Към съдържанието


Снимка

Плодови ракии !


  • Моля, влезте за да отговорите
262 отговора на тази тема

#261 kalidd

kalidd

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 703 Мнения:
  • Оръжие:няколко

Публикувано 04 февруари 2019 - 06:59

Добре са та оскубали.Далеч ми е Балчик,ама ако се отбия барем 10л оцет трябва да имат та да се отърват от мене :256605:

Нееее , отнех 2 часа на човек който си обича работата , оставих толкова колкото имах възможност в момента . 


  • Tanatos харесва това

#262 lov

lov

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 954 Мнения:
  • Оръжие:кривак
  • Куче:гонче
  • МПС:2х2 кракомобил
  • Гради аз не знам

Публикувано 04 февруари 2019 - 09:33

Добре са та оскубали.Далеч ми е Балчик,ама ако се отбия барем 10л оцет трябва да имат та да се отърват от мене :256605:

 Зор работа с толкоз оцет.  Явно знаеш вица ама другите не та да им го кажа.

 

 Та отиват едни на гости ядени пиене и не порекват да си ходят. И стопанката почнала по едно време да се чуди как да ги изгони ама малко по галантно. В место вино почнала да налива оцет.  Отпият и почнат да се мръщят само един не спира да надига чашата и само вика наздраве и хвали виното. Сръчкала го компанията

 -А бе ти не усещаш ли че ни наливат оцет какво толкова  му се радваш.

 - За оцета ми е ясно. Ма колко оцет има в една къща. 2-3 шишета и като ги изпием пак ще почнат да наливат вино. :256605:


Този пост е редактиран от lov: 04 февруари 2019 - 09:36

  • n960, Чавдар, damian1 и още 1 харесват това

#263 Чавдар

Чавдар

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 3959 Мнения:
  • Име:Чавдар Пенков
  • Оръжие:ТОЗ 34, ИЖ 27
  • МПС:Рено
  • ГрадСофия

Публикувано 04 февруари 2019 - 09:46

Значи, моята майка, Бог да я прости е била началник производство в консервен комбинат "Иван Лилов" - град Сливен..

В началото на 60 - те години. Комбинатът произвеждаше безумни количества компоти от праскови, кайсии и т.н. за износ..

И понеже има много обрезки и отпадъци в производството е имало три огромни казана, които денонощно бълвали плодова ракия...

Та тя, жената дето почти не пиеше, но е специалист ми е казвала:

"Плодовата ракия е много склонна към завишени показатели на метилов алкохол. За това си трябва двойна дестилация. Отделно, дори и минимални количества гнили или мухлясали плодове могат да я направят токсична. Третото е проблемът с костилките, в които има съдържание на цианиди..".


  • damian1 харесва това




1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни

Change Theme!