Подновяване за разрешителното
Публикувано 26 декември 2016 - 07:32
- pilo харесва това
Публикувано 26 декември 2016 - 08:42
Здравейте колеги и честита Коледа! Другия месец ми предстои подновяване на разрешителното за късо и дълго оръжие. Моля, ако някой е минал скоро процедурата, да опише необходимите документи. Става въпрос за 6-то РПУ София.
Преглед на оръжията,таксите в банката - 40лв., психодиспансер, съдимост, следствие, копие на лична карта, копие на ловния билет и чл. карта- заверени, копие на документ за подборен лов ако притежаваш нарезно оръжие, копие на дипломата. Попълване на две заявления на място. Работно време- понеделник и сряда.
Този пост е редактиран от stoeger: 26 декември 2016 - 08:43
- Topmitko харесва това
Публикувано 26 декември 2016 - 08:47
Здравейте колеги и честита Коледа! Другия месец ми предстои подновяване на разрешителното за късо и дълго оръжие. Моля, ако някой е минал скоро процедурата, да опише необходимите документи. Става въпрос за 6-то РПУ София.
За подновяване на разрешението за носене и съхранение на ловно оръжие се прилагат:
- Заявление за ловно оръжие
- Свидетелство за съдимост или съответен документ по националното законодателство на другата държава, удостоверяващо, че лицето не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер;
- Официален документ, издаден от орган на съдебната власт, или съответен документ по националното законодателство на другата държава, удостоверяващ, че срещу лицето няма образувано наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер;
- Медицинско свидетелство от лечебно заведение или съответен документ по националното законодателство на другата държава, удостоверяващо, че лицето не страда от психически разстройства;
- Ксерокс копие от заверен билет за лов съгласно закона за лова и опазване на дивеча, а когато лицата пребивават на територията на друга държава членка – съответен документ в легализиран превод на български език;
- Ксерокопие на удостоверение за подборно ловуване (за притежателите на нарезно ловно оръжие);
- Ксерокопие на разрешение за придобиване и фактура;
- Ксерокопие на лична карта;
- Удостоверение за годност за употреба на огнестрелното оръжие (технически преглед);
- Документ за платена държавна такса - такса носене - 20 лв. и такса съхранение - 20 лв.
- Декларация на основание чл.76, ал.4, т.2 от Закона за оръжията боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия;
- Папка с джоб –1бр.
- B едномесечен срок преди изтичане на разрешенията, своевременно да подадат необходимите документи за подновяването му.
- За нарушение на Закон за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия и на издадените въз основа на него нормативни актове, виновните лица се наказват с глоба от 500 до 2000 лв. и/или с имуществена санкция от 3000 до 10 000 лв.
Публикувано 26 декември 2016 - 09:50
Само гледай да спазиш този срок..,че глобата е до 2000лв ако се заядат
B едномесечен срок преди изтичане на разрешенията, своевременно да подадат необходимите документи за подновяването му.
Публикувано 26 декември 2016 - 10:02
И още един въпрос: ако реша същевременно да си купя още един пищов, дали ще стане наведнъж?
Този пост е редактиран от Topmitko: 26 декември 2016 - 10:05
Публикувано 26 декември 2016 - 10:13
Следствието колко се бави? Там май се подаваше молба още един месец предварително. А документ от районния инспектор за касата трябва ли, или това беше само първия път ?
И още един въпрос: ако реша същевременно да си купя още един пищов, дали ще стане наведнъж?
Следствието става бързо, за дни . Документ от районния не ти трябва, попълваш си една бланка / декларация / , че имаш условия за съхранение ... На един път с подновяване на сроковете, няма да стане и придобиването на втори пищов, макар, че в едно искане, може да се иска издаването на няколко разрешение . Това обаче не бърка да си подадеш отделно искане за второ КНО в същия ден ..
Публикувано 26 декември 2016 - 10:28
Имам предвид да подам искане за закупуване по-рано, да ми дадат разрешение, да го купя, и когато ми издадат новото разрешително, вътре да фигурира и новото КНО. Ама нещо не ми е много ясно в каква последователност трябва да се случи всичко, щото и разрешението за закупуване и то се бави.Следствието става бързо, за дни . Документ от районния не ти трябва, попълваш си една бланка / декларация / , че имаш условия за съхранение ... На един път с подновяване на сроковете, няма да стане и придобиването на втори пищов, макар, че в едно искане, може да се иска издаването на няколко разрешение . Това обаче не бърка да си подадеш отделно искане за второ КНО в същия ден ..
Публикувано 27 декември 2016 - 08:19
Ще е малко чудо,ако изобщо ти дадат второ КНОИмам предвид да подам искане за закупуване по-рано, да ми дадат разрешение, да го купя, и когато ми издадат новото разрешително, вътре да фигурира и новото КНО. Ама нещо не ми е много ясно в каква последователност трябва да се случи всичко, щото и разрешението за закупуване и то се бави.

Публикувано 27 декември 2016 - 02:29
За подновяване на разрешението за носене и съхранение на ловно оръжие се прилагат:
- Заявление за ловно оръжие
- Свидетелство за съдимост или съответен документ по националното законодателство на другата държава, удостоверяващо, че лицето не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер;
- Официален документ, издаден от орган на съдебната власт, или съответен документ по националното законодателство на другата държава, удостоверяващ, че срещу лицето няма образувано наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер;
- Медицинско свидетелство от лечебно заведение или съответен документ по националното законодателство на другата държава, удостоверяващо, че лицето не страда от психически разстройства;
- Ксерокс копие от заверен билет за лов съгласно закона за лова и опазване на дивеча, а когато лицата пребивават на територията на друга държава членка – съответен документ в легализиран превод на български език;
- Ксерокопие на удостоверение за подборно ловуване (за притежателите на нарезно ловно оръжие);
- Ксерокопие на разрешение за придобиване и фактура;
- Ксерокопие на лична карта;
- Удостоверение за годност за употреба на огнестрелното оръжие (технически преглед);
- Документ за платена държавна такса - такса носене - 20 лв. и такса съхранение - 20 лв.
- Декларация на основание чл.76, ал.4, т.2 от Закона за оръжията боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия;
- Папка с джоб –1бр.
- B едномесечен срок преди изтичане на разрешенията, своевременно да подадат необходимите документи за подновяването му.
- За нарушение на Закон за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия и на издадените въз основа на него нормативни актове, виновните лица се наказват с глоба от 500 до 2000 лв. и/или с имуществена санкция от 3000 до 10 000 лв.
Това в червеното къде го искат и откога ? А изобщо в списъка ли е или някое косе го мързи да ти погледне досието ??? На практика щом веднъж са ти записали оръжието, то поне единия документ го има при тях !
Този пост е редактиран от snaiper.: 27 декември 2016 - 02:31
Публикувано 27 декември 2016 - 05:54
Мислиш ли? И аз имам подозрения, но трябва да опитам. Седем пушки може, а два пищова-не? Не знам закона дали ни ограничава.Ще е малко чудо,ако изобщо ти дадат второ КНО
П.П. Да не говорим, че пищова който съм избрал е малко екзотичен. Става въпрос за това: http://www.isd-bg.co...thompson-center
Този пост е редактиран от Topmitko: 27 декември 2016 - 05:56
- ДБД харесва това
Публикувано 27 декември 2016 - 09:46
Хъ, като гледам, цев - 305мм., са повече от 30см. ... , нямам на идея това как ще мине за късо нарезно, пък може и да мине ..., виж за ловно такова по би трябвало да пасне ...
Чл.6
... (3) За граждански цели - самоотбрана, лов, спортни дейности, учебни стрелби, колекциониране и като реквизит за театрални, филмови и други постановки, могат да се придобиват и съхраняват:

Този пост е редактиран от ДБД: 27 декември 2016 - 09:46
Публикувано 28 декември 2016 - 10:10
Публикувано 28 декември 2016 - 11:09
Говорих с магазин и се оказа, че това е спортно оръжие.
А в описанието пишат, че е предназначено за лов ...
Публикувано 28 декември 2016 - 12:27
Явно описанието е копирано и преведено от някой американски сайт. А в Америка знаем, че всякакво оръжие става за всичко!А в описанието пишат, че е предназначено за лов ...
Публикувано 02 януари 2017 - 08:18
Мислиш ли? И аз имам подозрения, но трябва да опитам. Седем пушки може, а два пищова-не? Не знам закона дали ни ограничава.
П.П. Да не говорим, че пищова който съм избрал е малко екзотичен. Става въпрос за това: http://www.isd-bg.co...thompson-center
Най - вероятно трябва да станеш " състезател" в някой лицензиран стрелкови клуб и второто КНО да го пишеш за спортни цели .
Но вече взеха да искат плащане на членски внос , участия разни и т.н.
Публикувано 02 януари 2017 - 09:30
....... Става въпрос за това: http://www.isd-bg.co...thompson-center......
КОСА въобще не се интересува от *оръжейните мечти и мераци* на гражданите ..... пускаш си искане за кно , па каквото излезе ,или щи разпише шефа или не
...... а па тоя томсън-пищак е баси извращението .... нито риба нито рак...
- Topmitko и snuri харесват това
Публикувано 04 януари 2017 - 12:34
пищова който съм избрал е малко екзотичен.......: http://www.isd-bg.co...thompson-center
Колега , ако ще е гарга да е рошава има и други *много-калибрени* пищови (всъщност револвери http://www.isd-bg.co...-5-smith-wesson
...... или пък револвер в кал. 454 casull той също може да стреля патрони 45 колт и 410 (гладкоцевни).....
Публикувано 04 януари 2017 - 05:14
Да, но цевта им е къса.Колега , ако ще е гарга да е рошава има и други *много-калибрени* пищови (всъщност револвери http://www.isd-bg.co...-5-smith-wesson
...... или пък револвер в кал. 454 casull той също може да стреля патрони 45 колт и 410 (гладкоцевни).....
Публикувано 04 януари 2017 - 05:52
Да, но цевта им е къса.
Еднозарядния пистолет който харесваш дори с малко по дълга цев - пак не може да се мери с пушка ...... пък и като че ли е гладкоцевен....
Публикувано 30 декември 2020 - 07:57
Ако някой скоро е подновявал разрешителното си,моля да опише какви документи са нужни.Следващата година месец март ми предстои презаверка.Тъй като не мога да отсъствам от работа,вчера след работно време срещнах косаджията,който ми каза какво иска,но в последсттвие се сетих за други документи,които винаги досега съм ги представял.Той ми каза за,преглед на оръжията,преглед при психиатър,документ за изстреляни 50бр патрони за късото нарезно.Мисля,че трябва да заплатя и някаква такса,а се сетих и за служебна бележка от следствието,или вече служебно ни проверяват.
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни