Към съдържанието

Снимка

Моля препоръчайте ми полуавтомат . Благодаря на всички отзовали се

• Моля, влезте за да отговорите
256 отговора на тази тема

#1 stm

stm

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 3 Мнения:

Публикувано 16 септември 2015 - 07:55

Здравейте на всички ! Дойде време да си закупя първия полуавтомат и ще съм благодарен на всякакви съвети от ваша страна 

Решил съм да отделя не повече от 1000 - 1200 лв. , не съм сигурен дали оръжието ще ми пасне и не знам дали ще го задържа.... Първоначално се бях спуснал на една Берета за 2 200 лв., но се премислих и реших първо да поискам консултация от вас.Нямам претенция синтетика или дървен приклад.

До колкото ми е известно за тази сума мога да се сдобия с ново оръжие от марките Ескорт , АТА , Стожер или МП 155 - става дума за ново от магазин. Относно втора употреба такова цената е много относително нещо поради ред причини (пуснал съм тема че търся такова в съответния раздел)

Като цяло не знам много за полуавтоматите . Известно ми е че тези на газовия принцип са по надеждни от тези на инерционния и затова съм се насочил към газов такъв. 
Относно марките знам следното : 

-Ескорта знам че са леко груби външно, но са много здрави , но също правели проблеми откъм патроните....

- АТА - за тази марка съм чувал само добри неща , в магазините много ги хвалят , изглеждат добре , много лекички ми се струват и не знам как ще са с откат

- за Стожера почти нищо не знам 

- за МП нещо много негативни мнения прочетох....

Видях и някаква марка Чърил за която почти нищо не знам 

Като цяло написах всичко което знам за полуавтоматите . Ясно ми е че Берета , Бенели и другите водещи марки са лидерите , но като че ли съм решил да не давам много пари поради ред причини

Пак повтарям , ще съм благодарен на всякакви съвети за марки , преимущества и недостатъци 

Поздрави и наслука на всички ! 

#2 м. Асен

м. Асен

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1098 Мнения:
  • Име:JACK DANIELS
  • Оръжие:Winchester SXR VULCAN 30-06, GERMANICA 12/76., ИЖ-58 16/70 , FМ98 7х64
  • МПС:джип
  • ГрадСофия

Публикувано 16 септември 2015 - 08:21

За такива пари можеш да вземеш отлични турски полуавтомати, даже "комбо", което съчетава, и е почти всичко, което ти трябва ... дали АТА, дали АРМСАН ... ориентирай се натам, поне в инфото ... все едно /почти/ вземаш карабина за гонка, и гладка за останалото /с една камара шокови втулки/ ...

Здраве и слука !

Този пост е редактиран от м. Асен: 16 септември 2015 - 08:22

#3 fen

fen

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 625 Мнения:
  • Оръжие:гладкоцевно
  • Куче:курцхар
  • МПС:опел,форд и симсон

Публикувано 16 септември 2015 - 09:51

Не знам по каква причина си решил да се снабдиш с полуавтомат. Не си писал дали това ще е първото ти ловно оръжие.

Да се уточним в една истина. Няма полуавтомат независимо от марката да не може да стреля и както е вярно,че за да може да стреля се изисква повече грижи или подръжка за разлика от едноцевните и двуцевните гладкоцевни ловни пушки.

Също така не е вярно,че полуавтоматите с газово презареждане са по-надежни от тези с инерциония начин на презареждане или обратното.И единия и другия вид си имат своите предимства и недостатъци.

От там на сетне си търси това,което най-да ти  допадне по джоба и като,я вземеш в ръце да ти легне на място...И не дей да се съобразяваш с мнението на търговците защото те просто си продават стоката,но не всички са компетентни за изделията,които продават.

• ДБД, old_hunter и rikitikitavi харесват това

#4 Topmitko

Topmitko

N/A

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 688 Мнения:
  • Име:Top Mitko
  • Оръжие:ИЖ18 12/70 и др.
  • Куче:ПИРИН
  • МПС:Орел 4х4 и др.
  • ГрадСофия и др.

Публикувано 16 септември 2015 - 10:49

Инерционните Бенелита са най- надеждни от всички полуавтомати, и по лесни за поддръжка от газовите. Знам, че надхвърлят обявения от теб бюджет, но го казвам по повод изявлението ти за надежността.

Този пост е редактиран от Topmitko: 16 септември 2015 - 10:50

• JPB, m_h и old_hunter харесват това

#5 n960

n960

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 3053 Мнения:

Публикувано 17 септември 2015 - 04:41

Подкрепям мнението на м. Асен - за полуавтоматите... Но защо полуавтомат, предполагам първа пушка? Вероятно си млад ловец - огледай и пипни някое чифте - с един или два спусъка, пак от турските, за да се вместиш в бюджета. Задължително ново.  :buba:

#6 Beretta

Beretta

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 210 Мнения:
  • Оръжие:12/76, 308win

Публикувано 17 септември 2015 - 09:40

И аз съм чувал хубави работи за АТА, не толкова хубави за старите СТОЖЕРИ, новите уж били по-читави, та гледах и едните и другите + MP 155 и Sarsilmaz. Преди година когато имах твоите дертове, още щом хванах в ръце ARMSAN и го сложих на рамото всичко приключи! Една година, нямам забележки. Потърси по магазините и хвърли едно око, ти ще си прецениш. Поздрави!

#7 JPB

JPB

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 2575 Мнения:
  • Име:Йордан
  • Оръжие:Бенели,Блазер и CZ...
  • Куче:Пойнтер
  • МПС:Дачилак Дъстър

Публикувано 17 септември 2015 - 12:09

Инерционните Бенелита са най- надеждни от всички полуавтомати, и по лесни за поддръжка от газовите. Знам, че надхвърлят обявения от теб бюджет, но го казвам по повод изявлението ти за надежността.

Интерционните бенелита няма какво да ги бие по надежност и леснота на поддръжката. През моето съм прекарал близо 1000 патрона към момента,и нямам никакви засечки или други такива нещастия. Стрелям основно 24 грамови спортни патрони ,7-мици 30 гр и 5-ти 32 грама както и 50-тина бренекета към момента. Заслужава си всяка стотинка тоя автомат!!!

Ако ще е турска пушка ,по-скоро бих погледнал двуцевките на хуглу.

Поздрави,

Йордан.

• n960, old_hunter и Topmitko харесват това

#8 жоро75

жоро75

ХИЩНИЧАР

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 338 Мнения:
  • Име:Жоро Сириеца
  • Куче:Анг. сетър ,Барак
  • МПС:ford GALAXY, , туйота ленд крузер
  • ГрадСофия област

Публикувано 17 септември 2015 - 01:30

берета ес 100 доста добър автомат и работи перфектно с бренекета

#9 V_n V_v

V_n V_v

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 863 Мнения:
  • Име:Валентин Василев
  • Оръжие:в калибри 12 и 308Win

Публикувано 18 септември 2015 - 02:48

http://www.lovecbg.c...ic/3103-armsan/

#10 stm

stm

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 3 Мнения:

Публикувано 27 септември 2015 - 05:11

Да , АТА ще е ...

ATA Arms CY synt (899 лв) или ATA Arms NEO synt (1069лв) или ATA Arms Venza synt.(1099лв)

Коя от трите пушки да си взема ?Ще се използва основно за два вида лов - птичи (пъдпъдък, фазан) и свински . Кои от трите модела се справя най- добре с брененеке ?

В този ценови клас следващите две пушки с какво са по-лоши от АТА ?

Stoger Wood М2000 (880лв.) и Armsan A612S Soft (710 лв) 

#11 Zlobstur

Zlobstur

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 504 Мнения:
  • Име:Иван
  • Оръжие:АTA SY SINTETIC 12cal, Browning Short Trac 308win., CZ527 Carbine 223rem.
  • Куче:Върл сърнар
  • МПС:Subaru Forester
  • ГрадВ.Търново

Публикувано 28 септември 2015 - 11:38

Привет.  Venza e по нова, в смисъл че скоро я пуснаха на пазара. На газов принцип, като CY e, ако не се лъжа, a NEO e инерционка. Минусите на газовите е само в малко по трудоемкото чистене. Аз съм с CY от 5 години и нямам нито една засечка, а доста душици съм взел с нея. За тези пари търси COMBO вариянт с две цеви (kъса с мерник и мушка и дълга с мерна планка) и ще си подготвен за всякакъв лов.

Относно Stoeger,  доста капризни на патрони, а  за ARMSAN нямам наблюдения.

Поздрави и НАСЛУКА, че не остана :258029:

Този пост е редактиран от Zlobstur: 28 септември 2015 - 11:42

• ДБД харесва това

#12 n960

n960

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 3053 Мнения:

Публикувано 28 септември 2015 - 11:54

Да ,,върти'' в съседната тема, да не се чуди.

http://www.lovecbg.c...ster-sx3-combo/

#13 Чавдар

Чавдар

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5825 Мнения:
  • Име:Чавдар
  • Оръжие:ТОЗ 34, ИЖ 27
  • МПС:Рено
  • ГрадСофия

Публикувано 30 септември 2015 - 03:57

Да бе !!!  :)

Съпругата ми подари за петдесетата ми годишнина такъв, от най - луксозното изпълнение.

Орех - корен, специално кутия и т. н.

Да, ама не !! :)

Бренекетата, въпреки цялата борба с приклад, мушки и набузници от силикон /изписани от фирмата - оригинални/... си биеха 25 сантиметра долу.

В Ломско, в една угар поставям чувал от изкуствена тор на 25 метра, целя се в средата и всички съчми орат преди чувала....  :)

Къси шокове, 52 мм от системата "Мултишок", които ти хвърлят снаряда, на където има скимне...

От тогава, не ща да видя "Фиати"....

То нали Берета, както Фиат притежава автомобилната, така и тя притежава оръжейната....... :lol2:

Ако искаш добър полуавтомат, търси си Броунинг Фюжън....

Лично мое мнение....

• ДММ харесва това

#14 old_hunter

old_hunter

Ловец

• Глобален Модeрaтор
  • 5103 Мнения:
  • Оръжие:Beretta Urika Gold Optima-Bore 12 ga., Benelli Raffaello Delux 12 ga., Sako 75 Varmint 308 Win, Sako 85 Varmint 243 Win, Browning LongTrack 30-06 Sprg, Anschutz 1807 22 lr.

Публикувано 01 октомври 2015 - 01:19

Да бе !!!  :)

Съпругата ми подари за петдесетата ми годишнина такъв, от най - луксозното изпълнение.

Орех - корен, специално кутия и т. н.

Да, ама не !! :)

Бренекетата, въпреки цялата борба с приклад, мушки и набузници от силикон /изписани от фирмата - оригинални/... си биеха 25 сантиметра долу.

В Ломско, в една угар поставям чувал от изкуствена тор на 25 метра, целя се в средата и всички съчми орат преди чувала....  :)

Къси шокове, 52 мм от системата "Мултишок", които ти хвърлят снаряда, на където има скимне...

От тогава, не ща да видя "Фиати"....

То нали Берета, както Фиат притежава автомобилната, така и тя притежава оръжейната....... :lol2:

Ако искаш добър полуавтомат, търси си Броунинг Фюжън....

Лично мое мнение....

Нещата със съвпадението на точката на прицелване и точката на попаденията при пушките със сменяеми шокови втулки опират до конкретната бройка, а не до марка и модел. С други думи казано - до КЪСМЕТ! Единият ми автомат - Beretta Urika Gold Optima Bore стреля бренекетата като карабина. Другият, Бенелито - на 50м десетина сантиметра вляво.

П.С. Браунинг Феникс-а на един приятел кара куршумите 50-60см горе вляво /на 50м/.

Поздрави и наслука!

Този пост е редактиран от old_hunter: 01 октомври 2015 - 01:27

#15 Чавдар

Чавдар

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5825 Мнения:
  • Име:Чавдар
  • Оръжие:ТОЗ 34, ИЖ 27
  • МПС:Рено
  • ГрадСофия

Публикувано 01 октомври 2015 - 02:01

Да, сигурно и така.

На мой приятел Германиката, която си е чист Фабарм ги бие горе на без пет, на 15 см...

Поздрави.

Ама като си купил нещо с мерак и то за много пари, като се окаже куцо, естествено го попържаш..... :)

#16 old_hunter

old_hunter

Ловец

• Глобален Модeрaтор
  • 5103 Мнения:
  • Оръжие:Beretta Urika Gold Optima-Bore 12 ga., Benelli Raffaello Delux 12 ga., Sako 75 Varmint 308 Win, Sako 85 Varmint 243 Win, Browning LongTrack 30-06 Sprg, Anschutz 1807 22 lr.

Публикувано 01 октомври 2015 - 02:13

Да, сигурно и така.

На мой приятел Германиката, която си е чист Фабарм ги бие горе на без пет, на 15 см...

Поздрави.

Ама като си купил нещо с мерак и то за много пари, като се окаже куцо, естествено го попържаш..... :)

Ама като си купил нещо с мерак и то за много пари, като се окаже куцо, естествено го попържаш.....  :)

Е, много ясно. Разочарованите собственици не са един или двама. Затова при покупка на такава пушка проба му е майката. Уриката я купих точно така, след проба. Преди това отказах една Екстрема, която ги мяташе на майната си. Как съм успял да кандардисам магазинера е отделен въпрос  :lol:

Поздрави и наслука!

#17 Kostadin 64

Kostadin 64

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 505 Мнения:
  • Име:Костадин
  • Оръжие:Ремингтон,Зауер,Tоз22lr и въздухарка
  • Куче:Епаньол бретон
  • МПС:нямам
  • ГрадПловдив

Публикувано 01 октомври 2015 - 05:07

В Хасково,комплекс Диана, дават всичко.Проба по панички,мишени и т.н.

Мисля,че са дистрибутори на АТА,та може и пазарлък да се направи.

Поздрави.

Този пост е редактиран от Kostadin 64: 01 октомври 2015 - 05:08

#18 old_hunter

old_hunter

Ловец

• Глобален Модeрaтор
  • 5103 Мнения:

Публикувано 01 октомври 2015 - 05:10

Мисля,че са дистрибутори на АТА,та може и пазарлък да се направи.

Поздрави.

Само дето ако не купиш - мрънкат...

Поздрави и наслука!

• ДБД харесва това

#19 ДБД

ДБД

БАЙ ЧЕПИК

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5490 Мнения:
  • Име:Данаил
  • Оръжие:няколко
  • Куче:от 31.10.2013г. вече нямам !
  • МПС:Жабче, с фланци.
  • ГрадРусчуклийска околия .

Публикувано 01 октомври 2015 - 05:18

Нещата със съвпадението на точката на прицелване и точката на попаденията при пушките със сменяеми шокови втулки опират до конкретната бройка, а не до марка и модел. С други думи казано - до КЪСМЕТ! Единият ми автомат - Beretta Urika Gold Optima Bore стреля бренекетата като карабина. Другият, Бенелито - на 50м десетина сантиметра вляво.

П.С. Браунинг Феникс-а на един приятел кара куршумите 50-60см горе вляво /на 50м/.

Поздрави и наслука!

Продавай го това Бенели, като не знае как да ги мята ...  :D

#20 old_hunter

old_hunter

Ловец

• Глобален Модeрaтор
  • 5103 Мнения:

Публикувано 01 октомври 2015 - 05:22

Продавай го това Бенели, като не знае как да ги мята ...  :D

Аа, що? То за пушка със сменяеми втулки десетина санта отклонение може да се смята за добър резултат :)

Поздрави и наслука!

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни

Change Theme!