Перлата ми тя!!!

Епаньол Бретон
Публикувано 11 ноември 2021 - 08:09
Ееех, как се изнизва времето. Днес най-доброто куче което съм имал става на 10 години.
Как бързо стигнахме от:
1.jpg 70,84K
0 Брой сваляния
2.jpg 127,5K
0 Брой сваляния
3.jpg 87,75K
0 Брой сваляния
през:
4.jpg 117,27K
0 Брой сваляния
5.jpg 217,57K
0 Брой сваляния
до:
6.jpg 157,15K
0 Брой сваляния
Дай боже още някоя и друга година да сме заедно по ловните полета.
- avdjiev71, ДБД, Skitnik и 9 други харесват това
Публикувано 15 февруари 2022 - 08:46
Тук Берта не обърна внимание на старата миризма, докато Бела се закова за по-продължително отколкото на по-силна прясна. Явно не успява да контролира адреналина, който я върхлита когато дивеча е наблизо.
Яребиците се оказаха на 50-60м. от първата марка.
- avdjiev71, Иван Кючуков, Bat Geca Loveca и 2 други харесват това
Публикувано 22 февруари 2022 - 06:31
Тук се оказа, че пред всяка има яребица, но тази пред Берта не изтрая и разконцентрира Бела и тя не се стърпя и натисна и нейната.
Този пост е редактиран от izi 1991: 22 февруари 2022 - 06:32
Публикувано 22 февруари 2022 - 06:34
Келеша не трае. Докато не се е налодувала бърза като пуле пред майка си.
Този пост е редактиран от izi 1991: 22 февруари 2022 - 06:36
Публикувано 22 февруари 2022 - 06:40
За да се даде пример трябва и тръните да се нагазва.
- Bat Geca Loveca харесва това
Публикувано 22 февруари 2022 - 07:09
За да се даде пример трябва и тръните да се нагазва.
от скоро се занимавам шпаньол бретон,винаги съм имал даатхард,но това куче има силен нос и е перфектно в откриването на дивеча. За лов на нутрия е малко слабичко заради по слабото си телосложение,т е почти равни килограми.Намира ги пелфектно,но по дигите на каналите му е доста трудно да се изкачи с товар 1/1. За пернато няма грешка.
- izi 1991 харесва това
Публикувано 22 февруари 2022 - 07:52
Нутрии по Тунджа има по скромни наблюдения отпоследните години доста. Ходейки за патета по реката изненадах една на брега и понеже нямам кожа от такъв звяр и стрелях.Да обаче хаиванчето се плъзна във водата преди да издъхне и стана страшно. Водата беше доста буйна и за малко да удави кучето като го заби под паднали върби, и ...живота е по мил от това да апортира. Косата ми се изправи като видяхкакво се случва. Много внимавай колега да не загубиш ловния приятел.
Товара както казваш е голям и водата определено не е в полза на кучето.
- krus и GGen74 харесват това
Публикувано 10 март 2022 - 07:48
Както и преди съм споменавал за първи път имам бретон шпаньол и ми направи впечатление,че запачна да работи сериозно след третата година. Показа сериозен нос,т е открива дивеча сравнително от далече.Показа всичко на което се стараех да го науча.Обръща се да ме погледне ,че е намерил /надушил/ нещо и тогава отива към него.
При драатхарта бе доста по различно.
Не се плаши от много студена вода,т е влиза веднага във водата при доста минусови температури. Студа не го притеснява въобще.Искам да отбележа,че кучето го отглеждам на открито и зиме и лете.Изумен съм от работата му тази година. Следи къде ще падне птицата и веднага я
намира.
- Skitnik, Томи, izi 1991 и 2 други харесват това
Публикувано 12 март 2022 - 11:34
Тази година основно ловувах на гривяк. Слънчогледа беше доста висок и понякога и аз не успявах да видя къде точно падат отстреляните. Но това не се оказа проблем за кучетата. След изстрела старата се ослушваше в коя посока ще се чуе шума от падащата птица и спринтираше към там следвана от малката. Ако се случеше да пропусна гледаше ту мен ту посоката в която сочеше пушката и не мърдаше от място. Така е и при лова на прелет на патета. Колега krus, напълно споделям наблюдението ти, че след третата година вече може да се говори за пълен синхрон между водач и куче.
- n960, Skitnik, Bat Geca Loveca и 2 други харесват това
Публикувано 12 май 2022 - 02:16
Както и преди съм споменавал за първи път имам бретон шпаньол и ми направи впечатление,че запачна да работи сериозно след третата година. Показа сериозен нос,т е открива дивеча сравнително от далече.Показа всичко на което се стараех да го науча.Обръща се да ме погледне ,че е намерил /надушил/ нещо и тогава отива към него.
При драатхарта бе доста по различно.
Не се плаши от много студена вода,т е влиза веднага във водата при доста минусови температури. Студа не го притеснява въобще.Искам да отбележа,че кучето го отглеждам на открито и зиме и лете.Изумен съм от работата му тази година. Следи къде ще падне птицата и веднага я
намира.
Добре си се ориентирал това е породата!!!
- krus харесва това
Публикувано 08 юни 2022 - 07:21
Старата е желязна , ама и яребицата се натиска.
20220529_175032.jpg 232,75K
2 Брой сваляния
Този пост е редактиран от izi 1991: 08 юни 2022 - 07:21
- Skitnik, Todir, Bat Geca Loveca и 3 други харесват това
Публикувано 25 юни 2022 - 01:46
Старата е желязна , ама и яребицата се натиска.
Браво на старата яка е само така да те радва!!!
- izi 1991 и GGen74 харесват това
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни