Към съдържанието

Снимка

Ловни оплаквания до Арменският поп

• Моля, влезте за да отговорите
20 отговора на тази тема

#1 elwix

elwix

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 3319 Мнения:

Публикувано 05 май 2016 - 01:33

Пускам тази тема просто за собствена терапия и да помрънкам от времето. Няма на кой да се сърдя и немога да направя нищо срещу времето.
Слях си празничните дни с отпуска и реших да ловувам всичките дни по възможност. Тук идва и сентенцията разкажи на Господ за плановете си да го разсмееш от сърце. ;)
Прогнозата бе ясна ще вали много и дни наред. Айде стига и преди са ме лъгали с прогнозите ама сега май познаха на макс. :(
След два дни лов в лекичък дъждец с 260ката и нещата на къде отиват с времето щях да си имам проблеми с водата и пушката. Върнах се до София по работа за ден и да сменя/взема истинска пушка за лошо време rem xcr (extreme condition rifle)! :D
Лично изтестван на тежки условия и подобно ползване. ;)

Ok но да му се невиди дъжда стана постоянен от дни ..... Да спре да вали поооне малко да му се невиди подгизнах,станах като животните които ловувам .... Господи не сме в тропиците и не е дъждовния сезон !
Утре пак ще вали т.е. не е спирало от дни .... Но имам шанс да не вали няколко часа сутринта и привечер дано! Амин!

Утре ще направя снимки на полето и горите ... Трагедия ... Доловете са пълноводни реки, полетата са езера и блата, а черните пътища ги няма ... Вади и реки ...

Господи писна ми да съм постоянно мокър тези дни .... Надявам се за поне два три дни сухи макари че и на гергьовден и почивните дни по прогноза го дават да вали :(
Ще взема да науча някои индиански танц против потоп :D

П.п. дивотия ... Нямам думи .... Толкова спря да ми пука и без това всичко е смрад и влага :(
Докато пиша слушам как вали и чука неуморно дъжда по прозореца. Приятен звук но айде стига, моля! :D
Утре вярвам че ще бъде по добре от днес и предишните дни! ;)

П.п.2 ако има грешки се извинявам пиша от телефона...

Този пост е редактиран от elwix: 05 май 2016 - 02:02

• ДБД, Планинички, krasi_75-berta и 9 други харесват това

#2 n960

n960

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 3081 Мнения:

Публикувано 05 май 2016 - 02:27

Продължавай...,даже да спре да вали!  :sunglasses2:

#3 bat-kiffi

bat-kiffi

Охотник по перу

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 617 Мнения:
  • Име:Роз
  • Оръжие:БроВнинг-ФеЛикс, Хова Сан, СтоГер-Помп
  • Куче:дон Диего де ла Вега - Zorro
  • МПС:Чуждо, ХаРВи, КоЛЛо

Публикувано 05 май 2016 - 08:03

А аз си мислех, че само тука вали от три дни. 

Искрено ти съчувствам, спомням си 2005. Есента дъждове, дъждове, скъсаха се диги, нивите се заблатиха и всичко това се напълни с юрдек. Обаче дойде птичия грип и това продължи целия сезон. Излизах 3-4 пъти за свини, за да не го отнесе жената. Сега са само няколко дни, пък и лова не е забранен като тогава, затова се стягам да направя два чакалочаса, като се надявам въпреки прогнозата да се разшават вече. Тя челядта им трябва да яде.

• krasi_75-berta и svetlio_vt харесват това

#4 Христо Христев

Христо Христев

МръФкар

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 604 Мнения:
  • Име:Христо
  • Оръжие:гладко и нарезно
  • Куче:уши - пирон, куйрук - кравай, нрав - зехир
  • МПС:немско
  • Градс вечерник, балкан и река

Публикувано 05 май 2016 - 08:10

Пускам тази тема просто за собствена терапия и да помрънкам от времето. Няма на кой да се сърдя и немога да направя нищо срещу времето.
Слях си празничните дни с отпуска и реших да ловувам всичките дни по възможност. Тук идва и сентенцията разкажи на Господ за плановете си да го разсмееш от сърце. ;)
Прогнозата бе ясна ще вали много и дни наред. Айде стига и преди са ме лъгали с прогнозите ама сега май познаха на макс. :(
След два дни лов в лекичък дъждец с 260ката и нещата на къде отиват с времето щях да си имам проблеми с водата и пушката. Върнах се до София по работа за ден и да сменя/взема истинска пушка за лошо време rem xcr (extreme condition rifle)! :D
Лично изтестван на тежки условия и подобно ползване. ;)

Ok но да му се невиди дъжда стана постоянен от дни ..... Да спре да вали поооне малко да му се невиди подгизнах,станах като животните които ловувам .... Господи не сме в тропиците и не е дъждовния сезон !
Утре пак ще вали т.е. не е спирало от дни .... Но имам шанс да не вали няколко часа сутринта и привечер дано! Амин!

Утре ще направя снимки на полето и горите ... Трагедия ... Доловете са пълноводни реки, полетата са езера и блата, а черните пътища ги няма ... Вади и реки ...

Господи писна ми да съм постоянно мокър тези дни .... Надявам се за поне два три дни сухи макари че и на гергьовден и почивните дни по прогноза го дават да вали :(
Ще взема да науча някои индиански танц против потоп :D

П.п. дивотия ... Нямам думи .... Толкова спря да ми пука и без това всичко е смрад и влага :(
Докато пиша слушам как вали и чука неуморно дъжда по прозореца. Приятен звук но айде стига, моля! :D
Утре вярвам че ще бъде по добре от днес и предишните дни! ;)

П.п.2 ако има грешки се извинявам пиша от телефона...

Този пост е редактиран от Христо Христев: 05 май 2016 - 08:12

• jovani62 и damian1 харесват това

#5 BEBO

BEBO

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 110 Мнения:
  • Име:Blagovest
  • Оръжие:Бюхаг12к, Хова 308W
  • Куче:Бретон
  • МПС:Паджеро
  • ГрадОколо София

Публикувано 05 май 2016 - 09:38

Хаха колега, ако си близо до ловното поле мисля ,че нямаш проблем с ловуването на хищници. Имам впредвид , че максимално можеш да се възползваш  от едни 2-3 часа промеждутък във валенето. А и като че ли са малко по-непрадпазливи като са стояли по дълго време по дупките. Аз преди три години от софиянец станах селянин та в момента като не вали излизам само със свирките без пушка и повярвай има интерес от лисиците и чакалите не само привечер и сутрин. На евентуалния въпрос защо без пушка, не искам някоя кърмеща майка да отнесе оловото, била тя и хищник.

• pile, miko и aquilon харесват това

#6 elwix

elwix

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 3319 Мнения:

Публикувано 05 май 2016 - 10:10

Хаха колега, ако си близо до ловното поле мисля ,че нямаш проблем с ловуването на хищници. Имам впредвид , че максимално можеш да се възползваш от едни 2-3 часа промеждутък във валенето. А и като че ли са малко по-непрадпазливи като са стояли по дълго време по дупките. Аз преди три години от софиянец станах селянин та в момента като не вали излизам само със свирките без пушка и повярвай има интерес от лисиците и чакалите не само привечер и сутрин. На евентуалния въпрос защо без пушка, не искам някоя кърмеща майка да отнесе оловото, била тя и хищник.

Как ще имам проблем моля ти се всичко е ток и жици ... :D
Дали вали или не след минути едва ли пука на някой "спираш да бягаш и почваш да си ходиш нормално" :D
Метеоролозите пак излъгаха уж нямаше да вали няколко часа сутринта :( продължава да му се невиди ....

Този пост е редактиран от elwix: 05 май 2016 - 10:11

#7 bat-kiffi

bat-kiffi

Охотник по перу

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 617 Мнения:
  • Име:Роз
  • Оръжие:БроВнинг-ФеЛикс, Хова Сан, СтоГер-Помп
  • Куче:дон Диего де ла Вега - Zorro
  • МПС:Чуждо, ХаРВи, КоЛЛо

Публикувано 05 май 2016 - 10:38

Метеоролозите пак излъгаха уж нямаше да вали няколко часа сутринта :( продължава да му се невиди ....

Аз затова слушам прогнозата на Хоризонт по БНР. Казват набързо колко е била температурата в няколко града и завършват:

"Вие чухте прогнозата за времето на Института по метеорология и хидрология при Българската академия на науките", което е по дълго от самата прогноза за времето.

Наслука!

• jovani62, elwix и todor_gps харесват това

#8 jovani62

jovani62

dounshifter

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 7243 Мнения:

Публикувано 05 май 2016 - 11:21

Мене па ме кефат такива прогнози - цитирам

*.... на места са възможни интензивни валежи с гръмотевици...* .... но не уточняват кои ще са местата.... :lol:

.... иначе .... ВАли си и туйто.... :(  (в района на самоков)

• elwix, damian1 и todor_gps харесват това

#9 miko

miko

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 692 Мнения:
  • Име:Милен
  • Куче:Ротвайлер

Публикувано 05 май 2016 - 11:45

...и студено ( в района на София ) :D

Ма пак тръгна виното :256605:

#10 elwix

elwix

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 3319 Мнения:

Публикувано 05 май 2016 - 12:18

Ехааа е разгеле спре ....
А това е снимка от пътя :(

Прикачени файлове

Този пост е редактиран от elwix: 05 май 2016 - 12:29

• ДБД, NBP, damian1 и още 1 харесват това

#11 elwix

elwix

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 3319 Мнения:

Публикувано 05 май 2016 - 12:45

Ето малко от полето а вчера бяха още по зле ... Сега поне не текът като реки. ;)

Прикачени файлове

Този пост е редактиран от elwix: 05 май 2016 - 12:46

• damian1 и todor_gps харесват това

#12 elwix

elwix

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 3319 Мнения:

Публикувано 05 май 2016 - 02:15

Пак заваля .... :( да му се невиди .... Явно тъй ще е ....

#13 todor_gps

todor_gps

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 5612 Мнения:
  • Име:Todor
  • Оръжие:Steyr, Иж-12;
  • Куче:Нямам....

Публикувано 05 май 2016 - 02:15

Ехааа е разгеле спре ....
А това е снимка от пътя :(

Ти къде видя ПЪТ..??? :D  ....или GPS-a ти го показва....

#14 krasi_75-berta

krasi_75-berta

Гонач-прасар

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 2585 Мнения:
  • Име:Красимир Михалев
  • Оръжие:Иж-18М,Ескорт-12/76-камо,SAVAGE EDGE-308W
  • Куче:злобен мелезак-пълна мастия+млада надежда
  • МПС:КИА-РИО де Поморио-Сузуки-Витара
  • ГрадПоморие

Публикувано 05 май 2016 - 03:29

На който и да се оплакваме,нашите неволи край нямат :D .Март месец излязох в отпуска и бях решил да направя три-четири дни лов.Времето го даваха меко при нас,почти без валежи.Стана така,че малкия се разболя и докато оправим лекари и лекарства,то двата дни си минаха.Както и да е,чистия въздух в планината щеше да му се отрази добре като се избяга оих багажа ит влагата тук при нас.Натоварих багажа и газ към "резиденцията",като имах намерение още след обяда да направя някой лово час.В момента,който се качих на колата и започна да ръми слаб дъжд.Естествено това не ме стресна,защото щях да ходя на едното чакало от затворен тип.Бяхме захранвали и камерата показа,че един хитрец го посещава,но всеки път в различни часове.Докато отида до там започна да го усилва,изваждам ключа за катинара и изненада...не ще да се отваря пустия му катинар :angry: ...Пробвах различни машинации,но не и не...Времето напредна и нямаше време да ходя на другото чакало и така се понамокрих хубаво,добре,че една група прасета излязоха на отсрещния бряг и така малко настроението се повдигна.Поседях почти до мръкнало и нямаше как да дойде нещо там,защото на земята всичко диво щеше да ме усети.На сутринта станах рано и тръгнах за нароченото място.Земеделецът беше изчистил едни драки и видимостта беше голяма.Оставих колата малко в страни от асфалта и тръгнах пеша,като дъждът беше спрял и пресните следи си личаха като на хартия.Пресни следи,ама от група прасета и една майка,която за първи път беше извела малките си.И точно там,след техните дири беше вървял чакал...Тъкмо се нагласих и като взе да се пуща една мъгла :banghead: ....Прибрах се с увиснал нос,но все пак имах надежда за вечерта :huh: ...Вечерта отидох на същото място и си избрах едно дърво в горния край на дълъг дол,от където видимостта беше добра към изчистеното място,но не и към долния край на самия дол.Часът беше около 16.30ч като поседях и оглеждах дивечовите пътеки и евентуалния път на хищниците.Стана към 17.00 и отново започна да ръми,а бях забравил капаците на оптиката и я прегърнах,че да не се мокри.След 10-15 мин. излезе един горски заек с мноогооо големи дълги уши,помота се из храстите и хвана баира към окосеното място.След около пет минути дъждът се усили и не стига това,ми и мъгла започна да пада...Утехата отново бяха два приплода,които ми дойдоха буквално в краката и с удоволствие наблюдавах около пет минути и реших,че е време за прибиране.Прогизнал целия с увиснал нос всичко ми беше криво и така се прибрах без извикан или видял хищник,но пък в крайна сметка полезния дивеч е налице и донякъде оправдава молитвата към Арменския поп :D ....Поздрави и наслука :256605:

• bat-kiffi, elwix и rikitikitavi харесват това

#15 emil5koff

emil5koff

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1384 Мнения:
  • Име:Емил Петков
  • Оръжие:Browning Phoenix 12x76,Silma Model M70EJ,Иж-58 МА, Tikka T3 battue lite 308, Tikka T3 Tactical 308, Ruger PR 6,5CM,ЧЗ-75 Д Компакт, Glock 30 .45 ACP
  • МПС:Теранозавър двойка
  • ГрадПазарджик

Публикувано 05 май 2016 - 03:34

Мене па ме кефат такива прогнози - цитирам

*.... на места са възможни интензивни валежи с гръмотевици...* .... но не уточняват кои ще са местата.... :lol:

.... иначе .... ВАли си и туйто.... :(  (в района на самоков)

Цитат от моя адаш Емо Чолаков:

"...Мога да ви кажа какво ще бъде времето, но не мога да ви кажа къде..." ;)

Този пост е редактиран от emil5koff: 05 май 2016 - 03:34

• bat-kiffi и elwix харесват това

#16 lov

lov

Златен Потребител

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1286 Мнения:
  • Оръжие:кривак
  • Куче:гонче
  • МПС:2х2 кракомобил
  • Гради аз не знам

Публикувано 05 май 2016 - 05:16

Запай радарите в реално време и се прави на метереолог.

http://www.weathermod-bg.eu/index.php

И си пий редовно хапчетата за непукизъм. :lol2:

#17 elwix

elwix

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 3319 Мнения:

Публикувано 05 май 2016 - 05:32

Запай радарите в реално време и се прави на метереолог.
http://www.weathermod-bg.eu/index.php
И си пий редовно хапчетата за непукизъм. :lol2:

Пия ги ама има състояние когато си мокър до кокъл дни наред и неможе след толкова влага да не мрънкаш... Лошото е че идва момент когато ти се струва че дори и завивките в леглото са влажни като си легнеш а те не са ;)

Този пост е редактиран от elwix: 05 май 2016 - 05:33

#18 ДБД

ДБД

БАЙ ЧЕПИК

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5515 Мнения:
  • Име:Данаил
  • Оръжие:няколко
  • Куче:от 31.10.2013г. вече нямам !
  • МПС:Жабче, с фланци.
  • ГрадРусчуклийска околия .

Публикувано 05 май 2016 - 06:18

Ето малко от полето а вчера бяха още по зле ... Сега поне не текът като реки. ;)

Като се  постополи това ще е Ел Дорадото на Culicidae ..   Такива ескадрили ще се навъдят, та чак да ти е драго ...   

И познайте от кои пол са кръвопийци / почти като при хората / :D  Комари – Уикипедия

Този пост е редактиран от ДБД: 05 май 2016 - 06:22

• shot1, Жоро Данаилов, elwix и още 1 харесват това

#19 lov

lov

Златен Потребител

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1286 Мнения:
  • Оръжие:кривак
  • Куче:гонче
  • МПС:2х2 кракомобил
  • Гради аз не знам

Публикувано 05 май 2016 - 09:45

Пия ги ама има състояние когато си мокър до кокъл дни наред и неможе след толкова влага да не мрънкаш... Лошото е че идва момент когато ти се струва че дори и завивките в леглото са влажни като си легнеш а те не са ;)

Ако някой ми каже че никога не си е задавал въпроса:

За къв чеп ми трябваше днеска да излизам на лов като  знаех че времето е лошо.

Значи отявлено лъже. На няколко пъти ми се е случвало да ме удави от дъжд на чакалото. А преди това никакви изгледи че ще завали. Че и градушка ме е пердашила. Ма то пусто нащето краста дет от нея няма лечение.

• elwix харесва това

#20 Явор Боцин

Явор Боцин

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1146 Мнения:

Публикувано 05 май 2016 - 09:52

elwix, макар да ми се сърдиш, щото не ме разбра, ти съчувствам. Господ си знае работата! Винаги си ме кефил със своята понякога и прекалена упоритост. Продължавай. Като дъртанян съм се убедил, че като желаеш силно нещо и то става. Успех ииииииииииии мноо слука!

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Change Theme!