Към съдържанието

Снимка

Ще сигнализирате ли ако станете свидетел на бракониерска проява ?

• Моля, влезте за да отговорите
141 отговора на тази тема

Анкета: Ще сигнализирате ли ако станете свидетел на бракониерска проява ? (270 потребител(и) са гласували)

Ще сигнализирате ли ако станете свидетел на бракониерска проява ?

1. Да, вече съм го правил (62 глас(а) [22.71%])

Процент гласували: 22.71%

2. Да, ще го направя (140 глас(а) [51.28%])

Процент гласували: 51.28%

3. Не (71 глас(а) [26.01%])

Процент гласували: 26.01%

Глас Гостите не могат да гласуват

#41 ДБД

ДБД

БАЙ ЧЕПИК

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 5515 Мнения:
  • Име:Данаил
  • Оръжие:няколко
  • Куче:от 31.10.2013г. вече нямам !
  • МПС:Жабче, с фланци.
  • ГрадРусчуклийска околия .

Публикувано 27 ноември 2014 - 09:21

Няма нужда да ми обесняваш.В час съм.Просто изразих съгласие с колегата 'пиле'.Ако държавно-частния заек не иска да го пази този на който му е даден да го ползва по правилата,нито горския нито тоя с лозето ще го опазят.Па на последния не му е и работа.....

Еле  па ако му опасе лозите ...... , зайчето де, не горския ...  :lol2:  :256605:

Този пост е редактиран от ДБД: 27 ноември 2014 - 09:21

• val4ak, pile и MiltonWom харесват това

#42 svakianaki

svakianaki

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 2 Мнения:

Публикувано 04 декември 2014 - 09:59

днес е четвъртак 04.12.14.нее ловен ден и видях двата джипа на местният резерват.близо половин километър извън заградената площ надзирателите си правеха гонки и клометър по надолу убиха прасе влачеха го по асфалта натовариха си го в джпа и си заминаха ...... та по въпроса как да натопя някои колега като те горските надзиратели бракониерстват  повече и от самите ловци че даже и заплата вземат да бракониерстват по време на работа .то бива наглост бива но....... или трябва да осигурят банкетите по празниците.затова не си залужава и не бих натопил колега ловец

Този пост е редактиран от svakianaki: 04 декември 2014 - 10:01

• traper2504, aquilon, NBP и още 1 харесват това

#43 NENKO NENKOV

NENKO NENKOV

Турист

• Ловец
  • Pip
  • 1 Мнения:
  • Име:nenko nenkov
  • Оръжие:ij 27
  • Куче:kurtzhart
  • МПС:vw
  • Градstara zagora

Публикувано 04 декември 2014 - 10:04

И така, ще звъннете ли на 112, ще викнете ли горски, ще посочите ли кой е бракониера ?... Става дума за групов лов !!

не

• aquilon харесва това

#44 Nanski

Nanski

ФЕН на рози и джуджета

• Глобален Модeрaтор
  • 2625 Мнения:

Публикувано 04 декември 2014 - 10:06

днес е четвъртак 04.12.14.нее ловен ден и видях двата джипа на местният резерват.близо половин километър извън заградената площ надзирателите си правеха гонки и клометър по надолу убиха прасе влачеха го по асфалта натовариха си го в джпа и си заминаха ...... та по въпроса как да натопя някои колега като те горските надзиратели бракониерстват  повече и от самите ловци че даже и заплата вземат да бракониерстват по време на работа .то бива наглост бива но....... или трябва да осигурят банкетите по празниците.затова не си залужава и не бих натопил колега ловец

Това не е възможно!   :)  Явно си бил пиян и нещо ти се е привидяло! Ако пък заговориш за капани и огради които си видял , тогава ще  имаш сериозно поставени  диагнози, ама не в тоя форум! ;) :256605:

• damian1 харесва това

#45 svakianaki

svakianaki

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 2 Мнения:

Публикувано 04 декември 2014 - 10:16

Това не е възможно!   :)  Явно си бил пиян и нещо ти се е привидяло! Ако пък заговориш за капани и огради които си видял , тогава ще  имаш сериозно поставени  диагнози, ама не в тоя форум! те :256605:

те едва ли не откраднаха прасето от местната дружинка що не си ловуваха вътре в заграденото. та на кои да се обадиш за сигнал на тях ли.почуствах се гадно като ги видях и за пореден път се обедих в някои неща НИКАКВ СИГНАЛ НЕ БИХ ДАЛ АКО ВИДЯ КОЛЕГА.

Този пост е редактиран от svakianaki: 04 декември 2014 - 10:18

• aquilon харесва това

#46 damian1

damian1

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 4782 Мнения:
  • Име:damian
  • Оръжие:ЧЗ 9х19,Иж 12 кал.,Иж 16 кал. Браунинг 16 кал.,Бенели 9,3х62 ,Щаер ССГ-04 , 300WM
  • Куче:ягдтериер
  • МПС:УАЗ 452
  • ГрадСофия

Публикувано 04 декември 2014 - 10:51

те едва ли не откраднаха прасето от местната дружинка що не си ловуваха вътре в заграденото. та на кои да се обадиш за сигнал на тях ли.почуствах се гадно като ги видях и за пореден път се обедих в някои неща НИКАКВ СИГНАЛ НЕ БИХ ДАЛ АКО ВИДЯ КОЛЕГА.

Здравей колега ,

според мен не си прав , снимай с телефона , запиши номерата на автомобилите , звънни на 112 и на приятели да дойдат за свидетели  , опитай се да ги възпрепиятстваш да си тръгнат / ако е възможно /, дори и нищо да не стане, важното е да се покаже ,че има нетърпимост , хората са го казали.... " И най - дългия път започва с първата крачка"... , нищонеправенетето не е начин , който да да доведе до резултат, когато и да било.

И друго ... ок. ако видиш колега да бракониерства може би от първия път не е най- лесното и чисто житейски най - правилното да сигнализираш съответните органи , но има и други начини на въздействие , да проведете разговор в дружинката , проблема да се визира , да се освети , това в повечето случаи има превантивен ефект.

Да си замълчиш все едно че не си го видял , означава, поне според мен че гледаш конформистки на нещата в смисъл "  Абе аз ли съм този дето ще оправя света , защо да се карам с хората , всички го правят"  и т.н.

И не искам да съм краен, ама е те този начин на мислене ни е...а майката във всяка една област на житието ни.

Поздрави и наслука.

• Илиян Недялков, n960 и old_hunter харесват това

#47 popov308

popov308

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 303 Мнения:
  • Име:Попов
  • Оръжие:Ruger American 308 Tikka T3 Varmint
  • МПС:Suzuki Vitara
  • ГрадГаброво

Публикувано 05 декември 2014 - 11:52

И така, ще звъннете ли на 112, ще викнете ли горски, ще посочите ли кой е бракониера ?... Става дума за групов лов !!

Като цяло, от телефон 112 не могат да се ориентират къде е елементарен адрес в центъра на Габрово. Представям си, ако им кажа, че се намирам в Четвърто ловно поле "Лъгът", по сухото дере, до втория мост от към Ганчовец... По-лошо от това ще е може би само, ако им дам GPS координати... :lol:   

Този пост е редактиран от popov308: 05 декември 2014 - 11:52

• Атанас Димитров, aquilon и NBP харесват това

#48 aquilon

aquilon

ЛОВЕЦѣ

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 382 Мнения:

Публикувано 05 декември 2014 - 12:34

Здравей колега ,

според мен не си прав , снимай с телефона , запиши номерата на автомобилите , звънни на 112 и на приятели да дойдат за свидетели  , опитай се да ги възпрепиятстваш да си тръгнат / ако е възможно /, дори и нищо да не стане, важното е да се покаже ,че има нетърпимост , хората са го казали.... " И най - дългия път започва с първата крачка"... , нищонеправенетето не е начин , който да да доведе до резултат, когато и да било.

това вече е правено от ловци, които познавам. е, дошли им на тумби от горското и ченгета и ги подкарали... тези дето сигнализирали, де. така че горски трапер, ако ви пратят си го опънете дружно. той ще си трае щото бит и оноден си траят.

слука през идните дни!

• traper2504 харесва това

#49 самотник

самотник

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 17 Мнения:

Публикувано 19 януари 2015 - 11:21

Цък

• ste2008 харесва това

#50 galanton

galanton

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 28 Мнения:
  • Име:ловеца
  • Оръжие:ЗАСТАВА м70
  • Куче:панцер
  • МПС:тойота
  • Градстолица

Публикувано 09 април 2015 - 04:01

най големите бракониери са полицайте и горските особенно в странджа планина

• traper2504 харесва това

#51 SAIGAA

SAIGAA

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 129 Мнения:

Публикувано 09 април 2015 - 04:39

кой са тея горски бре и полицай ?

дай имена ? барем се пазим от такива

#52 Щирлиц

Щирлиц

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 986 Мнения:
  • Име:Николай Иванов
  • Оръжие:Tikka (308 & 223 & 243 & 22 LR) ИЖ-54 , Winchester SX2
  • Куче:Ваймаранер
  • МПС:TLC
  • Градградът на липите

Публикувано 09 април 2015 - 04:47

Защо , да не са ти конкуренти или нещо друго ?  Като си рекъл "А"  карай до "Я"  .
 Вероятно си го разбрал като си минавал през Грудовско, отивайки да си завериш чл. карта в Костенец и ловния билет във Видин на път за родното Банско ?

Този пост е редактиран от Щирлиц: 09 април 2015 - 05:05

• ДБД харесва това

#53 damian1

damian1

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 4782 Мнения:
  • Оръжие:ЧЗ 9х19,Иж 12 кал.,Иж 16 кал. Браунинг 16 кал.,Бенели 9,3х62 ,Щаер ССГ-04 , 300WM
  • ГрадСофия

Публикувано 09 април 2015 - 05:20

Не знам от какви данни или наблюдения правиш този извод , но не съм съвсем съгласен .

В основата на нарушаването на всяко едно правило , на първо място е усещането за безнаказаност и липса от последствия .

И въпреки широко битуващото мнение , че полицаите като служители в правоохранителна система са едва ли не имунизирани срещу дисциплинарно или наказателно преследване ,това на практика съвсем не е така .

Особено след ,като се въведе  възможността да ги уволняват и за " Уронване престижа на МВР " , което като опция включва какво ли не и подлежи на разширително тълкуване.

А едно дисциплинарно уволнение им носи и финансови последици , които ги няма при повечето други професии.

Отделно проблемите и последствията , които могат да понесат при една проверка , дори и завършила положително за тях.

Така че имат достатъчно основания да се замислят преди извършването на каквито  и да било нарушения и престъпления .

Разбира се , като взимам предвид житейски потвърдената поговорка " Всяко стадо си има мършата " , изключвам неадекватно повярвалите си и забравили за какво са там , служители на МВР .

И както ти казват колегите по- напред в темата конкретизирай ,, инак звучиш голословно и клиширано .

Този пост е редактиран от damian1: 09 април 2015 - 05:22

• old_hunter, Щирлиц, pile и 2 други харесват това

#54 galanton

galanton

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 28 Мнения:
  • Градстолица

Публикувано 11 април 2015 - 09:10

Защо , да не са ти конкуренти или нещо друго ?  Като си рекъл "А"  карай до "Я"  .
 Вероятно си го разбрал като си минавал през Грудовско, отивайки да си завериш чл. карта в Костенец и ловния билет във Видин на път за родното Банско ?

колега имах стопанство в странджата и бях кмет известно вриме там и почти всички които сьм виждал да осъществяват въоръжен туризъм в непозволено време бяха свързани или с горското  или с полициятя или с общината а ида ви отговоря от А до Я  имам ловна вила в с ЧУПРЕНЕ виденско . вила в с. Варовник  странджата и живея в банско надявам се че отговорих исчерпателно на подигравките ти

#55 galanton

galanton

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 28 Мнения:
  • Градстолица

Публикувано 11 април 2015 - 09:27

кой са тея горски бре и полицай ?

дай имена ? барем се пазим от такива

няма какво да се пазиш иди в местноста чифлика Грудово и ще видиш за какво говоря следващия път ще побликувам снимки да видите как се лови дивеч с капани и след това се избива ей така за удоволствие . преди две години сигнализирах в министерството и нищо все още капаните стоят и се работи по същия начин .даже разбрах че човекът до който подадох сигнала по някога е ходил там на такова избиване; така че няма смисъл-само си печелиш врагове.

#56 galanton

galanton

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 28 Мнения:
  • Градстолица

Публикувано 11 април 2015 - 10:18

Не знам от какви данни или наблюдения правиш този извод , но не съм съвсем съгласен .

В основата на нарушаването на всяко едно правило , на първо място е усещането за безнаказаност и липса от последствия .

И въпреки широко битуващото мнение , че полицаите като служители в правоохранителна система са едва ли не имунизирани срещу дисциплинарно или наказателно преследване ,това на практика съвсем не е така .

Особено след ,като се въведе  възможността да ги уволняват и за " Уронване престижа на МВР " , което като опция включва какво ли не и подлежи на разширително тълкуване.

А едно дисциплинарно уволнение им носи и финансови последици , които ги няма при повечето други професии.

Отделно проблемите и последствията , които могат да понесат при една проверка , дори и завършила положително за тях.

Така че имат достатъчно основания да се замислят преди извършването на каквито  и да било нарушения и престъпления .

Разбира се , като взимам предвид житейски потвърдената поговорка " Всяко стадо си има мършата " , изключвам неадекватно повярвалите си и забравили за какво са там , служители на МВР .

И както ти казват колегите по- напред в темата конкретизирай ,, инак звучиш голословно и клиширано .

колега може би си прав но години наред се зблъсквам с една униформена мафия в район СТРАНДЖА около гр. средец подавал съм сигнали и нищо само си спечелих врагове но съм доволен защото когато съм там доста внимават.

#57 galanton

galanton

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 28 Мнения:
  • Градстолица

Публикувано 11 април 2015 - 10:27

колега имах стопанство в странджата и бях кмет известно вриме там и почти всички които сьм виждал да осъществяват въоръжен туризъм в непозволено време бяха свързани или с горското  или с полициятя или с общината а ида ви отговоря от А до Я  имам ловна вила в с ЧУПРЕНЕ виденско . вила в с. Варовник  странджата и живея в банско надявам се че отговорих исчерпателно на подигравките ти

и между другото колега виждам че имаш добра информация за мен да неби да ме познаваш или черпиш информация от НЯКОЕ -РПУна МВР

#58 galanton

galanton

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 28 Мнения:
  • Градстолица

Публикувано 11 април 2015 - 03:29

да без дасе колебая

#59 damian1

damian1

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 4782 Мнения:
  • ГрадСофия

Публикувано 13 април 2015 - 07:21

колега може би си прав но години наред се зблъсквам с една униформена мафия в район СТРАНДЖА около гр. средец подавал съм сигнали и нищо само си спечелих врагове но съм доволен защото когато съм там доста внимават.

Поставил си началото . Остава да намериш съмишленици , да се организирате и не може да няма резултат , ако действително се вършат безобразия .

#60 pile

pile

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 Мнения:
  • Име:Русев
  • Оръжие:Beretta AL390 - 20 cal., ИЖ-27, СЛР-101 223Rem., Blaser R93 Странджа тракър - .308W, Walther p22 Target.....
  • Куче:откраднаха ми Кирчо, имам си Джеки и Сергей
  • ГрадБГ-USA

Публикувано 13 април 2015 - 08:03

аз да попитам колегата галантон, да не би случайно горските от грудово да са го срещали в гората в понеделник/неловен ден/, с раница, нож, патрони, найлонови торби и чистак бърсак нова пушка с монтирано фенерче на нея?

може и да не е същия човек, ама.............да не стане накрая крадеца вика - ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Change Theme!