваляния
  • Искрен, Христо Христев, jovani62 и още 1 харесват това

#22 tomi66

tomi66

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 29 Мнения:

Публикувано 24 януари 2017 - 04:45

Ех, това изглежда много вкусно.



#23 Чавдар

Чавдар

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 4072 Мнения:
  • Име:Чавдар Пенков
  • Оръжие:ТОЗ 34, ИЖ 27
  • МПС:Рено
  • ГрадСофия

Публикувано 03 февруари 2019 - 03:48

Вретено от свинско бонфиле....

 

Изчиства се бонфилето от ципите хубаво и с много остър нож въртеливо се развръща /отваря/ като разстилане с дебелина около половин сантиметър, да стане като палачинка...

По средата се слага смес от сирена - в случая ементал, пармеджано и хубав български кашкавал, както и истински кисели краставички, а не мариновани, всичко нарязано на дълги пръстчета, като средно дебели спагети.. Аз специално слагам и малко от една подправка на фирмата "Меркурий", за шкембе и пача, щото в нея, освен люто има и дискретно чесън.. може и други подправки, като чукан на едро черен пипер..

Мазнината на сирената, след печенето вътре стопени придават на иначе сухото месо голяма сочност и мекота..

Всичко това се завива внимателно и се връзва стегнато с канап от естествено влакно. Леко се намазва с олио, да не прегаря на скарата и се пече, като се обръща внимателно.. Не трябва да е много препечено, щото иначе отвън се образува една твърда и суха кора - все пак бонфилето си е сухичко......

:) Следва бъчва вино....

Прикачени файлове

  • Прикачен файл  1 610.JPG   147,76K   1 Брой сваляния
  • Прикачен файл  1 613.JPG   159,28K   1 Брой сваляния

Този пост е редактиран от Чавдар: 03 февруари 2019 - 03:50

  • Искрен, jovani62, Bat Geca Loveca и 3 други харесват това

#24 Чавдар

Чавдар

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 4072 Мнения:
  • Име:Чавдар Пенков
  • Оръжие:ТОЗ 34, ИЖ 27
  • МПС:Рено
  • ГрадСофия

Публикувано 03 февруари 2019 - 04:21

На времето, в култовата софийска кръчма "Стадион", на "Попа" му викаха бременно бонфиле..... :)


Този пост е редактиран от Чавдар: 03 февруари 2019 - 04:21

  • BLADE харесва това

#25 tacho

tacho

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 334 Мнения:
  • Име:Стоян
  • Оръжие:Много
  • Куче:Барак и гонче
  • МПС:джип

Публикувано 03 февруари 2019 - 07:16

Кубчета месо от бут на трофеен сръндак в гювеч с гарнитура от различни зеленчуци

Прикачени файлове


Този пост е редактиран от tacho: 03 февруари 2019 - 07:17

  • Искрен, Bat Geca Loveca, BLADE и още 1 харесват това

#26 Пенчо

Пенчо

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 321 Мнения:

Публикувано 05 февруари 2019 - 12:33

На времето, в култовата софийска кръчма "Стадион", на "Попа" му викаха бременно бонфиле..... :)

И в един период, особено лятото, беше единственото място където се намираше бира загорка зелен етикет, но без бременно или друго от кухнята не сервираха. Стояхме на опашка по обяд, да се освободи маса.


  • lov и Чавдар харесват това

#27 Чавдар

Чавдар

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 4072 Мнения:
  • Име:Чавдар Пенков
  • Оръжие:ТОЗ 34, ИЖ 27
  • МПС:Рено
  • ГрадСофия

Публикувано 05 февруари 2019 - 04:12

И в един период, особено лятото, беше единственото място където се намираше бира загорка зелен етикет, но без бременно или друго от кухнята не сервираха. Стояхме на опашка по обяд, да се освободи маса.

:) Имаха и невероятни шницели по виенски.. Да не говорим за телешкото варено... До сега го помня...

Пък по - нагоре по "Графа" - в аператив "Троян" пиехме бира "Вернерсгрюнер" от ГДР и за мезе порцийки телешки черен дроб на скара.. Топъл, от него капеше бистър сок...


Този пост е редактиран от Чавдар: 05 февруари 2019 - 04:17

  • Пенчо харесва това

#28 Чавдар

Чавдар

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 4072 Мнения:
  • Име:Чавдар Пенков
  • Оръжие:ТОЗ 34, ИЖ 27
  • МПС:Рено
  • ГрадСофия

Публикувано 05 февруари 2019 - 04:39

:) Въобще, телешкият дроб на скара или чугунена плоча, нарязан на тънко и намазан с олио, и "препърлен" - отвън хрускава коричка, а отвътре не кървав, а на бистър сок, че иначе става като подметка е страхотен аламинут..

Телешкият според мен е по - качествен от свинския като кулинария...


Този пост е редактиран от Чавдар: 05 февруари 2019 - 04:42


#29 V_n V_v

V_n V_v

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 690 Мнения:
  • Име:Валентин Василев
  • Оръжие:в калибри 12 и 308Win

Публикувано 22 април 2019 - 04:04

Продуктите и начинът на приготвяне са на снимката! ;)

 

Прикачен файл  20161231_220707.jpg   124,13K   1 Брой сваляния

 

Поздрави и наслука!

:256605:


  • wolf67 харесва това

#30 krus

krus

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 241 Мнения:

Публикувано 22 април 2019 - 08:32

:) Въобще, телешкият дроб на скара или чугунена плоча, нарязан на тънко и намазан с олио, и "препърлен" - отвън хрускава коричка, а отвътре не кървав, а на бистър сок, че иначе става като подметка е страхотен аламинут..

Телешкият според мен е по - качествен от свинския като кулинария...

И аз мислех така,но веднъж опитах дроб от диво прасе /преди това не ми хващаше окото/ и от тогава го смятам за "върха" на дробовете. Господ ми е дал малко умения за готвене.Питам,чета ,експериментирам и налучквам и мисля,че понякога успявам. От опит знам,че черен дроб се приготвя най-добре полузамразен и се овкусява след пържене /както гъшия дроб/.

При замразения дроб по-лесно се нарязват "жилите".За дроб по селски процедурата е по-друга,


  • wolf67 харесва това

#31 krus

krus

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 241 Мнения:

Публикувано 05 май 2019 - 07:59

Сега е сезона на рибния хайвер.Има много рецепти за приготвяне на тарама хайвер,но основният е:

Тарама хайвер от шаран, каракуда /таранка/ и др.                                       100 g

Олио                                                                                                               ~ 900ml

лимон

Газирана вода

 

Приготвяне: Хайвера се разбива докато побелее . С прекъсване се прибавя ,на тънка струйка,олиото. Когато сместа стане по гъста се добавя лимонов сок и газирана вода.

Разбиването продължава до изразходване на предвиденото количество олио.

Това е основната рецепта,от тук нататък вариантите са много.

Може да се овкуси с бял пипер, черен пипер, сок от лук, може да вместо вода да се добави прясно млеко, оцветяване със сок от червено цвекло и др. вкуса и мерака.

Някои прибавят хляб или грис, но това не е бит хайвер ,а хайвер с хляб /идеята е да стане повечко с по-малко хайвер/.

Поставен в подходяща чиния се украсява според вкуса и фантазията Ви.

Пие качествена ракия и вина.

Наздраве.



#32 Иво Михайлов

Иво Михайлов

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1039 Мнения:
  • Име:Иво Михайлов
  • Оръжие:BERETTA S-55 , ИЖ-43 , ПМ 9.2х18 , болтова карабина 7.62х39 АРСЕНАЛ
  • Куче:Бретон Шпаньол
  • МПС:ТЕРАНО II - 2.4
  • ГрадБрезник

Публикувано 03 юли 2019 - 09:32

Аламинутче.....
Сиренце по ГРАОВСКИ

Прикачен файл  IMG-a985f66ea4713b3bbcb688d6c007649c-V.jpg   232,05K   2 Брой сваляния

Прикачен файл  IMG-2aa37feb8fedd227881f8e8dd9507c81-V.jpg   232,12K   2 Брой сваляния
  • V_n V_v и Георги Петров харесват това

#33 Пенчо

Пенчо

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 321 Мнения:

Публикувано 03 юли 2019 - 09:49

Аламинутче.....
Сиренце по ГРАОВСКИ
 

Да не са ти открили язва, да не дава Господ, къде са любимите ти люти чушки?

Студено бяло винце или бира в Брезник няма ли? :256605:


Този пост е редактиран от Пенчо: 03 юли 2019 - 09:49


#34 V_n V_v

V_n V_v

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 690 Мнения:
  • Име:Валентин Василев
  • Оръжие:в калибри 12 и 308Win

Публикувано 03 юли 2019 - 10:57

.

Този пост е редактиран от V_n V_v: 03 юли 2019 - 11:01


#35 Иво Михайлов

Иво Михайлов

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1039 Мнения:
  • Име:Иво Михайлов
  • Оръжие:BERETTA S-55 , ИЖ-43 , ПМ 9.2х18 , болтова карабина 7.62х39 АРСЕНАЛ
  • Куче:Бретон Шпаньол
  • МПС:ТЕРАНО II - 2.4
  • ГрадБрезник

Публикувано 04 юли 2019 - 04:51

Да не са ти открили язва, да не дава Господ, къде са любимите ти люти чушки?
Студено бяло винце или бира в Брезник няма ли? :256605:

....как въобще ти мина през ум , че няма люто ? :)
По две пресни люти пиперчета , и по едно сухо .
Че то нЕма ли люто .... се едно зад мене го фърльям. ;)
Бело.....винце нЕма оти го не пиье никой.
Но бира и рекьия - дал БОГ. :)
Сега ще ти покажа салата ГРАОВКА - само за рекьия :
Прикачен файл  IMG-f744b0836e6dde3857a19c67e6e9b454-V.jpg   115,17K   1 Брой сваляния

Този пост е редактиран от Иво Михайлов: 04 юли 2019 - 05:00

  • V_n V_v харесва това

#36 Георги Петров

Георги Петров

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 746 Мнения:
  • Оръжие:Сако 300 wim .mag неръждавейка . Ремингтон дървен 700 308 win и Месарка SI 12. ТОЗ 8 22 LR за всеки ден
  • Куче:СТГ откродното Бретон -прахосмукачка
  • МПС:Нисан териер
  • ГрадСливница ,ама почти

Публикувано 17 юли 2019 - 10:40

Аламинутче.....
Сиренце по ГРАОВСКИ

attachicon.gif IMG-a985f66ea4713b3bbcb688d6c007649c-V.jpg

attachicon.gif IMG-2aa37feb8fedd227881f8e8dd9507c81-V.jpg

Абе гледам , гледам , па немоЕ да ти се сетим  .... дали црепът е голем ... или су ти мънека яйцата ?! 

Граовски аламинут я го разбирам тетека те : 500-600 гр. спържа от парамунски пут с малко натрошено сиринье в един издълбан леб и попътно  с 5-6 бирата  преко Вискяр  :256605:



#37 Иво Михайлов

Иво Михайлов

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1039 Мнения:
  • Име:Иво Михайлов
  • Оръжие:BERETTA S-55 , ИЖ-43 , ПМ 9.2х18 , болтова карабина 7.62х39 АРСЕНАЛ
  • Куче:Бретон Шпаньол
  • МПС:ТЕРАНО II - 2.4
  • ГрадБрезник

Публикувано 18 юли 2019 - 07:10

Абе гледам , гледам , па немоЕ да ти се сетим  .... дали црепът е голем ... или су ти мънека яйцата ?! 
Граовски аламинут я го разбирам тетека те : 500-600 гр. спържа от парамунски пут с малко натрошено сиринье в един издълбан леб и попътно  с 5-6 бирата  преко Вискяр  :256605:

Абе гледам , гледам , па немоЕ да ти се сетим  .... дали црепът е голем ... или су ти мънека яйцата ?! 
Граовски аламинут я го разбирам тетека те : 500-600 гр. спържа от парамунски пут с малко натрошено сиринье в един издълбан леб и попътно  с 5-6 бирата  преко Вискяр  :256605:


:) :) :)
....црепът си е по стандарт.
Яята су пъппъдъчи и едно патешко за разкош. ;)
От спРъжуту ми дойде байгън та....малко да променим.
  • Георги Петров харесва това




1 потребител(и) четат тази тема

1 потребители, 0 гости, 0 анонимни


    Иво Михайлов
Change Theme!