Жоро като спомена ГЛИГИ и се сетих, че и аз имам малко опит с екшън камерите.
Марки, модели има всякакви - всеки си избира според предпочитанията, бюджета и т.н. Аз от около две години ползвам ГоПРо2 и съм много доволен. Ся да кажем и от какво съм недоволен 
Проблемът е, че тези камери са широкоъгълни и не снимат добре на малко по-големи дистанции. Примерно, прасето, ако ти мине на 40-50 метра се вижда като хаместер на камерата. От друга страна батерията има в най-добрият случай 1:30-2:00 часа ресурс за снимане. Аз си взех допълнителна батерия, с която работният режим се увеличава докъм 3 часа, но пак не става цял ден да е пусната и да снима трите гонки от по 2 часа всяка. Почнах да се заглеждам по камери с дистанционно управление, но там от прочетените ревюта останах с впечатление, че за да ползваш дистанционното камерата трябва да е с wi-fi, а то пък от своя страна дърпа батерията като за Световно. И сега си я нося камерата с мен постоянно и стои изключена и като чуя подозрителен шум я пускам, но миналия сезон едно прасе го снимах чак като беше вече в краката ми. Гонката беше накрая, гоначите бяха минали през мен преди 20-на минути. Камерата с допълнителната батерия си е тежичка и ластиците за главата натоварват, особено ако стоиш с нея цял ден на главата, прибрах я в джоба и тъкмо преди да си тръгвам...се срещнахме с прасето...
С две думи си е предизвикателство снимането и всеки, който успее да направи хубав клип с прасе има моите адмирации...Хем да мине близо, за да не изглежда като зайче, хем да е включена камерата, хем да не се изложим в стрелбата...
п.с. А и още нещо - за да е устойчива на дъжд и сняг трябва да е във вакуум скелетон/кутийка/, там пък страда звука от тва "вакуумиране"...пълно щастие няма...дето вика чичо Мано от едно радневско село - не може голям х*й да те е*е и да не те боли...
п.п.с Но е хубава джаджа - побира се в джоба, и ако имаме достатъчно различни монтажи, може да си направи човек хубаво клипче за спомен от ловния излет - от тръгването, джиповете, лова, раздумки и т.н. и то в HD качество.
Този пост е редактиран от don_stefano: 18 юни 2014 - 10:39