Към съдържанието


Снимка

Кулинарни изкушения от дивеч

дивеч рецепти готвене

  • Моля, влезте за да отговорите
256 отговора на тази тема

#1 shot1

shot1

    Ловец-любител

  • Глобален Модeрaтор
  • 1405 Мнения:
  • Оръжие:намира се

Публикувано 05 ноември 2012 - 01:39

Тука очаквам активна намеса от страна на академик Томов. Най-добрия готвач сред ловците и най-добрия ловец сред готвачите. От един професионален готвач ,от форума , рецепти не очаквам , щото нищо не ни е сготвил до сега , за разлика от Томов. :)
  • pogo харесва това

#2 ИЖОВКАТА

ИЖОВКАТА

    "АЛИГОФРЕН"

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 106 Мнения:
  • Име:Крумов
  • Оръжие:Намира се,но не достатъчно!!!
  • Куче:Епаньол бретон(академик-БАН)

Публикувано 05 ноември 2012 - 10:14

Щом си рекъл:



Една рецепта изпитана с времето и приятели...


Заек за приятели

Продукти:
1 или 2 диви заека
3 кг. дребен лук
1 кг. гъби
400 гр. пушен бекон (мазен)
10 – 15 скилидки чесън
100 гр. олио
1 вр. магданоз
1 вр. моркови
200 гр. маслини
200 мл. доматен сок
2 с.л, мед
Сол, червен пипер, кимион, чубрица, чер пипер,

Начин на приготвяне:

Заекът се обезкостява и месото се запържва да се запечата, слага се в тавата добавя се нарязаните и обелени лукчета и задушеният на кубчета бекон. После се добавят останалите продукти и подправки без магданоза , всичко това се разбърква на сухо с ръце като се прилага сила за да се намачка лукът. Добавяме доматения сок . Разбъркваме всичко и накрая добавяме вода колкото да покрие 2/3 от нивото на продуктите.
Тавата се запечатва с алуминиево фолио и се слага в силно нагрята фурна за около 1 час, след това се маха фолиото и се пече докато остане на мазнина – приблизително още 2 часа като периодично се разбърква . Накрая го вадите от фурната и обилно го поръсвате с магданоз.

Каните добри приятели и поливате обилно с хубаво червено Вино !

НАЗДРАВЕ !!! Публикувано изображение Публикувано изображение




Ей тази тавичка ми е позната!!! :D :D :D
  • пантера харесва това

#3 shot1

shot1

    Ловец-любител

  • Глобален Модeрaтор
  • 1405 Мнения:
  • Оръжие:намира се

Публикувано 05 ноември 2012 - 10:43

Ей тази тавичка ми е позната!!! :D :D :D


И на мене. :D
Само като се сетя ............. и ми става жал за зайчетата. Така вкусно сготвени .....
Вече чакам заешкия излет , та Пепо ,да се прояви.

#4 Петър Георгиев

Петър Георгиев

    offline

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 622 Мнения:

Публикувано 07 ноември 2012 - 09:23

Нека тук всеки сподели своите рецепти за дивечово месо и да качи снимки на ястията ! :) Сръндак в глигено гърне: Прикачен файл  DSC05270.JPG   151,37K   8 Брой сваляния Руло Стефани от диво прасе и благороден елен: Прикачен файл  DSC05314.JPG   160,75K   8 Брой сваляния
  • Христо Христев и ЙОРДАН харесват това

#5 Петър Георгиев

Петър Георгиев

    offline

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 622 Мнения:

Публикувано 07 ноември 2012 - 09:27

Брат Стефан прави едни магии в глинено гърне с дивечово месо, така, че да не си трае ! :)

#6 garry

garry

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 2398 Мнения:
  • Име:Гърга Питич. Има два реда зъби едни обикновенни и едни златни. Елегантен е кат вампир
  • Оръжие:Певица де вади пирони със задник

Публикувано 07 ноември 2012 - 09:56

Айде от мен една моя стара рецепта де га мога си я правя филе от рогато по бракониерски - гръбните филета от рогатото / стига да не е 10-12г. големорогат/ - режат се на кубчета 2Х2см/долу горе, дрътото по-тънко, младото по-дебело/ - в тиган/туенджУре/ се стопява достатъчно количество масло за количеството мЯсо на силен огин - фърлят се кубчетата в маслото и се обръщат бързо за да покафенеят от всички страни за 3-4мин - преди да ги махнете поръсвате със солчица ч. пиперче и който обича люто - лют червен пипер и кавърдисвате за минутка - сервирате напитка кой ква му е по вкуса/мноо връви с убаво цръвено вино/ и почвате лафа
  • Христо Христев и Мариян харесват това

#7 shot1

shot1

    Ловец-любител

  • Глобален Модeрaтор
  • 1405 Мнения:
  • Оръжие:намира се

Публикувано 07 ноември 2012 - 10:43

Нека тук всеки сподели своите рецепти за дивечово месо и да качи снимки на ястията ! :)

Сръндак в глигено гърне:
Прикачен файл  DSC05270.JPG   151,37K   8 Брой сваляния

Руло Стефани от диво прасе и благороден елен:
Прикачен файл  DSC05314.JPG   160,75K   8 Брой сваляния


Абе хубави снимки , ама дай рецептите, да може някой да си ги сготви. :)

#8 vegetarian

vegetarian

    мръвкериън

  • Златно Перо
  • PipPipPipPipPip
  • 236 Мнения:
  • Име:Памукова!
  • Оръжие:ИЖ 27М; CZ 527 .223 Rem
  • Куче:1 брой бесен курцхаар Лиза вом Балканите
  • ГрадПловдив

Публикувано 11 ноември 2012 - 01:46

Започвам с една рецепта, която не е особено актуална, ама знае ли се пък, някой може да има пъдпъдъци във фризера. А и е авторска.

Прикачен файл  100_2874.JPG   111,94K   4 Брой свалянияПрикачен файл  P1010579.JPG   142,7K   4 Брой сваляния

Пъдпъдъци
Патладжан
Тиквичка
Домат
1 чаша бяло вино
2-3 стръка пресен розмарин
2 скилидки чесън
сол
черен пипер (бял, зелен, розов)
зехтин (слънчогледово олио)

Почистените пъдпъдъци се кипват за 10 минути във вода. Изваждат се и се подреждат в гювеч (йенска тенджера) заедно с нарязаните на кубчета зеленчуци. Патладжана предварително се изкисва в подсолена вода. Прибавят се розмарина, скилидките чесън- цели, солта, пипера, виното и зехтина. Задушава се във фурна за около 1 час и половина.

*************************************

Продължавам с една любима (тази вече не е моя) и много лесна рецепта за приготвяне на Фазан (за съжаление нямам снимки).

Пилето се почиства и кипва за 10 минути във вода. Нарязано на порции и "пипнато" със сол и черен пипер се слага в гювеч или йена. Прибавя се някаква мазнина, готварска сметана, чаша бяло вино, 1-2 цели главички лук, може и топено сирене и се пече до готовност на месото. Ако ви допада може да си сложите и босилек или риган, или градинска чубричка.

*************************************

Друга рецепта за Фазан (и тази е плод на моето въображение)

Почистеното и нарязано пиле се кипва във вода за 10 минути (това общо взето го правя на всякакъв дивеч). В тенджера с вода слагам нарязани моркови, целина, лук, чесън, подправки (сол, черен пипер задължително и чубрица) прибавям и пилето докато месото се свари. После изваждам месото и го запържвам в масло. Останалите зеленчуци пасирам, като ако е много воднисто предварително отсипвам от бульона. Прибавям сметана към пасираните зеленчуци. Сервирам месо, полято с получения сос и поръсено с магданоз.

**************************************
Да минем сега на Патици

Задушена патица със сливи (една тайна от мен- става и с кайсии) (отново моя импровизация)

Прикачен файл  P1010633.JPG   123,84K   4 Брой сваляния

Продукти

1 Дива патица
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
1 чаша вино
1 кубче пилешки бульон
1 лъжица мед
карамфил
джинджифил
пръчици канела
сол
черен пипер
около 1 кг пресни сливи

Приготвяне

Патицата се нарязва на порции и запържва в тиган в мазнина. След като се махне от тигана, патешкото се овкусява със сол и черен пипер и в същата мазнина се запържва ситно нарязания лук, прибавя се и чесъна нарязан на тънки филийки, после подправките- пръчиците канела, джинджифила, карамфила и се залива с кубчето бульон, разтворено в чаша топла вода и виното, и меда. Сместа се задушава за около 10 мин. на тигана и после се прибавя към патешкото месо в гювече и пече около 2 часа на умерен огън. Междувременно почистените сливи, разделени на половинки, се запържват в масло. Прибавят се сливите при патешкото и се пече за още 20 минутки.
Тук внимавайте с подправките, че са доста силни и ако прекалите става неприятно.

**********************************

Сега ще споделя една рецепта за патешко, която в оригинал не е с диво. Но аз съм я пробвала с гърди от дива патица, нарязани на жулиени, повярвайте, не става по-лошо от оригиналната рецепта!

Прикачен файл  P1000807.JPG   94,76K   4 Брой сваляния

Месото нарязано на жулиени и овкусено със сол и бял (може и черен) пипер се запържва в тиган с масло. Отделно в тенждера или по-дълбок тиган се затопля сладко от боровинки, прибавя се бяло вино и телешки бульон и се оставя да поври. За съжаление, не мога да дам пропорции, понеже всичко го слагам на око, но да речем все пак, че основно трябва да са боровинките в соса и да не става прекалено воднист. Може да се сгъсти с царевично брашно. Месото се сервира полято със соса.
  • valchan, shot1, Анатоли и 2 други харесват това

#9 admin

admin

    Administrator

  • Администратор
  • 118 Мнения:

Публикувано 11 ноември 2012 - 01:55

Ще помоля за всяка рецепта да се пуска отделна тема.

#10 admin

admin

    Administrator

  • Администратор
  • 118 Мнения:

Публикувано 11 ноември 2012 - 02:13

Отделна тема или отделно мнение? Иначе приемам забележката.

Задушен заек



Продукти:

Заек разделен на порции
Моркови на шайбички
Лук нарязан на ситно
Гъби
Няколко пресни домата нарязани на кубчета или от консерва
Чаша вино
Сол, черен пипер, червен пипер

Всичко се слага в гювечето, може да се долее и малко вода, ако се пече на по-бавен огън за по-дълго време, естествено става по-крехко и вкусно (3 часа да речем). Последните 20 минутки се маха капака, за да хване загар. Който обича, може да си поръси смело с магданоз.


Тема :)

#11 garry

garry

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 2398 Мнения:
  • Име:Гърга Питич. Има два реда зъби едни обикновенни и едни златни. Елегантен е кат вампир
  • Оръжие:Певица де вади пирони със задник

Публикувано 22 ноември 2012 - 12:06

Тая и горната ти рецепта много ми харесаха - простички енгридиенти, лесен начин за приготвяне - баш за такива като мене кулинари, дето членуваме в кръжока "Ръцете ми пречат!". При първа възможност ще ги пробвам.


Айде още една бърза тогава/любимата ми/
Раци на скара /деликатес са и за туй го пиша тук/
- речни или каквито има. не забравяйте на речните да им дръпнете средната перка на опашката
- слагате в една тенджера силно подсолена вода ,резвате морков ,целина глави и листа, слагате дафинов лист ,бахар и ч.пипер 2-300млл бяло вино-и оставяте да заври на силен огън за 10-15мин. през това време си сипвате едно аперитивче
- пускате раците във врящата вода и в момента който почнат да порозовяват ги вадите и обливате със студена вода
-скарата през това време работи на кюфтаци и пържоли ,та мятате раците на скарата и печете от двете стани докато станат тъмно червени към леко препечени черупките
- махате ги от скарата и се захващате за работа на масата.
Да ви е сладко

Този пост е редактиран от garry: 22 ноември 2012 - 12:07


#12 jovani62

jovani62

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5625 Мнения:

Публикувано 22 октомври 2013 - 10:44

:D Гулаш супа с месо от КОРМОРАНИ (карабатаци)..... :biggrin:

 

та ,като няма патки и юрдеци , това може да бъде заместител.... -_-

 

рецепти за традиционен гулаш има много из нета...http://e-kulinar.com...ска-супа-гулаш/

 

разликата е само в подготовката на мат,ряла а именно;

кормораните се дерат и месото се обезкостява , след което се слага да кисне  няколко часа в оцетена марината в която е добре да има и кромиден сок.

 

после, най първо месото добре се запържва в тиган ,като по средата на пърженето се добавя и почти толкова ситнонарязан кромид и пърженето продължава докато лука добие златист цвят и вече се продължава според  както си е за обикновен гулаш.

Втората разлика е че половин час преди да приключи да ври - се добавят в тенжерата и 200 гр. запържен на тиган пушени свински гърди(бекон).

 

п.с. Рецептата не съм я пробвал - гледах я по руската охота-рибалка... :D

 



#13 shot1

shot1

    Ловец-любител

  • Глобален Модeрaтор
  • 1405 Мнения:
  • Оръжие:намира се

Публикувано 22 октомври 2013 - 01:06

:D Гулаш супа с месо от КОРМОРАНИ (карабатаци)..... :biggrin:

 

та ,като няма патки и юрдеци , това може да бъде заместител.... -_-

 

рецепти за традиционен гулаш има много из нета...http://e-kulinar.com...ска-супа-гулаш/

 

разликата е само в подготовката на мат,ряла а именно;

кормораните се дерат и месото се обезкостява , след което се слага да кисне  няколко часа в оцетена марината в която е добре да има и кромиден сок.

 

после, най първо месото добре се запържва в тиган ,като по средата на пърженето се добавя и почти толкова ситнонарязан кромид и пърженето продължава докато лука добие златист цвят и вече се продължава според  както си е за обикновен гулаш.

Втората разлика е че половин час преди да приключи да ври - се добавят в тенжерата и 200 гр. запържен на тиган пушени свински гърди(бекон).

 

п.с. Рецептата не съм я пробвал - гледах я по руската охота-рибалка... :D

Бе аз там и лебеди гледах как готвят ама ...

Тоз корморан не бих го ял.



#14 Diters

Diters

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 513 Мнения:
  • Оръжие:к'вот дойде
  • Куче:Чара
  • МПС:с колела
  • Градна село

Публикувано 22 октомври 2013 - 01:18

Книжен кебап с глиган :1137948027:  

"Краднах" рецептата от един кулинарен блог, за "хищници" който много уважавам.

Миналата седмица го пробвах и не стана ... т.е. не остана - всичко беше изконсумирано с доволно количество напитки в кехлибарен, кристален и рубинен цвят  :C_10CH~1: 

Позволявам си да копирам рецептата, пък дано някой я пробва .

Книжен кебап с глиган

 

[font="Georgia, 'Times New Roman', serif;"]Продукти за 6 порции: [/font]
 
[font="Georgia, 'Times New Roman', serif;"]ок. 1,5 кг крехко месо без кост [/font]
[font="Georgia, 'Times New Roman', serif;"]2-3 с.л. олио [/font]
[font="Georgia, 'Times New Roman', serif;"]сол  ( малко :) [/font]
[font="Georgia, 'Times New Roman', serif;"]1/2 глава целина или 1 корен пащърнак [/font]
[font="Georgia, 'Times New Roman', serif;"]3-4 глави лук [/font]
[font="Georgia, 'Times New Roman', serif;"]2 пресни домата, или шепа сушени домати [/font]
[font="Georgia, 'Times New Roman', serif;"]2-3 картофа [/font]
[font="Georgia, 'Times New Roman', serif;"]200 мл. червено вино [/font]
[font="Georgia, 'Times New Roman', serif;"]сол и черен пипер на вкус [/font]
[font="Georgia, 'Times New Roman', serif;"]1 с.л. захар [/font]
[font="Georgia, 'Times New Roman', serif;"]100 гр. масло  (ако месото е свинско - маслото наполовина) [/font]
[font="Georgia, 'Times New Roman', serif;"]1 ч.л. риган [/font]
[font="Georgia, 'Times New Roman', serif;"]магданоз, люта чушка по желание [/font]
 
[font="Georgia, 'Times New Roman', serif;"]хартия за печене [/font]
 
Приготвяне: 

[color=rgb(0,0,0);font-family:Georgia, 'Times New Roman', serif;font-size:13px;background-color:rgb(180,224,248);]* Месото се нарязва на големи кубчета (3-4см.)[/color]
[color=rgb(0,0,0);font-family:Georgia, 'Times New Roman', serif;font-size:13px;background-color:rgb(180,224,248);]* Запържва се в олиото, колкото да се запечата и се залива с  вода - толкова, че да го покрие.[/color]
[color=rgb(0,0,0);font-family:Georgia, 'Times New Roman', serif;font-size:13px;background-color:rgb(180,224,248);]* Отпенва се, когато завира и му се прибавят солта, целината или пащърнака (тук е с пащърнак)[/color]
[color=rgb(0,0,0);font-family:Georgia, 'Times New Roman', serif;font-size:13px;background-color:rgb(180,224,248);]* Вари се до омекване на месото. Към края  може да се увеличи степента на котлона, за да се редуцира бульона и остане не-повече от чаша.[/color]
[color=rgb(0,0,0);font-family:Georgia, 'Times New Roman', serif;font-size:13px;background-color:rgb(180,224,248);]* През това време се приготвя лука:[/color]
[color=rgb(0,0,0);font-family:Georgia, 'Times New Roman', serif;font-size:13px;background-color:rgb(180,224,248);]- Нарязва се на едри кръгове и задушава в маслото.[/color]
[color=rgb(0,0,0);font-family:Georgia, 'Times New Roman', serif;font-size:13px;background-color:rgb(180,224,248);]- Прибавя се виното и отново задушава, докато виното изври.[/color]
[color=rgb(0,0,0);font-family:Georgia, 'Times New Roman', serif;font-size:13px;background-color:rgb(180,224,248);]- Прибавя се захарта,  нарязаните на кръгчета моркови; едро-нарязаните картофи, поръсва се със сол и черен пипер и задушават за 5-6 мин. (слагам тук картофите, защото поемат от сладостта на лука)[/color]
[color=rgb(0,0,0);font-family:Georgia, 'Times New Roman', serif;font-size:13px;background-color:rgb(180,224,248);]* Приготвя се хартията - ако не е нарязана, отрязват се 6 бр квадрати с големина 50/50 см. приблизително.[/color]
[color=rgb(0,0,0);font-family:Georgia, 'Times New Roman', serif;font-size:13px;background-color:rgb(180,224,248);]* В средата им се разпределя месото, около него - картофите, лука и морковите. Прибавят се нарязаните пресни или сушени домати.[/color]
[color=rgb(0,0,0);font-family:Georgia, 'Times New Roman', serif;font-size:13px;background-color:rgb(180,224,248);]* По желание се прибавя и по една  люта чушка.[/color]
[color=rgb(0,0,0);font-family:Georgia, 'Times New Roman', serif;font-size:13px;background-color:rgb(180,224,248);]  ***Понякога прибавям и друга чушка в пакетите - сурова зелена, или червена, но точно този път съм забравила, че ще ми трябва.[/color]
[color=rgb(0,0,0);font-family:Georgia, 'Times New Roman', serif;font-size:13px;background-color:rgb(180,224,248);]* Хващат се краищата на хартия, повдигат нагоре и пакетите се връзват (с конец, ако нямате силиконови връзки за печене), или завиват на пакети. [/color]
[color=rgb(0,0,0);font-family:Georgia, 'Times New Roman', serif;font-size:13px;background-color:rgb(180,224,248);]* Пакетите в тава и пекат за 30-35 мин. в загрята на 180*  фурна.[/color]
[color=rgb(0,0,0);font-family:Georgia, 'Times New Roman', serif;font-size:13px;background-color:rgb(180,224,248);]* Може да се сервират с хартията и всеки да си го отвори, а може и по-мързеливо за дегустаторите - да се прехвърли месото в чиния и така сервира. [/color]

 

[color=rgb(0,0,0);font-family:Georgia, 'Times New Roman', serif;font-size:13px;background-color:rgb(180,224,248);]Публикувано изображение[/color]

 


  • shot1 харесва това

#15 jovani62

jovani62

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5625 Мнения:

Публикувано 31 декември 2013 - 05:55

Взех че умесих 20тина диви кифТЬЕта и мариновах малко филенца от приплодче... :D  За допълнение към менюто на заведението , където ще посрещаме ... :crazy:

Публикувано изображение

 

 

п.с. - готвача ,който ги обработи на скарата естествено направи и дегустация..... и каза че "такива неща и тоя вкус не може всеки да си купи (поръча)... :friends:

 

Ч.Н.Г.   :256605:


Този пост е редактиран от jovani62: 01 януари 2014 - 03:45

  • valchan, Христо Христев, miko и още 1 харесват това

#16 jovani62

jovani62

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5625 Мнения:

Публикувано 07 януари 2014 - 12:19

:D Традициите са затова , - за да се спазват...!!... ;)

Публикувано изображение

 

За довечера ще трябва да се получи това - Медальони... :mellow: .... :1137948027:

Публикувано изображение

 

Честит Празник ! !  :bulgar:


  • shot1, Христо Христев, BAR и 2 други харесват това

#17 Djaic

Djaic

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1583 Мнения:
  • Оръжие:Колкото - толкова: g. 12, 20, 30-06, 243
  • Куче:Островен птичар-английски Пойнтер
  • МПС:TLC 120, къса база
  • ГрадСердика

Публикувано 07 януари 2014 - 04:49

В новогодишната вечер приготвих Това:.........-за да ни е вкусно и сладко. Капама от птиче и свинско месо, гарнирана с варена наденица. Пластовете плънка и зеле бяха уплътнени с шунка и бекон, тук таме чесън моркови и дафинов лист. Подправките са сол, червен и черен пиперец, кимион и магданоз. Прикачен файл  V 001.jpg   194,87K   0 Брой сваляния Прикачен файл  V 004.jpg   151,54K   0 Брой сваляния Сега се чудя какво да правя с кожата и сланинката под нея, които се намират на долната снимка. Прикачен файл  M 003.jpg   232,62K   0 Брой сваляния Прикачен файл  M 005.jpg   196,1K   0 Брой сваляния
  • mir777, n960, Георги Георгиев и 2 други харесват това

#18 garry

garry

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 2398 Мнения:
  • Име:Гърга Питич. Има два реда зъби едни обикновенни и едни златни. Елегантен е кат вампир
  • Оръжие:Певица де вади пирони със задник

Публикувано 07 януари 2014 - 07:32

Прави пръжки и се не чуди /наздраве/
  • Djaic харесва това

#19 BAR

BAR

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 209 Мнения:
  • Име:Стоян
  • Оръжие:3хБластера, Sauer, Merkel, Beretta, Sig, Erma, Brno, ИЖ и др.
  • ГрадBavaria- a country near to Germany

Публикувано 08 януари 2014 - 12:19

Не съм го готвил аз, но го хапнах в едно ресторантче по австрийско преди 2-3 дена: филенца от млад елен върху тиквени тагителе.

Преглътнах ги жадно с едно червено Blau Fränkisch 2011 от Burgenland, добре пасна.

 

На всички именици и особено на двама скъпи приятели Йордан и Егер : Наздраве и да сте живи и здрави!

Прикачени файлове


Този пост е редактиран от BAR: 08 януари 2014 - 12:23

  • mir777, n960, ЙОРДАН и 4 други харесват това

#20 Иван Иванов

Иван Иванов

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 74 Мнения:
  • Оръжие:Каквото ми трябва
  • Куче:източносибирски лайки и истърски острокосмести гончета
  • ГрадTornio -Finland

Публикувано 08 януари 2014 - 01:17

Не съм го готвил аз, но го хапнах в едно ресторантче по австрийско преди 2-3 дена: филенца от млад елен върху тиквени тагителе.

Преглътнах ги жадно с едно червено Blau Fränkisch 2011 от Burgenland, добре пасна.

 

На всички именици и особено на двама скъпи приятели Йордан и Егер : Наздраве и да сте живи и здрави!

 

 Благодарим ти приятельо, за добрите пожелания , от мое и от името на Данчо ! Наздраве !!! :256605:


  • ЙОРДАН харесва това





Теми съдържащи: дивеч, рецепти, готвене

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Change Theme!