Към съдържанието

Снимка

Какво се случва ако не си платиш членския внос

• Моля, влезте за да отговорите
77 отговора на тази тема

#21 Sandanski

Sandanski

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1141 Мнения:
  • МПС:Нисан

Публикувано 08 декември 2015 - 08:55

Аз сърбах тази попара веднаж.И то само,защото закъснях не с 5 години,ами с 10 дена :) То не бяха разправии,не бяха чудесии...с две думи,излишни главоболия си създадох.Бях принуден да търся помощ от приятел,иначе щеше да ме сполети всичко,което някои колеги са описали малко по-горе.Фена е дал най-правилния съвет-За да му е мирна главата,най-добре да си остави картата на някой близък,който да му плаща членския внос.Замразяването на членството,също е вариант,но е малко по-сложен и опасен ;) Все пак живеем в Бг,и не се знае дали след 5 години,ще може колегата да си размрази членството ;)

:256605:

• jovani62 харесва това

#22 Sandanski

Sandanski

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1141 Мнения:

Публикувано 08 декември 2015 - 09:02

*иван иванич,*

в другата тема - за гостуването писа че ловуваш от толкова дълго време ,даже не помниш откога ..... А въпроса ти какво ще се случи на *хипотетичния ти приятел* ако не си плаща членския внос ..... да кажем 5 години е абсолютно новобрански.... ;)

Отговора е - губи си членството в ловното сдружение и съответно в дружинката.....

Законните начини това да не стане ти ги обясни колегата *fen, * :idea: 

По стила на писане,иван иванич,ми напомня за един заклет враг на ловното ;)Възможно е да греша, ама сякаш е той.Само,че с ново име.

• jovani62 харесва това

#23 jovani62

jovani62

dounshifter

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 7251 Мнения:

Публикувано 08 декември 2015 - 09:07

Бе защо аз да търся устав ???

На КОЕ сдружение ?

Иванич да намери устава, на сдружението, в което членува приятеля му, и тогава да го мислим ... няма "примерни" събития, има КОНКРЕТНИ !

П.П. Иванич ме познава, не говори от негово име, освен ако ....

Точно така - иванич с който пишеш че се познавате не пише за конкретно сдружение ,но в поста си пише черно на бяло за период от 5 години !!

фен му дава конкретни начини за решаване на задачата , ти от своя страна репликираш фен , че това се отнасяло САМО за НЛРС?!?!

Което по подразбиране означава ,че по сдруженията казуса се разрешава по различни начини !!

Питам какви ??

...„ п.с. това ще е полезно не за мен , а за широката форумна общност.... :idea:  и моля без адвокатски усуквания и  :blah:  :blah:  .... ясно точно и конкретно.... ;)

Този пост е редактиран от jovani62: 08 декември 2015 - 09:23

#24 jovani62

jovani62

dounshifter

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 7251 Мнения:

Публикувано 08 декември 2015 - 09:34

По стила на писане,иван иванич,ми напомня за един заклет враг на ловното ;)Възможно е да греша, ама сякаш е той.Само,че с ново име.

Остави друго , ами сега изведнъж се оказва че иванич се познава с капацитет по ловно-правното законодателство какъвто е * м. Асен, *, но въпреки това отваря тема с въпроси във форум , вместо директно да се допита до него....

Какво ли да си мисли човек..... :rolleyes:

#25 traper2504

traper2504

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 222 Мнения:
  • Оръжие:Отнето /вече върнато/
  • МПС:Suzuki Kitara

Публикувано 08 декември 2015 - 09:38

Коонсспирацияяяя!!! :JC_goodpost:

• иван иванич харесва това

#26 м. Асен

м. Асен

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1098 Мнения:
  • Име:JACK DANIELS
  • Оръжие:Winchester SXR VULCAN 30-06, GERMANICA 12/76., ИЖ-58 16/70 , FМ98 7х64
  • МПС:джип
  • ГрадСофия

Публикувано 08 декември 2015 - 09:39

Остави друго , ами сега изведнъж се оказва че иванич се познава с капацитет по ловно-правното законодателство какъвто е * м. Асен, *, но въпреки това отваря тема с въпроси във форум , вместо директно да се допита до него....

Виж, мисли си каквото искаш и каквото можеш ... аз се опитах да кажа каквото зная и разбирам ...

Този пост е редактиран от м. Асен: 09 декември 2015 - 01:08

#27 pile

pile

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 Мнения:
  • Име:Русев
  • Оръжие:Beretta AL390 - 20 cal., ИЖ-27, СЛР-101 223Rem., Blaser R93 Странджа тракър - .308W, Walther p22 Target.....
  • Куче:откраднаха ми Кирчо, имам си Джеки и Сергей
  • ГрадБГ-USA

Публикувано 08 декември 2015 - 09:45

не се карайте! няма смисъл.

темата е полезна и трябва да се знаят подводните камъни от колегите които ловуват рядко,много рядко или ходят в чужбина за по-дълго време.

порочен е и начина по-който се определт броя  на ловците по сдружения и от там  се определят `свободните места` за организиране на нови курсове! двете теми са неразривно свързани.

• svetlio_vt, Sandanski и иван иванич харесват това

#28 Sandanski

Sandanski

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1141 Мнения:

Публикувано 08 декември 2015 - 10:16

Не е конспирация :) Друга е целта.Според мен иванич иска да ни накара да се позамислим,какъв паразит е ловното в сегашната си форма ;) Лично за мен,това са една шайка хрантутници,които освен,че се издържат от нашите пари и не правят нищо в полза на своите членове по принуда,на всичкото това отгоре,са ни ударили и един як чатал на врата.Не ги интересува нищо друго,освен паричките.Дори не ги трогна факта,че закъснях с 10 дни заради това,че бях в болницата.Човека най-спокойно ми отговори,че проблема си е мой,и ще трябва да карам курсовете на ново.След това,с малко по-съчувствен тон ми заяви,че би направил компромис,но неотчетените марки вече били върнати в София... нещо такова смутолеви,не помня точно :) Както и да е,не му е тук мястото за подобни коментари.

Извинявам се ако съм обидил някого!

• n960, traper2504 и иван иванич харесват това

#29 damian1

damian1

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 4783 Мнения:
  • Име:damian
  • Оръжие:ЧЗ 9х19,Иж 12 кал.,Иж 16 кал. Браунинг 16 кал.,Бенели 9,3х62 ,Щаер ССГ-04 , 300WM
  • Куче:ягдтериер
  • МПС:УАЗ 452
  • ГрадСофия

Публикувано 09 декември 2015 - 12:13

Хмм ... нещо много сте подозрителни .... Да не сте МВР-ейци :P  :D ?

• traper2504 и Sandanski харесват това

#30 fen

fen

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 625 Мнения:
  • Оръжие:гладкоцевно
  • Куче:курцхар
  • МПС:опел,форд и симсон

Публикувано 09 декември 2015 - 10:03

Причината е една , и съвсем прозаична - плащането на  годишната членска такса

Аз лично познавам хора които са си прекъснали членството  (по съответния ред) не ловуват....и не плащат.

В такива случаи на ход е сдружението - то трябва да уведоми Коса , и те на свой ред да прибират оръжията на такива ловци (в случай че оръжейните им разрешителни са с неизтекъл срок)..... дали се случва на практика..... по скоро не.... ;)

По предишна , по стара информация , ако не си плащаш 2 години ,можеше да си ги платиш - със *глоба* и пак си продължаваш.... За по дълго време не съм сигурен че може без да се загуби правото на лов.

И да трябва наново да се кара курс като за нов ловец.

Поздрави !

Сега нещата са малко по-затегнати.

При отнемане правото на лов по чл.23а.т.1. В 7-дневен срок от отнемане на билета за лов по ал. 3 директорът на държавното горско стопанство или държавното ловно стопанство вписва това обстоятелство в регистъра по чл. 23, ал. 7 и уведомява писмено Министерството на вътрешните работи за отнемането на издаденото разрешение за носене и употреба на огнестрелни оръжия и боеприпаси за ловни цели.- това е по закона.

Освен това при заверката на оръжието се изисква да се представи чл.карта и ловен билет заверени за съответната календарна година.

Ако не са заверени разрешителното за оръжие не се подновява.

Другия интересен момент е когато лицето е изключено от ловното сдружение за нарушения по  Закона за биологично разнообразие; лицето може да бъде прието за член в ловно сдружение след изтичането на две години, смятано от датата на изключването. Може да е прието,но дали ще го приемат е отделен въпрос.Все пак е някаква вратичка.

Колкото до устава на съответните лрд не е по-различен от устава на националното, защото от там е взаимстван.Разбира се има и някои допълнения някъде,където са взети и съгласувани и решени на общите събрания на дружествата.

По-добре е да не се правят експерименти с членството при дълготрайно отсъствие или боледуване,а по-лесно е да се направи едно заявление или уверение по възможност с представяне а необходимите документи до управителния съвет за да няма главоболия.

Този пост е редактиран от fen: 09 декември 2015 - 10:13

• jovani62 харесва това

#31 иван иванич

иван иванич

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 146 Мнения:

Публикувано 09 декември 2015 - 10:11

С изклю

#32 иван иванич

иван иванич

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 146 Мнения:

Публикувано 09 декември 2015 - 10:28

С изключение на един ,,колега" всички други сме наясно ,че темата е полезна.Да,познавам м.Асен и можех да му звънна и да си поговорим,но тогава другите нямаше да разберат за какво иде реч,а и нали това е целта на този форум.В един друг форум ,собственост на един голям ловец,на който малко му е трудно да различи чакала от лисицата,има няколко ,,колеги" като този тук,които зорко бдят и не допускат да се появи някой различен,някой бунтар,който не приема за нормално българския ловец да бъде роб,да плаща рекет и да плаща безплатния обяд на разни съюзни и дружествени търтеи.И за благодарност същите тези ще се разпореждат със съдбата на същия този нещастен български ловец и ще му казват-или плащаш,или червен картон.Е не става,не е нормално и няма как да свикна с това.

• n960 и traper2504 харесват това

#33 fen

fen

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 625 Мнения:

Публикувано 09 декември 2015 - 10:50

Разликата е, че като индиидуален лоец не си член на Националното сдружение, как да го кажа по-ясно ...

Няма такова животно-индивидуален ловец. Всички ловци членуват някъде доброволно или доброзорно. Това го пише в ЗЛОД.Поне аз не съм виждал такива индивидуални свободни електрони.

Този пост е редактиран от fen: 09 декември 2015 - 10:53

#34 иван иванич

иван иванич

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 146 Мнения:

Публикувано 09 декември 2015 - 10:57

Да,за съжаление няма такива ,,свободни електрони".Но!!!!!!!!!!Ще дойде време робът да скъса хомота!!!!!!!!

• traper2504 харесва това

#35 jovani62

jovani62

dounshifter

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 7251 Мнения:

Публикувано 09 декември 2015 - 12:47

С изключение на един ,,колега" всички други сме наясно ,че темата е полезна.Да,познавам м.Асен и можех да му звънна и да си поговорим,но тогава другите нямаше да разберат за какво иде реч,а и нали това е целта на този форум.В един друг форум ,собственост на един голям ловец,на който малко му е трудно да различи чакала от лисицата,има няколко ,,колеги" като този тук,които зорко бдят и не допускат да се появи някой различен,някой бунтар,който не приема за нормално българския ловец да бъде роб,да плаща рекет и да плаща безплатния обяд на разни съюзни и дружествени търтеи.И за благодарност същите тези ще се разпореждат със съдбата на същия този нещастен български ловец и ще му казват-или плащаш,или червен картон.Е не става,не е нормално и няма как да свикна с това.

Я да караме подред , *иван иванич и *чичко скруч* едно и също лице ли сте ?....или той е приятеля заради която си пуснал темата...?

Колко още различни регистрации/никове имаш по ловните форуми?

Какво *бунтарство* какви пет лева ,щом се криеш под разни анонимни никове....По въпроса  за плащането на членски вносове и такси – и аз искам ДА НЕ ГИ ПЛАЩАМ , и в другата тема те питах как може да стане това ,ама явно такива кат тебе знаят само да мрънкат но не и да предлагат рационално разрешаване на проблеми....

С изключение на един ,,колега" всички други сме наясно ,че темата е полезна.Да,познавам м.Асен и можех да му звънна и да си поговорим,но тогава другите нямаше да разберат за какво иде реч,а и нали това е целта на този форум

И с какво беше полезен за темата  ти така наречения *м,Асен* , освен да репликира и поставя под съмнение напълно коректната информация с която ти отговаря колегата *фен* ?

