Колкото повече четЪ форуми,толкоз повече се убеждавам че всинца сме "кристално" чисти......
А ония,другите са бракониери- дето не четЪт форуми.
Публикувано 06 ноември 2014 - 12:37
И така, ще звъннете ли на 112, ще викнете ли горски, ще посочите ли кой е бракониера ?... Става дума за групов лов !!
зависи, от офертата на случилите.
всичко е до пазарлък....., дето се казва.
Публикувано 06 ноември 2014 - 08:56
Преди две седмици си отидох в петък на вилата,като исках да поотметна малко работа,тъй като в събота и неделя ми е невъзможно по обясними причини...Та така,както си внасям дървата за огрев чух четири изстрела от карабина,идващи от съседното дере,които ми прозвучаха като стрелба по някое изтъпанено на отсрещния баир голямо животно.Веднага звъннах на един приятел от местната дружинка,тъй като в този район стрелбата и то в петъчен ден е много необичайна,още повече,че знаех,че въпросната дружинка се кани да ловува в района в съботния ден.И с това сметнах,че въпросът за мен е приключил.Е да ,ама не...Свикнал съм вечер около 19 часа да сядам на по ракия с жената преди вечеря и в точно този момент получих обратно обаждане от моя приятел.Оказа се ,че от две посоки по посока на изстрелите са тръгнали два джипа ,единия с горски,другия с колеги от местната дружинка.Точно някъде под вилата ми намерили калилка,царевица,сол и изградено чакало и мислили,мислили и накрая измислили ,че е мое дело!От цялото това подозрение ми стана много болно и обидно и си извадих съответните изводи!Затова и гласувах в анкетата с твърдо НЕ!И така смятам да е и занапред!И както е казал народът -Направи добро и яж л...о!
П.П.Стана ми смешно,тъй като ако реша да свърша нещо такова,просто няма нужда да излизам от къщи!Който е идвал знае за какво говоря.
Дето се вика в чуждо село и керемидите бият, а и там са сериозни ловци и не вярвам да не са знаели на кого е хранилката
Публикувано 06 ноември 2014 - 09:03
Преди две седмици си отидох в петък на вилата,като исках да поотметна малко работа,тъй като в събота и неделя ми е невъзможно по обясними причини...Та така,както си внасям дървата за огрев чух четири изстрела от карабина,идващи от съседното дере,които ми прозвучаха като стрелба по някое изтъпанено на отсрещния баир голямо животно.Веднага звъннах на един приятел от местната дружинка,тъй като в този район стрелбата и то в петъчен ден е много необичайна,още повече,че знаех,че въпросната дружинка се кани да ловува в района в съботния ден.И с това сметнах,че въпросът за мен е приключил.Е да ,ама не...Свикнал съм вечер около 19 часа да сядам на по ракия с жената преди вечеря и в точно този момент получих обратно обаждане от моя приятел.Оказа се ,че от две посоки по посока на изстрелите са тръгнали два джипа ,единия с горски,другия с колеги от местната дружинка.Точно някъде под вилата ми намерили калилка,царевица,сол и изградено чакало и мислили,мислили и накрая измислили ,че е мое дело!От цялото това подозрение ми стана много болно и обидно и си извадих съответните изводи!Затова и гласувах в анкетата с твърдо НЕ!И така смятам да е и занапред!И както е казал народът -Направи добро и яж л...о!
П.П.Стана ми смешно,тъй като ако реша да свърша нещо такова,просто няма нужда да излизам от къщи!Който е идвал знае за какво говоря.
Върбане...още кога къщата ти се беше сляла с природата около нея ти казах нещо....
Публикувано 06 ноември 2014 - 09:51
аВърбане...още кога къщата ти се беше сляла с природата около нея ти казах нещо....
Е то това е често срещано явление.
Аз също имам вила в едно забравено от бога място, та гръмне ли се и веднага го преписват на мен стига да съм там. Последния път лятото отиваме със семейството за няколко дни , седя си на тераската и меся кайма да правя кюфтаци на децата . То пък баш тогава председателя се оказа "случано" на обход на свечаряване, нищо че не беше ходил доста време там. Та видял ми колата и решил да звънне, докато се измия и го набера ,бая черни мисли са му минали през главата. Набирам го и преди да е почнал да говори му казвам - Спокойно в къщи съм....ела да те черпя бира... Качва се човека, гледа- кайма меся ...Забелязах му погледа и му викам ....Светличка е на цвят, не се притеснявай....
Извода е ,че тия дето си разбират от занята винаги са основните заподозрени!
Този пост е редактиран от ЙОРДАН: 06 ноември 2014 - 09:51
Публикувано 06 ноември 2014 - 10:13
Е то това е често срещано явление.
Аз също имам вила в едно забравено от бога място, та гръмне ли се и веднага го преписват на мен стига да съм там. Последния път лятото отиваме със семейството за няколко дни , седя си на тераската и меся кайма да правя кюфтаци на децата . То пък баш тогава председателя се оказа "случано" на обход на свечаряване, нищо че не беше ходил доста време там. Та видял ми колата и решил да звънне, докато се измия и го набера ,бая черни мисли са му минали през главата. Набирам го и преди да е почнал да говори му казвам - Спокойно в къщи съм....ела да те черпя бира...
Качва се човека, гледа- кайма меся ...Забелязах му погледа и му викам ....Светличка е на цвят, не се притеснявай....
Извода е ,че тия дето си разбират от занята винаги са основните заподозрени!
Кулинар - "............ меся кайма................", па и скромен - ".............. тия, дето си разбират от занаята.......................".
Публикувано 17 ноември 2014 - 10:08
И така, ще звъннете ли на 112, ще викнете ли горски, ще посочите ли кой е бракониера ?... Става дума за групов лов !!
Ако не ме викат ще сигнализирам
Публикувано 25 ноември 2014 - 01:15
Ако ги видя по полето, че гърмят и бракониерстват на 100% звъня на 112 и обяснявам къде и какво се случва като и оставам да наблюдавам какво, ще последва евентуално ако имам възможност и ще снимам клип.
А в случай на бракониерска проява (ако може така да се нарече) в дружинка с бележка за дива свиня пък някой думне сърна,няма да се обадя в никакъв случай, защото излезли сме платени са всички такси написани са всички документи, опасни са тия с фаровете и тия дет денонощно и целогодишно са на варда а бай ти Иван, че ударил един сръндак голяма работа... Мисля, че ако не се бракониерства извън сезона и целогодишно на фар варда и др, спокойно в сезона може да се ловува на всичко коз без проблеми за популацията на дивеча, ма с тия умрели и не прилагащи се закони това няма как да стане...
Публикувано 25 ноември 2014 - 04:17
Ако ги видя по полето, че гърмят и бракониерстват на 100% звъня на 112 и обяснявам къде и какво се случва като и оставам да наблюдавам какво, ще последва евентуално ако имам възможност и ще снимам клип.
А в случай на бракониерска проява (ако може така да се нарече) в дружинка с бележка за дива свиня пък някой думне сърна,няма да се обадя в никакъв случай, защото излезли сме платени са всички такси написани са всички документи, опасни са тия с фаровете и тия дет денонощно и целогодишно са на варда а бай ти Иван, че ударил един сръндак голяма работа... Мисля, че ако не се бракониерства извън сезона и целогодишно на фар варда и др, спокойно в сезона може да се ловува на всичко коз без проблеми за популацията на дивеча, ма с тия умрели и не прилагащи се закони това няма как да стане...
И по какъв начин целогодишната и денонощна варда е опасна ?
Публикувано 25 ноември 2014 - 05:21
И по какъв начин целогодишната и денонощна варда е опасна ?
Ми както всички знаем доста хора клечат по горите "извън сезона" и не пробират свиня с малки ли е сърна с сърнета или бременни животни ли са или каквото и да е стреля се всичко дет се яде!
Публикувано 25 ноември 2014 - 08:31
Здравей колега ,
Не знам каква е популацията на сърни при вас ,но това не е правилно.
Казвам го , защото при нас по тази логика се отстрелваха двуцифрена бройка сърни и сръндаци , докато това не предизвика такава реакция сред нас , че сменихме председателя по тази причина и сега ако някой отстреля сърна при нас без бележка , първия път се наказва да не идва една календарна година на лов с дружинката ,считано от деня на неразрешения отстрел.
При повторен случай се уведомяват горското и т.н.
Не робуваме на скрупули от сорта , " Абе айде нали сме колеги, приятели" и др. подобни. Щом има правила те трябва да се прилагат , въпрос на организация и самоорганизация.
Пък ако на някой му трябва адреналин , няма лошо ,но не с дружинката под прикритието на разрешения лов и общата безотговорност. Сам в гората / или в малък екип
/ и при издънка да си поема отговорността сам/сами.
Поздрави и наслука.
Публикувано 26 ноември 2014 - 09:42
докато не се научат ловците сами да си пазят дивеча,чакайте да дойдат горските да им го пазят....
не мога да разбера, те властите трябва да го пазят от тия на които са го дали да го стопанисват?! нещо не мога да `вдяна` точно тая подредба, ама нейсе
Публикувано 26 ноември 2014 - 09:50
докато не се научат ловците сами да си пазят дивеча,чакайте да дойдат горските да им го пазят....
не мога да разбера, те властите трябва да го пазят от тия на които са го дали да го стопанисват?! нещо не мога да `вдяна` точно тая подредба, ама нейсе
Тъй, тъй ... бая си прав, ама все още на доста места на дневен ред е принципа - Ако не го прибера аз, ще го прибере друг ....!
Публикувано 26 ноември 2014 - 09:53
Е как бе.То даже и постановление излезе по тоя въпрос навремето.Кои са стопаните и кои е собственика
Публикувано 27 ноември 2014 - 02:02
Е как бе.То даже и постановление излезе по тоя въпрос навремето.Кои са стопаните и кои е собственика
Абе колега, какво постановление ?!
Дивечът по закон е държавна частна собственост. Той може да се предостави на концесия, независимо от формата на собственост на земята....
Всъщност, как да ти обясня.
Да речеме, лозето си е твое, ама заека не е твой, а на политиците.....
Ти копаш, те трепат......
Публикувано 27 ноември 2014 - 08:52
абе не е точно така - примера не е мноого удачен
преставяш ли си ако трябва да плащаш навсякъде и навсякой, ако пътуваш с личната си кола, щото всяка част от пътя е нечия собственост. има логика дивеча да е държавна собственост, щото иначе....де ще му излезе края. тука пишат и колеги живеещи в Америка - там собствеността на дивеча също е държавна, що ли тъй са направили там тез капиталисти?
Публикувано 27 ноември 2014 - 09:04
Абе колега, какво постановление ?!
Дивечът по закон е държавна частна собственост. Той може да се предостави на концесия, независимо от формата на собственост на земята....
Всъщност, как да ти обясня.
Да речеме, лозето си е твое, ама заека не е твой, а на политиците.....
Ти копаш, те трепат......
Няма нужда да ми обесняваш.В час съм.Просто изразих съгласие с колегата 'пиле'.Ако държавно-частния заек не иска да го пази този на който му е даден да го ползва по правилата,нито горския нито тоя с лозето ще го опазят.Па на последния не му е и работа.....
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни