Към съдържанието


Снимка

Момци направихте ли пъстърмътъ и луканките ?


  • Моля, влезте за да отговорите
884 отговора на тази тема

#21 svetlio_vt

svetlio_vt

    Ловец

  • Глобален Модeрaтор
  • 1068 Мнения:
  • Оръжие:Blaser R8 Professional .308 Win, Beretta A400 Xplor Unico - Optima-Bore® 12 ga., ИЖ 58 МА - 12 кал.
  • Куче:Беше куче
  • МПС:TLC 90
  • ГрадВелико Търново

Публикувано 29 януари 2013 - 11:52

Накисваш го в прясно мляко Пешо, може и варено да е , не е проблем. Месото побелява, но това да не те притеснява. Изпитано !!!


  • Изтрит Потребител 3 и MILOSTIVIQ харесват това

#22 Пешо дублето

Пешо дублето

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 247 Мнения:
  • Име:Петър
  • Куче:бараци

Публикувано 29 януари 2013 - 12:12

Накисваш го в прясно мляко Пешо, може и варено да е , не е проблем. Месото побелява, но това да не те притеснява. Изпитано !!!

А, дано......



#23 svetlio_vt

svetlio_vt

    Ловец

  • Глобален Модeрaтор
  • 1068 Мнения:
  • Оръжие:Blaser R8 Professional .308 Win, Beretta A400 Xplor Unico - Optima-Bore® 12 ga., ИЖ 58 МА - 12 кал.
  • Куче:Беше куче
  • МПС:TLC 90
  • ГрадВелико Търново

Публикувано 29 януари 2013 - 01:22

Хубаво е поне 12 часа, аз иначе го държа по 24 часа. Става бяло като пуканка, и миризмата изчезва. Това го знам от старите ловци !!!


  • Изтрит Потребител 3 и MILOSTIVIQ харесват това

#24 svetlio_vt

svetlio_vt

    Ловец

  • Глобален Модeрaтор
  • 1068 Мнения:
  • Оръжие:Blaser R8 Professional .308 Win, Beretta A400 Xplor Unico - Optima-Bore® 12 ga., ИЖ 58 МА - 12 кал.
  • Куче:Беше куче
  • МПС:TLC 90
  • ГрадВелико Търново

Публикувано 30 януари 2013 - 10:57

Ей Маноле, много добре изглеждат, остава само да ги кусим както се казва ;)



#25 svetlens

svetlens

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 276 Мнения:
  • Име:Светлин
  • Оръжие:Доста
  • Куче:Ягдтериер,мелез,барак
  • МПС:Няколко
  • ГрадОколо Русе

Публикувано 03 февруари 2013 - 07:10

Айде още малко мезенца

 

Прикачени файлове


  • mir777, pogo, shot1 и 3 други харесват това

#26 vegetarian

vegetarian

    Ловец

  • Златно Перо
  • PipPipPipPipPip
  • 242 Мнения:

Публикувано 03 февруари 2013 - 07:23

Айде още малко мезенца

Ама казвайте и как ги правите, или да не развалите времето?



#27 svetlio_vt

svetlio_vt

    Ловец

  • Глобален Модeрaтор
  • 1068 Мнения:
  • Оръжие:Blaser R8 Professional .308 Win, Beretta A400 Xplor Unico - Optima-Bore® 12 ga., ИЖ 58 МА - 12 кал.
  • Куче:Беше куче
  • МПС:TLC 90
  • ГрадВелико Търново

Публикувано 03 февруари 2013 - 07:54

За моя суджук:

Пропорции за 1 кг кайма:

22 гр. сол

2 гр. захар

4 грама чубрица

3 грама чер пипер

2 грама кимион

Омесва се добре, и се оставя 24 часа на студено, след което пак се омесва хубаво и се пълни. :256605:


  • pogo и ДБД харесват това

#28 Nanski

Nanski

    ФЕН на рози и джуджета

  • Глобален Модeрaтор
  • 2625 Мнения:

Публикувано 03 февруари 2013 - 07:58

За моя суджук:

Пропорции за 1 кг кайма:

22 гр. сол

2 гр. захар

4 грама чубрица

3 грама чер пипер

2 грама кимион

Омесва се добре, и се оставя 24 часа на студено, след което пак се омесва хубаво и се пълни. :256605:

И аз приблизително до теб го карам!

20 грама сол

5 грама кимион

3 грама пипер

чубрицата на 5 кила мръве две двойни шепи

:D


  • svetlio_vt харесва това

#29 svetlio_vt

svetlio_vt

    Ловец

  • Глобален Модeрaтор
  • 1068 Мнения:
  • Оръжие:Blaser R8 Professional .308 Win, Beretta A400 Xplor Unico - Optima-Bore® 12 ga., ИЖ 58 МА - 12 кал.
  • Куче:Беше куче
  • МПС:TLC 90
  • ГрадВелико Търново

Публикувано 03 февруари 2013 - 08:06

Няколко години си играх докато стигна до тази рецепта. Наште авджии като ги питам, кажете някоя рецепта бре. Ами на око слагаме, на вкус....и всеки крие не казва. Сега стана така, че те ме питат ама ей го на......  :D Поздрави и Наслука !!! 

П.С Иначе за солта мисля , че при тебе е по - добре, защото като позасъхне моя и става малко по - солен, ама нали си е мезе..... :256605:



#30 mir777

mir777

    Ловец

  • Администратор
  • 3657 Мнения:
  • Име:Минко
  • Оръжие:Фотоапарат със светкавица
  • Куче:Няколко
  • МПС:Джип
  • ГрадТроян

Публикувано 03 февруари 2013 - 08:24

 Ако може, някой да даде идея как да премахна /намаля/ миризмата  в месото от дърт нерез?

Най добре изчезва миризмата кат го занесеш на тъщата. :256605:


  • Nanski и shikera89 харесват това

#31 svetlens

svetlens

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 276 Мнения:
  • Име:Светлин
  • Оръжие:Доста
  • Куче:Ягдтериер,мелез,барак
  • МПС:Няколко
  • ГрадОколо Русе

Публикувано 03 февруари 2013 - 08:39

Ама казвайте и как ги правите, или да не развалите времето?

 

 

Седмица в сол,24 часа във вода след това ги закачам да се отцедят 2 дни,мажа с кайзер каша смесена с една глава чесън и бяло вино,намазвам :sunglasses2: и на пръта след два дни ги овалвам във смес от червен пипер,чубрица и черен пипер след седмица :sufra:



#32 shot1

shot1

    Ловец-любител

  • Глобален Модeрaтор
  • 1462 Мнения:
  • Оръжие:намира се

Публикувано 13 февруари 2013 - 08:12

След като изядох суджука, дето прати Найден, направих си и сам, първата партида свърши , пък втората още не е суха. :)

Прикачени файлове

  • Прикачен файл  DSCN1067.JPG   82,51K   27 Брой сваляния

Този пост е редактиран от shot1: 13 февруари 2013 - 08:13

  • engin и vegetarian харесват това

#33 Nanski

Nanski

    ФЕН на рози и джуджета

  • Глобален Модeрaтор
  • 2625 Мнения:

Публикувано 13 февруари 2013 - 08:25

След като изядох суджука, дето прати Найден, направих си и сам, първата партида свърши , пък втората още не е суха. :)

Много хубав цвят! :D  Закърпил седмицата с тия 2,5 кг по моите теглилки! :lol: :256605: :JC_goodpost:



#34 shot1

shot1

    Ловец-любител

  • Глобален Модeрaтор
  • 1462 Мнения:
  • Оръжие:намира се

Публикувано 13 февруари 2013 - 09:22

Много хубав цвят! :D  Закърпил седмицата с тия 2,5 кг по моите теглилки! :lol: :256605: :JC_goodpost:

Ами от гургулици такъв цвят праят, аз нали не бия друго. ;)

Туй е само част от партидата , нямам къде да ги суша иначе. :)


  • Nanski харесва това

#35 shot1

shot1

    Ловец-любител

  • Глобален Модeрaтор
  • 1462 Мнения:
  • Оръжие:намира се

Публикувано 13 февруари 2013 - 10:10

Като гледам хората какво правят ... 

 

Публикувано изображение


  • engin и MILOSTIVIQ харесват това

#36 ivan-alarmata

ivan-alarmata

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 389 Мнения:
  • Име:Иван Стефанов
  • Оръжие:2бр. успоредки Сент Етиент и Валтер G22
  • Куче:Ан. Сетер 3бр
  • МПС:Голф 2
  • ГрадВарна

Публикувано 14 февруари 2013 - 07:25

Като гледам хората какво правят ... 

 

Публикувано изображение

 

 

Ами не ги гледай само . :40fcc0495cdba47a4dbb20cffa89d72


  • engin и MILOSTIVIQ харесват това

#37 Косьо Лазаров

Косьо Лазаров

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 153 Мнения:
  • Име:Константин Лазаров
  • Оръжие:Тоз,Мазалат
  • Куче:курцхаар
  • МПС:нива

Публикувано 14 февруари 2013 - 10:30

И аз приблизително до теб го карам!

20 грама сол

5 грама кимион

3 грама пипер

чубрицата на 5 кила мръве две двойни шепи

:D

И аз да ви споделя една запазена фамилна рецепта:

20 гр. сол

3 гр.чер пипер

3 гр.кориандър

3 гр.чубрица

2 гр.захр

1 гр.кимион

0.5 гр.индийско орехче

Освен подправките,важно е и свинското да не е по-вече от 20%,а най важното е да се консумира само с добри и верни приятели и качественно червено вино.Честит ви свети Трифон зарезан.


  • Nanski, vegetarian и MILOSTIVIQ харесват това

#38 Nanski

Nanski

    ФЕН на рози и джуджета

  • Глобален Модeрaтор
  • 2625 Мнения:

Публикувано 14 февруари 2013 - 05:53

A е те тоя де е писал горния пост демек Бат Косе ако знаете що за лошо дяволче е .................! :D :D :lol: Таларя в джоб си носи и току кат ме згепи по пистата и няма братче не може му откаже чиляк! :D Кани ма кани.................................. :friends:

 

ПС Пич, взел съм ви на всичките лепенките от Минко днес, като се появиш щи ги дам! :) :256605:



#39 БАЙ АСЕН

БАЙ АСЕН

    БАРАКЧИЯ

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 441 Мнения:
  • Оръжие:Силма,Бар.308
  • Куче:Бараци и Баракини.
  • МПС:Много
  • ГрадРазлог

Публикувано 14 февруари 2013 - 06:39

Етови от мен едно големо гуде,та който не е направил луканки да си направи.

Прикачени файлове



#40 valchan

valchan

    Хмммм

  • Глобален Модeрaтор
  • 2001 Мнения:

Публикувано 14 февруари 2013 - 07:12

Прикачен файл  20130214_190458.jpg   94,04K   44 Брой сваляния ето това мезенце е последната реколта...оказа се доста сполучливо

Свинска рибица намазана с чеснова паста, малко повечко черен пиперец, и задължително се реже на тънко...върви с хубаво, вино от калпавото става обратна реакция и ти горчи от мезето :256605:


Този пост е редактиран от valchan: 14 февруари 2013 - 07:13

  • ysen_dimitrov, Realhunter, Воден Чаиров и 5 други харесват това




0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Change Theme!