Към съдържанието

Снимка

Забрана за ловуване в частен язовир

• Моля, влезте за да отговорите
4 отговора на тази тема

#1 rrezio

rrezio

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 53 Мнения:
  • Име:Райко Райчев
  • Оръжие:12/70,12/76 5.45x39
  • Куче:Пойнтер
  • МПС:Subaru Justy
  • ГрадШумен

Публикувано 08 ноември 2015 - 08:54

Здравейте Колеги.Днес ми се случи една твърде неприятна случка.Селския язовир,в който си практикувам лова на водоплаващ,е отдаден под аренда,заграден с огради и мрежи отвсякъде и днес категорично ни беше отказано да ни пуснат вътре за да ловуваме.Наслагани са камери и пиле не може да прехвръкне.Оградите са на най-малко 20 метра от водата и по никакъв начин не става за лов.Питането ми е имат ли тези права арендаторите или ако някой е със същия проблем да сподели.Заплахи,скандали...Председателя сутринта каза че няма да има проблем с арендатора а нищо подобно.Къде трябва да си търсим правата КОС,Горско,Ловно?

#2 fen

fen

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 625 Мнения:
  • Оръжие:гладкоцевно
  • Куче:курцхар
  • МПС:опел,форд и симсон

Публикувано 08 ноември 2015 - 09:31

Здравейте Колеги.Днес ми се случи една твърде неприятна случка.Селския язовир,в който си практикувам лова на водоплаващ,е отдаден под аренда,заграден с огради и мрежи отвсякъде и днес категорично ни беше отказано да ни пуснат вътре за да ловуваме.Наслагани са камери и пиле не може да прехвръкне.Оградите са на най-малко 20 метра от водата и по никакъв начин не става за лов.Питането ми е имат ли тези права арендаторите или ако някой е със същия проблем да сподели.Заплахи,скандали...Председателя сутринта каза че няма да има проблем с арендатора а нищо подобно.Къде трябва да си търсим правата КОС,Горско,Ловно?

Това е неприятния момент в закона,който позволява отдаването под аренди на земеделски земи,язовири,гори.

Може да се сърдиш само на тези,които са дали да се арендова въпросния обект. Мисля,че последните поправки в закона за арендите е срока,който е увеличен за 25г.за ползване.

Ако заграденото е в границите на язовира нищо не може да се направи. Но ако не е, тогава се оспорва чрез съда да се премахнат загражденията или да се преместят в реалните граници. Друг е момента със законовите отношения,а именно дали е залегнато при направата на арендата  въпросния обект дали е с обществена достъпност или не. Т.е.да не възпрепятства свободното преминаване на хора и животни.

Другия лесен вариант е да станете приятели с арендатора за да може да ловувате там.

• ДБД харесва това

#3 andi

andi

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 930 Мнения:
  • Име:Анди
  • Оръжие:Ij 54, Armsan ,Мазалат, Toz , Browning, Ruger
  • Куче:гонче , курцхар
  • ГрадПловдив

Публикувано 09 ноември 2015 - 11:04

На нашия арендатор 2 човека му "доказахме" , че му е по-изгодно да пуска ловците в заграденото . Щото  и той малко се дървеше в началото .

#4 м. Асен

м. Асен

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1098 Мнения:
  • Име:JACK DANIELS
  • Оръжие:Winchester SXR VULCAN 30-06, GERMANICA 12/76., ИЖ-58 16/70 , FМ98 7х64
  • МПС:джип
  • ГрадСофия

Публикувано 09 ноември 2015 - 01:33

Питайте кмета чия собственост е язовира, кой го е дал под аренда, и ако можете, вижте самия договор ... после ще го мислим какво и как ;)

• ДБД и varnahunt харесват това

#5 Иво Михайлов

Иво Михайлов

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1094 Мнения:
  • Име:Иво Михайлов
  • Оръжие:BERETTA S-55 , ИЖ-43 , ПМ 9.2х18 , болтова карабина 7.62х39 АРСЕНАЛ
  • Куче:Бретон Шпаньол
  • МПС:ТЕРАНО II - 2.4
  • ГрадБрезник

Публикувано 19 ноември 2017 - 05:35

На мен се случи идентична случка.
На арендатора му бяха обяснени как стоят нещата, и още в същият ден ми запали телефона за да поднесе извиненвта за така създалата се неприятна ситуация.
От тогава не само аз ловувам там както ми беше предложено като вариант едно

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Change Theme!