Към съдържанието

Снимка

Какво се случва ако не си платиш членския внос

• Моля, влезте за да отговорите
77 отговора на тази тема

#61 м. Асен

м. Асен

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1098 Мнения:
  • Име:JACK DANIELS
  • Оръжие:Winchester SXR VULCAN 30-06, GERMANICA 12/76., ИЖ-58 16/70 , FМ98 7х64
  • МПС:джип
  • ГрадСофия

Публикувано 10 декември 2015 - 09:49

Иванич, националното сдружение е единствената непроменена казионна структура, останала от соца. Не зная някъде в сдруженията да не са ловни специалисти и ръководители хора, необвързани с ДС или поне бивши милиционери. Рекета е най-малкия проблем /като лева/ ... проблема е всички да са в общия кюп, проблема е, че обществените отношения са изцяло различни в сравнение със соца, собствеността на земята и горите е различна, но не - архаизма е непобедим !

Даже профсъюзите се попромениха /не че са истински/, но ловния съюз - не !

Дали през нашия живот ще има промяна - не зная ... след вчерашното гласуване за промени в Конституцията, макар да е малко парадоксално, имам надежда - просто това, въпреки временната им "победа", е обречено, и тя е "пирова" !

Прокуратурата, изградена изцяло по сталински образец, е като слон в стъкларски магазин, и въпреки вчера, ще се промени, дори неочаквано скоро, а тя е последния истински бастион на злото !

Тъп е ината, с който я крепят, и ще им се върне като бумеранг - няма друга държава в Европа с такава структура, и няма как да продължи още ... подобен е и въпроса с ловния закон - ще се промени въпреки всичко, защото е в тежък конфликт с реалността, с обективните дадености ... той и СССР изглеждаше вечен, пък какво стана ? ;)

Здраве и слука, живота е хубав !

• lov, traper2504 и иван иванич харесват това

#62 м. Асен

м. Асен

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1098 Мнения:
  • ГрадСофия

Публикувано 10 декември 2015 - 09:54

Искам да посоча един казус с мен преди 10-12 год.

По разни причини ,най вече нехайство , плащах в София изток  таксата щото давах парите на председателя да ги носи , но в горското не бях стъпвал 4 и кусур години .

Нямах заверен ловен билет , но разрешителното ми за носене , не бе отнето .

Когато ми потрябва ловен билет за продължаване срока на разрешителното , отидох да плащам на куп в горското и се оказа ,че не мога .

Бил съм се самоизключил или нещо подобно . 

Проблема го решихме все пак , но това което искам да кажа е че през този период си бях с разрешително за оръжие .

Не ги разбирам добре тези горските закони защото никога не са ме интересували дълбоко и не знам дали този пример има отношение към спора , защото тук се пита май за неплащане в ловното . Но по отношение на отнемането на оръжието , така стоеше въпроса .

Дано съм бил полезен с този  пример от действителността .

Поздрави и наслука .

Колега, това означава само, че "органите" в твоя случай не са си спазили закона, а не че не са могли да го отнемат ... ти си се "оправил", мнозина други - също, но ако са искали, са можели, даже са били длъжни ... но за тях така е ОК, днес ще "оправят" един, утре друг, и надали за черните му очи ...

Здраве и слука, стига с тая тема /за мен де/ !

Този пост е редактиран от м. Асен: 10 декември 2015 - 09:57

#63 damian1

damian1

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 4783 Мнения:
  • Име:damian
  • Оръжие:ЧЗ 9х19,Иж 12 кал.,Иж 16 кал. Браунинг 16 кал.,Бенели 9,3х62 ,Щаер ССГ-04 , 300WM
  • Куче:ягдтериер
  • МПС:УАЗ 452
  • ГрадСофия

Публикувано 10 декември 2015 - 10:02

Колега, това означава само, че "органите" в твоя случай не са си спазили закона, а не че не са могли да го отнемат ... ти си се "оправил", мнозина други - също, но ако са искали, са можели, даже са били длъжни ... но за тях така е ОК, днес ще "оправят" един, утре друг, и надали за черните му очи ...

Здраве и слука, стига с тая тема /за мен де/ !

Поздрави и на теб .

Може да е било друго законодателството тогава ... не знам . Посочих примера просто като факт , че не ми се обаждаха да си върна разрешителното .

Виж по друг повод , ми събраха и ловно и КНО в срок и в съответствие със закона .

#64 jovani62

jovani62

dounshifter

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 7251 Мнения:

Публикувано 10 декември 2015 - 10:02

И вярно ли не виждаш какво пише в ал. 4 ???

Да четеш закон не е като да четеш вестник, Йованке ...

а кой тъп и кой остър, нямам намерение да се занимавам повече с тебе ...

Параграф 1 от Допълнителните разпоредби на ЗЛОД
....................................................................................
е) е с изтекъл срок на валидност.
Ако Директора на ИАГ си върши работата, не трябва никой нищо да го уведомява - закона задължава ИАГ да постъпи именно така.
Тоест, който до 31.12.2015 г. не си плати за 2016-та, от 01.01.2016 г. на практика става ловец с нередовен  ловен билет, респективно -  без основание за притежаване, носене и употреба на ловно оръжие ... при една проверка на някой януарски лов може да бъде обявен за бракониер, с всичките кофти последици ...

*бабо Анастасийо* , чета внимателно и вестник и това което се пише във форума ,но ти вдигни диоптЪра на очилата и се върни на 1ва стр. – пост №13

Причината е една , и съвсем прозаична - плащането на  годишната членска такса

.В такива случаи на ход е сдружението - то трябва да уведоми Коса , и те на свой ред да прибират оръжията на такива ловци .... дали се случва на практика..... по скоро не.... ;)

Никъде не коментирам съставите на.чл.23 ,а  сроковете в които се  прилагат....- по конкретно от страна на директор на ДГС спрямо ловец незаплатил ловния си билет на 01,01хххх ?

Това когато  някой  излезе да ловува с незаверен билет , той попада в нарушение на съвсем друг член – 84.....

Понеже си   нещо като ВКС по материята на ЗЛОД , чакам твоето *тълкувателно решение*

Не че аз имам нужда –  а за *хората които четат тук и искат да научат нещо полезно*. ;) 

#65 jovani62

jovani62

dounshifter

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 7251 Мнения:

Публикувано 10 декември 2015 - 10:07

Иначе *практика*  по обсъждания случай има - Петко от Лясковец....

#66 иван иванич

иван иванич

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 146 Мнения:

Публикувано 10 декември 2015 - 10:10

Аз също мисля,че изписаното по темата е достатъчно,а и беше полезно,поне за мен и за колегата,който реши да скъса с лова.За съжаление,ставаше и за маса,ставаше и за лов.Жалкото е ,че губим свестни хора,хора в пълния смисъл на думата,приятели!

Този пост е редактиран от иван иванич: 10 декември 2015 - 10:19

#67 traper2504

traper2504

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 222 Мнения:
  • Оръжие:Отнето /вече върнато/
  • МПС:Suzuki Kitara

Публикувано 10 декември 2015 - 11:26

Аз също мисля,че изписаното по темата е достатъчно,а и беше полезно,поне за мен и за колегата,който реши да скъса с лова.За съжаление,ставаше и за маса,ставаше и за лов.Жалкото е ,че губим свестни хора,хора в пълния смисъл на думата,приятели!

И в този дух да допълня.В днешно време каква е цената на едно истинско приятелство..........? Вижте само , колко обилна ни е днес ценностната ни система............

• иван иванич харесва това

#68 м. Асен

м. Асен

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1098 Мнения:
  • ГрадСофия

Публикувано 10 декември 2015 - 12:40

И ли си тъп , или крайно нагъл !

Пропуснал съм това, но не виждам смисъл от "дискусия" с подобен на тебе ... щом те харесват тука, живи и здрави !

#69 jovani62

jovani62

dounshifter

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 7251 Мнения:

Публикувано 10 декември 2015 - 12:44

Пропуснал съм това, но не виждам смисъл от "дискусия" с подобен на тебе ... щом те харесват тука, живи и здрави !

С цел запазване на общия добър тон на форума ти се извинявам за написаното в поста ми който си цитирал.

Няма значение дали извинението ще бъде прието.

#70 Иван Кючуков

Иван Кючуков

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 1162 Мнения:
  • Оръжие:Тоз-34 кал 12//ЧЗ-550 Варминт,кал 308 Win, ЧЗ-83,ЧЗ-16кал Ап-7,65
  • Куче:Бретон
  • МПС:ИЖ 350

Публикувано 24 декември 2017 - 07:23

Време е за презаверка на ловните билети и попитахме в нашето сдружение за срока.По точно, ако ловец не си плати членския внос до Нова година.Та отговора беше,че след месец февруари се дължи глоба от 20лв,а най-късно до  месец септември трябва да си платиш.Някой знае ли,дали ще вземат разрешителното за  оръжие на ловеца,ако все пак реши да си плати,чак септември месец?  

• jovani62 харесва това

#71 ЛЮБИТЕЛ

ЛЮБИТЕЛ

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1215 Мнения:
  • Име:Георги
  • Оръжие:нарезно и гладкоцевно
  • Куче:бретон
  • ГрадРусе

Публикувано 24 декември 2017 - 08:41

Време е за презаверка на ловните билети и попитахме в нашето сдружение за срока.По точно, ако ловец не си плати членския внос до Нова година.Та отговора беше,че след месец февруари се дължи глоба от 20лв,а най-късно до  месец септември трябва да си платиш.Някой знае ли,дали ще вземат разрешителното за  оръжие на ловеца,ако все пак реши да си плати,чак септември месец?  

Ако не си платиш в сдружението,не би трябвало да ти издадат(заверят) билета в горското.А ако нямаш издаден (заверен) билет за лов  -  нямаш право и на ловно оръжие.Не знам само горското дали имат някакъв срок.Тъй или иначе ако  нямаш редовен билет след нова година си в нарушение... :256605:

Този пост е редактиран от ЛЮБИТЕЛ: 24 декември 2017 - 08:41

• Иван Кючуков харесва това

#72 jovani62

jovani62

dounshifter

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 7251 Мнения:

Публикувано 24 декември 2017 - 11:58

Прочети темата от начало... :)  , включително и *между редовете*.. ;) ....За доп. уточнения - на лични. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

п.с. .... браво че я ъпна .... тамън бех  заскучал и... пири , масен-скручовци, джани-иваничи.... евала...

:256605:

Този пост е редактиран от jovani62: 25 декември 2017 - 12:01

• Иван Кючуков харесва това

#73 piri

piri

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 160 Мнения:

Публикувано 28 декември 2017 - 07:25

Към лелеяната мечта на Иван Иванич за свободни ловци, както колегата фен ги нарече свободни електрони. Считам, че такова понятие свободни ловци по никакъв начин няма да ви излиза по-евтино ако стане факт отколкото сега. Защото докато включеният в дружина ровец плаща 60 лева такса стопанисване и му е поверено стопанисването на дивеч в един, два или няколко ловностопански района, избитият електрон , не стопанисвайки нищо, трябва да плаща за това че ловува дивеч наготово. Апропо тук е и основанието за таксата гост, защото госта отива на гости, ама с пушка, следователно той не е извършил нито едно ловностопанско мероприятие.

Така че свободните ловци всъщност като ви се сбъдне мечтата ще ловувате по разценките на ловните стопанства и ще ви таксуват с касов апарат. Да ви е честита псевдослободията.

Междувременно си заверявайте билетите.

#74 Иво Михайлов

Иво Михайлов

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1094 Мнения:
  • Име:Иво Михайлов
  • Оръжие:BERETTA S-55 , ИЖ-43 , ПМ 9.2х18 , болтова карабина 7.62х39 АРСЕНАЛ
  • Куче:Бретон Шпаньол
  • МПС:ТЕРАНО II - 2.4
  • ГрадБрезник

Публикувано 31 декември 2017 - 11:34

Добре де.............. !

А да попитам аз , що е това свободен ловец , и има ли почва у нас ?

#75 damian1

damian1

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 4783 Мнения:
  • Име:damian
  • Оръжие:ЧЗ 9х19,Иж 12 кал.,Иж 16 кал. Браунинг 16 кал.,Бенели 9,3х62 ,Щаер ССГ-04 , 300WM
  • Куче:ягдтериер
  • МПС:УАЗ 452
  • ГрадСофия

Публикувано 01 януари 2018 - 11:34

Добре де.............. !

А да попитам аз , що е това свободен ловец , и има ли почва у нас ?

Освободен от всякакви формалности ;) :D!

Поздрави и честита нова година !

Този пост е редактиран от damian1: 01 януари 2018 - 11:37

• jovani62 и Kostadin 64 харесват това

#76 piri

piri

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 160 Мнения:

Публикувано 02 януари 2018 - 12:40

Освободен от всякакви формалности ;) :D!
Поздрави и честита нова година !

Иска ни се да бъде така! Но на практика не е възможно! Касовия апарат ще си трака мам си джейс.

#77 Иво Михайлов

Иво Михайлов

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1094 Мнения:
  • Име:Иво Михайлов
  • Оръжие:BERETTA S-55 , ИЖ-43 , ПМ 9.2х18 , болтова карабина 7.62х39 АРСЕНАЛ
  • Куче:Бретон Шпаньол
  • МПС:ТЕРАНО II - 2.4
  • ГрадБрезник

Публикувано 04 януари 2018 - 06:47

На мен "свободен ловец"  , ми звучи като частен катаджия с кръстовище под аренда. :D

• piri харесва това

#78 piri

piri

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 160 Мнения:

Публикувано 04 януари 2018 - 08:07

Апологета на слободийскато ловуване в оня форум, който се появяваше винаги само когато ни готвеха промени в закона ужким в полза на ловците ала всъщност отявлено опитваха да ни таковат мамата. Та той обясняваше, че слободните ловци ще си ловуват слободно, където им е кеф, па после си призна, че ние сме нищожества за него, а той си ходел с разни общонародно известни хорица да им буца БЕЗПЛАТНО в ловните стопанства, които те са взели подарък от българския народ, барабар с капаните да ни прекрадват и аз да измисля нова дума дивеча отгледан с труда и от залъка на дружинките.

3 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 3 гости, 0 анонимни

Change Theme!