Към съдържанието

Снимка

Забрана за риболов

• Моля, влезте за да отговорите
16 отговора на тази тема

#1 karata

karata

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 568 Мнения:
  • Име:Чавдар

Публикувано 15 април 2015 - 07:55

Някой знае ли къде може да се намери заповедта за забрана на любителският риболов?В сайтът на ИАРА има една заповед но тя е за промишлен риболов.За любителският няма нищо,а щях да излъжа има едно клипче извадено от предаване на БТВ където казват от 14 април до 23 май.Те са медия и могат да си говорят каквото си искат а официалната заповед  я няма никъде.

#2 tubertini

tubertini

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 28 Мнения:
  • Име:Димитър
  • Оръжие:има
  • МПС:Range rover p38
  • ГрадБургас

Публикувано 16 април 2015 - 11:56

Този линк мисля ще ти помогне по въпроса  ;)

Поздрави.

http://bigfish.bg/ne...-za-2015-g.html

#3 karata

karata

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 568 Мнения:

Публикувано 16 април 2015 - 01:57

Това е друго нещо,но заповедта е подписана в деня на забраната.А хайките бяха почнали от предният ден,пак нещо българска работа се беше получила.

#4 tubertini

tubertini

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 28 Мнения:
  • Име:Димитър
  • Оръжие:има
  • МПС:Range rover p38
  • ГрадБургас

Публикувано 16 април 2015 - 03:06

Какво да ти кажа, аз дори не знам как изглеждат тея от ИАРА. За толкова години никой не ме е проверявал  :256605:

#5 val4ak

val4ak

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1116 Мнения:
  • Име:Иван
  • Куче:Умря

Публикувано 16 април 2015 - 09:28

Това е друго нещо,но заповедта е подписана в деня на забраната.А хайките бяха почнали от предният ден,пак нещо българска работа се беше получила.

Проверките може да са били за "напомняне",че идва забрана както и срещу риболовци с неизправни документи и такива ползващи непозволени средства за улов на риба.Подобни проверки се правят целогодишно,не само в периода на забраната.Аз самият съм проверяван много пъти.

#6 karata

karata

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 568 Мнения:

Публикувано 17 април 2015 - 08:14

Не искам да влизам в полемика но в предаването на БТВ от 14.04 представителят на ИАРА много ясно се изрази,че на завалията когото са заловили с една пръчка му е съставен акт за нарушение на забраната.Там се говореше и за мрежи  но за тях нямам претенции.А това е самото предаване http://btvnovinite.b...ov-ot-dnes.html.

Този пост е редактиран от karata: 17 април 2015 - 08:15

#7 val4ak

val4ak

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1116 Мнения:
  • Име:Иван
  • Куче:Умря

Публикувано 17 април 2015 - 11:22

Не искам да влизам в полемика но в предаването на БТВ от 14.04 представителят на ИАРА много ясно се изрази,че на завалията когото са заловили с една пръчка му е съставен акт за нарушение на забраната.Там се говореше и за мрежи  но за тях нямам претенции.А това е самото предаване http://btvnovinite.b...ov-ot-dnes.html.

Ем.. да ги бийм ли?...Толкова си могат хората... :D  :02b4305c61f63240b31c9cfb9f715bf

#8 karata

karata

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 568 Мнения:

Публикувано 17 април 2015 - 09:10

Не,  аз предлагам докато разрешат риболова да караме така :sufra: :256605: :256605:

• Bat Geca Loveca харесва това

#9 Чавдар

Чавдар

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5792 Мнения:
  • Оръжие:ТОЗ 34, ИЖ 27
  • МПС:Рено
  • ГрадСофия

Публикувано 21 април 2015 - 02:38

Не,  аз предлагам докато разрешат риболова да караме така :sufra: :256605: :256605:

Интересен е казусът със забраната на щуката, която мисля влезе още на 15 Февруари. Всъщност, би трябвало да се разреши по - рано от останалите риби. Нещо като пъстървата....

Този пост е редактиран от Чавдар: 21 април 2015 - 02:40

#10 karata

karata

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 568 Мнения:

Публикувано 21 април 2015 - 04:31

Интересен е казусът със забраната на щуката, която мисля влезе още на 15 Февруари. Всъщност, би трябвало да се разреши по - рано от останалите риби. Нещо като пъстървата....

Четох,че пъстървата може в някои райони да се лови но трябва веднага да се пуска(демек хващаш,целуваш и обратно във водата).Да си призная за първи път го видях описано в заповед. :D :D :D

#11 engin

engin

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 959 Мнения:
  • Оръжие:Дрянова пръчка
  • МПС:Тротинетка

Публикувано 22 април 2015 - 12:04

https://www.facebook...186950/?fref=nf

• Христо Христев и Kostadin 64 харесват това

#12 Даниел Узунов

Даниел Узунов

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 687 Мнения:

Публикувано 22 април 2015 - 06:33

От 1-ви май ще е разрешена бялата риба, распер и щука по река Дунав, би следвало и в другите водоеми да е така, а скумрията от 15-ти :)

Този пост е редактиран от Даниел Узунов: 22 април 2015 - 06:34

#13 Чавдар

Чавдар

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5792 Мнения:
  • ГрадСофия

Публикувано 22 април 2015 - 07:37

От 1-ви май ще е разрешена бялата риба, распер и щука по река Дунав, би следвало и в другите водоеми да е така, а скумрията от 15-ти :)

E, то по Дунав нещата са различни....

:) Като вкуса на карагьоза, като отива на горе или се връща....

Ами аджаба, делото за помощта на давещите се, си е дело на самите давещи се...

Ние чакаме някакви тъпоумни чиновници да ни кажат - "това може, а това - не !!!"

То ловджиите сме към 300 000, а рибо ловджиите  :) , предполагам към милион.

Крайно време е да си търсим правата. че малко ли им пълниме гушата с тези такси и да ми се правят на началници?!  Те да ловят тези с мрежите и тока, а не да вадят нож на умряло куче, че си имал една кукичка повече, на такъма...

Толкова ли е трудно някаква млада юрисконсултка, с къса поличка да напише, от името на ИАРА едно тълкователно решение и да го публикува официално в страницата на агенцията.

Ама айде, че пак ще ме изкарат, че съм политически агитатор.... :)

Този пост е редактиран от Чавдар: 22 април 2015 - 07:55

• Bat Geca Loveca харесва това

#14 karata

karata

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 568 Мнения:

Публикувано 25 май 2015 - 04:29

Сега аз като стоя и ,,викам на магарето чуш "  Та чух,че щели да разрешат риболова от 30(т.е. да пуснат на горките риболовци два дни аванта) или ,,гладна кокошка просо сънува".Има ли нещо вярно или нещо ,,съм се напушил и ми се виждат розови слончета"? :D :D

Този пост е редактиран от karata: 25 май 2015 - 04:32

#15 Чавдар

Чавдар

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5792 Мнения:
  • ГрадСофия

Публикувано 29 май 2015 - 05:41

Сега аз като стоя и ,,викам на магарето чуш "  Та чух,че щели да разрешат риболова от 30(т.е. да пуснат на горките риболовци два дни аванта) или ,,гладна кокошка просо сънува".Има ли нещо вярно или нещо ,,съм се напушил и ми се виждат розови слончета"? :D :D

Сега българските риболовци трябва да се снабдят с барометър или висотомер...

Не дай си боже от 01 Юни да ловиш на 501 метра надморска височина. Бракониер !!!

Щото над 500 метра - от 15.06.... :)

И понеже ИАРА са строги, но справедливи - изловиха тези с тока и мрежите, сега ще погнат дори и завалиите, с по една кукичка...!!  :)

Този пост е редактиран от Чавдар: 29 май 2015 - 10:08

• karata харесва това

#16 Чавдар

Чавдар

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5792 Мнения:
  • ГрадСофия

Публикувано 25 май 2018 - 07:53

Колеги, от кога пада забраната за риболов ?!

Ако и него не го забранят по някакъв повод за постоянно... :)  Рибен грип например...

#17 Rasate

Rasate

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 22 Мнения:

Публикувано 25 май 2018 - 09:07

http://iara.governme...аповед-2018.pdf

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Change Theme!