За мен 2024 бе годината за покупки на общо четири броя ( определено ненужни ми ) ловни пушки. За три от тях вина има Egun.de . Това е такава "зараза", че нямам думи. Преди ме притесняваше вноса - оказа се, че нещата не са Бог знае колко сложни.
Края на Септември играх на търг и спечелих за 100 евро една невероятна според мен пушка - F.LLI ZOLI 12/70, 1/2 и 3/4 шокове , 70см цев 18.5мм и тегло 3050гр ( стомана ). Оръжието е произведено 1975 г. от братя Золи . Ето и малко инфо. Основател на фамилната фирма Золи ( позната днес като Антонио Золи ) е Джузепе - баща на Анджело и Антонио. Джузепе работи до края на 60-те години на миналия век и след това фирмата се поема от неговите синове Анджело и Антонио, като фирмата сменя името си на F.LLi ZOLI или "братя Золи". Те работят заедно до края на 70-те години ( моята пушка е точно от този период ). От 1980 братята се разделят и основават две отделни фирми "Angelo Zoli" и "Antonio Zoli" . През 1987 Анджело фалира и излиза от оръжейния бизнес. Антонио обаче остава и до днес, като децата му вече оправляват компанията.
Моята пушка е модел Condor , като след разделянето Антонио продължава да произвежда същият модел под името "Делфино" Системата за заключване е много сходна на Beretta SO.
IMG_0145.jpg 50,88K
0 Брой сваляния
IMG_0155.jpg 122,92K
0 Брой сваляния
IMG_0149.jpg 57,11K
0 Брой сваляния
IMG_0147.jpg 69,57K
0 Брой сваляния
Публикувам снимките, така както бяха на търга.
Този пост е редактиран от alexandro42: 20 февруари 2025 - 11:38