Някой знае ли къде може да се намери заповедта за забрана на любителският риболов?В сайтът на ИАРА има една заповед но тя е за промишлен риболов.За любителският няма нищо,а щях да излъжа има едно клипче извадено от предаване на БТВ където казват от 14 април до 23 май.Те са медия и могат да си говорят каквото си искат а официалната заповед я няма никъде.

Забрана за риболов
Публикувано 15 април 2015 - 07:55
Публикувано 16 април 2015 - 11:56
Публикувано 16 април 2015 - 01:57
Това е друго нещо,но заповедта е подписана в деня на забраната.А хайките бяха почнали от предният ден,пак нещо българска работа се беше получила.
Публикувано 16 април 2015 - 03:06
Какво да ти кажа, аз дори не знам как изглеждат тея от ИАРА. За толкова години никой не ме е проверявал
Публикувано 16 април 2015 - 09:28
Това е друго нещо,но заповедта е подписана в деня на забраната.А хайките бяха почнали от предният ден,пак нещо българска работа се беше получила.
Проверките може да са били за "напомняне",че идва забрана както и срещу риболовци с неизправни документи и такива ползващи непозволени средства за улов на риба.Подобни проверки се правят целогодишно,не само в периода на забраната.Аз самият съм проверяван много пъти.
Публикувано 17 април 2015 - 08:14
Не искам да влизам в полемика но в предаването на БТВ от 14.04 представителят на ИАРА много ясно се изрази,че на завалията когото са заловили с една пръчка му е съставен акт за нарушение на забраната.Там се говореше и за мрежи но за тях нямам претенции.А това е самото предаване http://btvnovinite.b...ov-ot-dnes.html.
Този пост е редактиран от karata: 17 април 2015 - 08:15
Публикувано 17 април 2015 - 11:22
Не искам да влизам в полемика но в предаването на БТВ от 14.04 представителят на ИАРА много ясно се изрази,че на завалията когото са заловили с една пръчка му е съставен акт за нарушение на забраната.Там се говореше и за мрежи но за тях нямам претенции.А това е самото предаване http://btvnovinite.b...ov-ot-dnes.html.
Ем.. да ги бийм ли?...Толкова си могат хората...
Публикувано 17 април 2015 - 09:10
Не, аз предлагам докато разрешат риболова да караме така
- Bat Geca Loveca харесва това
Публикувано 21 април 2015 - 02:38
Не, аз предлагам докато разрешат риболова да караме така
![]()
![]()
Интересен е казусът със забраната на щуката, която мисля влезе още на 15 Февруари. Всъщност, би трябвало да се разреши по - рано от останалите риби. Нещо като пъстървата....
Този пост е редактиран от Чавдар: 21 април 2015 - 02:40
Публикувано 21 април 2015 - 04:31
Интересен е казусът със забраната на щуката, която мисля влезе още на 15 Февруари. Всъщност, би трябвало да се разреши по - рано от останалите риби. Нещо като пъстървата....
Четох,че пъстървата може в някои райони да се лови но трябва веднага да се пуска(демек хващаш,целуваш и обратно във водата).Да си призная за първи път го видях описано в заповед.
Публикувано 22 април 2015 - 12:04
- Христо Христев и Kostadin 64 харесват това
Публикувано 22 април 2015 - 06:33
От 1-ви май ще е разрешена бялата риба, распер и щука по река Дунав, би следвало и в другите водоеми да е така, а скумрията от 15-ти

Този пост е редактиран от Даниел Узунов: 22 април 2015 - 06:34
Публикувано 22 април 2015 - 07:37
От 1-ви май ще е разрешена бялата риба, распер и щука по река Дунав, би следвало и в другите водоеми да е така, а скумрията от 15-ти
E, то по Дунав нещата са различни....
Като вкуса на карагьоза, като отива на горе или се връща....
Ами аджаба, делото за помощта на давещите се, си е дело на самите давещи се...
Ние чакаме някакви тъпоумни чиновници да ни кажат - "това може, а това - не !!!"
То ловджиите сме към 300 000, а рибо ловджиите , предполагам към милион.
Крайно време е да си търсим правата. че малко ли им пълниме гушата с тези такси и да ми се правят на началници?! Те да ловят тези с мрежите и тока, а не да вадят нож на умряло куче, че си имал една кукичка повече, на такъма...
Толкова ли е трудно някаква млада юрисконсултка, с къса поличка да напише, от името на ИАРА едно тълкователно решение и да го публикува официално в страницата на агенцията.
Ама айде, че пак ще ме изкарат, че съм политически агитатор....
Този пост е редактиран от Чавдар: 22 април 2015 - 07:55
- Bat Geca Loveca харесва това
Публикувано 25 май 2015 - 04:29
Сега аз като стоя и ,,викам на магарето чуш " Та чух,че щели да разрешат риболова от 30(т.е. да пуснат на горките риболовци два дни аванта) или ,,гладна кокошка просо сънува".Има ли нещо вярно или нещо ,,съм се напушил и ми се виждат розови слончета"?
Този пост е редактиран от karata: 25 май 2015 - 04:32
Публикувано 29 май 2015 - 05:41
Сега аз като стоя и ,,викам на магарето чуш " Та чух,че щели да разрешат риболова от 30(т.е. да пуснат на горките риболовци два дни аванта) или ,,гладна кокошка просо сънува".Има ли нещо вярно или нещо ,,съм се напушил и ми се виждат розови слончета"?
![]()
Сега българските риболовци трябва да се снабдят с барометър или висотомер...
Не дай си боже от 01 Юни да ловиш на 501 метра надморска височина. Бракониер !!!
Щото над 500 метра - от 15.06....
И понеже ИАРА са строги, но справедливи - изловиха тези с тока и мрежите, сега ще погнат дори и завалиите, с по една кукичка...!!
Този пост е редактиран от Чавдар: 29 май 2015 - 10:08
- karata харесва това
Публикувано 25 май 2018 - 07:53
Колеги, от кога пада забраната за риболов ?!
Ако и него не го забранят по някакъв повод за постоянно... Рибен грип например...
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни