Към съдържанието

Снимка

Ще сигнализирате ли ако станете свидетел на бракониерска проява ?

• Моля, влезте за да отговорите
141 отговора на тази тема

Анкета: Ще сигнализирате ли ако станете свидетел на бракониерска проява ? (270 потребител(и) са гласували)

Ще сигнализирате ли ако станете свидетел на бракониерска проява ?

1. Да, вече съм го правил (62 глас(а) [22.71%])

Процент гласували: 22.71%

2. Да, ще го направя (140 глас(а) [51.28%])

Процент гласували: 51.28%

3. Не (71 глас(а) [26.01%])

Процент гласували: 26.01%

Глас Гостите не могат да гласуват

#1 XuMePa

XuMePa

Начо Фен

• Администратор
  • 1745 Мнения:
  • Име:Юлчо
  • Оръжие:Невероятен Шака Зуло Танц в 16/56ти, ИЖ 16/70, MP153 12/76, Browning Long Track 30-06, SigSauer 9х19
  • Куче:Тъщата
  • МПС:АТВ, бели маратонки и туристическа щека
  • ГрадСеверозападен

Публикувано 04 ноември 2014 - 06:03

И така, ще звъннете ли на 112, ще викнете ли горски, ще посочите ли кой е бракониера ?... Става дума за групов лов !!

• fen, MiltonWom, Иваничка колева и 2 други харесват това

#2 profiH'87

profiH'87

Йебем ти све...

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 2016 Мнения:
  • Име:Милко Стойнев
  • ГрадСофия

Публикувано 04 ноември 2014 - 06:13

Хлъзгава тема :D :D :D 

• Nanski, pogo, zkk и 8 други харесват това

#3 Topmitko

Topmitko

N/A

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 688 Мнения:
  • Име:Top Mitko
  • Оръжие:ИЖ18 12/70 и др.
  • Куче:ПИРИН
  • МПС:Орел 4х4 и др.
  • ГрадСофия и др.

Публикувано 04 ноември 2014 - 06:52

Аз пък съм виждал горския да бракониерства, как да го викна да си състави акт?
  • pogo, Илиян Недялков, n960 и 11 други харесват това

#4 damian1

damian1

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 4782 Мнения:
  • Име:damian
  • Оръжие:ЧЗ 9х19,Иж 12 кал.,Иж 16 кал. Браунинг 16 кал.,Бенели 9,3х62 ,Щаер ССГ-04 , 300WM
  • Куче:ягдтериер
  • МПС:УАЗ 452
  • ГрадСофия

Публикувано 04 ноември 2014 - 07:44

Дали да сигнализираме . При нас правиме повече от това ;) .

Този пост е редактиран от damian1: 04 ноември 2014 - 07:45

• peneff, n960 и Иваничка колева харесват това

#5 n960

n960

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 3081 Мнения:

Публикувано 04 ноември 2014 - 07:59

При нас правиме повече от това ;) .

Какво... ?!

#6 ЙОРДАН

ЙОРДАН

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 379 Мнения:

Публикувано 04 ноември 2014 - 08:39

То едва ли някой ще си признае, но да дам личен пример!

Преди две години хванах цял "партизански отряд" ...10 бр. Още двама -трима избягаха....

Звъня в горското и от там ми задават въпроса ...Ама сега да идваме ли?

Казах им ... - Ако не дойде вие, звъня на други и тогава гледайте новините!!!

Дойдоха органите ,разбрахме се  ....от тогава не съм ги хващал, но не е изключено отново да се повтори случката....то едно куче научи ли се да яде л..а ,си ги яде цял живот!

• profiH'87, Илиян Недялков, peneff и 4 други харесват това

#7 fen

fen

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 625 Мнения:
  • Оръжие:гладкоцевно
  • Куче:курцхар
  • МПС:опел,форд и симсон

Публикувано 04 ноември 2014 - 08:54

И така, ще звъннете ли на 112, ще викнете ли горски, ще посочите ли кой е бракониера ?... Става дума за групов лов !!

Отговорите  са малко.

Може да допълниш със:

-Ще сключим споразумение

-Ръководителя на лова да му бере ядовете

-Няма обхват телефона

-Ако звънна тия от 112 ще ни развалят лова и после ще ни пишат по вестниците и форумите :D

Ей,не се научите да правите анкети все трябва някой да ви подсказва... :D

Този пост е редактиран от fen: 04 ноември 2014 - 09:20

• Илиян Недялков харесва това

#8 ДММ

ДММ

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 129 Мнения:

Публикувано 04 ноември 2014 - 09:41

Те от 112,ще си "счупят" краката да се занимават с бракониерска проява............

Другите-също.

А,бракониерите ще си седят и чакат у дън гори тилилеиски,някой да дойде първом да ги намери.А след туй и да ги хване....

#9 fen

fen

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 625 Мнения:

Публикувано 04 ноември 2014 - 09:50

Те от 112,ще си "счупят" краката да се занимават с бракониерска проява............

Другите-също.

А,бракониерите ще си седят и чакат у дън гори тилилеиски,някой да дойде първом да ги намери.А след туй и да ги хване....

Като тия -http://www.nalov.com...showtopic=49250 ;)

#10 Даниел Узунов

Даниел Узунов

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 687 Мнения:

Публикувано 04 ноември 2014 - 10:12

Другите-също.

Не е така, в дружинката имаме колега горска стража към ИАГ и миналата неделя му се обадиха за нарушение от 112, та колегата си тръгна да провери сигнала.

#11 nqkoiotnqkade

nqkoiotnqkade

Изтрит потребител

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 978 Мнения:
  • Оръжие:Тек и други
  • ГрадОт на майната си:)

Публикувано 04 ноември 2014 - 10:13

Не ,категорично не !
Като стана свидетел на бракониерска проява ,повярвайте "ври ми от въте" ,яд ме е ,но не знам защо ,може би някакво чувство за колегиалност или може би по скоро факта ,че ми е под достойнството .....
Факт е ,че не бих натопил никой !
Може да не е правилно или дори осъдително ,но всеки греши. Хората са измислили Бог за да му подръжават,защото е безгрешен ,но те самите не са....
По себе си съдя ,че хората с времето се променят и осъзнават грешките си в миналото . Дано всеки един бракониер сам осъзнае ,че постъпките му не са правилни и сам се откаже от проявите си.
  • zkk, vve, Илиян Недялков и 7 други харесват това

#12 fen

fen

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 625 Мнения:

Публикувано 04 ноември 2014 - 10:26

Не ,категорично не !
Като стана свидетел на бракониерска проява ,повярвайте "ври ми от въте" ,яд ме е ,но не знам защо ,може би някакво чувство за колегиалност или може би по скоро факта ,че ми е под достойнството .....
Може да не е правилно или дори осъдително ,но всеки греши. Хората са измислили Бог за да му подръжават,защото е безгрешен ,но те самите не са....
По себе си съдя ,че хората с времето се променят и осъзнават грешките си в миналото . Дано всеки един бракониер сам осъзнае ,че постъпките му не са правилни и сам се откаже от проявите си.

То за грешките и прошките всеки го знае...

На някои им идва съвестта,но има и патологични случаи...не могат да се осъзнаят до кат са живи...

• nqkoiotnqkade, NBP и ste2008 харесват това

#13 valchan

valchan

Хмммм

• Глобален Модeрaтор
  • 2001 Мнения:

Публикувано 04 ноември 2014 - 10:31

Ако е в моя район, и ако не е познат ще го насоля.... ;)

• BearG харесва това

#14 damian1

damian1

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 4782 Мнения:
  • Име:damian
  • Оръжие:ЧЗ 9х19,Иж 12 кал.,Иж 16 кал. Браунинг 16 кал.,Бенели 9,3х62 ,Щаер ССГ-04 , 300WM
  • Куче:ягдтериер
  • МПС:УАЗ 452
  • ГрадСофия

Публикувано 05 ноември 2014 - 02:35

Какво... ?!

Ще разкажа две случки . Едната от 1997 год , другата отскоро. Някой ако се познае - ако иска да си трае , аз няма да казвам имена.  Та по въпроса ... През една нощ на 1997 год , хора от дружинката видяхме автомобил , който обикаляше в полето на фарове. Организирахме се и тръгнахме да го проверим. Без фарове се приближихме до бракониерите , които заплеснати в отстрела на зайци изобщо не ни забелязаха . Бракониерския автомобил беше Лада Нива.На около 30-40 метра пуснахме фарове и стреляхме във въздуха , като мислехме , че бракониерите ще се предадат... но уви , те дадоха газ и също стреляха...не знам къде - в нас попадения нямаше.Подгонихме ги , като изстреляхме 15 патрона от пистолет по гумите им ,но поради подскоците по неравния терен нямаше попадения . През това време от Нивата също се стреляше.След гонка  и стрелба през полето , Нивата навлезе във вилната зона на селото и там в уличките уцели изкопаната варница на един човек ,в която потъна почти цялата , а бракониерите / двама на предните седалки/ избиха с главите си предния прозорец на Нивата. Хванахме ги със 3 заека в колата и две гладкоцевни пушки 12 кал.Наложи се Нивата да я вадим с трактор Т-150 от варницата. Освен стъклото , от удара във варницата бе откъснат и целия преден мост на колата. Бракониерите бяха от квартал "Левски " гр. София . По случая бе образувано предварително производство в РПУ - Елин Пелин , което не знам в крайна сметка как завърши.

Втория случай , който искам да разкажа , бе преди около две години.

Една вечер бяха забелязани фарове в гората, събрахме се и тръгнахме. В гората по един доста стръмен път , идвайки по инерция над бракониерите , успяхме да ги доближим в момент , когато двама от тях бяха слезли от колата / японски джип/ и единия осветяваше района с фенер монтиран на карабината му. Светнахме с фаровете , като се разпръснахме в тъмната част зад фаровете на нашата  кола за да не се виждаме като мишени , стреляхме и призовахме  бракониерите да оставят оръжието и да се предадат. Те се опитаха да се качат в джипа и да избягат , но ние хванахме единия докато се качваше и  още не бе затворил вратата на джипа и с опрян на главата му пистолет му казахме да спират и да слизат. Шофьора на бракониерския джип , обаче тръгна и ме повлече , тъй като бях , наполовина в техния джип.Развиках се че ако не спрат ще стрелям и каквото стане , мъжът с пистолета на главата също се развика на шофьора да спре  и той спря. Оказа се че бяха четири човека , един от които бе ловец и въоръжен . Оказа се собственик на пункт за изкупуване на скраб, намиращ се източно от околовръстното на София.Пуснахме го без да се обаждаме на полицията , защото се оказа много приятел на председетеля на дружинката , пък и не бяха убили нищо, като той се закле , че повече няма да стъпи при нас и до момента  е така.Има и други случаи , но тези са най - адреналинови и за това ги разказвам. Ако е интересно  ще посоча и другите.

Поздрави и наслука !

• mir777, Илиян Недялков, peneff и 8 други харесват това

#15 mir777

mir777

Ловец

• Администратор
  • 3672 Мнения:
  • Име:Минко
  • Оръжие:Фотоапарат със светкавица
  • Куче:Няколко
  • МПС:Джип
  • ГрадТроян

Публикувано 05 ноември 2014 - 07:46

Темата да не е провокирана от онази снимка в нета?

#16 XuMePa

XuMePa

Начо Фен

• Администратор
  • 1745 Мнения:
  • Име:Юлчо
  • Оръжие:Невероятен Шака Зуло Танц в 16/56ти, ИЖ 16/70, MP153 12/76, Browning Long Track 30-06, SigSauer 9х19
  • Куче:Тъщата
  • МПС:АТВ, бели маратонки и туристическа щека
  • ГрадСеверозападен

Публикувано 05 ноември 2014 - 07:55

Темата да не е провокирана от онази снимка в нета?

Не.

#17 ЙОРДАН

ЙОРДАН

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 379 Мнения:

Публикувано 05 ноември 2014 - 08:11

Не ,категорично не !

Колега, то браконерството има различни форми....

Едно е бай Иван да излезе ,да обикаля цял ден или да виси цяла вечер и да удари едно прасенце ....Всички знаем какъв зор и мъка е цялото мероприятие. То дране, после сурнене,мъкнене по нощите и т.н .....Халал да му е .

Съвсем друго е организираното браконерство от големи групи по 10-12 човека или цели дружинки. А трето е най-гнусното - фараджийството.

• nqkoiotnqkade, krasi_75-berta, Иван Иванов и 5 други харесват това

#18 n960

n960

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 3081 Мнения:

Публикувано 05 ноември 2014 - 08:13

Ако станете свидетел ....112...

Въпросът го разбирам така - ако станете свидетел на бракониерски прояви, /убито животно неразрешено в бележката/ при групов лов на дружинката /вашата/ , :lol: ще звъните ли на горските да посочите бракониера в дружинката?! :40fcc0495cdba47a4dbb20cffa89d72

Ако падне ,,бракониерско'' животно, не взимаме дял - двама сме, в дружинката има дежурно ,,уше'', което редовно докладва, където трябва - поименно и редовните тепачи взеха да се ослушват, а най- големия отиде в съседната дружинка щото ... всичко коз...

Ще звъните ли? :D

• amodev и MILOSTIVIQ харесват това

#19 nqkoiotnqkade

nqkoiotnqkade

Изтрит потребител

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 978 Мнения:
  • Оръжие:Тек и други
  • ГрадОт на майната си:)

Публикувано 05 ноември 2014 - 08:33

Колега, то браконерството има различни форми....

Едно е бай Иван да излезе ,да обикаля цял ден или да виси цяла вечер и да удари едно прасенце ....Всички знаем какъв зор и мъка е цялото мероприятие. То дране, после сурнене,мъкнене по нощите и т.н .....Халал да му е .
Съвсем друго е организираното браконерство от големи групи по 10-12 човека или цели дружинки. А трето е най-гнусното - фараджийството.

Бракониерството има и още по гнусни форми ,като например острел на бременни животни. Както казва "fen" едни се осъзнават ,а други остават непроменени до живот.
Не са редки случаите ,когато председател и дори цялата дружинка си ги знаят въпросните "непроменими" и никой нищо не прави по въпроса.
Правилно е ,когато гражданин забележи бракониерска и друга проява да сигнализира. Отделно е това ,че аз не се чувствам комфортно ,ако го направя.
  • ЙОРДАН и Skitnik харесват това

#20 vve

vve

трубач

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 1261 Мнения:

Публикувано 05 ноември 2014 - 12:02

Преди две седмици си отидох в петък на вилата,като исках да поотметна малко работа,тъй като в събота и неделя ми е невъзможно по обясними причини...Та така,както си внасям дървата за огрев чух четири изстрела от карабина,идващи от съседното дере,които ми прозвучаха като стрелба по някое изтъпанено на отсрещния баир голямо животно.Веднага звъннах на един приятел от местната дружинка,тъй като в този район стрелбата и то в петъчен ден е много необичайна,още повече,че знаех,че въпросната дружинка се кани да ловува в района в съботния ден.И с това сметнах,че въпросът за мен е приключил.Е да ,ама не...Свикнал съм вечер около 19 часа да сядам на по ракия с жената преди вечеря и в точно този момент получих обратно обаждане от моя приятел.Оказа се ,че от две посоки по посока на изстрелите са тръгнали два джипа ,единия с горски,другия с колеги от местната дружинка.Точно някъде под вилата ми намерили калилка,царевица,сол и изградено чакало и мислили,мислили и накрая измислили ,че е мое дело!От цялото това подозрение ми стана много болно и обидно и си извадих съответните изводи!Затова и гласувах в анкетата с твърдо НЕ!И така смятам да е и занапред!И както е казал народът -Направи добро и яж л...о!

П.П.Стана ми смешно,тъй като ако реша да свърша нещо такова,просто няма нужда да излизам от къщи!Който е идвал знае за какво говоря.

• mir777, Илиян Недялков, n960 и 9 други харесват това

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Change Theme!