Този пост е редактиран от nqkoiotnqkade: 09 ноември 2012 - 01:24
Публикувано 09 ноември 2012 - 01:22
Този пост е редактиран от nqkoiotnqkade: 09 ноември 2012 - 01:24
Публикувано 09 ноември 2012 - 07:22
Този пост е редактиран от lov: 09 ноември 2012 - 07:25
Публикувано 09 ноември 2012 - 07:45
Публикувано 09 ноември 2012 - 07:56
Този пост е редактиран от lov: 09 ноември 2012 - 07:58
Публикувано 09 ноември 2012 - 08:05
Публикувано 09 ноември 2012 - 10:54
Не се нерви де.Пита човека като не му е ясноХайде да не започваме още от началото с елементарни въпроси и ли писания от рода бренеке гуаланди или кухо бренеке и т.н.
Иначе:
Значение. Затваряне, закриване, запушване на съдове, канали, кухи органи, цилиндрични кухини
..Не знам дали има назначен модератор вече на раздела но да почисти след като го прочетеш. На вече заради това се дразнех в другия форум. Надявам се да не се разсърдиш и моля да ме извиниш ако има нещо.
Този пост е редактиран от nqkoiotnqkade: 09 ноември 2012 - 11:31
Публикувано 11 ноември 2012 - 09:24
Публикувано 11 ноември 2012 - 10:12
Този пост е редактиран от lov: 11 ноември 2012 - 10:22
Публикувано 11 ноември 2012 - 11:07
Пробвал ли си го този куршум на "Братя Соколови"?Аз лично само съм го виждал.Всичко в него ми се струва странно.Например диаметъра на вътрешното тяло е доста голям.Не си посочил размерите на полата и поясите,но наоко се вижда,че полата е колкото тялото.Няма логика в това.Полата трябва да е колкото поясите,както при Диабло и куршума да стъпва на 3 точки по почти цялото си протежение за да се избегне риск да тръгне накриво и оттам да му се скапе цялата балистика. Друго:Не знам какъв е замисъла на каналите в кухината.1)Вероятно конструктора му е смятал,че там трябва да минава въздух с цел да се стабилизира.2)Може и кухината да е с цел да поема деформации,което би обяснило големия диам.на тялото(16,9).Предполагам е второто,защото ако е първото при високата свръхзвукова скорост е изключено там да влезе какъвто и да е въздух,което обезсмисля каналите(сравнявам случая с този при двойната турбина Маер).Опитвам се да разсъждавам само.Надявам се да пуснеш повече инфо за този куршумСнимка 1 и 2 на първия ред са точно по твоя въпрос. Разликата е че крушума не се разрязва след като е отлят а предварително се отлива заготовката и след това се пресова.Като между другото така се правят едни от най качествените крушуми Ако пък дъжиш на експанзивноста с допълнителен елемен ловна капса и заряд варианти бол. Лично не съм експерементирал с такива. И ето ти още една такава заигравка която пропуснах да кача защото не е за гладкоцевно макар че почти ням разлика.Ползват заряд от пистолети за директен монтаж.
expl2.jpg 178,65K 14 Брой сваляния
Причините да не съм правил опити са няколко като оставим законодателството ни на страна.
Вероятноста това да стане беля в цевта доста голяма. За да има взривяване в повечето случай трябва да срещне кост. Или по точно ще играем малко на тото. А при същите обстоятелства един добре проектиран крушум ще има почти същия ефект дори и при попадение в меки тъкани.
А и за да пробвам ми трябва балистичен гел но по нашенско малко трудничко. Не че няма и заместители но занимавката ми идва в повече.
Ето и едно крушумче Братя Соколови което мисля че пропуснах по горе. И интересното в случая е че унас по неведоми пътища са се появили матрици за неговото отливане. Тоест правено е домашно като качеството е перфектно.
Публикувано 11 ноември 2012 - 11:10
Хайде да не започваме още от началото с елементарни въпроси и ли писания от рода бренеке гуаланди или кухо бренеке и т.н.
Иначе:
Значение. Затваряне, закриване, запушване на съдове, канали, кухи органи, цилиндрични кухини
..Не знам дали има назначен модератор вече на раздела но да почисти след като го прочетеш. На вече заради това се дразнех в другия форум. Надявам се да не се разсърдиш и моля да ме извиниш ако има нещо.
Публикувано 11 ноември 2012 - 11:43
: "Пробвал ли си го този куршум на "Братя Соколови"?...............................................................
Надявам се да пуснеш повече инфо за този куршум
Публикувано 12 ноември 2012 - 12:02
Интересува ме от любопитство щото май и по поясите е по-тесен,отколкото трябваЕ ми така стана кат ни накичихте със звания ''Златен потребител'' подведен от това сигурно и за това реагирах така от профила на колегата. То вярно че иска много работа но на мен ми хареса една идея от друг форум където почти всяка тема започва така.
''Преди да попитате ........
: "
Сам си си отговорил на въпросите. Имам няколко бройки от него дори и такъв в който са залагали крушумче от калашник за сърцевина. Практически не използваем със съвремените барути. Имах и снимки на уловен такъв ама нещо не мога да ги открия в момента, на който ясно се вижда дефирмацията на опашната част. Смачкване по дължина точно където са изходящите отвори. Тоест дори и да му е по ниска скороста въздух няма как да премине от там посмъртно защото това се получава още в цевта колкото и да е твърда оловната сплав. Ако те интересуват останалите размери имам ги но за да не товаря форума не ги качих.
Този пост е редактиран от nqkoiotnqkade: 12 ноември 2012 - 12:14
Публикувано 21 ноември 2012 - 08:45
Този пост е редактиран от nqkoiotnqkade: 21 ноември 2012 - 08:52
Публикувано 14 януари 2013 - 11:30
Тези са ми останали от времето когато нямах билет за подборен. Правих си ги специално за чакалите, при -15гр. и повече от 25м. с съчми бягаха. Кухината отпред е голяма, запълвах я с свинска мас или грес (на чакала му е все едно) отгоре затварях с калпаче. Изрязвах го от капачки от безалкохолно с помоща на чук, съчма и метална фтулка подходящ диаметър. Калпачето излиза с овална форма, поставено отгоре го чуквах да се раздуе и няма мърдане. Стрелях ги с иж58 16к. два цилиндъра с мерник и мушка. На 50м. влизаха всички в капачка от буркан. Поражаенията бяха страшни (нямам нито една снимка от тогава). По друго не съм стрелял с тях.
Публикувано 15 януари 2013 - 12:22
Тези са ми останали от времето когато нямах билет за подборен. Правих си ги специално за чакалите, при -15гр. и повече от 25м. с съчми бягаха. Кухината отпред е голяма, запълвах я с свинска мас или грес (на чакала му е все едно) отгоре затварях с калпаче. Изрязвах го от капачки от безалкохолно с помоща на чук, съчма и метална фтулка подходящ диаметър. Калпачето излиза с овална форма, поставено отгоре го чуквах да се раздуе и няма мърдане. Стрелях ги с иж58 16к. два цилиндъра с мерник и мушка. На 50м. влизаха всички в капачка от буркан. Поражаенията бяха страшни (нямам нито една снимка от тогава). По друго не съм стрелял с тях.
Интересна работа.Дай подробно инфо за тези заготовки и снимки от всички страни.С каква матрица ги лееш.
приличат ми малко от онази идея за дум дум куршуми,където самия куршум се разпробива на 1/3 от диаметъра и 2/3 дължината и се пълни с олио
Публикувано 16 януари 2013 - 12:41
Добре дошъл в клуба на самоделковците.
Имам същата матрица за ''Спутник'' както и тази без ребрата но така и не си ги харесах като крушум. При попадение в масивни кости стават но при мека мускулна тъкан крушума не може дори да се деформира и си заминава без да е отдал цялата си енергия. При руснаците обаче видях следната идея:
В матрицата залагат парче домакинско алуминиево фолио на около 2/3 от диаметъра и тогава наливат оловото. Така се създава изкуствена делителна част и при натоварване би трябвало да се разтвори по нея.
S6002687.JPG 126,82K
40 Брой сваляния
Това на снимката съм го отворил с ножа и съжалявам че нямам други снимки както е с фолиото. А и след като се откъсне вообще не личи къде е делителя. Направил съм няколко но не ми остана време да ги пробвам. Ако ти се разправя може да пробваш като променяш дори колко на дълбоко да влагаш фолиото. Според мен идеята е много удачна и би трябвало да се получи и да върши добра работа.
За сега съм си харесал тези като модел. Подкалибрени в зависимост от различните сърца за опашната кухина ги правя 24g 28g и 32g.
P9200080.JPG 90,61K
43 Брой сваляния
И още два модела горния в ляво подкалибрен също. особенното при него е че е коничен със стеснение към опашната част. Мисля че ''Пателан'' в другия форум обясняваше как е разстъргвал концентратори на Гуаланди за да може да събере крушума понеже и те са конусни. Аз направих обратното просто крушума го изработвам по контейнера.
PC090021.JPG 185,63K
34 Брой сваляния
И малко снимки от деформацията след попадение в мека дървесина на калибрения.
PC090026.JPG 143,67K
27 Брой сваляния
И на подкалибрения от животно. Левия само мека тъкан през бронята спрял в отсрещната страна. То и за това го и намерих. И десния след среща с кости.
PC090029.JPG 101,63K
32 Брой сваляния
А това е пробна отливка на матричката коят направих на Бисер. Ама той така и не си ги хареса и лудна по купешките матрици на LEE.
S6002713.JPG 34,73K
25 Брой сваляния
Този пост е редактиран от lov: 16 януари 2013 - 12:46
Публикувано 16 януари 2013 - 07:34
Аз си ги правя квадратни, колкото е диаметъра толкова е и височината - по добри резултати имам. Червените са от меко олово и помеднени, че много цапат а и ги разпознавам така. Топчетата в гъстака не се разпадат и не си сменят посоката.
Публикувано 16 януари 2013 - 10:35
Ай сега цапат. Да си ги познаваш май . И аз така щото по едно време все спорове. Не стига че им лея и тъпча фишеци за бог да прости ами после излезе че един го ползват по няколко пъти.
.
Мъчих се да помеднявам съчми но нещо не ми се получи ваната. Как ли не я мъчих няма добро слепване с основния метал. На външен вид ги докарах но се лющи се после. А и матричката ми е за 12/0 и на автомата карам с цилиндъра и концентратори.
Иначе може да споделиш каква вана ползваш за помедняването ако не е тайна де.
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни