Може ли някой смислено да отговори,
ЗАЩО ..... ???
Публикувано 26 декември 2012 - 10:46
ЗАЩО ..... ???
Публикувано 26 декември 2012 - 10:49
Моето виждане е, че се използва за концентрация на погледа и да не се разсейват от заобикалящата ги обстановка.
Публикувано 27 декември 2012 - 07:47
Аз съм си мислил за моя гладкоцевен автомат и за бързомер. Ако групира куршумите добре, но заради шоковите втулки групата е примерно на 35-40 см от там, където сочи мушката...има резон..
Публикувано 27 декември 2012 - 11:24
За да отиват там, където ги пращаш, а не в ляво или дясно - бренкелетата де .
Публикувано 27 декември 2012 - 01:43
един колега взе турски автомата, пробва все възможни бренекета и нито един модел не отиваше там кадето трябва, и за това единствено бързомер му върши работа
Публикувано 27 декември 2012 - 04:35
При не добро зрение и цеф от 70тина санта,бързомер с кръгче 10моа ще върши работа за патици,особенно в сумрак на прелет.
Публикувано 27 декември 2012 - 08:41
ЗАЩО ..... ???
Ми ако си "сей земеделецо...." с "дремките" не ти требе ,ма ако си с "бринеке" ти требе ,па както и колегата забеляза за патки е незаменим, па и целта водиш с две очи. Ако имаш мерак мое да докараш много прилична стрелба с гладката на прострелни дистанции за карабина.От друга страна в наименованието му се съдържа истината. Дигаш,тургаш точка, чавка,кръсче или що е там и ако е читав си иде на място оловото. Па и защо само за гладкото.
Публикувано 28 декември 2012 - 10:16
Eто на моята какво и сложих
Положително-групирането на попаденията и по голямата точност;
Отрицателно-намалява кръгозора и на малки дистанции до 10-15м е трудно прицелването.
И разваля прицелването при по-продължително използване,поради височината на бързомера.
Този пост е редактиран от бай Иван: 28 декември 2012 - 10:17
Публикувано 02 март 2013 - 07:26
Eто на моята какво и сложих
Положително-групирането на попаденията и по голямата точност;
Отрицателно-намалява кръгозора и на малки дистанции до 10-15м е трудно прицелването.
И разваля прицелването при по-продължително използване,поради височината на бързомера.
това ми мяза на фабарм-ка,или греша,
Публикувано 25 април 2013 - 08:11
След кратко колевание направих това.
Публикувано 25 април 2013 - 09:57
ЗАЩО ..... ???
Смислено-НЕ.
Публикувано 25 април 2013 - 10:15
Смислено-НЕ.
И защо ?
Публикувано 26 април 2013 - 07:10
И защо ?
Много е дълго за обяснение,но накратко:най-голямата глупост която съм виждал е бързомер на гладка.Тя е измислена феноменално,пускаш окото по мерната линия,мушка,цел предварение(ако е необходимо) и щрак.Незнам как някой няма да уцили на простия мерник,а ще уцели с бързомер,където в 90% от случайте при прикладване трябва да си сложиш брадата не отстрани на приклада(където и е мястото),а върху приклада.Да не започваме и със самото предназначение на гладкоцевното оръжие-бърза,динамична и не чак толкова прецизна стрелба по бързо движещи се и летящи цели.
Публикувано 26 април 2013 - 08:12
Много е дълго за обяснение,но накратко:най-голямата глупост която съм виждал е бързомер на гладка.Тя е измислена феноменално,пускаш окото по мерната линия,мушка,цел предварение(ако е необходимо) и щрак.Незнам как някой няма да уцили на простия мерник,а ще уцели с бързомер,където в 90% от случайте при прикладване трябва да си сложиш брадата не отстрани на приклада(където и е мястото),а върху приклада.Да не започваме и със самото предназначение на гладкоцевното оръжие-бърза,динамична и не чак толкова прецизна стрелба по бързо движещи се и летящи цели.
Ами ако пушката ти (полуавтомат)стреля на 40м например 30-40см ляво и долу,и за да коригираш това трябва винаги да си наместваш пушката по-така,че да уцелиш където трябва?Къде отива бързата стрелба тогава?
Един бързомерец и малко стрелкова подготовка с куршуми на нормални дистанции от 60-70м, според мен е супер комбинация за лов на гонка.
Публикувано 26 април 2013 - 10:23
Ами ако пушката ти (полуавтомат)стреля на 40м например 30-40см ляво и долу,и за да коригираш това трябва винаги да си наместваш пушката по-така,че да уцелиш където трябва?Къде отива бързата стрелба тогава?
Един бързомерец и малко стрелкова подготовка с куршуми на нормални дистанции от 60-70м, според мен е супер комбинация за лов на гонка.
Така мисля и аз ... естествено, ако на птичия лов си със същата пушка, ще махнеш бързомера, но ако си на гонка с полуавтомат и куршуми, не виждам какъв е проблема ... и 40-50 да са метрите, пак е файда, а не знам да пречи, само помага ...
Публикувано 26 април 2013 - 10:32
Много разбираш ти че говориш така.Това да не ти е хеттрика в гората с оптиката.
Иначе ако е глупост,защо изобщо е имало нужда да се прави...че и да се монтира.Явно не винаги нещата са както трябва и с гладката.За слагането на брадата искам да ми обясниш,ама разпалено.Може и като се видим
Нали живеем един живот,не е нужно да се връщаме в миналото...когато не е имало бластери.Ще видиш като ковна един доктор на беретата...и няма да спреш да ми говориш от възмута
Публикувано 26 април 2013 - 10:35
Така мисля и аз ... естествено, ако на птичия лов си със същата пушка, ще махнеш бързомера, но ако си на гонка с полуавтомат и куршуми, не виждам какъв е проблема ... и 40-50 да са метрите, пак е файда, а не знам да пречи, само помага ...
А защо да се маха и на птичия,пречи ли с нещо ? Тъкмо повечко тренировки.
Публикувано 26 април 2013 - 10:51
А защо да се маха и на птичия,пречи ли с нещо ? Тъкмо повечко тренировки.
Е, на пъдпъдък чак с бързомер ... няма лошо, ама разваля фасона
Аз на птичия ходя с двуцевката, тя си знае сама ... виж, на патици - защо не, ама не му разбирам на този лов хич ...
Този пост е редактиран от м. Асен: 26 април 2013 - 10:54
Публикувано 02 май 2013 - 11:38
Публикувано 10 май 2013 - 07:22
ЗАЩО ..... ???
Добре ще ти кажа,поради годинките отслабналото зрение и по-доброто групиране на куршумите.За пилета не е необходим.Да спрем до тук а...
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни