Към съдържанието

Снимка

Някой ловува ли с дронове ?

• Моля, влезте за да отговорите
19 отговора на тази тема

#1 thermaldeviceseu

thermaldeviceseu

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 6 Мнения:
  • Оръжие:Hatsan Alpha
  • ГрадСофия

Публикувано 05 октомври 2023 - 08:56

От доста време си задавам въпроси и ме обхваща мисълта за ново изживяване. Като цяло имам насока да си купя дрон с термална камера възможно по -тих и малък, като например DЈІ Маvіс 3Т или Autel EVO 2 Dual 640 Т V2, че гледам са близки по цена.

Някой има ли опит в ловуване с дронове, пробвал ли е, какво са впечатленията ?

Наясно съм със законовите разпоредби и изискванията за да управлявам такъв тип дронове. 

Знам че не са популярни, но все пак може и да има някой с опит да сподели.

Благодяря предварително.

#2 ku4e_biasno

ku4e_biasno

Добрия ловец от приказките

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 288 Мнения:
  • Име:Боян Банев
  • Оръжие:BRNO ZH 301; ATA NEO 12; SARSILMAZ SAX-700R; ST. ETIENNE; ИЖ 18 .223rem; CZ 452 .22lr и фенерче от Митака
  • Куче:Рошава муцуна
  • МПС:Корсичкичка
  • ГрадДимитровград

Публикувано 05 октомври 2023 - 09:16

Летателните средства, не бяха ли забранени за ползване с ловна цел? И въобще на лов не се ли ходеше с пушка, патрони и куче? Ако Ви се лети с дронове, упражнявайте се някъде другаде. Що Ви трябва да ходите на лов?

Този пост е редактиран от ku4e_biasno: 05 октомври 2023 - 09:19

• peneff, ЛЮБИТЕЛ, Todir и 2 други харесват това

#3 elwix

elwix

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 3416 Мнения:

Публикувано 05 октомври 2023 - 09:17

От доста време си задавам въпроси и ме обхваща мисълта за ново изживяване. Като цяло имам насока да си купя дрон с термална камера възможно по -тих и малък, като например DЈІ Маvіс 3Т или Autel EVO 2 Dual 640 Т V2, че гледам са близки по цена.

Наясно съм със законовите разпоредби и изискванията за да управлявам такъв тип дронове.

Благодяря предварително.

Няма нищо лошо човек да експериментира. Следващите редове не са да те разубеждавам да не го правиш. Просто ми е интересно да разбера само мотива.

Какво е важно в лова за теб?
Примерни приоритети да знаеш какво горе долу те питам.
Преследването, изстрела, издебване, познаване на животните, месо, бройка животни и т.н.
Какво те кара да ставаш сутрин и да влизаш в гората

Другото е от колко време си ловец?

Интересен ми е човека зад подобно питане. Изобщо не искам да се заяждам и да коментирам отговора ти

Този пост е редактиран от elwix: 05 октомври 2023 - 09:21

• ku4e_biasno, jovani62, Skitnik и още 1 харесват това

#4 snuri

snuri

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 767 Мнения:

Публикувано 05 октомври 2023 - 09:29

Вижте му сайта и ще разберете що за човек е..опит за реклама някаква

• ku4e_biasno, Todir, the_hunter_84 и още 1 харесват това

#5 damian1

damian1

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 4887 Мнения:
  • Име:damian
  • Оръжие:ЧЗ 9х19,Иж 12 кал.,Иж 16 кал. Браунинг 16 кал.,Бенели 9,3х62 ,Щаер ССГ-04 , 300WM
  • Куче:ягдтериер
  • МПС:УАЗ 452
  • ГрадСофия

Публикувано 05 октомври 2023 - 10:36

От доста време си задавам въпроси и ме обхваща мисълта за ново изживяване. Като цяло имам насока да си купя дрон с термална камера възможно по -тих и малък, като например DЈІ Маvіс 3Т или Autel EVO 2 Dual 640 Т V2, че гледам са близки по цена.

Благодяря предварително.

Ако под ловуване имаш предвид да се стреля от дрона ....не .

Но то известно време проверявам цените на дронове с термокамери . За наблюдение над района . Живея на 50-60 метра от полето и 300-400 от гората  и един такъв дрон би ми вършил чудесна работа за наблюдение . 

Но засега ми идват като цени над психологическата граница да се прежаля за такова нещо . Най-евтиния ,който гледах преди немного време, излизаше около 14 000 лв.

Ако знаеш някакви цени , марки и модели , мисля че ще е интересно да ги споделиш .

Като цяло има потенциал тази работа .

Поздрави и наслука !

Този пост е редактиран от damian1: 05 октомври 2023 - 10:38

#6 Todir

Todir

Начинаещ

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1099 Мнения:
  • Име:Тодор
  • МПС:ФорТ МавериГ
  • ГрадСофия

Публикувано 06 октомври 2023 - 07:25

Не знам що се абите да му отговаряте. Пробва пазара дали си струва да вземе дронове.
  • NBP и tosho_7901 харесват това

#7 JPB

JPB

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 2655 Мнения:
  • Име:Йордан
  • Оръжие:Бенели,Блазер,Фабарм и ЧЗ...
  • Куче:Пойнтер-пенсионер...
  • МПС:Шосейно ;)

Публикувано 06 октомври 2023 - 09:31

Аз ползвам дрон за лов, връзвам един голям камик за него и го пускам по главите на животните като ги намеря и така не хабя патрони.. Голям е кеф...А и месото е 100% утилизация, чакалския гювеч става такава цица,че гостите да си оближат пръстите...

Този пост е редактиран от JPB: 06 октомври 2023 - 09:32

• vve, Skitnik и Ano харесват това

#8 thermaldeviceseu

thermaldeviceseu

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 6 Мнения:
  • ГрадСофия

Публикувано 06 октомври 2023 - 07:02

Летателните средства, не бяха ли забранени за ползване с ловна цел? И въобще на лов не се ли ходеше с пушка, патрони и куче? Ако Ви се лети с дронове, упражнявайте се някъде другаде. Що Ви трябва да ходите на лов?

Познат ми се похвали че бил на лов с негов приятел и били с термален дрон заедно при нощно ловуване. Честно казано не намирам конкретна информация за това дали е забранено или не. Все ми се струва че ще е удобно за наблюдение отгоре, не само за наблюдение на животните, мислел съм си например и за запис на лова.

Няма нищо лошо човек да експериментира. Следващите редове не са да те разубеждавам да не го правиш. Просто ми е интересно да разбера само мотива.

Какво е важно в лова за теб?
Примерни приоритети да знаеш какво горе долу те питам.
Преследването, изстрела, издебване, познаване на животните, месо, бройка животни и т.н.
Какво те кара да ставаш сутрин и да влизаш в гората

Другото е от колко време си ловец?

Интересен ми е човека зад подобно питане. Изобщо не искам да се заяждам и да коментирам отговора ти

Не съм за бройка на животни, месото също не ми е приоритет. Всичко е до удоволствието, дебнене, умуване и точния момент на изстрел. Дядо ми е ловец, пра дядо ми също ( макар че пра дядо ми е бил ловец за изхранване ), така че израстнах. Баща ми не е точно ловец, той е по друга оръжейна линия. идеята с дрона е по-скоро наблюдение, обследване на район и предимно заснемане. не е задължително да отстрелям, понякога само наблюдавам животните и начина им на живот.

Вижте му сайта и ще разберете що за човек е..опит за реклама някаква

Не си рекламирам сайта, да имейла ми е такъв и следователно потребителското ми име стана такова, но нямам линкове никъде, нито съм споменавал с какво се занимавам, няма лога и т.н. Не знам как и кой обръща внимание на потребителските имена ( лично аз не го правя ).

Ако под ловуване имаш предвид да се стреля от дрона ....не .

Но то известно време проверявам цените на дронове с термокамери . За наблюдение над района . Живея на 50-60 метра от полето и 300-400 от гората  и един такъв дрон би ми вършил чудесна работа за наблюдение . 

Но засега ми идват като цени над психологическата граница да се прежаля за такова нещо . Най-евтиния ,който гледах преди немного време, излизаше около 14 000 лв.

Ако знаеш някакви цени , марки и модели , мисля че ще е интересно да ги споделиш .

