Към съдържанието


Снимка

Аламинути


  • Моля, влезте за да отговорите
36 отговора на тази тема

#1 Desi

Desi

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 5 Мнения:

Публикувано 20 януари 2013 - 10:39

 Тази вечер ме замъкнаха на варда за хищници и прибирайки се, този който ме замъкна там беше гладен май! Та в бързотията ми хрумна едно сърчице от кремвирш да спретна, защото така чувствам нещата!Прикачен файл  100_2182.JPG   58,53K   20 Брой сваляния

 Та по темата..........  Продукти:  Кремвирш, кашкавал и едно яйце,по желание може и малко сиренце.  Завиваме кремвирша след като го сцепваме под форма и го пробождаме с клечка. Слагаме кашкавалчето  на кубчета(и сиренцето по избор)  после чукаме едно яйце отгоре! Пържим в тиган 10тина минути,гарнираме със зелена салата .

Да ви е сладко! :1137948027:


  • valchan, pogo, vegetarian и 7 други харесват това

#2 Изтрит Потребител 2

Изтрит Потребител 2

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 654 Мнения:
  • Оръжие:Тръби разни в цолажи разнообразни
  • Куче:Епаньол Бретони-Ингри от Игнатов и Арес от Ингри
  • МПС:Муле - пикап Рейнджър

Публикувано 21 януари 2013 - 11:55

Бравос Деси, красота...!

Следващия път пробвай с подкова луканка, или суджук и 2 яйца!

Ястието може да се нарече "късмет за двама", или "яйца за двама"... ;) :)



#3 svetlens

svetlens

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 246 Мнения:
  • Име:Светлин
  • Оръжие:Доста
  • Куче:Ягдтериер,мелез,барак
  • МПС:Няколко
  • ГрадОколо Русе

Публикувано 11 юли 2013 - 04:57

[attachment=14678:Снимка0143.jpg

Айде с  едни мидички да се включа и аз.

Прикачени файлове



#4 jovani62

jovani62

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5908 Мнения:

Публикувано 09 юни 2015 - 11:54

:D

IMG_0031_zpsspava7mg.jpg

 

тва не съ риби....а розцепено на 2 бонфиле......за кратко запечено в фурна.... с спец "заливка".... :rolleyes:



#5 jovani62

jovani62

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5908 Мнения:

Публикувано 20 октомври 2015 - 11:05

Леко обварени дреболийки ... преди да бъдат запържени.... с лучец и други *специи*.... :drinking-red-wine:

1241_zpskvj1kq6e.jpg



#6 old_hunter

old_hunter

    Ловец

  • Глобален Модeрaтор
  • 4726 Мнения:
  • Оръжие:Beretta Urika Gold Optima-Bore 12 ga., Benelli Raffaello Delux 12 ga., Sako 75 Varmint 308 Win, Sako 85 Varmint 243 Win, Browning LongTrack 30-06 Sprg, Anschutz 1807 22 lr.

Публикувано 20 октомври 2015 - 02:59

Леко обварени дреболийки ... преди да бъдат запържени.... с лучец и други *специи*.... 

 

Ми що не ги показа в завършен вид, 'с лучеца и другите специи'?? Или нямаше време за снимане и подобни глупости?  :D

 

Поздрави и наслука!



#7 jovani62

jovani62

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5908 Мнения:

Публикувано 20 октомври 2015 - 03:04

Ми що не ги показа в завършен вид, 'с лучеца и другите специи'??    :D

 

Поздрави и наслука!

Позна от раз. :lol: ,нъл затуй съм турил нарочна емотиконка..-готвенето не е работа която се върши *на сухо*  :D

п.с.   ....иначе рецептата е като тая ,само че вместо жоджен слагам нарязани босилек и 2 листета целина...

http://recepti.gotva...ии_по_касапски

Този пост е редактиран от jovani62: 20 октомври 2015 - 03:21


#8 jovani62

jovani62

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5908 Мнения:

Публикувано 15 януари 2016 - 05:49

Ми що не ги показа в завършен вид, 'с лучеца и другите специи'?? Или нямаше време за снимане и подобни глупости?  :D

 

Поздрави и наслука!

Мани , от толкоз приказки / писане днес , взе че ми се припи червено вино , та жената я накарах да забърка мезе по мои инструкция ... накрая  вика че така се правело кавърма . :lol2: ... иначе месния мат,рял са дреболий и месо от предварително сварени/ обезкостени св. глави ....

 

312192658_zpsra8eyuoz.jpg

 

п.с. твърдо сее придържам към принципа , че добития полезен дивеч трябва да се оползотворява в максимална степен

 

:256605:


  • Nanski, pogo, Христо Христев и 11 други харесват това

#9 Стоян Иванов

Стоян Иванов

    Целия вътре сух!

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 250 Мнения:

Публикувано 15 януари 2016 - 06:54

Мани , от толкоз приказки / писане днес , взе че ми се припи червено вино , та жената я накарах да забърка мезе по мои инструкция ... накрая  вика че така се правело кавърма . :lol2: ... иначе месния мат,рял са дреболий и месо от предварително сварени/ обезкостени св. глави ....

 

312192658_zpsra8eyuoz.jpg

 

п.с. твърдо сее придържам към принципа , че добития полезен дивеч трябва да се оползотворява в максимална степен

 

:256605:

Пий едно вино да се успокоиш,след цял ден писане на глупости! :D :256605:


  • n960, aquilon и varnahunt харесват това

#10 jovani62

jovani62

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5908 Мнения:

Публикувано 15 януари 2016 - 07:00

Пий едно вино да се успокоиш,след цял ден писане на глупости! :D :256605:

 

Че аз въобще не се вълнувам , глупости са само тия , с които се замерваме с *агитката*.. :D

 

:256605:


  • Стоян Иванов харесва това

#11 Явор Боцин

Явор Боцин

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1146 Мнения:

Публикувано 19 януари 2016 - 01:54

Мани , от толкоз приказки / писане днес , взе че ми се припи червено вино , та жената я накарах да забърка мезе по мои инструкция ... накрая  вика че така се правело кавърма . :lol2: ... иначе месния мат,рял са дреболий и месо от предварително сварени/ обезкостени св. глави ....

 

312192658_zpsra8eyuoz.jpg

 

п.с. твърдо сее придържам към принципа , че добития полезен дивеч трябва да се оползотворява в максимална степен

 

:256605:

Мноо елегантно :D !!!

 

ПП При вас, който удари прасето ли взема гЪвъта? :D  :D  :D Наздраве, че и язе съм фен на червеното.



#12 jovani62

jovani62

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5908 Мнения:

Публикувано 19 януари 2016 - 02:08

.... При вас, който удари прасето ли взема гЪвъта?....  :D 

Да .... + дреболиите.... и 5 да утрепе - всичко е за него  (по правилник)

 

В повечето случаи тези продукти някой се хваща ,приготвя ги и се ползват за мезе от групата..... Има и доста колеги които не могат да се занимават с глави и дробове.... , и  някой мръвкар ги завлича.... :D



#13 vve

vve

    трубач

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 1151 Мнения:

Публикувано 19 януари 2016 - 02:24

В последните постове освен предпоставки за подагра,друго не виждам! :lol2: :lol2: :lol2:

 

П.П.Да ви е сладко! :256605:


  • Христо Христев, jovani62, elwix и още 1 харесват това

#14 Явор Боцин

Явор Боцин

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1146 Мнения:

Публикувано 19 януари 2016 - 04:03

Да .... + дреболиите.... и 5 да утрепе - всичко е за него  (по правилник)

 

В повечето случаи тези продукти някой се хваща ,приготвя ги и се ползват за мезе от групата..... Има и доста колеги които не могат да се занимават с глави и дробове.... , и  някой мръвкар ги завлича.... :D

Напомня ми едни добри времена когато ловувах в Момчилград. Там всяка сряда се събирахме на глава при бай Стефан в барчето на граничарите. Като няма глава бай Стефан имаше други глезотии. Ех, времена!!! Вечер след работа мъжкото население пиеше по ичкия преди да се прибере и да даде на женурята време да сложат масата. Нямаше карабини и джипове. Ходеше по 2 часа до пусиите и други работи, ама не са за тая тема. 

 

ПП Намека беше, че се похвали елегантно, че си гътнал прасе. :D


  • karata и aquilon харесват това

#15 winchester

winchester

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 80 Мнения:
  • Оръжие:12., 16., .22 LR , .223 , .30-06...

Публикувано 19 януари 2016 - 07:25

Напомня ми едни добри времена когато ловувах в Момчилград. Там всяка сряда се събирахме на глава при бай Стефан в барчето на граничарите. Като няма глава бай Стефан имаше други глезотии. Ех, времена!!! Вечер след работа мъжкото население пиеше по ичкия преди да се прибере и да даде на женурята време да сложат масата. Нямаше карабини и джипове. Ходеше по 2 часа до пусиите и други работи, ама не са за тая тема. 

 

ПП Намека беше, че се похвали елегантно, че си гътнал прасе. :D

Събирането в сряда си беше традиция до много скоро, поне в моята дружинка, ама тая година няма прасета и позамря.


  • Явор Боцин харесва това

#16 garry

garry

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 2516 Мнения:
  • Име:Гърга Питич. Има два реда зъби едни обикновенни и едни златни. Елегантен е кат вампир
  • Оръжие:Певица де вади пирони със задник

Публикувано 19 януари 2016 - 08:16

В последните постове освен предпоставки за подагра,друго не виждам! :lol2: :lol2: :lol2:
П.П.Да ви е сладко! :256605:


Тя подаграта не иде от eдене а от неправилно пиенье :lol2:

От аламинутите едиинствено правя простотията със свинския дроб. Ка го извадя ,даже и немит право на силна скара а го пръпне за по 2 3 мин от страна , а тече още кръв и пуай с вино ил лимоната примерно :lol2:
Другото глави, "карантии" ич ма не интересуват и боцна колко а не обидя ,а фиуетата, е те там ка мине пробата и настава тотален погром на пресно та требе па да одя за сушевиците. За рогатите още "топли" заминават. Въобще съм къде топ мръвар ,от не зимам и не делим :lol2:
  • vve и Стоян Иванов харесват това

#17 Явор Боцин

Явор Боцин

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1146 Мнения:

Публикувано 19 януари 2016 - 09:05

Тя подаграта не иде от eдене а от неправилно пиенье :lol2:

От аламинутите едиинствено правя простотията със свинския дроб. Ка го извадя ,даже и немит право на силна скара а го пръпне за по 2 3 мин от страна , а тече още кръв и пуай с вино ил лимоната примерно :lol2:
Другото глави, "карантии" ич ма не интересуват и боцна колко а не обидя ,а фиуетата, е те там ка мине пробата и настава тотален погром на пресно та требе па да одя за сушевиците. За рогатите още "топли" заминават. Въобще съм къде топ мръвар ,от не зимам и не делим :lol2:

Те така негамотното население се оправдава с дреболиите. Виждал съм натъпкани черва от диво на кървавици и на суджук.Винаги от преснината  най са на кефили чарава с пълнеж на скара и всякави изобретения на кулинарното



#18 garry

garry

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 2516 Мнения:
  • Име:Гърга Питич. Има два реда зъби едни обикновенни и едни златни. Елегантен е кат вампир
  • Оръжие:Певица де вади пирони със задник

Публикувано 19 януари 2016 - 11:00

Сигурно е така, но не обичам дреболии, кървавици, разни бузи и пачи и т.н. Вкусни са, но не са моя тип. Пробам от всичко ,но не всичко харесвам ,кат всеки един от нас. От карантията освен шкембе ,ям само момици и то само задушени в масло. Варени не трая. В същото време ям сурово месо ,което знам от де е. Любимото ми е телешко или подобно ,полузамразено, начопено на ситно омешано с авокадо, балсамико, ч.пипер,сол и лимон ,телешки татар бифтек или пресно извадена пъстървова риба със сол, лимонов сок и ч.пипер и водка :) . Пробам всичко що мога но не всичко обичам. Обожавам есенен гювеч от яко угоено шиле ,но не понасям смрадта на нер /див или питомен/ или дива свинкя/не узряли/ и най фината,даже ,замаскирана с подправки. Елена и той кат сръндака смърди ако не узрее.
То секи си е башка луд та и аз тъй :lol2:
  • Искрен, Madhunter и Явор Боцин харесват това

#19 JPB

JPB

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 2270 Мнения:
  • Име:Йордан
  • Оръжие:Бенели,Блазер,иж и чз..
  • Куче:Пойнтер
  • МПС:Дачилак Дъстър

Публикувано 21 януари 2016 - 02:45

Сигурно е така, но не обичам дреболии, кървавици, разни бузи и пачи и т.н. Вкусни са, но не са моя тип. Пробам от всичко ,но не всичко харесвам ,кат всеки един от нас. От карантията освен шкембе ,ям само момици и то само задушени в масло. Варени не трая. В същото време ям сурово месо ,което знам от де е. Любимото ми е телешко или подобно ,полузамразено, начопено на ситно омешано с авокадо, балсамико, ч.пипер,сол и лимон ,телешки татар бифтек или пресно извадена пъстървова риба със сол, лимонов сок и ч.пипер и водка :) . Пробам всичко що мога но не всичко обичам. Обожавам есенен гювеч от яко угоено шиле ,но не понасям смрадта на нер /див или питомен/ или дива свинкя/не узряли/ и най фината,даже ,замаскирана с подправки. Елена и той кат сръндака смърди ако не узрее.
То секи си е башка луд та и аз тъй :lol2:

 

Пораздуй малко за това зреене дето обезмирисява нереза?



#20 garry

garry

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 2516 Мнения:
  • Име:Гърга Питич. Има два реда зъби едни обикновенни и едни златни. Елегантен е кат вампир
  • Оръжие:Певица де вади пирони със задник

Публикувано 21 януари 2016 - 06:45

Ми топ шефс казват ,че еленското се готви след кат зрее минимум 10 дни, което важи и за глиганското.:)
Аз от край време окачвам трупа на елата и така в зависимост от температурите от 10 дни нагоре, та при студено време до 15-20 дни след което го почвам с разфасоването и т.н. Показателя за"готово" е кат бутнеш на бута между фасциите да се цепят лесно. По малките прасета и телета 1 2 седмици макс е готово. Няма обичайния търговски вид отвън, но па си е супер за кулинарията.
Има и още 1 трик за който съм писал преди със зехтина, но пак си иска зрее преди това поне 4-5 дни.




0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Change Theme!