Към съдържанието


Снимка

Как да си направим хубаво червено вино


  • Моля, влезте за да отговорите
242 отговора на тази тема

#241 атанас1978

атанас1978

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 103 Мнения:
  • Име:АТАНАС АТАНАСОВ
  • Оръжие:ИЖ-54,ТОЗ-34,ТУЛОВВКА-16КАЛИБЪР
  • Куче:БАРАЦИ-2 ,ГОНЧЕ-1,БРЕТОН-1
  • МПС:РОУВЪР-45,ДАЙХАЦУ ФЕРОЗА
  • ГрадЯМБОЛ

Публикувано 10 септември 2019 - 11:48

Преди три години през февруари беше паднало около една педя сняг и отиваме за хищници обаче има навявания и в най близкото място до селото с много зор убихме един чакал .На връщане двама братя чистят сняг на майка си спираме като по команда кана бяло от тях кана от комшията им който е зевзек от класа обаче не иска да ни налива повече имал и друг сорт ма било малко един колега мярнал снаха му и ми казва дигай на екс ще дам каната на булката не мой я върна тъй и стана .Да обаче ний сме 10 човека и тъкмо се раздразнихме от там у нас пред гаража до бидоните спираме джип срещу джип и газ масата е на капаците мезе кой квото носи .Майка ми беше опържила една тава мекици да ходи да раздава на гробища щото баща и сменял години обаче то минус 10 градус и там няма никой къщата ни е на 200 метра от там и на бялото се вижда .От там още една тава мекици за бог да прости и вино докато  можем 3 часа прави в снегъ което беше сурово майка ми го изпържи и после 4 часа сън и на всички участници в купона жените взеха рецептата за мекиците и подобаващо почетохме дядо ми който беше класен ловец и още по класен пияч.


  • n960 и miko харесват това

#242 Илиян Недялков

Илиян Недялков

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 353 Мнения:
  • Име:Илиян
  • Оръжие:Иж-26, Brno ZH 104 12/70-7x57R
  • Куче:Българско трицветно гонче, Лудогорско /българско/ гонче
  • МПС:Yamaha WR450f, Skoda Octavia
  • ГрадЗверино

Публикувано 11 септември 2019 - 08:48

Аз тая година ше пробвам да правя вино по различна от северозападната технология. Липовка (отел) няма да има в него ни зрънце. Кога точите сока от джибрата? И после го оставяте в съд да се избистри и ферментира тихо, или бистрите за неколко дни и после прехвърляте в друг съд? 

П.с. Връбанче, утре ше ти обада една шайба за мавруда!


Този пост е редактиран от Илиян Недялков: 11 септември 2019 - 08:49


#243 атанас1978

атанас1978

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 103 Мнения:
  • Име:АТАНАС АТАНАСОВ
  • Оръжие:ИЖ-54,ТОЗ-34,ТУЛОВВКА-16КАЛИБЪР
  • Куче:БАРАЦИ-2 ,ГОНЧЕ-1,БРЕТОН-1
  • МПС:РОУВЪР-45,ДАЙХАЦУ ФЕРОЗА
  • ГрадЯМБОЛ

Публикувано 14 септември 2019 - 12:37

Колеги един налбантин на времето казваше от хубава мома става хубава булка . Истории като онази горе в снегът имам безчет последната е от  9 септември . За мене първо и най важно е гроздето да е добре узряло и да няма загниване за добър материал не се стискайте щото после и Менделеевата таблица не може ви оправи . Аз не съм най добрия майстор винар едни слагат серниста киселина други не слагат едни го бистрят с белтъци други с друго провалиш ли се два пъти спирай да опитваш няма смисъл занапред . Както казваше навремето един приятел на учителите си по двг ти си го чел аз съм го правил щото и баща му беше монтьор.Има масиви който се берат през октомври там качеството е много по голямо само сърцето да може да трае после и помещението трябва да отговаря на определени критерии като в ловът има колеги който само разкарват пушките има и такива който постигат успехи даже било те и гоначи трябва постоянно да си задаваш въпрос защо той успява а аз не мога и като започнеш да намираш отговора резултатите са налице .Направете най добрите си вина изпиите ги със здраве щото един мъж не може ли да си изпие виното значи или е болен или вече не е мъж .






11 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 11 гости, 0 анонимни

Change Theme!