Към съдържанието


Снимка

Момци направихте ли пъстърмътъ и луканките ?


  • Моля, влезте за да отговорите
751 отговора на тази тема

#741 Чавдар

Чавдар

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 3862 Мнения:
  • Име:Чавдар Пенков
  • Оръжие:ТОЗ 34, ИЖ 27
  • МПС:Рено
  • ГрадСофия

Публикувано 07 декември 2018 - 04:13

Оцет сипваш ли във водата ? 

 

По мое мнение оцета прави месото твърдо като дърво и му променя и вкуса, и цвета..

 

Та аз винаги го кисна само в чиста вода - да се обезкърви... Дори и прибавката на сол не е добре, защото тя извлича сока от клетките...


Този пост е редактиран от Чавдар: 07 декември 2018 - 04:15

  • Kostadin 64 харесва това

#742 Kostadin 64

Kostadin 64

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 412 Мнения:
  • Име:Костадин
  • Оръжие:Ремингтон,Зауер,Tоз22lr и въздухарка
  • Куче:Епаньол бретон
  • МПС:нямам
  • ГрадПловдив

Публикувано 07 декември 2018 - 04:43

След като се изкисне месото,както прави Чави,само във вода,после филетата ги слагам да се осолят.
Зависи от много неща как ще ги соля.
Ако е много сухо месо,правя саламура,ако е по-крехко,в едра сол.
Времето пак е различно,според месото но 24 часа обикновено.
След това го изплаквам с чиста водица,пробвам на сол и ако е добре го оставям една вечер да се оцеди.
Другия ден правя марината-чаша бяло вино,скилитка чесън,чаена лъжица чимен.
Слагам ги в тавичка,подредени и така 24 часа.После ги обръщам на другата страна и още 24 часа.
Зависи от количеството месо,но рецептата е за 200гр. вино.Ако е повече месото,то и виното е повече.
След изваждане от марината,пак го окачам да изветрее за една нощ и после се отупва с подправки,кой каквито харесва.
Аз слагам кимеон,черен пипер,червен пипер,чубричка,задължително,ама малко,така ми по ми харесва.
После парчетата ги овивам в целофан,стегнато и в хладилника.
След два три дни,хубава дъсчица,остро ножче,задължително с червено винце и не на последно място,вярна дружка!
Наздраве!!!

Този пост е редактиран от Kostadin 64: 07 декември 2018 - 04:48

  • Djaic, Георги Петров и Sandanski харесват това

#743 Sandanski

Sandanski

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 550 Мнения:

Публикувано 07 декември 2018 - 06:19

Два дена сушени на букови дърва и ейги на ...не стават за огърлица


Така както си ги оставил,дали не е възможно някой по-едър чакал,а се хвърли и отмъкне всичките?:)

#744 Пенчо

Пенчо

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 267 Мнения:

Публикувано 07 декември 2018 - 06:52

Така както си ги оставил,дали не е възможно някой по-едър чакал,а се хвърли и отмъкне всичките? :)

Това му е стървилището, какви ли прави за себе си :)


  • Sandanski харесва това

#745 Sandanski

Sandanski

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 550 Мнения:

Публикувано 07 декември 2018 - 07:10

Преди време,случайно се запознах с един арменец.Лека полека станахме добри приятели,само дето не можах да го науча да пие както трябва,ма проблема си е негов.Веднъж тоя арменец ме свари тъкмо като бях измил месото и се канех да го бутха в кофата и да го заливам с вода и оцет:)Арменчето първо ме овика,след което веднага ми разпореди да изхвърля водата с оцета,да си налея нова и в нея да нарежа една глава лук,да сложа 4-5 скилидки чесън,няколко зърна бахар,2-3 дафинови листа и накрая,половин кило бяло вино.Месото се държи в тая марината,едно денонощие,след което изчезват всякакъв вид миризми,даже и от дърт нерез да е,пак се отмирисва.Кръвта,която е останала след първоначалното измиване с вода,също изчезва почти на 100%.Освен това,самото месо става някак си по-меко и крехко.
Според зависи от дебелината на месото,което отделям за пастърма,зависи и колко ще го държа в солта,но по-малко от три дни,никога не съм го държал.Посипвам дъното на коритото със сол, върху нея слагам най-дебелите парчета,после пак сол и така...След изваждането от солта,слагам месото в кофата и го държа под течаща вода толкова часа,колкото дни е престояло в солта.След като се изкисне,вадя от кофата и слагам да се отцеди от водата,докато то се отцежда,аз си гласях подправките,казвам гласях,щото откакто се появи това на пазара,вече не ги глася,а само омесвам съдържанието на пликчето с малко бира:)и съм готов.Преди да започна да го ползвам редовно,купих едно пликче,направих дегустация и установих,че не се различава от това което аз си бъркам:)След като забъркам сместа,мажа старателно месото и закачам на проветриво място.След три дни,на проветривото място остава само това,което ще се консумира през следващите дни,а другото увивам във вестник и слагам във фризера.

Прикачени файлове


  • val4ak, Пенчо, damian1 и 2 други харесват това

#746 Sandanski

Sandanski

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 550 Мнения:

Публикувано 07 декември 2018 - 07:13

Това му е стървилището, какви ли прави за себе си :)


Бе то на това стървилище,и аз мога се пусна,даже и вино ще си нося,че като си засоля...:):):):)
  • Пенчо, damian1, Kostadin 64 и още 1 харесват това

#747 Пенчо

Пенчо

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 267 Мнения:

Публикувано 07 декември 2018 - 08:07

 

една глава лук,да сложа 4-5 скилидки чесън,няколко зърна бахар,2-3 дафинови листа и накрая,половин кило бяло вино.Месото се държи в тая марината,едно денонощие,след което изчезват всякакъв вид миризми,

 

Не им разбирам много, това кипваш ли го, или така директно? :256605:



#748 Георги Петров

Георги Петров

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 658 Мнения:
  • Оръжие:Сако 300 wim .mag неръждавейка . Ремингтон дървен 700 308 win и Месарка SI 12. ТОЗ 8 22 LR за всеки ден
  • Куче:СТГ откродното Бретон -прахосмукачка
  • МПС:Нисан териер
  • ГрадСливница ,ама почти

Публикувано 07 декември 2018 - 08:13

Така както си ги оставил,дали не е възможно някой по-едър чакал,а се хвърли и отмъкне всичките?:)

Чакал , чакал ... кой дойде , добре дошъл.
Наслука !
  • damian1 и Sandanski харесват това

#749 Sandanski

Sandanski

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 550 Мнения:

Публикувано 07 декември 2018 - 08:15

Не им разбирам много, това кипваш ли го, или така директно? :256605:


Нищо не кипвам:)Сякаш се ахмачиш,ама айде от мен да мине:)Бистра студена водица,заливаш месото,после хвърляш вътре изброените малко по-нагоре неща и така едно денонощие,ако е много дрът нереза може малко повече да седи месото в маринатата.

#750 Пенчо

Пенчо

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 267 Мнения:

Публикувано 07 декември 2018 - 08:57

Нищо не кипвам :)Сякаш се ахмачиш,ама айде от мен да мине

 

Диво  почти не ям. Тази марина с малко допълнения я прави майка ми, кипва я, и като изстине залива. Това за готвене.

Та за това попитах :256605:



#751 Искрен

Искрен

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 747 Мнения:
  • Име:Искрен
  • Оръжие:ИЖ,STEYR MANNLICHER
  • Куче:мелез от испанско гонче и дого аржентино мелез от червено гонче и пегая,'жълто гонче +още едно жълто гонче английски спрингер шпанйол бял пинчер
  • МПС:l200 3000 v6
  • ГрадКопривщица

Публикувано 12 декември 2018 - 02:06

Прикачен файл  IMG_20181211_200712.jpg   223,83K   0 Брой свалянияПрикачен файл  IMG_20181211_201236.jpg   274,84K   0 Брой сваляния

Те пастърмите бяха за тук пък аз къде ги бях подкарал :)


  • mir777, vve, Планинички и 9 други харесват това

#752 Щирлиц

Щирлиц

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 730 Мнения:
  • Име:Николай Иванов
  • Оръжие:Tikka-T3 Lite;T3 Varmint-308win;T3 Lite-223rem;ИЖ-54;Winchester SX2;ЧЗ-452
  • Куче:Ваймаранер
  • МПС:TLC
  • Градградът на липите

Публикувано 12 декември 2018 - 02:12

Прикачен файл  s+p.jpg   126,83K   0 Брой сваляния 
Заключени на тайно място съхнат 


  • mir777, vve, Искрен и 13 други харесват това




0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Change Theme!