Към съдържанието

Снимка

За и против Плазмения турбоБЛАСТЕР!!!

• Моля, влезте за да отговорите
6544 отговора на тази тема

Анкета: За и против Плазмения турбоБЛАСТЕР!!! (196 потребител(и) са гласували)

Да се преброим

1. Аз имам Блазер (63 глас(а) [31.66%])

Процент гласували: 31.66%

2. Аз нямам Блазер (38 глас(а) [19.10%])

Процент гласували: 19.10%

3. Аз имах Блазер и съм доволен. (7 глас(а) [3.52%])

Процент гласували: 3.52%

4. Аз имах Блазер и не съм доволен от него. (1 глас(а) [0.50%])

Процент гласували: 0.50%

5. Аз не притежавам, но бих искал да притежавам Блазер (33 глас(а) [16.58%])

Процент гласували: 16.58%

6. Аз не притежавам и не бих искал да притежавам Блазер (57 глас(а) [28.64%])

Процент гласували: 28.64%

Глас Гостите не могат да гласуват

#1 don_stefano

don_stefano

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 1488 Мнения:

Публикувано 05 ноември 2012 - 04:20

Аз държа на моята тема, както Хървата на неговата за Одата...

Айде и един подвъпрос:

Бихте ли си продали Блазера Р93/ако имате такъв/, за да го замените с Р8? Да/Не? Защо?

Аз не бих, щото не ми се занимава с бюрокрации, КОС. Ама пък казват, че Р8-цата е по-добра - подсилен затвор, по-изправен приклад, по-малък откът съответно и т.н.
  • bobiander, Djaic и gapednoG харесват това

#2 Blaser

Blaser

Ловец

• Глобален Модeрaтор
  • 337 Мнения:
  • Име:Жоро
  • Оръжие:Blaser R93 9,3x62 / Mauser M96 .300 Win.Mag / CZ 550 FS .30-06 / ИЖ 27 Е /ТОЗ 34 ЕР
  • МПС:LADA 4x4

Публикувано 05 ноември 2012 - 04:39

За продаване - твърдо НЕ, такъв уникат не се продава :) Ама ако мога ще взема и един Р8, да усетя разликата между двата модела. На първо четене затвора е по-масивен, приклада по-изправен и т.н. Ама друго си е да го пробваш реално :)

#3 don_stefano

don_stefano

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 1488 Мнения:

Публикувано 05 ноември 2012 - 04:42

За продаване - твърдо НЕ, такъв уникат не се продава :) Ама ако мога ще взема и един Р8, да усетя разликата между двата модела. На първо четене затвора е по-масивен, приклада по-изправен и т.н. Ама друго си е да го пробваш реално :)

То верно колкото повече ловуваш, толкова повече спомени ти носи и е по-трудно решението за продажба.

#4 bobiander

bobiander

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 104 Мнения:

Публикувано 05 ноември 2012 - 05:24

Колкото повече ловуваш, виждаш защо с тази пушка малката фирма Блазер издуха немските си събратя по продажби и пазарен дял ... Идеите които са вкарани в този продукт го правят уникално удобен за лов. Иначе в R8 се опитват да направят нещо по-ново, но според мен трудно биха накарали хората, които вече са събрали комплект от няколко цеви и оптични прибори да се откажат от тях и да минат на по-новия модел.
  • Христо Христев и n960 харесват това

#5 Илиян

Илиян

Начинаещ хищничар

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 267 Мнения:
  • МПС:Гордостта на кралицата - английска уазка
  • ГрадРусчук, София, Бургас - по женска линия

Публикувано 05 ноември 2012 - 06:41

Аз моята я имам сравнително от скоро... с което всъщност искам да кажа, че като я купувах R8 беше на пазара и разликата в цената, ако помня правилно, беше към 5 % т.е. цената не беше определяща. Взех 93-ката, защото: - само за нея имаше офроуд приклад (хора, които познават мен и начина ми на лов от една страна и ме респектират с познания и опит на тема лов и оръжия, силно ми препоръчаха офроуд приклада пред пръфешънала с гумените вложки - сега някой колега с пръфешънъл да не се засегне!); - много съм "загубен" и ме беше страх, че в момента в който реша да се похваля на някой как свалям УСМ-то на R8-цата, ще забравя да "бутна копчето" и ще отиде, та да се не види; - в калибрите, в които възнамерявам да я експлоатирам, няма проблем със затворната глава.
  • profiH'87 и zkk харесват това

#6 profiH'87

profiH'87

Йебем ти све...

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 2043 Мнения:
  • Име:Милко Стойнев
  • ГрадСофия

Публикувано 05 ноември 2012 - 06:44

Аз моята я имам сравнително от скоро... с което всъщност искам да кажа, че като я купувах R8 беше на пазара и разликата в цената, ако помня правилно, беше към 5 % т.е. цената не беше определяща. Взех 93-ката, защото:

- само за нея имаше офроуд приклад (хора, които познават мен и начина ми на лов от една страна и ме респектират с познания и опит на тема лов и оръжия, силно ми препоръчаха офроуд приклада пред пръфешънала с гумените вложки - сега някой колега с пръфешънъл да не се засегне!);
- много съм "загубен" и ме беше страх, че в момента в който реша да се похваля на някой как свалям УСМ-то на R8-цата, ще забравя да "бутна копчето" и ще отиде, та да се не види;
- в калибрите, в които възнамерявам да я експлоатирам, няма проблем със затворната глава.

Аз също ползвам офроуд приклад...благодарение на теб,ти ме насочи към кого да се обърна за нов офроуд!

#7 Илиян

Илиян

Начинаещ хищничар

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 267 Мнения:

Публикувано 05 ноември 2012 - 06:48

Аз също ползвам офроуд приклад...благодарение на теб,ти ме насочи към кого да се обърна за нов офроуд!

Ха... нямам спомен : ( Аз като казвам, че съм загубен. Много се радвам, че съм бил полезен! Абе краставите магарета се намират и в новия форум : )

#8 Realhunter

Realhunter

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 65 Мнения:
  • Оръжие:БОЙНА Текалийка
  • Куче:Червен Барак

Публикувано 05 ноември 2012 - 08:28

Чух от един приятел ловец, че разликата между блазер р93 и р8 е че - на р8 спусака и пълнителя са един модул. Те могат да се свалят с цел по-голяма безопасност,но също той ми каза, че ако ги загубиш за да си ги купиш е доста скъпо. За мен лично е по добре р93 !

#9 Blaser

Blaser

Ловец

• Глобален Модeрaтор
  • 337 Мнения:
  • Име:Жоро
  • Оръжие:Blaser R93 9,3x62 / Mauser M96 .300 Win.Mag / CZ 550 FS .30-06 / ИЖ 27 Е /ТОЗ 34 ЕР
  • МПС:LADA 4x4

Публикувано 05 ноември 2012 - 08:54

Чух от един приятел ловец, че разликата между блазер р93 и р8 е че - на р8 спусака и пълнителя са един модул. Те могат да се свалят с цел по-голяма безопасност,но също той ми каза, че ако ги загубиш за да си ги купиш е доста скъпо. За мен лично е по добре р93 !

Много са разликите между двата модела - новия УСМ, затворната глава, цангата, цевта и т.н. :)
  • Realhunter харесва това

#10 valchan

valchan

Хмммм

• Глобален Модeрaтор
  • 2001 Мнения:

Публикувано 06 ноември 2012 - 07:48

R93 ми е на сърце, не че и 8цата е лоша, ама малко по-лигава ми стои! Аз съм "бухтар" демек, не си пазя много нещата....за 5г. на блазера нищо му няма, тук таме жулнато по полимерния приклад. Ако е дърво ще личи много и ще е за яд. И аз смятам че офроуда е по-добър, оня другия се едно, че е заготовка за вибратори....да не се подсърди някой сега :P

#11 bobiander

bobiander

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 104 Мнения:

Публикувано 06 ноември 2012 - 10:33

Да но през 3-4-5г дървото може да се възстанови от драсканиците по него , а полимера не :)
  • Djaic харесва това

#12 mir777

mir777

Ловец

• Администратор
  • 3679 Мнения:
  • Име:Минко
  • Оръжие:Фотоапарат със светкавица
  • Куче:Няколко
  • МПС:Джип
  • ГрадТроян

Публикувано 06 ноември 2012 - 04:29

Да но през 3-4-5г дървото може да се възстанови от драсканиците по него , а полимера не :)

А от натрапено по камъните?

