Тази сутрин е по-добре.
май не я съхраняваш в живарник след като я уловиш...или поне в кофа с вода.
С тези жеги рибата бързо умира и започват едни процеси вътре и месото губи вкуса си
Публикувано 28 май 2016 - 07:37
Тази сутрин е по-добре.
май не я съхраняваш в живарник след като я уловиш...или поне в кофа с вода.
С тези жеги рибата бързо умира и започват едни процеси вътре и месото губи вкуса си
Публикувано 29 май 2016 - 04:16
Публикувано 20 юни 2016 - 02:01
За тази година нищо не съм писал та да си поправя пропуска:
Във залива на Варна
Попчето е плъзнало навсякъде и е гладно, но иска кука за граца и фин такъм. Както и глезене със стравта.
Гюмюша е с максимални размери и кълве както на гюмюшко чипаре, така и на морски червей.
Барбуната вече шета енергично около буните. Здраво налита на морския червей ама иска фин такъм. За разлика от минали години сега размера й е отличен.
Иларията е навсякъде. За в момента е по удачен риболова на плувка, че се държи в горните слоеве.
Платерината е малко по капризна. Има я в добри количества, но кълве когато и скимне. Повечко рано сутрин и слетобеда.
Сафрида е вече в залива ама е много пръснат. Вечер излиза и по буните и килце се прави.
Грацата се е навряла в пристанището и народа скубе енергично.
Лефера също е на линия ама само вечер напада скрития дребосък по буните.
2 дена по кило и илария(боклужда) и по някой друг кефал
Ако може да ми препоръчате куки за илария (марка),че с по големите риби се изправят...
Публикувано 23 юни 2016 - 04:43
Вземи си кеп с телескопична три метрова дръжка. Не е работа на куката да държи тежка риба във въздуха. Отделно ако не се изправи куката се къса устата на рибата.2 дена по кило и илария(боклужда) и по някой друг кефал
Ако може да ми препоръчате куки за илария (марка),че с по големите риби се изправят...
Този пост е редактиран от rikitikitavi: 23 юни 2016 - 04:45
Публикувано 23 юни 2016 - 07:38
от магазина ми предложиха едни нормелни куки осми номер с къси стебла...Вземи си кеп с телескопична три метрова дръжка. Не е работа на куката да държи тежка риба във въздуха. Отделно ако не се изправи куката се къса устата на рибата.
Колкото до куките аз харесвам такива с морска извивка, но с халкичка накрая. Черни. Марката не се сещам. Ама в магазина ги има. Много са остри.
Този пост е редактиран от snuri: 23 юни 2016 - 07:40
Публикувано 24 юни 2016 - 10:19
Ако се лови на булдо или бомбарда със стръв морски червей, аз бих препоръчал кука с допълнителна контра на стъблото.
Чрез нея елеминира събирането на червея при обиране на влакното в извивката на куката.
Публикувано 24 юни 2016 - 03:42
Абе на мен тези контри само ми цепят червея. От няколко години червея го закачам през врата. Куката минява през втория прешлен само. Намалил съм съответно размера на куките и мисля увеличих резултатността на риболова.Ако се лови на булдо или бомбарда със стръв морски червей, аз бих препоръчал кука с допълнителна контра на стъблото.
Чрез нея елеминира събирането на червея при обиране на влакното в извивката на куката.
Публикувано 26 юни 2016 - 07:40
Публикувано 26 юни 2016 - 09:31
Ако се лови на булдо или бомбарда със стръв морски червей, аз бих препоръчал кука с допълнителна контра на стъблото.
търговски трикове...за торен червей може и да е идеален,но за морски не
Публикувано 13 май 2017 - 09:07
Открих сезона.
Публикувано 14 август 2017 - 11:42
Като за мен бива
Публикувано 18 август 2017 - 11:14
Като за мен бива
Много си скромен ...Поздрави и наслука
Публикувано 28 септември 2017 - 09:03
DSC_0225.JPG 66,47K
1 Брой сваляния
DSC_0224.JPG 64,34K
1 Брой сваляния
DSC_0223.JPG 81,2K
1 Брой сваляния
Някои не знам и как се казват нооо риби
Публикувано 27 юни 2018 - 06:08
Други дни кълвяха патки
Публикувано 27 юни 2018 - 07:05
Ми то времето е патешко...ти за риба си ми тръгнал...Други дни кълвяха патки
Публикувано 27 юни 2018 - 07:14
Публикувано 27 юни 2018 - 09:15
Преди месец открих сезона на сафрида
20180524_172302.jpg...Повечето бяха от този калибър като рибата налиташе на стандартно чепаре от поморийски януарски патешки пера
Ееей дразнител
Прекратихме почивката предсрочно и не можах да те навеся но може би другия месец
Сега остана да кажеш че тогава няма да има риба
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни