Към съдържанието


Снимка

Момци направихте ли пъстърмътъ и луканките ?


  • Моля, влезте за да отговорите
751 отговора на тази тема

#1 Петър Динков

Петър Динков

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 6 Мнения:
  • Име:Петър Динков
  • Оръжие:Steyr pro varmint (223rem), CZ 104(12/70/7x57r+12/70), ИЖ-58МА(12/70)
  • Куче:ИСЛ, Руска пегая, НОК, Кане Корсо,Дратхаар, Мелез
  • МПС:4х4
  • ГрадСС

Публикувано 05 ноември 2012 - 03:25

Ловен форум без такава тема не може.

Тази седмица ще се прави Оффча пъстърмъ, луканките ще ги оставим за по късно ;)

Малко снимки от минали години.

Една овца(по възможност дърта и неибана таз година )

Публикувано изображение

Един опитен касапин
Публикувано изображение
Осоляване
Публикувано изображение
Навиване
Публикувано изображение
Прибиране и чакане седем дни
Публикувано изображение
  • Изтрит Потребител, zkk, Изтрит Потребител 2 и 6 други харесват това

#2 shot1

shot1

    Ловец-любител

  • Глобален Модeрaтор
  • 1405 Мнения:
  • Оръжие:намира се

Публикувано 05 ноември 2012 - 03:27

А ей туй е друго нЯщо! (вдигнат палец) поради липса още на такава емотикона. :) ПП Да кажа на Найден: суЖуците дето ми ги прати 10 от тях имат въздух у червата. Друг път внимавай!

Този пост е редактиран от shot1: 05 ноември 2012 - 03:28


#3 Даниел Узунов

Даниел Узунов

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 626 Мнения:

Публикувано 12 ноември 2012 - 09:05

Седя и се чудя дали да ни ги почвам края тая седмица ама ми се чини, че е рано.Дават го другата седмица го дават до 9-10 градуса и ме е страх да не ги оклепя.А вече няма място в фризера и жената само мрънка, че и хвърлям зеленчука :D .Дайте съвет
  • vve, Чавдар и rusomah харесват това

#4 Изтрит Потребител 2

Изтрит Потребител 2

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 654 Мнения:
  • Оръжие:Тръби разни в цолажи разнообразни
  • Куче:Епаньол Бретони-Ингри от Игнатов и Арес от Ингри
  • МПС:Муле - пикап Рейнджър

Публикувано 12 ноември 2012 - 09:11

Седя и се чудя дали да ни ги почвам края тая седмица ама ми се чини, че е рано.Дават го другата седмица го дават до 9-10 градуса и ме е страх да не ги оклепя.А вече няма място в фризера и жената само мрънка, че и хвърлям зеленчука :D .Дайте съвет

Ако ти се раздува фризера може да донесеш десетина кила на сбирка в "Чичовци", да те отървем от притеснения...!!!;)
  • zkk и vve харесват това

#5 Даниел Узунов

Даниел Узунов

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 626 Мнения:

Публикувано 12 ноември 2012 - 09:14

Ако ти се раздува фризера може да донесеш десетина кила на сбирка в "Чичовци", да те отървем от притеснения...!!! ;)

То той не е толкоз голям бре, ама иначе няма проблем, когато кажеш. http://www.lovecbg.c...tyle_emoticons/default/drinks.gif Мезето от мен.
  • vve харесва това

#6 Христо Христев

Христо Христев

    МръФкар

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 544 Мнения:
  • Име:Христо
  • Оръжие:гладко и нарезно
  • Куче:уши - пирон, куйрук - кравай, нрав - зехир
  • МПС:немско
  • Градс вечерник, балкан и река

Публикувано 13 ноември 2012 - 10:01

Седя и се чудя дали да ни ги почвам края тая седмица ама ми се чини, че е рано.Дават го другата седмица го дават до 9-10 градуса и ме е страх да не ги оклепя.А вече няма място в фризера и жената само мрънка, че и хвърлям зеленчука :D .Дайте съвет

Ръгай част у буркани или ползвай жокер "Помощ от роднина с фризер", аз така правя. Оптималната температура за съхнене на луканки е 10 - 12 градуса Целзий, така че 9 - 10 градуса си е баш таман, стига пак живакът в термометъра да не рипне нагоре.
  • Даниел Узунов харесва това

#7 Димитър Михалев

Димитър Михалев

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 208 Мнения:
  • Куче:Бретон -Арчи Визла-Бродко
  • МПС:Цървули №43
  • ГрадБургас

Публикувано 20 ноември 2012 - 03:48

Прикачен файл  Изображение084.jpg   252,42K   19 Брой свалянияПрикачен файл  Изображение085.jpg   428,22K   24 Брой свалянияМалко засега ама ги прайм с кеф /То си личи по бутилката/Прикачен файл  Изображение093.jpg   272,35K   25 Брой свалянияПрикачен файл  Изображение095.jpg   303,23K   19 Брой сваляния
  • Изтрит Потребител, mir777, Искрен и 4 други харесват това

#8 vegetarian

vegetarian

    мръвкериън

  • Златно Перо
  • PipPipPipPipPip
  • 236 Мнения:
  • Име:Памукова!
  • Оръжие:ИЖ 27М; CZ 527 .223 Rem
  • Куче:1 брой бесен курцхаар Лиза вом Балканите
  • ГрадПловдив

Публикувано 20 ноември 2012 - 03:59

Прикачен файл  Изображение084.jpg   252,42K   19 Брой свалянияПрикачен файл  Изображение085.jpg   428,22K   24 Брой свалянияМалко засега ама ги прайм с кеф /То си личи по бутилката/Прикачен файл  Изображение093.jpg   272,35K   25 Брой свалянияПрикачен файл  Изображение095.jpg   303,23K   19 Брой сваляния

Чудна работа си свършил, ама сподели и какво сложи- месо, подправки, пропорции, т.н. :)

#9 Димитър Михалев

Димитър Михалев

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 208 Мнения:
  • Куче:Бретон -Арчи Визла-Бродко
  • МПС:Цървули №43
  • ГрадБургас

Публикувано 20 ноември 2012 - 04:25

Месо от диво прасе-5кг свински гърди-3кг 22гр сол на килограм 3гр захар на килограв и чубрица чер пипер кимион люта чушка /червена печена на котлона и стрита с ръка/ на вкус Месото е накълцано на ситно омесено с подправките и престояло 24 ч в хладилника Пече се едно кифте да се пробва на подправки Ако има нужда добавят се още от подправките и това е Сега ги чакаме да изсъхнат и да ги пробваме на Никулден
  • shot1, ДБД, vegetarian и още 1 харесват това

#10 vegetarian

vegetarian

    мръвкериън

  • Златно Перо
  • PipPipPipPipPip
  • 236 Мнения:
  • Име:Памукова!
  • Оръжие:ИЖ 27М; CZ 527 .223 Rem
  • Куче:1 брой бесен курцхаар Лиза вом Балканите
  • ГрадПловдив

Публикувано 28 декември 2012 - 12:06

Патешка пастърма по вегетариански  ;)

 

 

Патешките филета се осоляват стабилно и накиснати с бяло вино се оставят да престоят 5-6 часа. Месото се познава кога е готово като промени цвета си, става леко синкаво и по-твърдо. Смесват се подправки- червен пипер, черен пипер, куркума, градинска чубрица, мааалко чесън на прах. Филетата се овалват в подправката, зашиват се с едно конче и висят около 7 дни на сухо и проветриво място до готовност.

 

 

 

Прикачен файл  P1010738.JPG   66,27K   58 Брой свалянияПрикачен файл  P1010740.JPG   67,22K   77 Брой свалянияПрикачен файл  P1010747.JPG   59,62K   71 Брой сваляния


  • mir777, pogo, zkk и 5 други харесват това

#11 svetlens

svetlens

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 221 Мнения:
  • Име:Светлин
  • Оръжие:Доста
  • Куче:Ягдтериер,мелез,барак
  • МПС:Няколко курника
  • ГрадОколо Русе

Публикувано 30 декември 2012 - 06:26

Прикачен файл  Снимка0084.jpg   133,39K   57 Брой сваляния

И от мен нещичко скромно,но от сърце

 


  • valchan, mir777, Христо Христев и 5 други харесват това

#12 mir777

mir777

    Ловец

  • Администратор
  • 3453 Мнения:
  • Име:Минко
  • Оръжие:Фотоапарат със светкавица
  • Куче:Няколко
  • МПС:Джип
  • ГрадТроян

Публикувано 02 януари 2013 - 12:12

Публикувано изображениеСнимка0084.jpg

И от мен нещичко скромно,но от сърце

Отворил съм си твоя пост в темата, налял съм си чаша червено вино и си гледам монитора и си пийвам, голям кеф. :256605:


  • ambi4 харесва това

#13 valchan

valchan

    Хмммм

  • Глобален Модeрaтор
  • 2001 Мнения:

Публикувано 02 януари 2013 - 08:49

Отворил съм си твоя пост в темата, налял съм си чаша червено вино и си гледам монитора и си пийвам, голям кеф. :256605:

Брейййй, такава сиромаш да та е налегнала, ще взема да ти дам от мойта...... :P



#14 svetlio_vt

svetlio_vt

    Ловец

  • Глобален Модeрaтор
  • 1019 Мнения:
  • Оръжие:Blaser R8 Professional .308 Win, Beretta A400 Xplor Unico - Optima-Bore® 12 ga., ИЖ 58 МА - 12 кал.
  • Куче:Беше куче
  • МПС:TLC 90
  • ГрадВелико Търново

Публикувано 28 януари 2013 - 11:46

Суджук по "Болярски"  :P

Прикачени файлове


  • Искрен, Изтрит Потребител 3 и MILOSTIVIQ харесват това

#15 svetlio_vt

svetlio_vt

    Ловец

  • Глобален Модeрaтор
  • 1019 Мнения:
  • Оръжие:Blaser R8 Professional .308 Win, Beretta A400 Xplor Unico - Optima-Bore® 12 ga., ИЖ 58 МА - 12 кал.
  • Куче:Беше куче
  • МПС:TLC 90
  • ГрадВелико Търново

Публикувано 28 януари 2013 - 12:09

Заповядайте !!! Винаги ще ми бъде приятно да изядем по един суджук и изпием по една болярска мускатова...само има един проблем, че се докарах без вино тази година да го ева.... :P


  • Изтрит Потребител 3 и MILOSTIVIQ харесват това

#16 svetlio_vt

svetlio_vt

    Ловец

  • Глобален Модeрaтор
  • 1019 Мнения:
  • Оръжие:Blaser R8 Professional .308 Win, Beretta A400 Xplor Unico - Optima-Bore® 12 ga., ИЖ 58 МА - 12 кал.
  • Куче:Беше куче
  • МПС:TLC 90
  • ГрадВелико Търново

Публикувано 28 януари 2013 - 12:14

Обади се непременно !!! Ние се събираме тук с колеги от форума...


  • Изтрит Потребител 3 харесва това

#17 Евтим Бояджиев

Евтим Бояджиев

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 188 Мнения:
  • Куче:нок, курцхаар
  • МПС:Опел Вектра
  • ГрадВ. Търново

Публикувано 28 януари 2013 - 04:50

Суджук по "Болярски"  :P

 

Брейййй, че и това ли можеш?

Да не го пресушиш....


Този пост е редактиран от Евтим Бояджиев: 28 януари 2013 - 04:51

  • svetlio_vt харесва това

#18 svetlio_vt

svetlio_vt

    Ловец

  • Глобален Модeрaтор
  • 1019 Мнения:
  • Оръжие:Blaser R8 Professional .308 Win, Beretta A400 Xplor Unico - Optima-Bore® 12 ga., ИЖ 58 МА - 12 кал.
  • Куче:Беше куче
  • МПС:TLC 90
  • ГрадВелико Търново

Публикувано 28 януари 2013 - 04:56

Ами уча се още да го ева. :e05a53f56fcde85da04e41c18eb4b39 За пресушаването не бой се Бай Евтиме....има и втора партида на пържината, която е по - сурова :P



#19 svetlio_vt

svetlio_vt

    Ловец

  • Глобален Модeрaтор
  • 1019 Мнения:
  • Оръжие:Blaser R8 Professional .308 Win, Beretta A400 Xplor Unico - Optima-Bore® 12 ga., ИЖ 58 МА - 12 кал.
  • Куче:Беше куче
  • МПС:TLC 90
  • ГрадВелико Търново

Публикувано 29 януари 2013 - 11:21

Дай ги де Маноле, дай да ги видим тези "Суджуци по Манолски" пък ако даде господ може и да ги кусаме, да не ни се надуе нещо да го ева :P



#20 Пешо дублето

Пешо дублето

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 247 Мнения:
  • Име:Петър
  • Куче:бараци

Публикувано 29 януари 2013 - 11:51

 Ако може, някой да даде идея как да премахна /намаля/ миризмата  в месото от дърт нерез?






0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Change Theme!