Към съдържанието

Снимка

Бързомерец на гладкоцевна пушка ???

• Моля, влезте за да отговорите
31 отговора на тази тема

#1 zkk

zkk

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 792 Мнения:
  • Име:Swetoslav
  • Оръжие:всякакво
  • Куче:вече нямам
  • МПС:UAS - 31519 редукторен
  • ГрадАприлци

Публикувано 26 декември 2012 - 10:46

Може ли някой смислено да отговори,

ЗАЩО ..... ???

#2 mir777

mir777

Ловец

• Администратор
  • 3694 Мнения:
  • Име:Минко
  • Оръжие:Фотоапарат със светкавица
  • Куче:Няколко
  • МПС:Джип
  • ГрадТроян

Публикувано 26 декември 2012 - 10:49

Моето виждане е, че се използва за концентрация на погледа и да не се разсейват от заобикалящата ги обстановка.

#3 don_stefano

don_stefano

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 1501 Мнения:

Публикувано 27 декември 2012 - 07:47

Аз съм си мислил за моя гладкоцевен автомат и за бързомер. Ако групира куршумите добре, но заради шоковите втулки групата е примерно на 35-40 см от там, където сочи мушката...има резон..

#4 ДБД

ДБД

БАЙ ЧЕПИК

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5769 Мнения:
  • Име:Данаил
  • Оръжие:няколко
  • Куче:от 31.10.2013г. вече нямам !
  • МПС:Жабче, с фланци.
  • ГрадРусчуклийска околия .

Публикувано 27 декември 2012 - 11:24

За да отиват там, където ги пращаш, а не в ляво или дясно  - бренкелетата де .

#5 жоро75

жоро75

ХИЩНИЧАР

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 346 Мнения:
  • Име:Жоро Сириеца
  • Куче:Анг. сетър ,Барак
  • МПС:ford GALAXY, , туйота ленд крузер
  • ГрадСофия област

Публикувано 27 декември 2012 - 01:43

един колега взе турски автомата, пробва все възможни бренекета и нито един модел не отиваше там кадето трябва, и за това единствено бързомер му върши работа

#6 Планинички

Планинички

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 795 Мнения:
  • Оръжие:12к.,243Win.7,62x39
  • Куче:английски сетер

Публикувано 27 декември 2012 - 04:35

При не добро зрение и цеф от 70тина санта,бързомер с кръгче 10моа ще върши работа за патици,особенно в сумрак на прелет.

• snaiper. харесва това

#7 garry

garry

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 2734 Мнения:
  • Име:Гърга Питич. Има два реда зъби едни обикновенни и едни златни. Елегантен е кат вампир
  • Оръжие:Певица де вади пирони със задник

Публикувано 27 декември 2012 - 08:41

ЗАЩО ..... ???

Ми ако си "сей земеделецо...." с  "дремките" не ти требе ,ма ако си с "бринеке" ти требе ,па както и колегата забеляза за патки е незаменим, па и целта водиш с две очи. Ако имаш мерак мое да докараш много прилична стрелба с гладката на прострелни дистанции за карабина.От друга страна в наименованието му се съдържа истината. Дигаш,тургаш точка, чавка,кръсче или що е там и ако е читав си иде на място оловото. Па и защо само за гладкото.

#8 бай Иван

бай Иван

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 79 Мнения:

Публикувано 28 декември 2012 - 10:16

Eто на моята какво и сложих :)

Положително-групирането на попаденията и по голямата точност;

Отрицателно-намалява кръгозора и на малки дистанции до 10-15м е трудно прицелването.

И разваля прицелването при по-продължително използване,поради височината на бързомера.

Публикувано изображение

Този пост е редактиран от бай Иван: 28 декември 2012 - 10:17

#9 platiev

platiev

Турист

• Ловец
  • Pip
  • 1 Мнения:

Публикувано 02 март 2013 - 07:26

Eто на моята какво и сложих :)

Положително-групирането на попаденията и по голямата точност;

Отрицателно-намалява кръгозора и на малки дистанции до 10-15м е трудно прицелването.

И разваля прицелването при по-продължително използване,поради височината на бързомера.

Публикувано изображение

това ми мяза на фабарм-ка,или греша,

#10 karata

karata

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 568 Мнения:
  • Име:Чавдар

Публикувано 25 април 2013 - 08:11

След кратко колевание направих това.

Прикачени файлове

• snaiper. харесва това

#11 troicho1

troicho1

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 383 Мнения:
  • Име:Георги Лазаров
  • Оръжие:Блазер R8 Сент Етиен 12к
  • Куче:Английски Сетер
  • ГрадСофия

Публикувано 25 април 2013 - 09:57

ЗАЩО ..... ???

Смислено-НЕ.

#12 snaiper.

snaiper.

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 2032 Мнения:

Публикувано 25 април 2013 - 10:15

Смислено-НЕ.

И защо ?

#13 troicho1

troicho1

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 383 Мнения:
  • Име:Георги Лазаров
  • Оръжие:Блазер R8 Сент Етиен 12к
  • Куче:Английски Сетер
  • ГрадСофия

Публикувано 26 април 2013 - 07:10

И защо ?

Много е дълго за обяснение,но накратко:най-голямата глупост която съм виждал е бързомер на гладка.Тя е измислена феноменално,пускаш окото по мерната линия,мушка,цел предварение(ако е необходимо) и щрак.Незнам как някой няма да уцили на простия мерник,а ще уцели с бързомер,където в 90% от случайте при прикладване трябва да си сложиш брадата не отстрани на приклада(където и е мястото),а върху приклада.Да не започваме и със самото предназначение на гладкоцевното оръжие-бърза,динамична и не чак толкова прецизна стрелба по бързо движещи се и летящи цели.

• zkk харесва това

#14 ilian777

ilian777

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 343 Мнения:
  • Име:Илиан Илиев
  • Оръжие:Маузер М12 .30-06, хуглу 12х76
  • Куче:зло
  • МПС:сузуки Витара 2000 тди
  • ГрадЛовеч

Публикувано 26 април 2013 - 08:12

Много е дълго за обяснение,но накратко:най-голямата глупост която съм виждал е бързомер на гладка.Тя е измислена феноменално,пускаш окото по мерната линия,мушка,цел предварение(ако е необходимо) и щрак.Незнам как някой няма да уцили на простия мерник,а ще уцели с бързомер,където в 90% от случайте при прикладване трябва да си сложиш брадата не отстрани на приклада(където и е мястото),а върху приклада.Да не започваме и със самото предназначение на гладкоцевното оръжие-бърза,динамична и не чак толкова прецизна стрелба по бързо движещи се и летящи цели.

Ами ако пушката ти (полуавтомат)стреля на 40м например 30-40см  ляво и долу,и за да коригираш това трябва винаги да си наместваш пушката по-така,че да уцелиш където трябва?Къде отива бързата стрелба тогава?

Един бързомерец и малко стрелкова подготовка с куршуми на нормални дистанции от 60-70м, според мен  е супер комбинация за лов на гонка.

#15 м. Асен

м. Асен

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1098 Мнения:
  • Име:JACK DANIELS
  • Оръжие:Winchester SXR VULCAN 30-06, GERMANICA 12/76., ИЖ-58 16/70 , FМ98 7х64
  • МПС:джип
  • ГрадСофия

Публикувано 26 април 2013 - 10:23

Ами ако пушката ти (полуавтомат)стреля на 40м например 30-40см  ляво и долу,и за да коригираш това трябва винаги да си наместваш пушката по-така,че да уцелиш където трябва?Къде отива бързата стрелба тогава?

Един бързомерец и малко стрелкова подготовка с куршуми на нормални дистанции от 60-70м, според мен  е супер комбинация за лов на гонка.

Така мисля и аз ... естествено, ако на птичия лов си със същата пушка, ще махнеш бързомера, но ако си на гонка с полуавтомат и куршуми, не виждам какъв е проблема ... и 40-50 да са метрите, пак е файда, а не знам да пречи, само помага  ...

#16 snaiper.

snaiper.

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 2032 Мнения:

Публикувано 26 април 2013 - 10:32

Много разбираш ти че говориш така.Това да не ти е хеттрика в гората с оптиката.

Иначе ако е глупост,защо изобщо е имало нужда да се прави...че и да се монтира.Явно не винаги нещата са както трябва и с гладката.За слагането на брадата искам да ми обясниш,ама разпалено.Може и като се видим :P

Нали живеем един живот,не е нужно да се връщаме в миналото...когато не е имало бластери.Ще видиш като ковна един доктор на беретата...и няма да спреш да ми говориш от възмута :lol2:

• Topmitko харесва това

#17 snaiper.

snaiper.

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 2032 Мнения:

Публикувано 26 април 2013 - 10:35

Така мисля и аз ... естествено, ако на птичия лов си със същата пушка, ще махнеш бързомера, но ако си на гонка с полуавтомат и куршуми, не виждам какъв е проблема ... и 40-50 да са метрите, пак е файда, а не знам да пречи, само помага  ...

А защо да се маха и на птичия,пречи ли с нещо ? Тъкмо повечко тренировки.

#18 м. Асен

м. Асен

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1098 Мнения:
  • Име:JACK DANIELS
  • Оръжие:Winchester SXR VULCAN 30-06, GERMANICA 12/76., ИЖ-58 16/70 , FМ98 7х64
  • МПС:джип
  • ГрадСофия

Публикувано 26 април 2013 - 10:51

А защо да се маха и на птичия,пречи ли с нещо ? Тъкмо повечко тренировки.

Е, на пъдпъдък чак с бързомер ... няма лошо, ама разваля фасона ;)

Аз на птичия ходя с двуцевката, тя си знае сама ... виж, на патици - защо не, ама не му разбирам на този лов хич ...

Този пост е редактиран от м. Асен: 26 април 2013 - 10:54

#19 Topmitko

Topmitko

N/A

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 688 Мнения:
  • Име:Top Mitko
  • Оръжие:ИЖ18 12/70 и др.
  • Куче:ПИРИН
  • МПС:Орел 4х4 и др.
  • ГрадСофия и др.

Публикувано 02 май 2013 - 11:38

Когато е добре подбран, не разваля визията, а дори придава чар!Прикачен файл  image.jpg   167,73K   43 Брой сваляния Огромно предимство при бързомера е, че гледам с двете очи и не се налага да търся мерната планка. Пробвах го на панички и се представих много добре, което означава, че ще го ползвам и на пилешкия. Моят бързомер е панорамен, и не е важно да гледаш точно зад него, не знам дали с тубосните е същото.
  • ДБД, snaiper., Todir и 2 други харесват това

#20 karata

karata

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 568 Мнения:
  • Име:Чавдар

Публикувано 10 май 2013 - 07:22

ЗАЩО ..... ???

Добре ще ти кажа,поради годинките отслабналото зрение и по-доброто групиране на куршумите.За пилета не е необходим.Да спрем до тук  а...

• zkk и krus харесват това

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Change Theme!