Към съдържанието

Снимка

Мъдри мисли

• Моля, влезте за да отговорите
995 отговора на тази тема

#981 todor_gps

todor_gps

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 5554 Мнения:
  • Име:Todor
  • Оръжие:Steyr, Иж-12;
  • Куче:Нямам....

Публикувано 25 май 2023 - 11:35

И пак днес ................ и пак днес ........... и пак днес !!!!!! Това не е папагалство. Това е една развалена, изкОпана, грамофонна плоча , ако знете за какво става въпрос !!!! За кой ли път повтарям сега вече за последно ---   ние говорехме за онези времена !!!! И за това че селата започнаха да умират още при онзи строй - социализма ,както го наричате  !!!!! И населението започна да се изнася към градовете !!!!  И да - ще Ви изненадам че УМСТВЕНИЯ МИ БАГАЖ  и ГРАМТНОСТТА ми , относно какво е било в селото , каква част , а тя е твърде  малка, изразена в една СЗС, за която разходите са минимални, в сравнение с училищата, детските градини, читалища, спорт..................и т.н, които тогава крепяха и пазеха селата, СРАВНЕН С ВАШИЯ Е НА ДОСТА ПО ВИСОКО НИВО. И тъй като наистина не мога да Ви разбера, щото нямам с какво ,то приключвам спора и се признавам за тотално нищо не знаещ човек, въпреки че съм го преживял в първо лице  ...............Желая Ви лека нощ !!!!!  

Нали живеем днес, ти да не живееш в миналото.....

Сега по диаграмите да си ги качил, тотална измислица, виж каква е разликата за 1992-2001г 330 000..... :lol2: ако това е вярно значи че през периода на най-масовата миграция, почти нищо не е мигрирало..... :D ми те само 30хил само в Смолянско са се изнесли тогава.....няма значение, тя тенденцията ще предизвика и други проблеми тогава ще се риве повече....

#982 борец

борец

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 760 Мнения:

Публикувано 25 май 2023 - 11:57

Нали живеем днес, ти да не живееш в миналото.....

Сега по диаграмите да си ги качил, тотална измислица, виж каква е разликата за 1992-2001г 330 000..... :lol2: ако това е вярно значи че през периода на най-масовата миграция, почти нищо не е мигрирало..... :D ми те само 30хил само в Смолянско са се изнесли тогава.....няма значение, тя тенденцията ще предизвика и други проблеми тогава ще се риве повече....

Пожелах Ви лека нощ ,ама като прочета някоя глупост и сЪрце не се сдържа  .......................... Та пак за последно, за диаграмите - като видите средната възраст на населението по селата за този период , за който също има диаграми, колкото и да не им вярвате,който сте посочили, е ОЧЕВАДНО че това не е миграция , или ако е, то тя е съвсем незначителна , а това си е направо СМЪРТНОСТ  !!!!  Каква миграция Ви гони !!!!  Или може би там не умират хора !!!! 

ПП Тези 30 х  изнесени в Смолянско на каква възраст са били ???? Да не се окаже че "младежите" от селата са повече от тези в градовете !!!!! 

ПП 2   Или пък явно раждаемостта в Смолянско е преобладаващо в селата !!!!

Този пост е редактиран от борец: 25 май 2023 - 11:58

#983 todor_gps

todor_gps

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 5554 Мнения:

Публикувано 26 май 2023 - 12:11

Пожелах Ви лека нощ ,ама като прочета някоя глупост и сЪрце не се сдържа  .......................... Та пак за последно, за диаграмите - като видите средната възраст на населението по селата за този период , за който също има диаграми, колкото и да не им вярвате,който сте посочили, е ОЧЕВАДНО че това не е миграция , или ако е, то тя е съвсем незначителна , а това си е направо СМЪРТНОСТ  !!!!  Каква миграция Ви гони !!!!  Или може би там не умират хора !!!! 

ПП Тези 30 х  изнесени в Смолянско на каква възраст са били ???? Да не се окаже че "младежите" от селата са повече от тези в градовете !!!!! 

ПП 2   Или пък явно раждаемостта в Смолянско е преобладаващо в селата !!!!

Пак смешки..... ми тогава за каква миграция говориш, те хората в селата измират, а само в градовете се размножават..... :lol2:

Факт е че села от по 2000 човека 1989г. днес са по 300ч. и това е от измирането или от миграцията.... :P

Факт е че в селата НЯМА ПРЕПИТАНИЕ и няма механизъм да се променят нещата, поне при този строй.....

#984 борец

борец

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 760 Мнения:

Публикувано 26 май 2023 - 12:30

Пак смешки..... ми тогава за каква миграция говориш, те хората в селата измират, а само в градовете се размножават..... :lol2:

Факт е че села от по 2000 човека 1989г. днес са по 300ч. и това е от измирането или от миграцията.... :P

Факт е че в селата НЯМА ПРЕПИТАНИЕ и няма механизъм да се променят нещата, поне при този строй.....

Смейте се колкото си искате ............... Много ли е трудно да разберете ,че миграцията отдавна вече не е от селото към града !!! Изключая възрастни хора които се прибират през зимата при децата си !!!!! Сега миграцията определено е от малките градове към препитанието в големите, щото демокрацията унищожи поминъка на  малките градове, както грешките на предишния строй унищожи селата.......  Е  разбира се и към Терминал 2 !!!! Що не го проумеете това ??????  Да ---- имало е села с по 2000 жители , ама те са единици. А през 50 и 60 години на миналия век бяха стотици!!!!!!  Вече наистина нямам сили да споря. Лека нощ !!!!! 

ПП А това червеното е точно казано , колкото и да се прехласвате. 

Този пост е редактиран от борец: 26 май 2023 - 12:32

#985 todor_gps

todor_gps

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 5554 Мнения:

Публикувано 26 май 2023 - 12:56

Смейте се колкото си искате ............... Много ли е трудно да разберете ,че миграцията отдавна вече не е от селото към града !!! Изключая възрастни хора които се прибират през зимата при децата си !!!!! Сега миграцията определено е от малките градове към препитанието в големите, щото демокрацията унищожи поминъка на  малките градове, както грешките на предишния строй унищожи селата.......  Е  разбира се и към Терминал 2 !!!! Що не го проумеете това ??????  Да ---- имало е села с по 2000 жители , ама те са единици. А през 50 и 60 години на миналия век бяха стотици!!!!!!  Вече наистина нямам сили да споря. Лека нощ !!!!! 

ПП А това червеното е точно казано , колкото и да се прехласвате. 

Какво спориш ти не можеш да спориш.....малките градове са си по-големи села, кое населено място е град и кое село, административно разпределение...... :lol2:

Знаеш ли град Клисура колко жители има......а защо миграцията я нямаше така изразена в малките градове, през соца, щото така от само себе си функционираха или имаше работа създавана от КОЙ......

по същата логика тя вече и В МАЛКИТЕ ГРАДОВЕ е приключила.....

Този пост е редактиран от todor_gps: 26 май 2023 - 01:00

#986 night hawk

night hawk

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 521 Мнения:

Публикувано 26 май 2023 - 06:15

Пример гр. Тополовград преди 1989г. брой 7000 жители .Сега под 3000 без никакво работещо предприятие и Болницата закриха .Това как ще го коментирате. От гледна точка на лова . В село се гледаше много тютюн ;самолет пръскаше редовно с отрови ;но вътре беше пълно със зайци яребици и пъдпъдъци същото беше и в слънчогледите. Сега пръскат с такива отрови ;че вътре няма никаква трева и естествено е да няма и дивеч. 

• Skitnik, ЛЮБИТЕЛ и борец харесват това

#987 борец

борец

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 760 Мнения:

Публикувано 26 май 2023 - 11:51

Какво спориш ти не можеш да спориш.....малките градове са си по-големи села, кое населено място е град и кое село, административно разпределение...... :lol2:

Знаеш ли град Клисура колко жители има......а защо миграцията я нямаше така изразена в малките градове, през соца, щото така от само себе си функционираха или имаше работа създавана от КОЙ......

по същата логика тя вече и В МАЛКИТЕ ГРАДОВЕ е приключила.....

Ами аз съм отговорил !!!!! И то точно в този пост които цитирате !!!!  Ама явно няма кой да чете !!!! Или не иска !!!! 

""""""""щото демокрацията унищожи поминъка на  малките градове, както грешките на предишния строй унищожи селата...."""""""

Този пост е редактиран от борец: 26 май 2023 - 11:55

#988 борец

борец

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 760 Мнения:

Публикувано 26 май 2023 - 11:53

Пример гр. Тополовград преди 1989г. брой 7000 жители .Сега под 3000 без никакво работещо предприятие и Болницата закриха .Това как ще го коментирате. От гледна точка на лова . В село се гледаше много тютюн ;самолет пръскаше редовно с отрови ;но вътре беше пълно със зайци яребици и пъдпъдъци същото беше и в слънчогледите. Сега пръскат с такива отрови ;че вътре няма никаква трева и естествено е да няма и дивеч. 

Ами след някоя и друга година зайците ще тичат по улиците и дворовете !!!!! :P

#989 todor_gps

todor_gps

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 5554 Мнения:

Публикувано 26 май 2023 - 01:03

Ами аз съм отговорил !!!!! И то точно в този пост които цитирате !!!! Ама явно няма кой да чете !!!! Или не иска !!!!

""""""""щото демокрацията унищожи поминъка на малките градове, както грешките на предишния строй унищожи селата...."""""""

А КОЙ го създаде поминъка, или от небето падна, кой построи птицефермите, кравефермите, овцефермите, мандрите, консервните комбинати, частниците?

#990 борец

борец

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 760 Мнения:

Публикувано 26 май 2023 - 01:06

• Пенчо харесва това

#991 борец

борец

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 760 Мнения:

Публикувано 26 май 2023 - 01:06

1

Този пост е редактиран от борец: 26 май 2023 - 01:07

#992 Пенчо

Пенчо

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1088 Мнения:

Публикувано 26 май 2023 - 01:36

Аз пък в редките моменти когато  го чета, се сещам за  Михаил Лъкатник:

" - Знам бе, знам бе, знам бе, знам.

Аз професор съм голям...."

#993 todor_gps

todor_gps

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 5554 Мнения:

Публикувано 26 май 2023 - 03:19

1

Ти за мен ли го качи толкова пъти..... :lol2:  или забрави че си го качил вече..... :P

#994 борец

борец

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 760 Мнения:

Публикувано 28 май 2023 - 12:27

349547146_616373300428440_61766060226506

#995 борец

борец

Ловец

• Ловец