Надявам се да се усеща атмосферата от снимките...
Jagd und Hund Dortmund 2017
Публикувано 07 февруари 2017 - 04:25

ПОПУЛЯРНО МНЕНИЕ
Надявам се да се усеща атмосферата от снимките...
- Дзверо, mir777, profiH'87 и 19 други харесват това
Публикувано 07 февруари 2017 - 07:10
Лявото Блазерче ми допадна много ![]()
- don_stefano харесва това
Публикувано 07 февруари 2017 - 11:59
интересно е
Публикувано 08 февруари 2017 - 09:03
Стефчо, видя ли нещо нашенско на изложението (щанд, някоя известна фирма, следи от български майстори)?
Публикувано 08 февруари 2017 - 09:40
Ако нещата се развиват, както ги планирам, надявам се Ultimate Hunting догодина да има също щанд
Най-впечатляващото за мен беше приповдигнатото настроение, традиционно облекло, но над всичко беше за мен, че голяма част от ловците бяха там с кучетата си. При разговор с един австриец преди време на изложението в Залцбург, той ми каза - Аз не съм нищо като ловец без моя другар и затова той е тук като част от мен.
Затова споделих в началото, че отношението на тези хора към лова, природата, кучетата, традициите колкото радва и буди възхищение, толкова и ме натъжава, но така ще е.
Иначе, 8 Халета - две за риболов, другите тематично подредени за лова - едно хале само за оръжия и оптични прибори. Ако човек е решил да купува нещо, тук може да сравни всякакви неща - Блазер, Зауер, Меркел, Шмид и Бендер, Цайс, Сваровски, Никон, Лайка, Аймпойнт....
Едно хале имаше само с туроператори. Едно само за офроуд автомобили, тунинг, чакала преносими и статични.
Едно хале за дрехи, раници, ремъци, паласки....
8-мо хале ми стана любимо заради аксесоарите за кучета - поводи, каишки, джипиеси, храни. Имаше лекции за кръвоследниците - на немски и съответно нищо не разбрах, но цялата атмосфера лъхаше на традиции и култура. Бирите и грилованата шунка също радваха както швабите, така и обикновените БГ пияници като мен
- mir777, profiH'87, ДБД и 15 други харесват това
Публикувано 08 февруари 2017 - 10:54
Имах удоволствието да посетя тазгодишното изложение в Дортмунд.
Колкото и удоволствие да изпитах, толкова и тъга от разликата в културата на западноевропейския ловец и нашенския...отношението на тези хора към лова, природата, кучетата, традициите колкото радва и буди възхищение, толкова и ме натъжава, но така ще е.
Колкото хора (ловци) - толкова и гледни точки.
Аз не бих заменил нашенския (с всичките му кусури) начин на лов с немския.
Този пост е редактиран от jovani62: 08 февруари 2017 - 10:54
- m_h, elwix, Георги и още 1 харесват това
Публикувано 08 февруари 2017 - 11:33
Колко пъти си ходил на лов в Германия или Австрия?Колкото хора (ловци) - толкова и гледни точки.
- don_stefano, pile и Djaic харесват това
Публикувано 08 февруари 2017 - 11:38
Имаше няколко БГ фирми - РосБулАрм, Joralti, Hunter George и един майстор кожар, който никога не бях чувал и виждал, но е радостно като видиш наши щандове.
Ако нещата се развиват, както ги планирам, надявам се Ultimate Hunting догодина да има също щанд
Най-впечатляващото за мен беше приповдигнатото настроение, традиционно облекло, но над всичко беше за мен, че голяма част от ловците бяха там с кучетата си. При разговор с един австриец преди време на изложението в Залцбург, той ми каза - Аз не съм нищо като ловец без моя другар и затова той е тук като част от мен.
Затова споделих в началото, че отношението на тези хора към лова, природата, кучетата, традициите колкото радва и буди възхищение, толкова и ме натъжава, но така ще е.
Иначе, 8 Халета - две за риболов, другите тематично подредени за лова - едно хале само за оръжия и оптични прибори. Ако човек е решил да купува нещо, тук може да сравни всякакви неща - Блазер, Зауер, Меркел, Шмид и Бендер, Цайс, Сваровски, Никон, Лайка, Аймпойнт....
Едно хале имаше само с туроператори. Едно само за офроуд автомобили, тунинг, чакала преносими и статични.
Едно хале за дрехи, раници, ремъци, паласки....
8-мо хале ми стана любимо заради аксесоарите за кучета - поводи, каишки, джипиеси, храни. Имаше лекции за кръвоследниците - на немски и съответно нищо не разбрах, но цялата атмосфера лъхаше на традиции и култура. Бирите и грилованата шунка също радваха както швабите, така и обикновените БГ пияници като мен
Ако се покажеше Тора Бора, вариант - 1, от 60 бали пшенична слама, барабар с газовия котлон вътре ... овации щеше да има и на двата фронта .. ![]()
- engin, Щирлиц, shadow grass и още 1 харесват това
Публикувано 09 февруари 2017 - 08:51
Ако се покажеше Тора Бора, вариант - 1, от 60 бали пшенична слама, барабар с газовия котлон вътре ... овации щеше да има и на двата фронта ..
За Тора Бора,не знам,ама ако закараш там Гюнтер,в пълно бойно снаряжение + кратко описание на новото му предназначение,със сигурност освен овации,ще пипнеш и някоя награда
- engin, ДБД, ЛЮБИТЕЛ и 2 други харесват това
Публикувано 09 февруари 2017 - 09:50
Ако се покажеше Тора Бора, вариант - 1, от 60 бали пшенична слама, барабар с газовия котлон вътре ... овации щеше да има и на двата фронта ..
Ти гледай с тия "ГЮНТЕРИ" и "ФЕРХОЙГЕНИ" да не се подпалиш, че гори без остатък. ![]()
- ДБД харесва това
Публикувано 09 февруари 2017 - 11:11
Не си казал точно защо, макар обикновено да се аргументираш в твърденията си.Колкото хора (ловци) - толкова и гледни точки.
Аз съм сигурен, че 99.95% от българските ловци биха предпочели "нашенския" (колко подходящо определение) начин на лов, пред немския. Впрочем, забележи, в Германия ловът СЪЩО е целогодишен.
Една съществена разлика обаче: Ловуването в Германия и в повечето европейски страни на запад от Калотина става по ясни правила, които се спазват ОТ ВСИЧКИ ловци. И това не е заради по-високия морал или съзнание, а заради стриктния и независим контрол.
Пожелавам на Стефан да осъществи идеята си за участие на изложението догодина, за да му посетя щанда лично, като участник от групата членове на ловни български форуми.
Поздрави от мен.
- Валентин Стефанов харесва това
Публикувано 09 февруари 2017 - 12:45
Колко пъти си ходил на лов в Германия или Австрия?
- don_stefano, pile и Djaic харесват това
Не е необходимо някой лично да е правил плашило за гарги за да го знае как изглежда ..
....достатъчно да е посещавал известен брой бостани....
Аз съм сигурен, че 99.95% от българските ловци биха предпочели "нашенския" (колко подходящо определение) начин на лов, пред немския.
Не си казал точно защо, макар обикновено да се аргументираш в твърденията си.
......................................................................................................................................
....................................................................
По няколко причини , например
Земята и горите (вкл. И алпийските територии) са частна собственост и като следствие *ловната дейност* е в пряка зависимост със стопанския (икономически) интерес на собственика. Като сравнение давам Франция където има големи площи общински и държавни гори и поля , и като резултат лова е доста по *народен спорт*
Друго което не ми се нрави че германия е твърде гъстонаселена и урбанизирана....даже и *горските* пътища са с настилка та даже и асфалтирани. Няма я тишината и спокойствието , чуството за свобода от това че се докосваш до истински дива природа.
--------------------------------------------------------------------------
с това приключвам ....... темата е за ловно-оръжейно изложение , не ми се занимава с полемики колко класи Е немския ловен манталитет над българския.
- ЛЮБИТЕЛ, vaskoamer, Жоро Данаилов и 3 други харесват това
Публикувано 11 февруари 2017 - 02:41
Не е необходимо някой лично да е правил плашило за гарги за да го знае как изглежда ..
![]()
Земята и горите (вкл. И алпийските територии) са частна собственост и като следствие *ловната дейност* е в пряка зависимост със стопанския (икономически) интерес на собственика. Като сравнение давам Франция където има големи площи общински и държавни гори и поля , и като резултат лова е доста по *народен спорт*
Друго което не ми се нрави че германия е твърде гъстонаселена и урбанизирана....даже и *горските* пътища са с настилка та даже и асфалтирани. Няма я тишината и спокойствието , чуството за свобода от това че се докосваш до истински дива природа.
с това приключвам ....... темата е за ловно-оръжейно изложение , не ми се занимава с полемики колко класи Е немския ловен манталитет над българския.
Да, да, с чужда пита помен правиш.....
трябва лично Ти да си го направил или ходил, за да даваш акъли и примери, иначе не важи..... ![]()
Публикувано 12 февруари 2017 - 11:37
![]()
Джо не се обиждай,но наистена се изказваш неподготвен.
Знаеш тая тема сме я нищили и преди и е преключвала с мнението
на много колеги,че чуждото гарже е хубаво ,но нащо си е по-по-най......
Мнение може всеки да изкаже,живеем в свободна Еропа,.......
Иначе изложението в Дортмунд е добро струва си да се посети.
Но като отидеш 3-4 поредни години и разбираш ,че <Совата не е
това което е>......
Нека да не сипем негативизъм ,,,
Похвално е че колегата го описва и с снимков материал има ,
нека му пожелаем успех с намерението за догодина.......
Имам тук приятел който втора година е на щтанд и продава
лов за Африка,доволен е има смисъл,....
П.С.Някаде в темите назад има моя тема за изложението+цнимки,
може да се видят същите неща как то и от тази година,.... ![]()
Публикувано 12 февруари 2017 - 11:50
Джо не се обиждай,но наистена се изказваш неподготвен.
Мнение може всеки да изкаже,живеем в свободна Еропа,.......
Иначе изложението в Дортмунд е добро струва си да се посети
Нека да не сипем негативизъм ,,,
,....
По какъв начин аз преча на някой да си изкаже мнението ?
И къде видя да сипя негативизъм към изложенията ? Само за сведение ти казвам че 2 пъти съм ходил на ИВАТА .
п.с. ако ще разискваме превъзходството на немския начин на лов и манталитета на *немския ловец* пред българския - ще трябва в някоя друга тема..... уважавам автора на тази и не искам да се отплесва дискусията.
Поздрави !
Този пост е редактиран от jovani62: 13 февруари 2017 - 12:02
Публикувано 22 февруари 2017 - 12:08
По какъв начин аз преча на някой да си изкаже мнението ?
И къде видя да сипя негативизъм към изложенията ? Само за сведение ти казвам че 2 пъти съм ходил на ИВАТА .
п.с. ако ще разискваме превъзходството на немския начин на лов и манталитета на *немския ловец* пред българския - ще трябва в някоя друга тема..... уважавам автора на тази и не искам да се отплесва дискусията.
Поздрави !
Привет!
Имено поради тая причина невлизам в конкретика,
Не съм писал че ти пречиш,а за негативно смятам
изказвания за неща които малко се познават или се
приемат като фолклорен разказ.
(....абе остави ги тия германци нали бадженака беше там и разправя......
.....знам ги аз ,зъбките им ми са ясни.....)
Та така самото изложение показва ,че има лов ,добър и организиран с
ясни правила и пригоден за нормалния ловец (не пиша умишлено с
големи букви),да за нормалния обикновен ловец,без огради от всякакъв тип.
A за заможните има и такива места с разни екстри,а за най-най-има и персонално
създаден и места за лов от векове,като графските гори,.....
В Дортмунд ходи цял свят има за всекиго по нещо а ИФА <ИВА е по скромно и повече за
оръжия и то търговци....
Поздрав.
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни