Ако някой иска, ще публикувам рецептата....
P10103281.JPG 111,48K
0 Брой сваляния
Публикувано 20 май 2023 - 06:54
Публикувано 20 май 2023 - 08:17
Обезкостява се агнешко от предницата и се пуска на машината... Сол, едро смлян черен пипер, може малко кимион и ситно накълцан лук...
Прибавя се бланширан ориз, нарязан копър, магданоз и на кило кайма - един белтък от яйце, за да не се разпада каймата...
Усукват се хубави сармички и внимателно се подреждат в тенджера... Отгоре се притискат с чиния, да не подскачат и се обезформят..
Варят се половин час, не повече, бульона който не трябва да е много се отцежда..
По преценка на количеството се запържва в тиган брашно, заедно с краве масло и малко олио.. Прибавя се разбито кисело мляко, бульона от сварените сарми, черен пипер, изстискан сок от лимон и ситно скълцан копър...Трябва да кипне и поври..
Внимателно подредените сарми в тава се заливат със соса, покриват се с алуминиево фолио и трябва да кипят на 150 градуса половин час, да си хванат подправките...
Сосът става изключително вкусен и си требе хляб, за отопване....
P10103291.JPG 153,14K
0 Брой сваляния
Този пост е редактиран от Чавдар: 20 май 2023 - 08:42
Публикувано 22 май 2023 - 08:33
Обезкостява се агнешко от предницата и се пуска на машината... Сол, едро смлян черен пипер, може малко кимион и ситно накълцан лук...
Прибавя се бланширан ориз, нарязан копър, магданоз и на кило кайма - един белтък от яйце, за да не се разпада каймата...
Усукват се хубави сармички и внимателно се подреждат в тенджера... Отгоре се притискат с чиния, да не подскачат и се обезформят..
Варят се половин час, не повече, бульона който не трябва да е много се отцежда..
По преценка на количеството се запържва в тиган брашно, заедно с краве масло и малко олио.. Прибавя се разбито кисело мляко, бульона от сварените сарми, черен пипер, изстискан сок от лимон и ситно скълцан копър...Трябва да кипне и поври..
Внимателно подредените сарми в тава се заливат със соса, покриват се с алуминиево фолио и трябва да кипят на 150 градуса половин час, да си хванат подправките...
Сосът става изключително вкусен и си требе хляб, за отопване....
Много малко розмарин би подобрил вкуса на агнешкото.
Публикувано 22 май 2023 - 09:47
АААА, сега ще ми кажеш, че трябва и куркума....
Хубавото агнешко има неповторим вкус и работата не трябва да се прецаква...
Поздрави !!!
Този пост е редактиран от Чавдар: 22 май 2023 - 09:47
Публикувано 22 май 2023 - 08:51
АААА, сега ще ми кажеш, че трябва и куркума....
Хубавото агнешко има неповторим вкус и работата не трябва да се прецаква...
Поздрави !!!
Въпрос на вкус. Агнешкото си има характерна миризма. Затова има необходимите подтправки.-----------------
Публикувано 31 май 2023 - 11:10
Въпрос на вкус. Агнешкото си има характерна миризма. Затова има необходимите подтправки.-----------------
Калофер или джоджен са си почти задължителни
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни