Здравейте колеги. От 2 дена има кученце, мелез между курцхаар и ваймаранер, като малкото е взело чертите на курцхаара. Мъжко е, на 48 дена. Кога да започна с обучението. До сега не съм обучавал куче за лов на пъдпъдък и фазан и ми трябва помощ в обучението.
Aми има много писано,ще дам основни насоки.Ако успееш да си намериш книгата "обучение на ловното куче" на Клаус Ролфс ще се справиш без проблем.Инак най-важно е да изградиш здрава връзка с животинката,а това става с ежедневно общуване.Минум 2 часа на ден.Колкото повече,толкова по добре.Сега само игри две три седмици.Постепенно започваш с общо послушание,седни,легни,ела тук,редом.Оставане на място.И едва когато постигнеш абсолютно послушание започваш със специалното обучение,а именно ловното.Таман ще пристигне пъдпъдък до тогава.Хубаво е даже да го почнеш малко преди да дойдат да оттренирате совалката без дивеч.Почне ли да стойкари го оставяш максимално на стойка.Накрая минаваш пред него и сам вдигаш.С времето и в зависимост какво основно ловуваш ще се напаснете.Пиша от тел.ще ме извините,ако нещо друго те интересува пиши на лични ще помагпомагам с каквото мога.