Нека в тази тема споделяме и обменяме опит в поддръжката на приклада. Все пак той е една важна част от естетиката и удобството на оръжието ни.
Лично аз ползвам това масло препоръчано ми от големия Станимир Стоянов (намирам го на цени от 7 до 9 лв.) Ползвам го от няколко години вече и съм много доволен !!! Има го във варианти: тъмно кафяво, светло кафяво и червено - кафеникаво. Преди процедурата, ако имаме малки драсакотинки, могат да се премахнат с помощта на водна шкурка !
1.JPG 110,64K
100 Брой сваляния
За целта съм си купил комплект художнически четки (цена около 1 лв. - вероятно с китайски произход). Топвам си четката в маслото и започвам да нанасям по посока на накатката на приклада и полуложата.
3.JPG 175,43K
100 Брой сваляния
2.JPG 187,26K
85 Брой сваляния
...и така докато покрия целия приклад и полуложа. Първо от едната страна, после и от другата.
Оставям го 2, 3 минутки да си попие дървото, след което с помощта на меко парцалче започвам да го разнасям по цялата дървения.
5.JPG 125,63K
86 Брой сваляния
5-2.JPG 152,48K
81 Брой сваляния
Резултата незнам дали се вижда добре, но е наистина много добър. Импрегнира дървото, като така го предпазва от влага, смазка и гъбички от отпечатъците, които оставяме при хващане на оръжието, които от своя страна имат свойството да унищожават накатката ![]()
6.JPG 101,65K
99 Брой сваляния
7.JPG 87,55K
88 Брой сваляния
След като приключа с гореспоменатите процедури, оставям оръжието за няколко часа в стаята да си попие добре, за да не затварям влага в касата.
Поздрави !!! ![]()
П.С. Този метод е за нелакирани приклади !!!
Този пост е редактиран от svetlio_vt: 11 май 2013 - 01:40