Към съдържанието


Снимка

Лозови сармички с агнешка кайма


  • Моля, влезте за да отговорите
6 отговора на тази тема

#1 Чавдар

Чавдар

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 6151 Мнения:
  • Име:Чавдар
  • Оръжие:ТОЗ 34, ИЖ 27
  • МПС:Рено
  • ГрадСофия

Публикувано 20 май 2023 - 06:54

Ако някой иска, ще публикувам рецептата....

 

Прикачен файл  P10103281.JPG   111,48K   0 Брой сваляния


  • Todir и damian1 харесват това

#2 Чавдар

Чавдар

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 6151 Мнения:
  • Име:Чавдар
  • Оръжие:ТОЗ 34, ИЖ 27
  • МПС:Рено
  • ГрадСофия

Публикувано 20 май 2023 - 08:17

Обезкостява се агнешко от предницата и се пуска на машината... Сол, едро смлян черен пипер, може малко кимион и ситно накълцан лук...

 

Прибавя се бланширан ориз, нарязан копър, магданоз и на кило кайма - един белтък от яйце, за да не се разпада каймата...

Усукват се хубави сармички и внимателно се подреждат в тенджера... Отгоре се притискат с чиния, да не подскачат и се обезформят..

Варят се половин час, не повече, бульона който не трябва да е много се отцежда..

По преценка на количеството се запържва в тиган брашно, заедно с краве масло и малко олио.. Прибавя се разбито кисело мляко, бульона от сварените сарми, черен пипер, изстискан сок от лимон и ситно скълцан копър...Трябва да кипне и поври..

Внимателно подредените сарми в тава се заливат със соса, покриват се с алуминиево фолио и трябва да кипят на 150 градуса половин час, да си хванат подправките...

Сосът става изключително вкусен и си требе хляб, за отопване....

 

Прикачен файл  P10103291.JPG   153,14K   0 Брой сваляния


Този пост е редактиран от Чавдар: 20 май 2023 - 08:42

  • ickata 671 и damian1 харесват това

#3 krus

krus

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 784 Мнения:

Публикувано 22 май 2023 - 08:33

Обезкостява се агнешко от предницата и се пуска на машината... Сол, едро смлян черен пипер, може малко кимион и ситно накълцан лук...

 

Прибавя се бланширан ориз, нарязан копър, магданоз и на кило кайма - един белтък от яйце, за да не се разпада каймата...

Усукват се хубави сармички и внимателно се подреждат в тенджера... Отгоре се притискат с чиния, да не подскачат и се обезформят..

Варят се половин час, не повече, бульона който не трябва да е много се отцежда..

По преценка на количеството се запържва в тиган брашно, заедно с краве масло и малко олио.. Прибавя се разбито кисело мляко, бульона от сварените сарми, черен пипер, изстискан сок от лимон и ситно скълцан копър...Трябва да кипне и поври..

Внимателно подредените сарми в тава се заливат със соса, покриват се с алуминиево фолио и трябва да кипят на 150 градуса половин час, да си хванат подправките...

Сосът става изключително вкусен и си требе хляб, за отопване....

 

attachicon.gif P10103291.JPG

Много малко розмарин би подобрил вкуса на агнешкото.


  • damian1 харесва това

#4 Чавдар

Чавдар

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 6151 Мнения:
  • Име:Чавдар
  • Оръжие:ТОЗ 34, ИЖ 27
  • МПС:Рено
  • ГрадСофия

Публикувано 22 май 2023 - 09:47

:) АААА, сега ще ми кажеш, че трябва и куркума....

Хубавото агнешко има неповторим вкус и работата не трябва да се прецаква... 

Поздрави !!!  :256605:


Този пост е редактиран от Чавдар: 22 май 2023 - 09:47

  • жоро75 харесва това

#5 krus

krus

    Ловец

  • Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 784 Мнения:

Публикувано 22 май 2023 - 08:51

:) АААА, сега ще ми кажеш, че трябва и куркума....

Хубавото агнешко има неповторим вкус и работата не трябва да се прецаква... 

Поздрави !!!  :256605:

Въпрос на вкус. Агнешкото си има характерна миризма. Затова има необходимите подтправки.-----------------


  • damian1 харесва това

#6 damian1

damian1

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 4881 Мнения:
  • Име:damian
  • Оръжие:ЧЗ 9х19,Иж 12 кал.,Иж 16 кал. Браунинг 16 кал.,Бенели 9,3х62 ,Щаер ССГ-04 , 300WM
  • Куче:ягдтериер
  • МПС:УАЗ 452
  • ГрадСофия

Публикувано 31 май 2023 - 11:10

Въпрос на вкус. Агнешкото си има характерна миризма. Затова има необходимите подтправки.-----------------

Калофер или джоджен са си почти задължителни  :)  :256605:



#7 Чавдар

Чавдар

    Ловец

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 6151 Мнения:
  • Име:Чавдар
  • Оръжие:ТОЗ 34, ИЖ 27
  • МПС:Рено
  • ГрадСофия

Публикувано 02 юни 2023 - 02:07

Калофер или джоджен са си почти задължителни  :)  :256605:

:) Калоферче... не знам.. 

То една баба от село Стоб ме кичеше с тази подправка, опитах я с боб .....уж било добре, ама нещо не ми се хареса...

То и с джодженът така... Повечето хора, дето го отглеждат - това си е див джоджен с дъх на мента... И има остри листа...

А истинският, градински някъде му викат гюзюм и листата му са кръгли... Има по - различен аромат...

Аз някак си и с девисилът не мога да се определя...Много е силна подправката... Уж за риба и картоф, ама нещо не е като хората...  характерна е.... Не я употребявам....


  • Skitnik харесва това




0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Change Theme!