Към съдържанието


Снимка

Курцхаарът - Универсален , по немски прецизен !


 • Моля, влезте за да отговорите
385 отговора на тази тема

#1 Емил Радев

Емил Радев

  Ловец

 • Ловец
 • PipPipPipPipPip
 • 166 Мнения:
 • Име:Написано
 • Оръжие:Чехия
 • Куче:Курцхаари , ягдтериер
 • МПС:двойка (42 номер)

Публикувано 05 ноември 2012 - 09:22

Манта дел Черни Лом на 16 месеца

Прикачени файлове


 • Starshi Leytinant харесва това

#2 Емил Радев

Емил Радев

  Ловец

 • Ловец
 • PipPipPipPipPip
 • 166 Мнения:
 • Име:Написано
 • Оръжие:Чехия
 • Куче:Курцхаари , ягдтериер
 • МПС:двойка (42 номер)

Публикувано 05 ноември 2012 - 10:09

Немски курцхаар
(German Short-haired Pointing Dog, Deutsch Kurzhaar )

Публикувано изображение

FCI номер на стандарта: 119 от 25.04.2001 г.
Произход: Германия
Дата на публикация на валидния оригинален стандарт: 25.10.2000 г.
Предназначение на породата: Куче за разнообразен лов.
Класификация по FCI:
Група 7 - Кучета, работещи със стойка
Секция 1 - Континентални кучета, работещи със стойка
Подсекция 1 - Тип континентални птичари

С работни изпитания

Кратко историческо резюме:
Историята на германският късокосмест птичар започва с кучета, които били използвани за лов на пернат дивеч с мрежа, особено в Средиземноморските страни, в съчетание с дресирани соколи. През Франция, Испания и Фландрия, пойнтерите дошли в дворовете на немските принцове в Германия. Най-важната характерна черта на тези кучета била спирането и замирането пред дивеча (изпълнението на стойка). След първата двуцевка направена през 1750 г. ловното куче станало още по-необходимо, тъй като е започнал отстрела на пернат дивеч непосредствено пред него. Това поставило началото на неговата промяна от чист пойнтер към всестранно ловно куче. Като основна база за структурата и развитието на породата "Zuchtbuch Deutsch-Kurzhaar" (родословна книга), била побликувана през 1897 г. от Принц Albrecht zu Solms-Braunfeld, който съставил отличителните черти на породата, съдийските правила за структурата и формата на кучето, както и инструкциите за съденето на кучето на изпитания. Днес германският късокосмест птичар продължава да преминава през филтъра на регулирано размножаване – и изпит по така изработените правила. Стандартът урежда конституцията на германския късокосмест птичар като всестранно ловно куче, което му позволява да изпълнява всички изисквания във връзка с ловната дейност, дори когато е и в по-напреднала възраст.

Общ вид:
Куче с аристократична и хармонична външност и структура, осигуряващи му сила, издръжливост и скорост. Гордата осанка, изчистените линии, сухата глава, правилно носената опашка, твърдата, лъскава козина и хармоничната походка с добър разкрач, подчертават неговото благородство.

Важни пропорции:
Дължината на тялото трябва леко да надвишава височината при холката.

Поведение и темперамент:
Твърдо, уравновесено, достойно за доверие куче, със сдържан темперамент, нито нервно, нито плахо или агресивно.

Глава:
Суха, добре оформена, нито прекалено лека, нито прекалено тежка. Като мощ и дължина, тя съответства на структурата и пола на кучето.
Черепна област:
Череп: Умерено широк, леко заоблен, едва очертана окципитална кост, немного дълбока медиална бразда, добре развити надочни дъги.
Стоп: Умерено изразен.
Лицева област:
Носна гъба: Леко изпъкнала. Достатъчно отворени, широки и подвижни ноздри. Основно кафява на цвят, както и черна, при черните или черно-пъстрите кучета. Телесно-оцветена или напръскана носна гъба е допустима само при кучета с основен бял цвят.
Муцуна: Дълга, широка, дълбока и силна, позволяваща кучето да носи лесно улова. Гледана в профил, носната линия изглежда леко извита, нещо средно между форма на благородна изпъкналост (нос на овен) и много дискретна изпъкналост по права линия – по-изразена при мъжките. Напълно права носна линия, въпреки че е приемлива е непривлекателна; вдлъбнат нос е сериозен недостатък.
Устни: Подобаващо стегнати, немного увиснали, добре пигментирани. Назолабиалната линия е наклонена почти вертикално, и продължава леко сводесто до умерено подчертаните ъгли на устните.
Челюсти и зъби: Силни челюсти, с перфектна, правилна и пълна ножична захапка. Горните резци трябва да припокриват долните плътно, като зъбите трябва да са разположени перпендикулярно на челюстите. 42 здрави зъба, в съответствие със зъбната формула.
Бузи: Силни, добре замускулени.
Очи: Средно големи, нито изпъкнали, нито хлътнали. Идеалният цвят е тъмно кафяв. Клепачите са плътно прилепнали.
Уши: Умерено дълги, поставени високо и широко, гладки и без да са завъртени, висящи, прилегнали по главата, закръглени в краищата си. Нито много месести, нито много тънки. Когато се опънат напред, те достигат повече или по-малко до края на устните.

Шия:
Дължината и е в хармония с цялостната структура на кучето, постепенно се разширява по посока на тялото. Много мускулеста и леко извита. Плътно опъната кожа по гушата.

Тяло:
Горна линия: Права и леко наклонена.
Холка: Добре изразена.
Гръб: Твърд и мускулест. Гръбначния стълб трябва да бъде покрит с мускули.
Поясница: Къса, широка, мускулеста, права или леко клиновидна. Стегнат и добре споен преход от гърба към поясницата.
Крупа: Широка и достатъчно дълга, без да е стръмно наклонена, но леко наклонена в посока на опашката, добре замускулена.
Гърди: По-скоро дълбоки, отколкото широки, с добре изразена предна част, с гръдна кост простираща се толкова назад, колкото е възможно. Гръдната кост и лакътната става са на едно ниво. Ребрата са добре извити, нито плоски, нито бъчвовидни. Лъжливите ребрата се простират доста надолу.
Долна линия:С елегантна извивка, леко повдигната нагоре в задната си част, суха.

Опашка:
Високо поставена, силна в основата и заострена, с умерена дължина. Скъсява се около половината заради ловуването. В покой висяща надолу; при движение хоризонтална, никога по-високо от линията на гърба, нито много наклонена. (В страните, където законът забранява купирането на опашките тя може да се остави и в естествен вид. Тогава трябва да достига скакателната става и се държи наподобяващо формата на сабя.)

Крайници:
Предни крайници:
Общ изглед: Погледнати отпред, прави и успоредни, погледнати в профил, крайниците са добре поставени под тялото.
Плешки: Лопатките са добре разлети назад, добре прикрепени за гръдния кош и добре замускулени. Лопатките и мишниците формират правилен ъгъл.
Мишници: Толкова дълги, колкото е възможно, добре замускулени и сухи.
Лакти: Прилепнали, но немного стегнати към тялото, не са обърнати нито навън нито навътре, разположени строго назад.
Подрамене: Прави и достатъчно мускулести. Здрави кости, немного груби.
Китки: Силни.
Метакарпуси: Минимален ъгъл между метакарпусите и подраменете, никога отвесно стоящи.
Предни лапи: Закръглени с форма на лъжица, с доста стегнати и съответно засводени пръсти. Здрави нокти. Твърди, устойчиви възглавнички. Лапите стоят паралелно, никога завъртени, навън или навътре, както в стойка, така и при движение.
Задни крайници:
Общ изглед: Погледнати отзад прави и паралелни. Добре заъглени коленни и скакателни стави, здрави кости
Бедра: Дълги, широки и мускулести, добре заъглени между таза и бедрените кости.
Колене: Силни, добре заъглени между бедрата и подбедрата.
Подбедра: Дълги, мускулести с ясно видими сухожилия. Добре заъглени между подбедрата и метатарзусите.
Скакателни стави: Силни.
Мататарзуси: Силни, вертикални.
Задни лапи: Закръглени с форма на лъжица, с доста стегнати и съответно засводени пръсти. Здрави нокти. Твърди, устойчиви възглавнички. Лапите стоят паралелно, никога завъртени, навън или навътре, както в стойка, така и при движение.

Походка и движения:
Доста разтегнат разкрач, с мощен тласък от задните крайници и съответстващо изнасяне на предните крайници. Предните и задните крайници се движат изправени и успоредни. Кучето се движи високомерно. Равана е нежелан.

Кожа:
Плътна и стегната, без гънки.

Козина:
Косъм: Къс и гъст, груб и твърд на пипане. До известна степен по-тънък и по-къс по главата и ушите, без да е забележително по-дълъг по долната страна на опашката. Трябва да покрива цялото тяло.
Цвят:
- Чисто кафяв, без петна;
- Кафяв с малки бели петънца по гърдите и крайниците;
- Тъмно кафяво пъстър, с кафява глава, кафеви петна и петънца. Основният цвят на тази кучета не е кафяво, смесено с бяло, или бяло с кафяво, а косъмът е с цвят смес между кафяво и бяло, като резултата от тази разновидност е непривличащ внимание външен вид на кучето, което се цени високо в ловната практика. По вътрешната част на задните крайници така, както и в края на опашката цветът е често по-светъл;
- Светло кафяво пъстър, с кафява глава, кафеви петна и точки или без петна. В това оцветяване кафевите косми са ограничени, а белите косми са преобладаващи;
- Бяла с кафеви петна по главата, кафеви петна или точици;
- Черен цвят, в идентични нюанси както при кафевите, съответно кафяво пъстрите окраски.
- Жълтите-жълтокафевите петна са позволени;
- Светли петна и точки по устните са допустими.

Размери:
Височина при холката:
Мъжки: 62-66 см;
Женски: 58-63 см.

Недостатъци:
Всяко отклонение от гореизложените параметри трябва да се разглежда като недостатьк, сериозността на който се оценява според неговата степен и въздействието му върху здравето и благосъстоянието на кучето.
- Голям недостатък на конструкцията са слабо изразените полови белези;
- Прекалено къса муцуна;
- Прекалено тежки или леки устни;
- Липсата на два зъба заедно (РМ1 и М3), важно е да се знае че от четирите РМ1 и двата М3 само максимум два зъба могат да липсват;
- Прекалено светли очи, око на граблива птица – светло жълто;
- Уши прекалено дълги, прекалено къси, прекалено тежки, прекалено тесни в основата си, навити;
- Наличие на увиснала кожа на гушата;
- Слаб, "шаранов" гръб;
- Прекалено къса задница;
- Прекалено дълбоки гърди;
- Опашка носена прекалено високо над линията на гърба или прекалено извита;
- Лакти извити навътре или навън. Лапи извити навън; предни крайници стоящи близко или широко;
- Слаби наклонени крайници, слаби кравешки тип или затворени скакателни стави.

Сериозни недостатъци:
- Тежка, лимфатична, дебела структура;
- Изявен стоп;
- Телесно оцветена или петниста носна гъба (с изключение, когато основния цвят на козината е бял);
- Остра муцуна, вдлъбнат профил на муцуната;
- Клещовидна или частично клещовидна захапка (При кучета над четири години клещовидната захапка, развита с годините няма никакво влияние при отсъждането, като "Deutshe-Kurzhaar-Club", изисква сертификат от предишни изложби, констатиращ коректната захапка);
- Гръб извит много нагоре или хлътнал;
- Недостатъчна дълбочина на гърдите. Недобре оформена предна част на гърдите. Прекалено плоски или бъчвовидни ребра;
- Силно извити навън или навътре лакти;
- Слаби и ниски метакарпуси;
- Отвесни метакарпуси;
- Задни крайници, силно извити навън (скакателна става като на крава, или кривокраки при стоеж или движение);
- Претоварени задни крайници;
- Раздалечени пръсти;
- Плоски лапи;
- Тежка походка;
- Повече от 2 см разлика от размерите определени от стандарта.

Дисквалифициращи недостатъци:
- Сериозно отклонение от половите характеристики;
- Липсата на повече от 2 зъба, измежду четирите РМ1 и двата М3. Липсата на всеки от останалите зъби (отделно от РМ1 и М3). Зъбите, които не се виждат се приемат за липсващи с изключение при "Deutsch-Kurzhaar-Club", които изискват представяне на специален тест на задните зъби.
- Издаденост на горната или долната челюст. Отклонение във формата на резците или всякакви други подобни дефекти на зъбната формула;
- Повече на брой зъби, промяна на правилното подреждане на зъбите;
- Клюновидни устни, сцепено небце;
- Паднали клепачи, ектропия, ентропия, двойно подреждане на миглите;
- Гръб, силно извит надолу, деформиран гръбначен стълб;
- Деформиран гръден кош;
- Зачатък на заден пети пръст с, или без кост;
- Всички характеристични недостатъци;

Забележка: Мъжките екземпляри трябва да имат два нормално развити тестиса, напълно спуснати в скротума.#3 Емил Радев

Емил Радев

  Ловец

 • Ловец
 • PipPipPipPipPip
 • 166 Мнения:
 • Име:Написано
 • Оръжие:Чехия
 • Куче:Курцхаари , ягдтериер
 • МПС:двойка (42 номер)

Публикувано 05 ноември 2012 - 10:18

Работен стандарт на Немския курцхаар

по молба на развъдник Черни Лом (Cherni Lom)
преведе от френски: Мария Венелинова – 2007 год.
редакция: Петър Радев - Председател на УС на НКК
РАБОТЕН СТАНДАРТ НА НЕМСКИЯ КУРЦХААР

Немският курцхаар е елегантно, излъчващо сила и увереност куче, което в своята работа и в зависимост от ловния терен на който работи, събира в себе си всички най добри страни от работните характеристики, както на английските породи птичари , така и на континенталните такива. Въпреки това курцхаарът има свой уникален и самобитен стил на работа.


АЛЮР (ДВИЖЕНИЕ ПО ВРЕМЕ НА ТЪРСЕНЕ)

Изминаха 20-тина години откакто се роди модерният курцхаар. Алюрът на тази континентална порода птичар е постоянен галоп. Всъщност курцхаарът галопира умерено бързо (средно), потеглянето му в терена е винаги енергично, но в никакъв случай необуздано и нервно. Скоростта на галопа не следва да се абсолютизира и не трябва да се търси на всяка цена. Това куче обаче, трябва винаги да притежава в себе си способността да галопира при търсене константно и за дълго време, без падове и наличие на умора при работата си. Претърсването, в зависимост от терена, трябва да е широко, просторно, кучето трябва да покрива терена при търсене до края на неговите природни граници. При галопиране по време на претърсване главата на кучето е високо носена, подвижна, винаги готова да усети и възприеме и най лекият мирис на дивеч във въздуха, шията при движение е доста свободна, създава се явно впечатление за изпъкнали рамене. Леко издължения формат на кучето, неговата правилна структура , винаги способстват за една видима хармоничност и лекота на галопа, без излишна нервност, усилия и насеченост. Неравномерният и насечен, нервен галоп често се появява в резултат на дефект в конструкцията на крайниците, при неправилни ъгли на ставите или твърде къса шия, при която за да пази равновесие кучето, то е принудено да движи главата си рязко нагоре – надолу при галопиране. С няколко думи, всичко свързано с галопа на курцхаара при търсене, трябва да е уравновесено, хармонично, елегантно и естествено, природно и приятно на вид. При движение в терена, задния дял на кучето работи с умерени скокове, без изхвърляне на задницата над и на линията на гърба, предния дял работи с леки и плавни “загребвания”, без резки удари отгоре надолу към земята. Опашката на кучето при търсене е леко спусната, носи се на линията на гърба, мобилна и постоянно работеща с движения по хоризонтала вляво, вдясно, но никога “мъртва” (неподвижна) при движение. Според Алберто Шелини “курцхаарът трябва да създава впечатление, че винаги разполага със сила в резерв, която обаче все още не ползва, защото това не се налага за да извърши работата, която се изисква от него”. Авторът обобщава още, че “невъздържания галоп винаги трябва да се избягва”.


НОСЕНЕ НА ГЛАВАТА ПРИ ТЪРСЕНЕ

При търсене в галоп носенето на главата на линията на гърба и по- ниско от това не е типично за немския курцхаар. Желаното положение в работния стил на това куче е точно обратното, а именно стилът на носене на главата е високо над горната линия, високо носена глава. При това носене, главата е успоредна в положението си спрямо горната линия, носната гъба на кучето сочи към хоризонта. Именно поради тази работна специфика на курцхаара , той е в състояние да усети наличието на дивеч от голямо разстояние, без да се налага излишно претърсване на терена. Със своето хармонично и елегантно движение, той създава впечатление за куче, което перфектно контролира терена с носа си, той е внимателен и плавен на мириса, главата му е подвижна и нищо не може да му убегне.

СТОЙКА (МАРКИРАНЕ)

При улавяне на сигурен мирис от дивеч във въздуха, курцхаарът постепенно намалява скоростта си на търсене и преминава от галоп в тръс, създавайки впечатлението за плавно “плуване” към идващия от терена знак за наличие на дивеч. При това си действие, плавно движение към дивеча, опашката на кучето работи непрестанно, но дискретно, с явни движения по хоризонтала ляво - дясно. Стигайки до чистия мирис, кучето спира рязко и сигурно. При това маркиране шията е стегната, главата е в хоризонтално положение, като заедно с шията и тялото на кучето правят една линия, излизаща в горната си част над линията на гърба.Тази специфика прави стойката на курцхаара изключително изразителна. При маркирането предния дял на кучето е видимо изнесен напред, а задния дял създава впечатлението, че е леко спуснат към земята. При твърдата и неподвижна стойка, опашката се издига леко над линията на гърба и замира, кучето бавно вдишва и издишва мириса, ушите са неподвижни, зениците широко отворени, положението на крайниците откроява ъглите на ставите, в доста случаи някой от предните крака е повдигнат и присвит в долната си част. Често се забелязва леко потрепване (тремор) по цялото тяло на кучето.
Лежащата стойка (както при сетерите) не следва да бъде елиминационен порок, но при всички случаи се толерира кучето, което маркира изправено. В Германия се допускат и двата варианта на стойката.
Съществуват и други отделни детайли при търсенето на курцхаара и опитите му да маркира дивеча. При наличие на несигурен мирис, кучето трябва да намали темпото до нормален ход и да отиде до извора на този мирис, да направи кратка и внимателна проверка на мястото и след като се убеди, че няма наличен дивеч веднага да продължи нормалното си търсене в терена. Когато при търсене, курцхаарът е изненадан от наличието на дивеч в непосредствена близост, той блокира рязко от пълен галоп в спиране, главата от хоризонтално положение рязко се извръща по посоката на дивеча, опашката е издигната нагоре и неподвижна, крайниците се присвиват надолу, тялото е чевръсто и остава в положението в което е било при усещането на дивеча, често пъти усукано в най причудливи пози. В тази ситуация често се случва курцхаарът да спре на място, по скоро като машина. Тук мозъкът му и инстинктът му са неговите мъдри контрольори, даващи му безусловно възможността да владее ситуацията. Разбира се следва да се има предвид, че различната растителност, видове дивеч и тяхното поведение, провокират у кучето поведение в много случаи различно от идеалното.


СЛЕДЕНЕ НА ОТДАЛЕЧАВАЩ СЕ ДИВЕЧ СЛЕД СТОЙКАТА
(КУЛЕ)


Воденето към дивеча след стойката е различно при отделните индивиди, някои кучета следват бавно дивеча, други със самочувствие. Във всички случаи обаче, воденето трябва да е сигурно, концентрирано и стегнато, с високо носена глава сочеща местоположението на дивеча. При следенето, кучето отново спира при всяко спиране на дивеча движещ се пред него. При това движение и последващо спиране, опашката винаги от движения по хоризонтала ляво-дясно докато се движи кучето, се издига нагоре и замира при твърдото му спиране на място. Случва се при маркиране на дивеча от голямо разстояние, кучето впоследствие при кулето да изгуби мириса, често в този случай то се връща назад и се опитва отново да поеме този мирис на вятъра. При проследяването на дивеча (кулето), курцхаарът трябва да е внимателен, да държи нужната дистанция от дивеча, да следи мириса по въздуха, дори леко да прилягва в някои случаи преди да продължи.Никога да не губи връзката с водача си при воденето и най-важното да притежава природна интелигентност и хитрост спрямо дивеча, който е преследван.

Забележка : В Германия има по широки изисквания и търсени качества, поради което и стандартът в тази държава е по комплексен.

Споделено от : http://www.cherni-lo...result.php?id=3
Благодаря за съдействието на г-.н. Петър Бонев !

Този пост е редактиран от Емил Радев: 05 ноември 2012 - 10:20

 • Starshi Leytinant и vessko харесват това

#4 don_stefano

don_stefano

  Ловец

 • Златен Потребител
 • PipPipPipPipPip
 • 1382 Мнения:

Публикувано 05 ноември 2012 - 10:33

Тука няколко снимки със слука, благодарение на курцхаарите на Кулев.

Прикачени файлове

 • Прикачен файл  1.jpg   131,89K   33 Брой сваляния
 • Прикачен файл  2.jpg   109,5K   45 Брой сваляния
 • Прикачен файл  3.jpg   209,5K   42 Брой сваляния
 • Прикачен файл  4.jpg   159,84K   36 Брой сваляния

Този пост е редактиран от don_stefano: 05 ноември 2012 - 10:33

 • Петър Динков, Емил Радев и Христо Христев харесват това

#5 Емил Радев

Емил Радев

  Ловец

 • Ловец
 • PipPipPipPipPip
 • 166 Мнения:
 • Име:Написано
 • Оръжие:Чехия
 • Куче:Курцхаари , ягдтериер
 • МПС:двойка (42 номер)

Публикувано 05 ноември 2012 - 10:34

Стефане - скромничиш май за Гуард .... :)

Този пост е редактиран от Емил Радев: 05 ноември 2012 - 10:34


#6 don_stefano

don_stefano

  Ловец

 • Златен Потребител
 • PipPipPipPipPip
 • 1382 Мнения:

Публикувано 05 ноември 2012 - 10:36

Еми не скромнича, просто Ванката си го гледа, води го по състезания, грижи се за него. На чие име се води кучето не значи нищо според мен ;)
 • n960 харесва това

#7 Емил Радев

Емил Радев

  Ловец

 • Ловец
 • PipPipPipPipPip
 • 166 Мнения:
 • Име:Написано
 • Оръжие:Чехия
 • Куче:Курцхаари , ягдтериер
 • МПС:двойка (42 номер)

Публикувано 08 ноември 2012 - 11:04

Ей това клипче винаги ме е радвало -

#8 ot Kulev

ot Kulev

  Ловец

 • Ловец
 • PipPipPipPipPip
 • 3 Мнения:

Публикувано 12 ноември 2012 - 10:47

Здравейте ,пожелавам успех на новият ловен форум. Незнам дали е мястото тука но пък лова беше проведен основно с ловни кучета от породата курцхаар.Стана един прекрасен лов в който имах 5 реализации и 5 отстреляни фазана.4бяха отстреляни от бащами с по един изстрел и един от мой ловен другар на име Калин.За мен беше достатъчно да си водя кучето и да се наслаждавам на неговата работа.Радваме се че доставих удоволствие и на двамата ловци и стрелци в този ловен излет.Благодарен съм и за организацията и поканата да ловувам в тези терени от нашият приятел Милен Ковачев.

Прикачени файлове

 • Прикачен файл  lov1.jpg   17,67K   1 Брой сваляния
 • Прикачен файл  lov2.jpg   51,2K   1 Брой сваляния
 • Прикачен файл  lov3.jpg   37,07K   1 Брой сваляния
 • Прикачен файл  lov4.jpg   175,08K   1 Брой сваляния
 • Прикачен файл  lov5.jpg   19,23K   1 Брой сваляния
 • Прикачен файл  lov6.jpg   69,34K   1 Брой сваляния
 • Прикачен файл  lov7.jpg   35,58K   1 Брой сваляния
 • Прикачен файл  lov8.jpg   47,81K   1 Брой сваляния

 • Емил Радев харесва това

#9 ot Kulev

ot Kulev

  Ловец

 • Ловец
 • PipPipPipPipPip
 • 3 Мнения:

Публикувано 12 ноември 2012 - 10:50

Резултата!!!

Прикачени файлове

 • Прикачен файл  вдэ9.jpg   86,21K   0 Брой сваляния

 • profiH'87 и don_stefano харесват това

#10 don_stefano

don_stefano

  Ловец

 • Златен Потребител
 • PipPipPipPipPip
 • 1382 Мнения:

Публикувано 12 ноември 2012 - 11:25

Ванка, добре дошъл!

#11 АНДИ

АНДИ

  Ловец

 • Ловец
 • PipPipPipPipPip
 • 44 Мнения:
 • Граддоста

Публикувано 12 ноември 2012 - 11:31


 • tatjana харесва това

#12 АНДИ

АНДИ

  Ловец

 • Ловец
 • PipPipPipPipPip
 • 44 Мнения:
 • Граддоста

Публикувано 12 ноември 2012 - 11:32

Има още десетина такива...От вчера...
 • tatjana харесва това

#13 admin

admin

  Administrator

 • Администратор
 • 118 Мнения:

Публикувано 12 ноември 2012 - 12:34

http://www.vbox7.com/play:b7ce874906
Има още десетина такива...От вчера...


Анди, добре дошъл !

#14 АНДИ

АНДИ

  Ловец

 • Ловец
 • PipPipPipPipPip
 • 44 Мнения:
 • Граддоста

Публикувано 13 ноември 2012 - 10:59

Благодаря...Гледам че бавно тръгна темата, та и удрям едно рамо!

#15 profiH'87

profiH'87

  Йебем ти све...

 • Златен Потребител
 • PipPipPipPipPip
 • 1910 Мнения:
 • Име:Милко Стойнев
 • Оръжие:Тоз 34Р 12х70;Sauer S202 Hardwood кал. .308 Win.;Browning Long Track Composite Fluted 9,3x62;ИЖ-18МН .222 Rem.; Glock 17 Gen 3
 • Куче:Восточносибирски лайки и други връло люти свиняри
 • ГрадСофия

Публикувано 13 ноември 2012 - 01:23

Ей го и моя буарник....За съжаление този сезон беше изключително слаб от към пъдпъдък и съм ловувал само 4-5 излета,а милия така му се излиза.....от другата седмица го подкарвам на свинския,въпреки излишно смелия му характер!

Прикачени файлове


 • NPB, Емил Радев, Христо Христев и още 1 харесват това

#16 profiH'87

profiH'87

  Йебем ти све...

 • Златен Потребител
 • PipPipPipPipPip
 • 1910 Мнения:
 • Име:Милко Стойнев
 • Оръжие:Тоз 34Р 12х70;Sauer S202 Hardwood кал. .308 Win.;Browning Long Track Composite Fluted 9,3x62;ИЖ-18МН .222 Rem.; Glock 17 Gen 3
 • Куче:Восточносибирски лайки и други връло люти свиняри
 • ГрадСофия

Публикувано 13 ноември 2012 - 01:26


 • NPB харесва това

#17 profiH'87

profiH'87

  Йебем ти све...

 • Златен Потребител
 • PipPipPipPipPip
 • 1910 Мнения:
 • Име:Милко Стойнев
 • Оръжие:Тоз 34Р 12х70;Sauer S202 Hardwood кал. .308 Win.;Browning Long Track Composite Fluted 9,3x62;ИЖ-18МН .222 Rem.; Glock 17 Gen 3
 • Куче:Восточносибирски лайки и други връло люти свиняри
 • ГрадСофия

Публикувано 13 ноември 2012 - 01:27


 • don_stefano харесва това

#18 profiH'87

profiH'87

  Йебем ти све...

 • Златен Потребител
 • PipPipPipPipPip
 • 1910 Мнения:
 • Име:Милко Стойнев
 • Оръжие:Тоз 34Р 12х70;Sauer S202 Hardwood кал. .308 Win.;Browning Long Track Composite Fluted 9,3x62;ИЖ-18МН .222 Rem.; Glock 17 Gen 3
 • Куче:Восточносибирски лайки и други връло люти свиняри
 • ГрадСофия

Публикувано 13 ноември 2012 - 01:27


 • NPB и don_stefano харесват това

#19 Емил Радев

Емил Радев

  Ловец

 • Ловец
 • PipPipPipPipPip
 • 166 Мнения:
 • Име:Написано
 • Оръжие:Чехия
 • Куче:Курцхаари , ягдтериер
 • МПС:двойка (42 номер)

Публикувано 13 ноември 2012 - 01:52

Тук госпожицата е на 12 месеца :)

Прикачени файлове


 • profiH'87, Христо Христев и HERZLE харесват това

#20 ot Kulev

ot Kulev

  Ловец

 • Ловец
 • PipPipPipPipPip
 • 3 Мнения:

Публикувано 14 ноември 2012 - 04:38

Момчета имате хубави животни , радвайте им се и не ги лишавайто от лов.Най важното мнение за едно животно е вашето лично такова , вие имате най много прекарано време с него и най добре приценявате неговите възможности.Така че хорското мнение и едно чесане на езици. Ето една твърде млада животинка производство на Раде Савич.

Прикачени файлове

 • Прикачен файл  zevs.jpg   68,38K   4 Брой сваляния

 • profiH'87 и П. Бонев харесват това
0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Change Theme!