Към съдържанието


Снимка

Клипове за приготвяне на вкуснотии


  • Моля, влезте за да отговорите
45 отговора на тази тема

#41 Иво Михайлов

Иво Михайлов

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1033 Мнения:
  • Име:Иво Михайлов
  • Оръжие:BERETTA S-55 , ИЖ-43 , ПМ 9.2х18 , болтова карабина 7.62х39 АРСЕНАЛ
  • Куче:Бретон Шпаньол
  • МПС:ТЕРАНО II - 2.4
  • ГрадБрезник

Публикувано 28 февруари 2018 - 11:24

Е......не е клип....

Нема и подобна тема.......ма си е вкусНотия

 

компир на жар у варак , със сиренье от вакла овца.

 

Прикачен файл  28512666_1724117934293279_29005080_n.jpg   159,33K   2 Брой сваляния

Прикачен файл  28534172_1724116834293389_1690757081_n.jpg   147,27K   1 Брой сваляния

Прикачен файл  28511232_1724113714293701_1866234685_n.jpg   98,17K   1 Брой сваляния



#42 JPB

JPB

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 2228 Мнения:
  • Име:Йордан
  • Оръжие:Бенели,Блазер,иж и чз..
  • Куче:Пойнтер
  • МПС:НЛО

Публикувано 12 ноември 2018 - 04:13

 

Колегите явно приготвят вкусна кожица от диво свинче...

А дали мият и обръщат червата,на клипа не става ясно... :D


  • Vmax харесва това

#43 Чавдар

Чавдар

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 4040 Мнения:
  • Име:Чавдар Пенков
  • Оръжие:ТОЗ 34, ИЖ 27
  • МПС:Рено
  • ГрадСофия

Публикувано 26 май 2019 - 12:28

:) Шаранче, пържено..

Всъщност, това е единствения начин на приготовление, който според мен е сполучлив...

Имам чугунен тиган, няколко килограма и така изпържен на тънки котлети става убийствен...

Прикачени файлове


Този пост е редактиран от Чавдар: 26 май 2019 - 12:35

  • Искрен, jovani62, Пенчо и 2 други харесват това

#44 Чавдар

Чавдар

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 4040 Мнения:
  • Име:Чавдар Пенков
  • Оръжие:ТОЗ 34, ИЖ 27
  • МПС:Рено
  • ГрадСофия

Публикувано 28 май 2019 - 04:48

 

Колегите явно приготвят вкусна кожица от диво свинче...

А дали мият и обръщат червата,на клипа не става ясно... :D

 

Абсолютно !!

Такова чудо се практикуваше в село Паничерево, община Гурково.. 

Или се домъкваше в селото и с газовата пърлачка, или на мястото на свинската смърт се копаеше нещо като траншея, отстрани се полагаха две бичмета и отдолу се палеше огън. 

Предните джолани се пробиваха и се промушваха две куки, направени от подходящи дървета..

И - а отляво, а отдясно, а по гръб се въртеше, да не прегори и напука кожичката..

После стъргане, пак препърляне и стъргане...

Прасето ставаше чисто бяло, само имаше черни точки, като лунички от козината на дивото..

Месото се делеше заедно с кожата и евентуално сланината..

А банкета започваше на място, като на отрязаните от крачетата джолани се слагаше шепа сол и в нея топиш кожичка, късана от вътрешната част на баджаците, че е най - тънка там. За мезе на виното.

:) Сол си трябваше, щото иначе кожата е трудносмилаема и можеш да осереш деретата наоколо...


Този пост е редактиран от Чавдар: 28 май 2019 - 04:52


#45 Косьо Лазаров

Косьо Лазаров

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 144 Мнения:
  • Име:Константин Лазаров
  • Оръжие:Тоз,Мазалат
  • Куче:фокстериер,гонче
  • МПС:нива

Публикувано 28 май 2019 - 09:58

Абе те за пърленето,ще го опърлят,ама как ще го ядат после?Като го гледам този нерез калкана му е с дебелина поне 1 см.



#46 Sandanski

Sandanski

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 699 Мнения:
  • МПС:Нисан

Публикувано 11 юни 2019 - 03:51

Ето нещо интересно.Тъкмо като за Чавдар и останалите колеги,които си падат по кулинарията:)Само дето не разбрах,за какво точно го приготви така,в смисъл,за печене,пушене или сушене?
https://youtu.be/2VcgWIc5H98




0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Change Theme!