Но сега става ясно че целта на твоята тема е с по широк обхват , за рекети,  търтеи,безплатни обяди , *ловци-роби* и прочие .... дааа доста бунтарско звучи. ;) 

Да правиш сравнения на този форум с другите два, и моето поведение  на *колега* в кавичи е жалко и смешно , аз другаде не чета и не пиша .  Не скачам насам-натам като анонимна цветарка. За мен ти и такива като теб сте ловци в кавички – виртуални интриганти ,а по мое мнение който интригантства в нета ,той е такъв и в живота.С такъв на лов не бих излязъл и на софра не бих седнал (и преди съм го писал) Казвам /пиша диретно , не ме интересува дали това се харесва или не ,на този или онзи. :idea: 

Връзки и приятелства с екипа на форума нямам ,нито някакви ползи и изгоди.Та не е ясно защо навираш тук и правиш паралели със смешния *бегелаф*....ти си знаеш... ;) 

#36 jovani62

jovani62

dounshifter

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 7251 Мнения:

Публикувано 09 декември 2015 - 12:55

Сега нещата са малко по-затегнати.

При отнемане правото на лов по чл.23а.т.1. В 7-дневен срок от отнемане на билета за лов по ал. 3 директорът на държавното горско стопанство или държавното ловно стопанство вписва това обстоятелство в регистъра по чл. 23, ал. 7 и уведомява писмено Министерството на вътрешните работи за отнемането на издаденото разрешение за носене и употреба на огнестрелни оръжия и боеприпаси за ловни цели.- това е по закона.

Освен това при заверката на оръжието се изисква да се представи чл.карта и ловен билет заверени за съответната календарна година.

Ако не са заверени разрешителното за оръжие не се подновява.

Това е така ,но аз в предния пост нямах  предвид  случаи в които правото на лов е отнето за някави нарушения , а случаи при които не си платил/заверил членска карта и ловен билет , но разрешението за носене на оръжие си е със валиден срок.

• fen харесва това

#37 fen

fen

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 625 Мнения:

Публикувано 09 декември 2015 - 01:17

Да,за съжаление няма такива ,,свободни електрони".Но!!!!!!!!!!Ще дойде време робът да скъса хомота!!!!!!!!

А дано,ама надали... Като знам и се върнем назад в годините кой го направи,промени и измени тоя сегашния лобистки закон с любезното съдействие на приятелите на Първанката-Батко,Емо фаса,слугите на Сокола и Царя,Станишката и последно Бойково и сие участие,а познай това как ще стане да има свободни ловци и да не се плаща...

Но това е друга тема... ;)

• jovani62 и traper2504 харесват това

#38 иван иванич

иван иванич

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 146 Мнения:

Публикувано 09 декември 2015 - 03:20

Джовани,моля те не ме вкарвай в някакви твои филми,явно сме различни породи.Благодаря ти,че няма да седнеш с мен на една маса,нямаш представа колко ми олекна. :DЕй,човече,живей с хората ,днеска те има ,утре те няма,проумей го!Бъди жив и здрав!

#39 jovani62

jovani62

dounshifter

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 7251 Мнения:

Публикувано 09 декември 2015 - 03:30

Джовани,моля те не ме вкарвай в някакви твои филми,явно сме различни породи.Благодаря ти,че няма да седнеш с мен на една маса,нямаш представа колко ми олекна. :DЕй,човече,живей с хората ,днеска те има ,утре те няма,проумей го!Бъди жив и здрав!

Твоето душевно състояние слабо ме вълнува ,филми се проектират само в твоята глава.... :lol2: ....

- просто се постарай да не спамиш , защото се получава верижна реакция... ;)

Бъди жив и здрав и ти 

#40 иван иванич

иван иванич

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 146 Мнения:

Публикувано 09 декември 2015 - 03:38

Fen,бъди оптимист,не че аз съм,но трябва.Ще стане,рано или късно ще стане,в това съм сигурен и не защото ти и аз искаме,просто ще стане.Най-бързия начин е на първо време да спрем да им плащаме ,и на дружествата,респективно и на съюза.Какво се случва тогава.Не плащаме,не членуваме,не заверяваме,не ходим на лов.Ние все ще издържим един два сезона.Какво ще правят те обаче през тези 2 години?!Всички по веригата.Как мислиш? ;)

3 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 3 гости, 0 анонимни

Change Theme!