#13 JPB

JPB

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 2646 Мнения:
  • Име:Йордан
  • Оръжие:Бенели,Блазер,Фабарм и ЧЗ...
  • Куче:Пойнтер
  • МПС:Шосейно ;)

Публикувано 06 ноември 2012 - 04:48

Дръво се купува... :) Както и пластмаса... :)

#14 bobiander

bobiander

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 104 Мнения:

Публикувано 06 ноември 2012 - 04:55

Е не ми се е налагало да удрям камъни с него, но разни надирания няма никакъв проблем. А и за по-дълбоки вдлъбнатини, има хора които може и това да пооправят,
с малко стърготини от хубав орех дупката може да се запълни и т.н. .

#15 mir777

mir777

Ловец

• Администратор
  • 3679 Мнения:
  • ГрадТроян

Публикувано 06 ноември 2012 - 05:02

Дай боже да по остарея, и да си взима един дървен приклад и да съм само на пусия и по стопанства, щото сега не ми се прежалва, тук се подхлъзнеш, там паднеш, и тръните и после ще ме хване яд. За това за мен полимерен приклад.
  • Olight харесва това

#16 bobiander

bobiander

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 104 Мнения:

Публикувано 06 ноември 2012 - 06:54

Явно съм остарял, кво да правиш и стоя само по чакалата на стопанствата. Иначе съм падал , ама съм удрял оптиката за съжаление не дървото и тя полетя до Австрия за ремонт, щото по закона на Мърфи ударих точно подсветката ... Но в цялата полемика , тезата ми е че дървото е по-лесно за възстановяване от полимера. Поддръжката независизмо на какво лашкане подлагаш дървото, през 4-5г може да го прави да изглежда като ново и да ти е кеф че си с дърво, а не с полимер.
  • Nanski, Дзверо и Djaic харесват това

#17 mir777

mir777

Ловец

• Администратор
  • 3679 Мнения:
  • ГрадТроян

Публикувано 06 ноември 2012 - 08:31

Имах в предвид за дървения приклад, че ми е жал такава красота да я подложа на тези условия. А относно остаряването, аз така си се представям, с класна пушка и приклада от висок клас и един малко по спокоен лов.

#18 bobiander

bobiander

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 104 Мнения:

Публикувано 06 ноември 2012 - 08:43

Лова ще е спокоен ако човека е спокоен :)
Иначе няма такова нещо като спокойнстие за тоя който има мишки в главата :)
Но се отклонихме от темата, я да взема да намеря някоя снимка:

Публикувано изображение

Като се преобразява и така ;)

Публикувано изображение
  • mir777, жоро75, tefan и 2 други харесват това

#19 Илиян

Илиян

Начинаещ хищничар

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 267 Мнения:

Публикувано 06 ноември 2012 - 08:47

Аз мисля няма спор, че дървото е по-красивия материал. Дай боже всеки му да може да си го позволи в шарката в която му харесва. Ако не го кефи да обикаля по "трънЕте" няма и какво да му прежалва. На тежка експлоатация обаче ми се чини, че за да не ми вади очите ще трябва да ходи на козметик доста по-често от на 3-4 години : ( Обещавам нявга, га ме "домързи", да се меракландисам за R8-ца с красиви тумори, такива едни адски. А УСМ-то да не го мисля ще го вържа за монтажа : )

#20 bobiander

bobiander

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 104 Мнения:

Публикувано 06 ноември 2012 - 08:57

А тука да покажем на един срамежлив колега :)

Публикувано изображение
  • Nanski, profiH'87, peneff и 6 други харесват това

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни

Change Theme!