Моля препоръчайте ми полуавтомат . Благодаря на всички отзовали се
Публикувано 21 февруари 2023 - 02:41
Интересно, за това не бях се замислял..
Публикувано 21 февруари 2023 - 02:51
Прикачени файлове
- the_hunter_84, old_hunter, ORHi и 3 други харесват това
Публикувано 21 февруари 2023 - 02:58
Интересно ми е, като свалиш и пак качиш шока за въпросното съвпадение, то пак ли се повтаря?
[quote name="miko" post="284749" timestamp="1676981417"]Интересно ми е, като свалиш и пак качиш шока за въпросното съвпадение, то пак ли се повтаря?[/quot
Интересно, за това не бях се замислял..
Интересно ми е, като свалиш и пак качиш шока за въпросното съвпадение, то пак ли се повтаря?
Абсолютно!
Поздрави и наслука!
- miko харесва това
Публикувано 21 февруари 2023 - 03:54
Мисля,въпроса е принципен.В днешно време средствата за производство и технологиите са достатъчно напред за да може да се изработят ( и се изработват)сменяемите шокове на гладките масури с достатъчна точност така,че да не отстъпват по нищо на фиксираните...Друг е въпроса ,дали си струва такава високоточна технология да се ползва за масово произвежданите сачмалийки...Както има криво изработени сменяеми шокове,тъй има и криви фиксирани...Те да не стрелят по добре?Както Стария по горе е писал,при масовите изделия,щастливото съвпадение , радва собственика,но при специално изработените пушки с определено предназначение,е съвсем нормално всичко да е наред...Щото точността на изработка влиза в цената и носи и реклама...Отделно предимство е огромия потенциал в смяната на ''безброй'' втулки,удължители ,компенсатори и ии.. последния да затвори вратата
- elwix и troicho1 харесват това
Публикувано 21 февруари 2023 - 04:16
Като правиш една операция във военното производство, задължително прибора който държи заготовката се издухва с пистолет с въздух под налягане.Една прашинка да остане или тряя се пасне на ръка или да платиш брака.Аз шока с оригиналния ключ не можах да го развия.Друг е въпроса колко е допуска.Щото една стотна може да дава 15 см разлика в ЦП.
- ДБД харесва това
Публикувано 21 февруари 2023 - 09:38
Мисля,въпроса е принципен.В днешно време средствата за производство и технологиите са достатъчно напред за да може да се изработят ( и се изработват)сменяемите шокове на гладките масури с достатъчна точност така,че да не отстъпват по нищо на фиксираните...Друг е въпроса ,дали си струва такава високоточна технология да се ползва за масово произвежданите сачмалийки...Както има криво изработени сменяеми шокове,тъй има и криви фиксирани...Те да не стрелят по добре?Както Стария по горе е писал,при масовите изделия,щастливото съвпадение , радва собственика,но при специално изработените пушки с определено предназначение,е съвсем нормално всичко да е наред...Щото точността на изработка влиза в цената и носи и реклама...Отделно предимство е огромия потенциал в смяната на ''безброй'' втулки,удължители ,компенсатори и ии.. последния да затвори вратата
при специално изработените пушки с определено предназначение,е съвсем нормално всичко да е наред...
Знайш ли... Иронията е там, че "определеното предназначение" на пушките, на които се отделя специално внимание при изработката им, не включва стрелбата с ловен куршум Гладкоцевното оръжие от висок клас е освободено от задължението да стреля с друго, освен със съчми
Поздрави и наслука!
Този пост е редактиран от old_hunter: 21 февруари 2023 - 09:42
- JPB, ЛЮБИТЕЛ, troicho1 и още 1 харесват това
Публикувано 21 февруари 2023 - 09:46
при специално изработените пушки с определено предназначение,е съвсем нормално всичко да е наред...
Знайш ли... Иронията е там, че "определеното предназначение" на пушките, на които се отделя специално внимание при изработката им, не включва стрелбата с ловен куршум
Гладкоцевното оръжие от висок клас е освободено от задължението да стреля с друго, освен със съчми
Поздрави и наслука!
