Към съдържанието


Снимка

На варда за хищници


 • Моля, влезте за да отговорите
9841 отговора на тази тема

#9841 LyudmilLov

LyudmilLov

  Ловец

 • Ловец
 • PipPipPipPipPip
 • 1349 Мнения:

Публикувано Вчера, 16:55

Вчера успях да изляза на варда за хищници и към 19,30 часа се бях настанил до триногата си. От време на време имитирах звук със стъкло и стиропор.

След 20,30 часа чувах шумолене във високите треволяци- зад мен, които след това се отдалечиха на северозапад. Към 21 часа не се стърпях и осветих периметъра си с фенера. От север идваше язовец и веднага му стрелях, че се канеше да влезе в царевицата, но ССТ-ито го остави на място. Отидох и фотнах язовеца, който се оказа мъжки. Издърпах го с въженцето на едно оголено място с ниска и изсъхнала царевица.

Към 21,30 часа имитирах звук с ръка, но не избързах с осветяването. В 21,56 часа осветявах и от юг се задаваше хищник. Колебаех се за изстрела, но поставих кръстчето на Никона  върху холка и стрелях, и след миг чух тупването на ССТ-ито в торса на хищника. Презаредих и стрелях още веднъж, защото хищника правеше опити да стане. Отидох и видях, че съм отстрелял женска лисица.  Фотнах я, попълних картончето за доктора, поставих я в чувала и отидох да докарам джипа.

Натоварих си такъмите и чувала с лисицата. Реших да приключа, че доста път ме чакаше към града.

Поздрави и наслука!

 

Прикачени файлове


 • avdjiev71, ДБД, Иван Кючуков и 11 други харесват това

#9842 Diters

Diters

  Ловец

 • Ловец
 • PipPipPipPipPip
 • 576 Мнения:
 • Оръжие:к'вот дойде
 • Куче:Чара
 • МПС:с колела
 • Градна село

Публикувано Вчера, 18:29

Този седмица и аз половувах...
В петък вечер имаше доста силен вятър и видях само как една лисица мина на ръба на гората, на около 300 м. без да и стрелям. В събота имахме успешен лов на гургулица и реших да хвърля перушините и вътрешностите на средата на полярната над село.
Вечерта към 19:00 вече бях на позиция...
В 19:30 от селото излезе лисица и тръгна право към перушините... Спрях я преди да "седне на софрата"... Към 22:00 от гората излезе втора лисица, но вървеше между храсти от другата страна на примамката и не я усети. Не беше удобна за стрелба и я оставих. След около 30 минути вероятно същата лисица се появи пак там, между храстите и тръгна уверено към перушините. И тя не стигна, при едно от предните и спирания за да се огледа SP-то я удари в предната част. Животното подскочи и почна да се мъчи да се скрие и се наложи да го избавя от мъките му с втори изстрел. Падна между тревите и в момента в който бях излязъл от укритието си и се изправил за да видя, че не мърда, с фенера осветих поляната и видях очи в другия край. Угасих светлината, клекнах на коляно и придърпах статива. Изсвирих със свирката и на момента светнах. Животновъдството се зачуди дали да тръгне към мен или да бяга. Не го оставих да се чуди дълго. Стрелях и видях как куршума го блъсна в гърдите.
Реших да приключвам и да събера животните за снимка... Е да, ама първата лисица не успях да я намеря...по поляната беше пълно с едни тръни, които са налазени от малки бели охлюви, и след като ги осветиш всичко е бяло... Отказах се и отидох сутринта с кучето ... Чара намери мястото на момента... Три квадрата кръв, косми и парче черен дроб, но лисица няма... Явно селските кучета или друг хищник я бяха прибрали, та снимката е в дует :)

Прикачен файл  IMG_20200922_185832.jpg   271,99K   0 Брой сваляния
 • avdjiev71, ДБД, Марин Карабялов и 7 други харесват това
9 потребител(и) четат тази тема

8 потребители, 1 гости, 0 анонимни


  kcv, Mir@k@, Raev, Г.Георгиев, sesko, sniper boy, SAM, Марин Карабялов
Change Theme!