Към съдържанието

Снимка

С какви гуми карате джипките?

• Моля, влезте за да отговорите
190 отговора на тази тема

#1 mir777

mir777

Ловец

• Администратор
  • 3678 Мнения:
  • Име:Минко
  • Оръжие:Фотоапарат със светкавица
  • Куче:Няколко
  • МПС:Джип
  • ГрадТроян

Публикувано 13 ноември 2012 - 02:08

Пускам темата тук защото не намерих друг подходящ раздел. Нека тук да споделим с какви гуми караме джипките си, каква марка, размер и доволни ли сте от тях в различните сезони. Не е лошо да се каже и на какъв джип се ползват не държа за марката / килограмите ме интересуват / за да се направи съпоставка в разликите, защото мога да кажа, че Малатеста кайман се държи перфектно на лека джипка но като сложих такива на тежката и стана зле положението, твърдението е за сняг. Моите са Дискавари купър 225/85/16 не е лоша гума, универсална е, не е регенерат, не шуми много, но в голяма кал бързо се затъпква, с две думи става ама има и по добри.

Прикачени файлове

Този пост е редактиран от mir777: 13 ноември 2012 - 02:23

#2 valchan

valchan

Хмммм

• Глобален Модeрaтор
  • 2001 Мнения:

Публикувано 13 ноември 2012 - 02:19

Прикачен файл  017182347.jpg   14,39K   9 Брой свалянияКарам вече 3 година с Каймани, за кал са перфектни, ръсне ли снежец обаче, по-добре да слизам от джипа и да тръгвам пеша :D
  • Realhunter харесва това

#3 Diters

Diters

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 599 Мнения:
  • Оръжие:к'вот дойде
  • Куче:Чара
  • МПС:с колела
  • Градна село

Публикувано 13 ноември 2012 - 02:39

Прикачен файл  017182347.jpg   14,39K   9 Брой свалянияКарам вече 3 година с Каймани, за кал са перфектни, ръсне ли снежец обаче, по-добре да слизам от джипа и да тръгвам пеша :D

Със същия модел е обут и моя Наско - пикап Нисан Терано1 - дзвера седи "на терен" и карам 99% само по черни пътища, не съм имал грижи до сега ...
На замръзнал асфлт обаче са опасни ... каучука явно се втърдява и това, че нямат т.нар. "ламели" прави от автомобила шейна .

Гледах едни клипчета как могат да се подобрят качествата им, чрез допълнително нарязване, но лично аз нямам нужда от това, пък и машинката струва бая кинти.

Лятно време търкам едни стари Пирели скорпион и бегам от кал колкото може по-надалече :)

Този пост е редактиран от Diters: 13 ноември 2012 - 02:40

#4 n960

n960

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 3098 Мнения:

Публикувано 13 ноември 2012 - 04:19

http://www.goodyear....ngler-duratrac/ След доста четене и умуване - засега добре се представят , чакам сняг и повече кал и ще докладвам. :D
  • Мариян харесва това

#5 mir777

mir777

Ловец

• Администратор
  • 3678 Мнения:
  • ГрадТроян

Публикувано 13 ноември 2012 - 04:31

http://www.goodyear....ngler-duratrac/

След доста четене и умуване - засега добре се представят , чакам сняг и повече кал и ще докладвам. :D

За сняг ще са добре ама за кал ще са като мойте, ще се затъпкват.

#6 Илиян

Илиян

Начинаещ хищничар

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 267 Мнения:
  • МПС:Гордостта на кралицата - английска уазка
  • ГрадРусчук, София, Бургас - по женска линия

Публикувано 13 ноември 2012 - 04:43

Малко гасчица даваш бре Минка! Понастъпи малко с дясното кръче по-надолу, поразвърти ги пък току се самопочистили... Няма гума дето в мека лепкава кал ако не "буксува" да не се "затъпква" :P
  • n960 харесва това

#7 bobiander

bobiander

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 104 Мнения:

Публикувано 13 ноември 2012 - 04:46

BF Goodrich Mud Terrain - повече All_terrain тип гума не слагам на джипа. Имам изтъркани едни ( около 70 000км навити ) и предпочитам да се пързалям само на асфалта, но не в гората. С All_terrain-a нито на асфалта е добре нито в гората е добре. Старите модели на Good Year Wrangler не бяха лоши но май от някоя година ги няма вече.

#8 vve

vve

трубач

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 1276 Мнения:

Публикувано 13 ноември 2012 - 04:48

Аз съм с Малатеста Кобра.При кално време съм шест,ама на затъпкан сняг са много зле!Ако е само на задния мост,дори и на равно нема тръгване,е малко преувеличих,ама зор става работата.
  • sword123 харесва това

#9 Изтрит Потребител 2

Изтрит Потребител 2

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 654 Мнения:
  • Оръжие:Тръби разни в цолажи разнообразни
  • Куче:Епаньол Бретони-Ингри от Игнатов и Арес от Ингри
  • МПС:Муле - пикап Рейнджър

Публикувано 13 ноември 2012 - 04:55

БФ Гудрич Ол Терен, на асфалт, земя, камъни, кал, дъжд и сняг, с 1-160км. в час. Изтъркалях един комплект за 94 000км., сега съм с друг, вече на 156 000. Май по-универсална гума не съм карал - лизга се навсякъде ...?!

Този пост е редактиран от Тони Груев: 13 ноември 2012 - 04:56

• m_h харесва това

#10 Dido VIPA

Dido VIPA

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 13 Мнения:
  • ГрадБигъл и Вълкашини 2бр

Публикувано 13 ноември 2012 - 05:36

Моите са като на VALCHAN МАЛАТЕСТА КАЍМАН 235/75/15 качени на TOYOTA HILUX карам ги 5-та година и съм доволен несъм имал проблеми досега да чукна на дърво http://www.lovecbg.c...tyle_emoticons/default/fool.gif :D както виждате имат голямо ръстояние между граиферите и несе дръзстят с кал това е което мога да споделя!

#11 Dido VIPA

Dido VIPA

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 13 Мнения:
  • ГрадБигъл и Вълкашини 2бр

Публикувано 13 ноември 2012 - 05:43

И аз съм сигорен че като влезнат във калта ще станат като валек и се почва едно боксуване едно бутанее ужас!

#12 garry

garry

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 2732 Мнения:
  • Име:Гърга Питич. Има два реда зъби едни обикновенни и едни златни. Елегантен е кат вампир
  • Оръжие:Певица де вади пирони със задник

Публикувано 13 ноември 2012 - 07:26

Публикувано изображениеголемия е с тия КМ2 и незнам как са още на сняг малкия е с Малатеса Кобра и цела зима е с вериги на предните.За големия има и резервни нови Fade зимни 265Х70Х15 ако се изложат гудрича.

Този пост е редактиран от garry: 13 ноември 2012 - 07:30

#13 Изтрит Потребител 2

Изтрит Потребител 2

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 654 Мнения:
  • Оръжие:Тръби разни в цолажи разнообразни
  • Куче:Епаньол Бретони-Ингри от Игнатов и Арес от Ингри
  • МПС:Муле - пикап Рейнджър

Публикувано 13 ноември 2012 - 07:28

Публикувано изображениеголемия е с тияКМ2 и незнам как са още на сняг малкия е с Малатеса Кобра и цела зима е с вериги на предните.

Бравос, ти имаш и голям и малък, пък аз съм само с голям...!!!;) http://www.lovecbg.c...tyle_emoticons/default/tease.gif

#14 mir777

mir777

Ловец

• Администратор
  • 3678 Мнения:
  • ГрадТроян

Публикувано 13 ноември 2012 - 08:16

Малко гасчица даваш бре Минка! Понастъпи малко с дясното кръче по-надолу, поразвърти ги пък току се самопочистили... Няма гума дето в мека лепкава кал ако не "буксува" да не се "затъпква" :P

Туй нещо можеше ама преди със старите ми джипки, а сега слогувам на кучета и пикапа ми е 90кс. ама като се замисля ще впрягам кучетата да помагат, и без туй на първа гонка по бъира не стъпвам по земята като ги държа.

#15 mir777

mir777

Ловец

• Администратор
  • 3678 Мнения:
  • ГрадТроян

Публикувано 13 ноември 2012 - 08:18

Моите са като на VALCHAN МАЛАТЕСТА КАЍМАН 235/75/15 качени на TOYOTA HILUX карам ги 5-та година и съм доволен несъм имал проблеми досега да чукна на дърво http://www.lovecbg.c...tyle_emoticons/default/fool.gif :D както виждате имат голямо ръстояние между граиферите и несе дръзстят с кал това е което мога да споделя!

За калта е ясно, но за сняг как са?

#16 St. Georgiev

St. Georgiev

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 36 Мнения:
  • Име:Станислав
  • Оръжие:Браунинг 12кал-30-06.Тика 223.22лр
  • Куче:много
  • МПС:митсуибуши
  • ГрадПоморие

Публикувано 13 ноември 2012 - 08:19

За кал-Силвьрстоун-номер 1.За всичко друго дори и кал Гудрич М/Т.Нема пьлно щастие.

#17 mir777

mir777

Ловец

• Администратор
  • 3678 Мнения:
  • ГрадТроян

Публикувано 13 ноември 2012 - 08:23

Гумите които признавам за наистина добри са тези, виждал съм ги в действие много са добри но не ги предлагат в малки размери, мисля че ги има от 32-ки на горе. Не им се опира нито кал нито сняг перфектни са.

Прикачени файлове

• Емил Радев харесва това

#18 garry

garry

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 2732 Мнения:
  • Име:Гърга Питич. Има два реда зъби едни обикновенни и едни златни. Елегантен е кат вампир

Публикувано 13 ноември 2012 - 08:42

Гумите които признавам за наистина добри са тези, виждал съм ги в действие
много са добри но не ги предлагат в малки размери, мисля че ги има от 32-ки на горе. Не им се опира нито кал нито сняг перфектни са.

Говориш за Maxxis - "Мародера" ,изключително добри за оффроуд и снега от миналата година но за асфалта .... Бая мислих за тях щот големия жип го позволява, но откарах на компромис който мисля че е добър.

Този пост е редактиран от garry: 13 ноември 2012 - 08:48

#19 garry

garry

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 2732 Мнения:

Публикувано 13 ноември 2012 - 08:47

Бравос, ти имаш и голям и малък, пък аз съм само с голям...!!! ;) http://www.lovecbg.c...tyle_emoticons/default/tease.gif

Бе навсекъде гледам да е дубъл, трипъл ма само с жените не става по нашто законодателство и се се чудя да погледна къде ориента ,ма па ми се не разделя с кожичката, че не вервам много на сюнетчиите та.... там геле :D

Този пост е редактиран от garry: 13 ноември 2012 - 08:47

• vve харесва това

#20 mir777

mir777

Ловец

• Администратор
  • 3678 Мнения:
  • ГрадТроян

Публикувано 13 ноември 2012 - 08:48

Говориш за Maxxis - Мародера ,изключително добри за оффроуд и снега от миналата година но за асфалта .... Бая мислих за тях щот големия жип го позволява, но откарах на компромис който мисля че е добър.

На асфалт малко по бързо се износват, но пък за сметка на това извън пътя са супер, бях се навил да си взема Трепадор ама така си взех Тойотата със дискавъри тая година ще ги покарам пък за догодина ще му мисля.

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни

Change Theme!