Берета, висок клас ли е ..
Публикувано 21 февруари 2023 - 09:53
НЯКОИ модели на Берета могат да минат за висок клас. Все пак с Берета са спечелени много олимпийски медали.
П.С. И можеш да си сигурен, че тези пушки, с които са спечелени тези медали, на никого не му е минало през ума да ги тества как карат 'текезесарки'-те
Поздрави и наслука!
Този пост е редактиран от old_hunter: 21 февруари 2023 - 10:05
- ДБД харесва това
Публикувано 21 февруари 2023 - 10:42
Знайш ли... Иронията е там, че "определеното предназначение" на пушките, на които се отделя специално внимание при изработката им, не включва стрелбата с ловен куршум
Гладкоцевното оръжие от висок клас е освободено от задължението да стреля с друго, освен със съчми
Поздрави и наслука!
Абселютно съгласен съм,допълвайки,че калпаво изработен шок,стреля калпаво и със куршум и със сачми...Разбира се при куршумите е по видимо и по фатално,ако може така да се каже.И се си мисля,че не е трудно да се накара добре изработена пушка със мобилни шокове, да кара добре куршуми,особено ако е спечелила някое и друго съчмяно състезание...
Този пост е редактиран от ЛЮБИТЕЛ: 21 февруари 2023 - 10:42
- Skitnik харесва това
Публикувано 22 февруари 2023 - 10:50
По принцип е среден клас... Що се отнася за конфекцията им...
Относно сменяемите шокове... Някой да каже на 200-та фазана дето съм претрепал с предишното ми бенели(конфекцийка) ,че сменяемите шокове му пречат...
А сега на новото(пак е конфекцийка) очаквам поне 400 да отстрелям..
- Skitnik харесва това
Публикувано 22 февруари 2023 - 11:19

Публикувано 22 февруари 2023 - 11:27
Аз,като смятам средно 4 излета в годината на фазан и умножено по нормата за отстрел,ами Данка,ти колко години смяташ да я носиш тая пушка бе друже?!
умножено по нормата за отстрел
То 'га си платаш, норма нема!
Поздрави и наслука!
- JPB, ЛЮБИТЕЛ и Kostadin 64 харесват това
Публикувано 22 февруари 2023 - 11:28
С няколко Чекерици годишно лесно става.
- old_hunter и Kostadin 64 харесват това
Публикувано 22 февруари 2023 - 12:12
Аз,като смятам средно 4 излета в годината на фазан и умножено по нормата за отстрел,ами Данка,ти колко години смяташ да я носиш тая пушка бе друже?!
Имам опции за много повече от 4 излета годишно,само да реша да ходя, мога ноември,декември ,януари а и части от февруари да съм на фазан всеки ден от уикенда...
Този пост е редактиран от JPB: 22 февруари 2023 - 12:14
- Kostadin 64 харесва това
Публикувано 22 февруари 2023 - 04:57
Имам опции за много повече от 4 излета годишно,само да реша да ходя, мога ноември,декември ,януари а и части от февруари да съм на фазан всеки ден от уикенда...
мога ноември,декември ,януари а и части от февруари да съм на фазан
Само се чудя октомври що го пропусна...
Поздрави и наслука!
Публикувано 22 февруари 2023 - 06:06
мога ноември,декември ,януари а и части от февруари да съм на фазан
Само се чудя октомври що го пропусна...
Поздрави и наслука!
Ами защото тогава не мога
Ама търся варианти да поправя тази несправедливост!
Поздрави!
Публикувано 02 май 2023 - 11:11
Някои от първите изстрели на новото ми Бенели..
https://www.youtube.com/watch?v=8ODOUW0xnX8
Прикачени файлове
Този пост е редактиран от JPB: 02 май 2023 - 11:24
- Bat Geca Loveca, andi, ddd_dancho и още 1 харесват това
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни