Нека в тази тема споделяме и обменяме опит в поддръжката на приклада. Все пак той е една важна част от естетиката и удобството на оръжието ни.
Лично аз ползвам това масло препоръчано ми от големия Станимир Стоянов (намирам го на цени от 7 до 9 лв.) Ползвам го от няколко години вече и съм много доволен !!! Има го във варианти: тъмно кафяво, светло кафяво и червено - кафеникаво. Преди процедурата, ако имаме малки драсакотинки, могат да се премахнат с помощта на водна шкурка !
1.JPG 110,64K
100 Брой сваляния
За целта съм си купил комплект художнически четки (цена около 1 лв. - вероятно с китайски произход). Топвам си четката в маслото и започвам да нанасям по посока на накатката на приклада и полуложата.
3.JPG 175,43K
100 Брой сваляния
2.JPG 187,26K
85 Брой сваляния
...и така докато покрия целия приклад и полуложа. Първо от едната страна, после и от другата.
Оставям го 2, 3 минутки да си попие дървото, след което с помощта на меко парцалче започвам да го разнасям по цялата дървения.
5.JPG 125,63K
86 Брой сваляния
5-2.JPG 152,48K
81 Брой сваляния
Резултата незнам дали се вижда добре, но е наистина много добър. Импрегнира дървото, като така го предпазва от влага, смазка и гъбички от отпечатъците, които оставяме при хващане на оръжието, които от своя страна имат свойството да унищожават накатката
6.JPG 101,65K
99 Брой сваляния
7.JPG 87,55K
88 Брой сваляния
След като приключа с гореспоменатите процедури, оставям оръжието за няколко часа в стаята да си попие добре, за да не затварям влага в касата.
Поздрави !!!
П.С. Този метод е за нелакирани приклади !!!
Този пост е редактиран от svetlio_vt: 11 май 2013 - 01:40