Като цяло има потенциал тази работа .

Поздрави и наслука !

Е, не знам че няма как да стрелям от дрона, нито това ми е идеята. Точно това е, наблюдение, оглед на терен и да заснемам. Гледал си някой от моделите, които не съм споменал, те са над тази цена. Тези двата са под 10 000 лв. Даже в Ибей скоро изтървах един Autel EVO 2 Dual 640 Т V2 за 5 000 лв. се продаваше чисто нов ( не отварян и не активиран ). По принцип мислих за вариант с DJI Inspire 1, те са по 700 долара втора ръка и има доста, термалната камера за него е 1300 долара, което е.. супер, най-евтиното решение. Проблема с Inspire е че е много голям. Един познат има такъв и е страшно шумен и на 10 метра височина се чуваше много. Тоест изобщо го отписвам като опция. Въпреки че на няколко пъти се наклоних към него.

Не знам що се абите да му отговаряте. Пробва пазара дали си струва да вземе дронове.

Пазара е повече от мижав за дронове с термална камера и до колкото питах познати притежаващи дронове, говоря като цяло. По-скоро ме пробуди желание от познат който ми се похвали, ако съм искал отдавна щях да предлагам. Не мисля че много от хората биха си позволили да ползват такива дронове. Най-малкото не се дават току така лесно тия играчки.

Аз ползвам дрон за лов, връзвам един голям камик за него и го пускам по главите на животните като ги намеря и така не хабя патрони.. Голям е кеф...А и месото е 100% утилизация, чакалския гювеч става такава цица,че гостите да си оближат пръстите...

Ползвал съм дрон за риболов, но няма нищо общо с лова. Ползвал съм го за риболов на дълбоко от брега, има приставка на която мога да закача корда с кука и да я пусна ( има моторче за да я дърпа ), сигнализира при опъване. Ако съм пуснал за леки риби, директно ги вдигам с него, като заключа кордата, ако са за тежки, пускам със бутона кордата и дърпам с въдицата.  Така че идеята като цяло не ми е нова, само че не да ловя жвотни, по-скоро наблюдение, оглед на терен, снимане на лова, придвижване на дивеч. Както по-горе писах обичам и просто да наблюдавам животните.

Този пост е редактиран от thermaldeviceseu: 06 октомври 2023 - 07:04

#9 Ano

Ano

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 133 Мнения:
  • Оръжие:Made in Italy
  • Куче:Kurzhaar
  • МПС:4x4
  • ГрадSouthWest

Публикувано 17 октомври 2023 - 09:46

Всякакви нови електронни играчки отдалечават лова и ловеца от това древно свещено занимание.

И да човека си търси пазарна ниша лошо няма, въпроса е кой разрешава и в чий интерес са и последните промени в ЗЛОД, за ползване на терми заглушители т.н.

Алъш вериша да върви тва е истината!

#10 GGen74

GGen74

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 129 Мнения:
  • Оръжие:Помпа и Тикка
  • Куче:бретон
  • МПС:4х4
  • ГрадГрада на истинската бира

Публикувано 17 октомври 2023 - 01:18

И какви са последните промени в ЗЛОД за ползване на терми заглушители т.н ? 

#11 2cv

2cv

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 376 Мнения:
  • Оръжие:zkm 452-2e .22lr lux, maverick 88, sako85 varmint .308Win

Публикувано 10 ноември 2023 - 12:37

Има и по-евтини, миналата година продадохме мавик ако не се лъжа на един господин за около 11к. За обследване на район след опадане на шумата бива. Сега доколко е етично е друг въпрос - вместо обикалянето с джипове, и евентуален пропуск на следи(даване шанс на животните да се измъкнат) с такъв дрон нямат шанс милите - ще може да бъдат локализирани, заградени, и избити безпогрешно, ако оператора насочва стрелците по станцията - е ако стрелците(не казвам ловците) не са много смотани де. Па другия път ще ми стрелят по у.я. Мислех да предложа на нашата дружинка да закупим такъв дрон, само за предварителен оглед на района, ма размислих - веднага ще се сетят и за насочване в реално време. По-добре да си трошим джипките като обикаляме по горите, и да има тръпка - ша ги намерим ли, няма ли, ще ги уцелим ли откъде точно ще минат, или са минали, отколкото  да бъдат избивани контролирано - това не е лов според мен...

Горното си е лично мое мнение, без претенции, че е правилното де...

Този пост е редактиран от 2cv: 10 ноември 2023 - 12:47

• jovani62, Skitnik, ЛЮБИТЕЛ и 6 други харесват това

#12 ЛЮБИТЕЛ

ЛЮБИТЕЛ

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1310 Мнения:
  • Име:Георги
  • Оръжие:нарезно и гладкоцевно
  • Куче:бретон
  • ГрадРусе

Публикувано 14 ноември 2023 - 06:20

https://www.youtube....h?v=sJy99KmbTQE

Този пост е редактиран от ЛЮБИТЕЛ: 14 ноември 2023 - 06:21

• Христо Христев, jovani62 и thermaldeviceseu харесват това

#13 choko

choko

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 573 Мнения:
  • Име:Чавдар
  • Оръжие:ИЖ 27,БЕНЕЛИ АРГО 30,06,РЕМИНГТОН 700 SPS 243 WIN
  • Куче:БРЕТОН
  • МПС:ВИТАРА
  • ГрадПЕРНИК

Публикувано 15 ноември 2023 - 08:23

Впечатляваща работа на лайките.Не срещат такива кучета често.Може би,ако бяха 2-3 нямаше да си пречат и риска някоя да попадне между лапите щеше да е по-малък.А дрона ясно.Хич не ми харесва на къде върви лова и живота като цяло,ма не мож спре прогреса.

• Skitnik и thermaldeviceseu харесват това

#14 Stan blaserista

Stan blaserista

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 40 Мнения:
  • Име:Stanislav
  • ГрадSofia

Публикувано 15 ноември 2023 - 02:46

Не знам дали някой ловува с дронове, но пък наскоро чух за няколко "хубавци" от една "дружинка" дето са ги снимали с дрон как дерат сърни, после са им намерили на място кожите и карантиите от животинките, и след това са опраскали "хубавците", а и цялата "дружинка" много здраво и подобаващо. Така че мръфкарите и торбаланите мисля вече трява да имат по едно на ум и да внимават.

• vve, ЛЮБИТЕЛ и elwix харесват това

#15 vve

vve

трубач

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 1276 Мнения:

Публикувано 15 ноември 2023 - 03:30

Не знам дали някой ловува с дронове, но пък наскоро чух за няколко "хубавци" от една "дружинка" дето са ги снимали с дрон как дерат сърни, после са им намерили на място кожите и карантиите от животинките, и след това са опраскали "хубавците", а и цялата "дружинка" много здраво и подобаващо. Така че мръфкарите и торбаланите мисля вече трява да имат по едно на ум и да внимават.

Всякаква такава техника ползва и парковата охрана в Централен Балкан и да ви кажа доста мераклии да бият забранен и рядък дивеч гризнаха дръвцето!Даже някои превъзбудени и къщи си купуват в района с цел бракониерство,ама веднъж стомна за водичка,дваж и после олеле майко,кво стана?!То щото местните сигурно са по-глупави и по-лоши ловци!wink.png

• ДБД, n960, ЛЮБИТЕЛ и 3 други харесват това

#16 2cv

2cv

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 376 Мнения:

Публикувано 17 ноември 2023 - 12:25

По мои сметки ако в държавата чиновниците и бюрократите си вършеха работата като хората щяхме да сме супер. Има доста сериозни дронове за по 30-35к цена на дребно - говора зя профи изпълнение с автономност около 30-40мин. Със 100на такива може бракониерството в цялата държава да бъде изкоренено за 2-3години. Инвестицията би се избила за 1-2години максимум - като хванат някой бракониер, или група такива - пушките с оптиките/термите, и джипките може да се продават на публични търгове. Отделно някоя хубава глоба, и ако трябва и пандела. С тези дронове може да се ловят и незаконните дървосекачи - просто трябва воля, а в милата ни държава такава няма за съжаление...

• ДБД и thermaldeviceseu харесват това

#17 thermaldeviceseu

thermaldeviceseu

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 6 Мнения:
  • ГрадСофия

Публикувано 28 ноември 2023 - 03:29

Всякакви нови електронни играчки отдалечават лова и ловеца от това древно свещено занимание.

И да човека си търси пазарна ниша лошо няма, въпроса е кой разрешава и в чий интерес са и последните промени в ЗЛОД, за ползване на терми заглушители т.н.

Алъш вериша да върви тва е истината!

Не бих казал, в чужбина хората ловуват всякак. Свещено занимание е било когато е бил един от основните източници на изхранване, така че реално погледнато отдавла се е отдалечил лова от предназначението си.

Не правя никакъв алъш вериш. Никъде не виждам да съм упоменавал кое как и защо. Вече си взех дрон, но не термален. С един колега се запознах също си взел малко дронче. Неговата предпоставка беше че си оглежда отгоре терена понеже му спестява време, неговия дрон е DJI Mini 2, моя Autel Nano. Та скоро ще се срещаме с него за ловна разходка. 

Има и по-евтини, миналата година продадохме мавик ако не се лъжа на един господин за около 11к. За обследване на район след опадане на шумата бива. Сега доколко е етично е друг въпрос - вместо обикалянето с джипове, и евентуален пропуск на следи(даване шанс на животните да се измъкнат) с такъв дрон нямат шанс милите - ще може да бъдат локализирани, заградени, и избити безпогрешно, ако оператора насочва стрелците по станцията - е ако стрелците(не казвам ловците) не са много смотани де. Па другия път ще ми стрелят по у.я. Мислех да предложа на нашата дружинка да закупим такъв дрон, само за предварителен оглед на района, ма размислих - веднага ще се сетят и за насочване в реално време. По-добре да си трошим джипките като обикаляме по горите, и да има тръпка - ша ги намерим ли, няма ли, ще ги уцелим ли откъде точно ще минат, или са минали, отколкото  да бъдат избивани контролирано - това не е лов според мен...

Горното си е лично мое мнение, без претенции, че е правилното де...

Мавика за 11 хич не е по-евтин, аз гледай други с термални камери доста под сумата. До някъде си прав. Огледа на терена не е само до животните, а и до проходимост. На мен ще ми е всъщност повече фотографиране и видеозаснемане, дали ще отстрелям или не, така или иначе не ми е приоритет в лова. Повечето време наблюдавам, крия се, снимам, покривам се в землянка и наблюдавам с часове и часове.

:OOOO Ха.. виж една добра идея за прилагане на дронове.

Всякаква такава техника ползва и парковата охрана в Централен Балкан и да ви кажа доста мераклии да бият забранен и рядък дивеч гризнаха дръвцето!Даже някои превъзбудени и къщи си купуват в района с цел бракониерство,ама веднъж стомна за водичка,дваж и после олеле майко,кво стана?!То щото местните сигурно са по-глупави и по-лоши ловци!wink.png

Интересно, не знаех че имат такава техника. 

По мои сметки ако в държавата чиновниците и бюрократите си вършеха работата като хората щяхме да сме супер. Има доста сериозни дронове за по 30-35к цена на дребно - говора зя профи изпълнение с автономност около 30-40мин. Със 100на такива може бракониерството в цялата държава да бъде изкоренено за 2-3години. Инвестицията би се избила за 1-2години максимум - като хванат някой бракониер, или група такива - пушките с оптиките/термите, и джипките може да се продават на публични търгове. Отделно някоя хубава глоба, и ако трябва и пандела. С тези дронове може да се ловят и незаконните дървосекачи - просто трябва воля, а в милата ни държава такава няма за съжаление...

До колкото виждам има и по-евтини също с дорба автономност, поне тези дето аз търся са под 10 000 и са добри. Вече гледах един как се представя, пак ще им свърши страшно много работа. Според мен от тази гледна точка не че няма воля, може би още не им е в главите. Тука в моя район младите дето им идваха хубави идеи в главата и направиха китна общинката ни ги замениха със старите кучета от предния мандат и сега всичко пак назад тръгна.... Та не знам дали държавтаа е само проблема или ние хората самите.

#18 2cv

2cv

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 376 Мнения:

Публикувано 28 ноември 2023 - 09:24

Не бих казал, в чужбина хората ловуват всякак. Свещено занимание е било когато е бил един от основните източници на изхранване, така че реално погледнато отдавла се е отдалечил лова от предназначението си.

Не правя никакъв алъш вериш. Никъде не виждам да съм упоменавал кое как и защо. Вече си взех дрон, но не термален. С един колега се запознах също си взел малко дронче. Неговата предпоставка беше че си оглежда отгоре терена понеже му спестява време, неговия дрон е DJI Mini 2, моя Autel Nano. Та скоро ще се срещаме с него за ловна разходка. 

Мавика за 11 хич не е по-евтин, аз гледай други с термални камери доста под сумата. До някъде си прав. Огледа на терена не е само до животните, а и до проходимост. На мен ще ми е всъщност повече фотографиране и видеозаснемане, дали ще отстрелям или не, така или иначе не ми е приоритет в лова. Повечето време наблюдавам, крия се, снимам, покривам се в землянка и наблюдавам с часове и часове.

:OOOO Ха.. виж една добра идея за прилагане на дронове.

Интересно, не знаех че имат такава техника. 

До колкото виждам има и по-евтини също с дорба автономност, поне тези дето аз търся са под 10 000 и са добри. Вече гледах един как се представя, пак ще им свърши страшно много работа. Според мен от тази гледна точка не че няма воля, може би още не им е в главите. Тука в моя район младите дето им идваха хубави идеи в главата и направиха китна общинката ни ги замениха със старите кучета от предния мандат и сега всичко пак назад тръгна.... Та не знам дали държавтаа е само проблема или ние хората самите.

Ми според мен мавика си е супер - евтино и хубаво винаги стоят на различни рафтове за съжаление. Като човек продавал конкурентни марки на DJI преди време, ще ти кажа едно - в последните 4-5г. DJI са без конкуренция цена - качество, характеристики. Издухаха всички - за шир потреба ти говоря, не за бутикови високотехнологични профи изпълнения. Ако искаш ми вярвай, ако искаш недей - твоя си работа. Не ми се влиза в обяснителен режим защо е така - няма да ми стигне цяла вечер. В тоя живот поне за себе си разбрах едно нещо - плащаш и ревеш веднъж, и после си без проблем, и вършейки работа се наслаждаваш. Или решаваш да е"еш Къна по тънката лайсна - в повечето случаи познай кой е нае"ания накрая като се тегли чертата.

Ми то държавата сме ние - стига да има читаво гражданско общество, както е по белия свят... 

Този пост е редактиран от 2cv: 28 ноември 2023 - 09:42

• ДБД, izi 1991 и thermaldeviceseu харесват това

#19 thermaldeviceseu

thermaldeviceseu

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 6 Мнения:
  • ГрадСофия

Публикувано 28 ноември 2023 - 10:05

Ми според мен мавика си е супер - евтино и хубаво винаги стоят на различни рафтове за съжаление. Като човек продавал конкурентни марки на DJI преди време, ще ти кажа едно - в последните 4-5г. DJI са без конкуренция цена - качество, характеристики. Издухаха всички - за шир потреба ти говоря, не за бутикови високотехнологични профи изпълнения. Ако искаш ми вярвай, ако искаш недей - твоя си работа. Не ми се влиза в обяснителен режим защо е така - няма да ми стигне цяла вечер. В тоя живот поне за себе си разбрах едно нещо - плащаш и ревеш веднъж, и после си без проблем, и вършейки работа се наслаждаваш. Или решаваш да е"еш Къна по тънката лайсна - в повечето случаи познай кой е нае"ания накрая като се тегли чертата.

Ми то държавата сме ние - стига да има читаво гражданско общество, както е по белия свят... 

Не, не, не си ме разбрал. Друго имах предвид, че има в продажба и под 10 000 лв. термални дронове на DJI, просто са различни комбинации. Другото ми е ясно.

#20 Ano

Ano

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 133 Мнения:
  • Оръжие:Made in Italy
  • Куче:Kurzhaar
  • МПС:4x4
  • ГрадSouthWest

Публикувано 01 декември 2023 - 10:18

А според мен ти нямаш никаква представа какво е лов за що повечето хора излизат на лов и т.н. Но това си е мое мнение де!

• Todir харесва това

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни

Change Theme!