Към съдържанието


Снимка

Как да си направим хубаво червено вино


  • Моля, влезте за да отговорите
302 отговора на тази тема

#301 damian1

damian1

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 4260 Мнения:
  • Име:damian
  • Оръжие:ЧЗ 9х19,Иж 12 кал.,Иж 16 кал. Браунинг 16 кал.,Бенели 9,3х62 ,Щаер ССГ-04 , 300WM
  • Куче:ягдтериер
  • МПС:УАЗ 452
  • ГрадСофия

Публикувано 15 септември 2020 - 02:25

.

... Тъз година матряла доста рано се получи готов , грозде вече се продава (от прекупвачите)  по отбивки и канафки... :D  :lol2:

 

.......... Цените са от 80 - до 120 стинки за кИло  горе-кило доле.... :lol:  :o   :biggrin:

Беше сухо и горещо последните 20-тина дни та може и да е станало , но технолозите , които го замерват по масивите ,трябва да кажат . Трябва си оптимум м/у киселини и захарност .

Моето , по асмите в нас е много зле . Хвана много брашнеста мана , а това което оцеля , още не е готово . Предполагам , че подхранването дето му направих с азот през пролеттта , беше закъсняло и това удължи периода на зреене .



#302 kalidd

kalidd

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 809 Мнения:
  • Оръжие:няколко

Публикувано 15 септември 2020 - 06:14

Беше сухо и горещо последните 20-тина дни та може и да е станало , но технолозите , които го замерват по масивите ,трябва да кажат . Трябва си оптимум м/у киселини и захарност .

Моето , по асмите в нас е много зле . Хвана много брашнеста мана , а това което оцеля , още не е готово . Предполагам , че подхранването дето му направих с азот през пролеттта , беше закъсняло и това удължи периода на зреене .

И при мен хвана мана, ръсих го с какво ли не но се влошаваше. Единият път ме видя една баба и поиска да види един грозд. Каза ми наръси го с сяра с нищо друго - 1 пакетче на 10л. вода. Почвам аз да ръся ама не лепне течноста от мен добавих малко веро. Гроздовете си пораснаха но останаха петна, направо немога да повярвам..............

 

Поздрави !

Прикачени файлове

  • Прикачен файл  IMG_2776.JPG   300,76K   0 Брой сваляния

  • damian1 харесва това

#303 Илиян Недялков

Илиян Недялков

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 363 Мнения:
  • Име:Илиян
  • Оръжие:Иж-12, Brno ZH 104 12/70-7x57R
  • Куче:Българско трицветно гонче, Лудогорско /българско/ гонче
  • МПС:Skoda Octavia, Nissan Patrol K260
  • ГрадЗверино

Публикувано 24 септември 2020 - 09:42

Тамън щех да реча, че корона вируса ни разкара и от темата за червеното вино, но вие "никога не спите" :D

Аз тая година възнамерявам да заложа малко над 300 кг. материал, който ще бъде разделен в два съда за бурна ферментация и след това също в два за тихата. Целта е да мога да го разнасям насам-натам докато трае тихата ферментация и евентуално ЯМКФ (ще го прибера в къщата на топло понеже мазето е студено). Поръчал съм дрожди, ензим и т.н. и тая година ще го карам "по учебник" пък да видим какво ще стане. Може колегите, които ползват такива гадинки да драснат два реда. Сортовете мисля да са само два - мерло и каберне совиньон, пък да видим, дали ще стане по-добро от ланшното.

Наслука!

П.с. Напоследък пиша само в темите за пиенье, сигурно съм станал пияница :D


  • n960, Bat Geca Loveca и nikec харесват това




36 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 36 гости, 0 анонимни

Change Theme!