Към съдържанието

Снимка

Екшън камера -коя ?

Action Camera

• Моля, влезте за да отговорите
15 отговора на тази тема

#1 SARO

SARO

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 77 Мнения:
  • Име:Георги Андреев
  • Оръжие:Kал. 375H&H / 9.3х62 /300wm./ 308win./ 243win. /223rem. /44RM/ 45 auto/ 22WMR гладко-12,20, kal.
  • Куче:Унгарски визли и гончета
  • ГрадПлевен

Публикувано 17 юни 2014 - 11:45

След близо година чудене дали тази или онази , и след гледане на най добрия за момента ловен филм ГЛИГИ скочих на

SONY HDR-AS100VR  за сега съм в процес на изучаване и щом се светна малко ще драсна някой ред.

Нека и някой други колеги споделят опит в тази насока и помогнат с мнения и впечатления, за да можем да покажем своите преживявания и екшън моменти, па недай си и боже да покажем след време на внуците и някой изчезнал животински вид.

Прикачени файлове

• DrOhboli, svetlio_vt и BearG харесват това

#2 snaiper.

snaiper.

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 2034 Мнения:

Публикувано 18 юни 2014 - 08:56

Да ти е честита,много красиви моменти да уловиш с нея :)

Би ли споделил колко стинки е и откъде е купена ?

#3 SARO

SARO

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 77 Мнения:
  • Оръжие:Kал. 375H&H / 9.3х62 /300wm./ 308win./ 243win. /223rem. /44RM/ 45 auto/ 22WMR гладко-12,20, kal.
  • ГрадПлевен

Публикувано 18 юни 2014 - 09:30

По принцип ги има в Технополис и бяха на цена 820лв.сега са към 780лв. но мойта я взех от приател с магазин за да ползвам отстъпка която е минимална.За сега съм доволен и си мисля,че е по добър вариант от други като се има на предвид че с дистанционното може да командваш до пет броя и така да имаш различни ъгли на ситоацията която снимаш.

#4 don_stefano

don_stefano

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 1502 Мнения:

Публикувано 18 юни 2014 - 10:36

Жоро като спомена ГЛИГИ и се сетих, че и аз имам малко опит с екшън камерите.

Марки, модели има всякакви - всеки си избира според предпочитанията, бюджета и т.н. Аз от около две години ползвам ГоПРо2 и съм много доволен. Ся да кажем и от какво съм недоволен :)

Проблемът е, че тези камери са широкоъгълни и не снимат добре на малко по-големи дистанции. Примерно, прасето, ако ти мине на 40-50 метра се вижда като хаместер на камерата. От друга страна батерията има в най-добрият случай 1:30-2:00 часа ресурс за снимане. Аз си взех допълнителна батерия, с която работният режим се увеличава докъм 3 часа, но пак не става цял ден да е пусната и да снима трите гонки от по 2 часа всяка. Почнах да се заглеждам по камери с дистанционно управление, но там от прочетените ревюта останах с впечатление, че за да ползваш дистанционното камерата трябва да е с wi-fi, а то пък от своя страна дърпа батерията като за Световно. И сега си я нося камерата с мен постоянно и стои изключена и като чуя подозрителен шум я пускам, но миналия сезон едно прасе го снимах чак като беше вече в краката ми. Гонката беше накрая, гоначите бяха минали през мен преди 20-на минути. Камерата с допълнителната батерия си е тежичка и ластиците за главата натоварват, особено ако стоиш с нея цял ден на главата, прибрах я в джоба и тъкмо преди да си тръгвам...се срещнахме с прасето...

С две думи си е предизвикателство снимането и всеки, който успее да направи хубав клип с прасе има моите адмирации...Хем да мине близо, за да не изглежда като зайче, хем да е включена камерата, хем да не се изложим в стрелбата...

п.с. А и още нещо - за да е устойчива на дъжд и сняг трябва да е във вакуум скелетон/кутийка/, там пък страда звука от тва "вакуумиране"...пълно щастие няма...дето вика чичо Мано от едно радневско село - не може голям х*й да те е*е и да не те боли...

п.п.с Но е хубава джаджа - побира се в джоба, и ако имаме достатъчно различни монтажи, може да си направи човек хубаво клипче за спомен от ловния излет - от тръгването, джиповете, лова, раздумки и т.н. и то в HD качество.

Този пост е редактиран от don_stefano: 18 юни 2014 - 10:39

• жоро75 и SARO харесват това

#5 don_stefano

don_stefano

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 1502 Мнения:

Публикувано 18 юни 2014 - 10:46

Аааа и още нещо забравих...след много опити с монтаж върху пушката, моето мнение е, че най-добрият вариант е камерата да е на главата на ловеца. Понеже така камерата "гледа" там, където гледа и ловеца и така подозрителни шумове и поглеждания встрани се хващат от камерата. Ако е на пушката монтирана, има голям шанс от изстрела да не остане да снима в същата посока, да се прецака монтажа на камерата, при изстрела да размаже картината или дори и всичко да е ок, след изстрел от емоцията пушката ни сочи в някаква различна посока и съответно и камерата снима не там, където трябва. С монтажа на главата на ловеца тези проблеми ги няма.

Този пост е редактиран от don_stefano: 18 юни 2014 - 10:58

• SARO и momcho2000 харесват това

#6 SARO

SARO

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 77 Мнения:
  • ГрадПлевен

Публикувано 18 юни 2014 - 11:32

Едно от нещата които търсех е камерата да може да се закрепва към главата,както споделяш Стефане там е най добрия вариат за снимане в ловна ситоация.Според мен при снимане от главата си е ОК но проблем мисля ,че ще се получи при прикладване и може да пропуснеш самия дивеч за снимка,но при мойта си мисля че с това дистанционно спокойно мога да намеря правилния ъгъл за заснемане. Предстоят пробни снимки на стрелбището.

Този пост е редактиран от SARO: 18 юни 2014 - 11:34

#7 shot1

shot1

Ловец-любител

• Глобален Модeрaтор
  • 1476 Мнения:
  • Оръжие:намира се

Публикувано 18 юни 2014 - 02:30

http://www.miniinthe...v_p1294390.html

Тази дали ще върши работа? Лесна е за закрепване навсякъде, заради формата си. Кеф на пушката , кеф ти на главата.

или тази

http://www.dx.com/p/...28#.U6GHwpR_vmc

Този пост е редактиран от shot1: 18 юни 2014 - 02:37

#8 snaiper.

snaiper.

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 2034 Мнения:

Публикувано 18 юни 2014 - 02:49

Извинявам се че не е по темата,но напоследък китайците от екстрийма се оплескват.Нещо,което трябваше да дойде за 14 дена,дойде за над месец и половина.Другото е че уж объркват поръчката и ти пускат нещо по-евтино и като им пишеш просто ти отговарят че трябва да си го платиш,че да ти изпратят вече платеното.

#9 krasi_75-berta

krasi_75-berta

Гонач-прасар

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 2585 Мнения:
  • Име:Красимир Михалев
  • Оръжие:Иж-18М,Ескорт-12/76-камо,SAVAGE EDGE-308W
  • Куче:злобен мелезак-пълна мастия+млада надежда
  • МПС:КИА-РИО де Поморио-Сузуки-Витара
  • ГрадПоморие

Публикувано 18 юни 2014 - 02:55

http://www.miniinthe...v_p1294390.html

Тази дали ще върши работа? Лесна е за закрепване навсякъде, заради формата си. Кеф на пушката , кеф ти на главата.

или тази

http://www.dx.com/p/...28#.U6GHwpR_vmc

По-миналата година Станислав си я поръча от Англия.На лов нищо не му излезе да снима,но качеството не е никак лошо.После я сложи някъде и сега,не може да е намери.За парите си струва,а и е много удобна за ползване.Поздрави

#10 shot1

shot1

Ловец-любител

• Глобален Модeрaтор
  • 1476 Мнения:
  • Оръжие:намира се

Публикувано 18 юни 2014 - 06:36

По-миналата година Станислав си я поръча от Англия.На лов нищо не му излезе да снима,но качеството не е никак лошо.После я сложи някъде и сега,не може да е намери.За парите си струва,а и е много удобна за ползване.Поздрави

Става въпрос за първата предполагам?

Мерси за отговора.

Поздрави.

#11 krasi_75-berta

krasi_75-berta

Гонач-прасар

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 2585 Мнения:
  • Име:Красимир Михалев
  • Оръжие:Иж-18М,Ескорт-12/76-камо,SAVAGE EDGE-308W
  • Куче:злобен мелезак-пълна мастия+млада надежда
  • МПС:КИА-РИО де Поморио-Сузуки-Витара
  • ГрадПоморие

Публикувано 19 юни 2014 - 03:17

Става въпрос за първата предполагам?

Мерси за отговора.

Поздрави.

Да за нея.Само,че нямаше карта памет и си взе допълнително от тук.Поздрави :256605:

#12 the_hunter_84

the_hunter_84

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 127 Мнения:
  • Име:Иван Иванов
  • Оръжие:...12/70, .308, .22WMR, 8x57JRS, 9х19
  • ГрадРусе

Публикувано 19 юни 2014 - 03:49

Аз съм се насочил към тази....като един от ниско бюджетните варианти...

http://www.aliexpres.../944660549.html

#13 damian1

damian1

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 4929 Мнения:
  • Име:damian
  • Оръжие:ЧЗ 9х19,Иж 12 кал.,Иж 16 кал. Браунинг 16 кал.,Бенели 9,3х62 ,Щаер ССГ-04 , 300WM
  • Куче:ягдтериер
  • МПС:УАЗ 452
  • ГрадСофия

Публикувано 12 декември 2018 - 10:13

Препоръчайте някоя добра екшън камера .

За момента се насочвам към тази .... GoPro HERO7 White Edition , но не съм ползвал екшън камери и това според фабричните данни .Ако нещо по -заслужаващо си , като съотношение цена -качество , казвайте .

Поздрави и наслука !

• iterziev харесва това

#14 Иван Кючуков

Иван Кючуков

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 1271 Мнения:
  • Оръжие:Тоз-34 кал 12//ЧЗ-550 Варминт,кал 308 Win, ЧЗ-83,ЧЗ-16кал Ап-7,65
  • Куче:Бретон
  • МПС:ИЖ 350

Публикувано 14 септември 2025 - 05:54

Най накрая взех едно китайче 4К,но имам молба към вас.Ако знаете някоя безплатна програма за компютър,за да изрязвам-редактирам клипчетата,моля дайте линк,

#15 XuMePa

XuMePa

Начо Фен

• Администратор
  • 1802 Мнения:
  • Име:Юлчо
  • Оръжие:Невероятен Шака Зуло Танц в 16/56ти, ИЖ 16/70, MP153 12/76, Browning Long Track 30-06, SigSauer 9х19
  • Куче:Тъщата
  • МПС:АТВ, бели маратонки и туристическа щека
  • ГрадСеверозападен

Публикувано 14 септември 2025 - 11:01

Най накрая взех едно китайче 4К,но имам молба към вас.Ако знаете някоя безплатна програма за компютър,за да изрязвам-редактирам клипчетата,моля дайте линк,

https://apps.microso...?hl=en-US&gl=US

• ДБД и Иван Кючуков харесват това

#16 митьо

митьо

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 879 Мнения:
  • Име:Димитър Фетфаджиев
  • Оръжие:CZ 455, ИЖ 27ЕМ, Piper Bayard, Glock 17L, Diana AR-8
  • Куче:Дратхаари
  • МПС:Нисан Терано