Здравейте Колеги.Днес ми се случи една твърде неприятна случка.Селския язовир,в който си практикувам лова на водоплаващ,е отдаден под аренда,заграден с огради и мрежи отвсякъде и днес категорично ни беше отказано да ни пуснат вътре за да ловуваме.Наслагани са камери и пиле не може да прехвръкне.Оградите са на най-малко 20 метра от водата и по никакъв начин не става за лов.Питането ми е имат ли тези права арендаторите или ако някой е със същия проблем да сподели.Заплахи,скандали...Председателя сутринта каза че няма да има проблем с арендатора а нищо подобно.Къде трябва да си търсим правата КОС,Горско,Ловно?

Забрана за ловуване в частен язовир
Публикувано 08 ноември 2015 - 08:54
Публикувано 08 ноември 2015 - 09:31
Здравейте Колеги.Днес ми се случи една твърде неприятна случка.Селския язовир,в който си практикувам лова на водоплаващ,е отдаден под аренда,заграден с огради и мрежи отвсякъде и днес категорично ни беше отказано да ни пуснат вътре за да ловуваме.Наслагани са камери и пиле не може да прехвръкне.Оградите са на най-малко 20 метра от водата и по никакъв начин не става за лов.Питането ми е имат ли тези права арендаторите или ако някой е със същия проблем да сподели.Заплахи,скандали...Председателя сутринта каза че няма да има проблем с арендатора а нищо подобно.Къде трябва да си търсим правата КОС,Горско,Ловно?
Това е неприятния момент в закона,който позволява отдаването под аренди на земеделски земи,язовири,гори.
Може да се сърдиш само на тези,които са дали да се арендова въпросния обект. Мисля,че последните поправки в закона за арендите е срока,който е увеличен за 25г.за ползване.
Ако заграденото е в границите на язовира нищо не може да се направи. Но ако не е, тогава се оспорва чрез съда да се премахнат загражденията или да се преместят в реалните граници. Друг е момента със законовите отношения,а именно дали е залегнато при направата на арендата въпросния обект дали е с обществена достъпност или не. Т.е.да не възпрепятства свободното преминаване на хора и животни.
Другия лесен вариант е да станете приятели с арендатора за да може да ловувате там.
- ДБД харесва това
Публикувано 09 ноември 2015 - 11:04
На нашия арендатор 2 човека му "доказахме" , че му е по-изгодно да пуска ловците в заграденото . Щото и той малко се дървеше в началото .
Публикувано 09 ноември 2015 - 01:33
Питайте кмета чия собственост е язовира, кой го е дал под аренда, и ако можете, вижте самия договор ... после ще го мислим какво и как
- ДБД и varnahunt харесват това
Публикувано 19 ноември 2017 - 05:35
На арендатора му бяха обяснени как стоят нещата, и още в същият ден ми запали телефона за да поднесе извиненвта за така създалата се неприятна ситуация.
От тогава не само аз ловувам там както ми беше предложено като вариант едно
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни