Към съдържанието


Снимка

Кулинарни изкушения от дивеч

дивеч рецепти готвене

  • Моля, влезте за да отговорите
256 отговора на тази тема

#241 izi 1991

izi 1991

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 53 Мнения:
  • Име:Ivan Ivanov
  • Оръжие:ATA
  • Куче:breton
  • МПС:Daihatsu Terios
  • ГрадStara Zagora

Публикувано 20 март 2018 - 07:53

Има и нещо много важно при обработката - да се махне вътрешната мазнина добре , особено около бъбреците...

 

 

Свако, лека му пръст, ме караше точно тази мазнина да му нося. Топеше я на водна баня и казваше,че няма по добър лек за забрало от забит трън или цепеница, които не си успял да извадиш. 


  • Щирлиц, Чавдар и Kostadin 64 харесват това

#242 Георги Петров

Георги Петров

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 643 Мнения:
  • Оръжие:Сако 300 wim .mag неръждавейка . Ремингтон дървен 700 308 win и Месарка SI 12. ТОЗ 8 22 LR за всеки ден
  • Куче:СТГ откродното Бретон -прахосмукачка
  • МПС:Нисан териер
  • ГрадСливница ,ама почти

Публикувано 02 април 2018 - 08:40

Радуловски шиш от свински врат .... за по накратко  :D dimljena vesalica  :drinking-red-wine: 

Прикачени файлове


Този пост е редактиран от Георги Петров: 02 април 2018 - 08:44

  • Djaic и damian1 харесват това

#243 jovani62

jovani62

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5625 Мнения:

Публикувано 09 април 2018 - 09:21

.

038551102-big.jpg?r=0


  • shot1, ДБД, Искрен и 2 други харесват това

#244 Христо Христев

Христо Христев

    МръФкар

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 540 Мнения:
  • Име:Христо
  • Оръжие:гладко и нарезно
  • Куче:уши - пирон, куйрук - кравай, нрав - зехир
  • МПС:немско
  • Градс вечерник, балкан и река

Публикувано 09 април 2018 - 10:04

.

038551102-big.jpg?r=0

Щом "диригентската палка" така се е отделила от месото работата е добре опечена. :D :256605: 


  • n960 и jovani62 харесват това

#245 jovani62

jovani62

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5625 Мнения:

Публикувано 09 април 2018 - 10:12

........... :D :256605:.............

 

 

.....  па в това сме най добри..... :D  :lol2:

 

Нали помниш , едно време имаше т. нар.  *масови мероприятия* , от сорта на ленински съботник , залесяване  и пр.

 

 

........ та и ние така се бъзикахме - ще си правим масово мероприятие , щот , нали - яденье и пиенье  се прай на маса.... :lol:


Този пост е редактиран от jovani62: 09 април 2018 - 10:16


#246 lov

lov

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 932 Мнения:
  • Оръжие:кривак
  • Куче:гонче
  • МПС:2х2 кракомобил
  • Гради аз не знам

Публикувано 09 април 2018 - 02:29

 Ма забравяш че преди това се правеше и генерална репетиция със всичките слтанати, за да не се пропусне нещо да липсва на премиерата. :lol2:

 

 А след нея имаше едно много специфично занятие дето участваха само оцелелите. :)

''Поврътки'' -- да се доизяде и изпие какво е останало. :hubbahubba:



#247 Чавдар

Чавдар

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 3853 Мнения:
  • Име:Чавдар Пенков
  • Оръжие:ТОЗ 34, ИЖ 27
  • МПС:Рено
  • ГрадСофия

Публикувано 18 април 2018 - 11:21

 Ма забравяш че преди това се правеше и генерална репетиция със всичките слтанати, за да не се пропусне нещо да липсва на премиерата. :lol2:

 

 А след нея имаше едно много специфично занятие дето участваха само оцелелите. :)

''Поврътки'' -- да се доизяде и изпие какво е останало. :hubbahubba:

 

Ами да, имах случай на ловно стопанство "Сондите" - Хаинбоаз, докато чакахме чевермето да се изпече така се напихме, че никой нищо не куса накрая..

Пейзаж след битката, а дзвиската цяла...

 

Виж, на другата сутрин, пиянски глад и кокалите се огризаха, хрущялите..

 

:) Ти понеже си техничарче, виж това долу на линка:

 

https://www.facebook...IxNjYzMTg3MTcx/


Този пост е редактиран от Чавдар: 18 април 2018 - 11:24


#248 kartechar

kartechar

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 56 Мнения:

Публикувано 18 април 2018 - 11:49

Евалла! От толкова лупинги нито веднъж не обърна другата страна към жарта. Или може би замисълът е такъв?



#249 Чавдар

Чавдар

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 3853 Мнения:
  • Име:Чавдар Пенков
  • Оръжие:ТОЗ 34, ИЖ 27
  • МПС:Рено
  • ГрадСофия

Публикувано 18 април 2018 - 12:49

Евалла! От толкова лупинги нито веднъж не обърна другата страна към жарта. Или може би замисълът е такъв?

 

Ами и аз това гледах...

 

Явно страната откъдето е мрежата тежи повече... И ааааа...да се обърне, ама месото я дърпа обратно... Ако тежестта е централно разположена, май ще стане...

 

:) Взима се едно прасе и се започват експерименти...



#250 lov

lov

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 932 Мнения:
  • Оръжие:кривак
  • Куче:гонче
  • МПС:2х2 кракомобил
  • Гради аз не знам

Публикувано 19 април 2018 - 01:06

.........докато чакахме чевермето да се изпече така се напихме, че никой нищо не куса накрая..

Пейзаж след битката, а дзвиската цяла...

 

Виж, на другата сутрин, пиянски глад и кокалите се огризаха, хрущялите..

 

:) Ти понеже си техничарче, виж това долу на линка:

 

https://www.facebook...IxNjYzMTg3MTcx/

 Значи не знаеш какво е генерална репетиция. :)  Най малко седмица преди заплануваното мероприятие се прави. Менюто пиенето и същия състав.  Да се провери какво липсва и на кой на колко носи че на премиерата да няма излагация. :lol2:  И най важното поне седмица по рано че да има време за изтаврязване и постене за премиерата. :)

Тва дето ми го показваш аматьорска работа, па и с пиленца го заредили. :lol:    Виж аз с какво слугувам. Пълна автоматика но за поливането се требе майсторлък. Носи до 6 агънца но и за  камерен състав се справя. Та за само с това зайче. ;)


Този пост е редактиран от lov: 19 април 2018 - 01:11


#251 Георги Петров

Георги Петров

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 643 Мнения:
  • Оръжие:Сако 300 wim .mag неръждавейка . Ремингтон дървен 700 308 win и Месарка SI 12. ТОЗ 8 22 LR за всеки ден
  • Куче:СТГ откродното Бретон -прахосмукачка
  • МПС:Нисан териер
  • ГрадСливница ,ама почти

Публикувано 26 април 2018 - 09:21

Евалла! От толкова лупинги нито веднъж не обърна другата страна към жарта. Или може би замисълът е такъв?

Щом за едно печено пиле им е нужно перпето момиле  :D значи за да опекът  прасенце ще им трябва ядрен реактор   :lol:

Пробвана рецепта   :256605:

 


  • Искрен, jovani62, Bat Geca Loveca и още 1 харесват това

#252 Иво Михайлов

Иво Михайлов

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 843 Мнения:
  • Име:Иво Михайлов
  • Оръжие:BERETTA S-55 , ИЖ-43 , ПМ 9.2х18 , болтова карабина 7.62х39 АРСЕНАЛ
  • Куче:Бретон Шпаньол
  • МПС:ТЕРАНО II - 2.4
  • ГрадБрезник

Публикувано 26 април 2018 - 06:54

Щом за едно печено пиле им е нужно перпето момиле  :D значи за да опекът  прасенце ще им трябва ядрен реактор   :lol:

Пробвана рецепта   :256605:

 

брате......я до ка гледам прегладни , па ако требе и да га праЙм тЕка........



#253 BAR

BAR

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 209 Мнения:
  • Име:Стоян
  • Оръжие:3хБластера, Sauer, Merkel, Beretta, Sig, Erma, Brno, ИЖ и др.
  • ГрадBavaria- a country near to Germany

Публикувано 08 май 2018 - 09:22

Майски сърндак среща грил на Вебер...

Прикачени файлове


  • garry, Христо Христев, n960 и 5 други харесват това

#254 choko

choko

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 239 Мнения:
  • Име:Чавдар
  • Оръжие:ИЖ 27,БЕНЕЛИ АРГО 30,06,РЕМИНГТОН 700 SPS 243 WIN
  • Куче:БРЕТОН
  • МПС:ВИТАРА
  • ГрадПЕРНИК

Публикувано 19 септември 2018 - 09:07

Една много добра яхния за всякакъв дивеч,разликата е само във времето на приготвяне според мръвката.Не съм я публикувал до сега щото не съм master sheff-a.Та вчера го поканих мастера /баща ми/ та пихме по ракия и сготвихме тая уникална манджа.М/у другото ял съм я подобна с лопатарско в едно стопанство-чук ядеш и ревеш!

1 кг кромид лук.

2 чушки селски.

1 средно голям домат на ситно.

1 глава чесън на скилидки.

3 средни моркова.

2-3 дафинов лист.

Чаша 120-150 мл. червено вино.

Чаша 120-150 мл. олио.

Сол на вкус.

и мръвието.

В случая са 6 пъдпъдъка и са варени 25 мин.В тенджера под налягане.

Ако месото е по сухо заешко да речем може да се метне парче беконец.Заека се готви 50 мин.

Не се слага вода по принцип,който обича за затопи може,но не повече от една чаша.

Това за мене е една универсална и бърза рецепта за всичко и е уникално вкусна,няма случай да съм консумирал без да преям!Сега се окапах!Забравих хубо е мръвката да е еднородна,а не пъдпъдъци и гривяци на едно,че едното ще се преготви,другото ще е несготвено.Наздраве!

Прикачени файлове


Този пост е редактиран от choko: 19 септември 2018 - 09:16

  • Искрен, Христо Христев и Чавдар харесват това

#255 Чавдар

Чавдар

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 3853 Мнения:
  • Име:Чавдар Пенков
  • Оръжие:ТОЗ 34, ИЖ 27
  • МПС:Рено
  • ГрадСофия

Публикувано 19 септември 2018 - 02:34

Една много добра яхния за всякакъв дивеч,разликата е само във времето на приготвяне според мръвката.Не съм я публикувал до сега щото не съм master sheff-a.Та вчера го поканих мастера /баща ми/ та пихме по ракия и сготвихме тая уникална манджа.М/у другото ял съм я подобна с лопатарско в едно стопанство-чук ядеш и ревеш!

1 кг кромид лук.

2 чушки селски.

1 средно голям домат на ситно.

1 глава чесън на скилидки.

3 средни моркова.

2-3 дафинов лист.

Чаша 120-150 мл. червено вино.

Чаша 120-150 мл. олио.

Сол на вкус.

и мръвието.

В случая са 6 пъдпъдъка и са варени 25 мин.В тенджера под налягане.

Ако месото е по сухо заешко да речем може да се метне парче беконец.Заека се готви 50 мин.

Не се слага вода по принцип,който обича за затопи може,но не повече от една чаша.

Това за мене е една универсална и бърза рецепта за всичко и е уникално вкусна,няма случай да съм консумирал без да преям!Сега се окапах!Забравих хубо е мръвката да е еднородна,а не пъдпъдъци и гривяци на едно,че едното ще се преготви,другото ще е несготвено.Наздраве!

 

Точно, на времето жените на старите ловджии все така ги правеха...

 

За пъдпъдък, леля ми от Сливен ги правеше и по друг начин..

Задушаваше ги с малко водичка, дето непрекъснато се долива в голяма тенджера с капак и като омекнеха ги запържваше /зачервяваше/ с краве масло.. И само малко черен пиперец...

:) От дете ги помня и още вкуса им ми е в устата..



#256 tacho

tacho

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 294 Мнения:
  • Име:Стоян
  • Оръжие:Много
  • Куче:Барак и гонче
  • МПС:джип

Публикувано 19 септември 2018 - 03:38

Не пия алкохол но с биричка върви

Прикачени файлове


  • Искрен, Христо Христев, choko и още 1 харесват това

#257 Иво Михайлов

Иво Михайлов

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 843 Мнения:
  • Име:Иво Михайлов
  • Оръжие:BERETTA S-55 , ИЖ-43 , ПМ 9.2х18 , болтова карабина 7.62х39 АРСЕНАЛ
  • Куче:Бретон Шпаньол
  • МПС:ТЕРАНО II - 2.4
  • ГрадБрезник

Публикувано 25 октомври 2018 - 08:10

Са да ви кажа една простичка рецепта за нашенско - ГРАОВСКО "песто" , което се вписва на секакъв вид месо на тиган или скара :

- една глава чесън , стЪрльяна наситно
- две три вРъло люти питерки , тоже нарЕзани на мнооооооо ситно

.....овкусяват се с оцет и сол /според кой как му аресва/ минават през хаванчето за малко бой , и се нанасят вРъз мръвката.

Едеш и ревеш че свършва !
  • damian1 харесва това





Теми съдържащи: дивеч, рецепти, готвене

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Change Theme!