Намерен череп от елен. Как се процедира,?
Публикувано 25 февруари 2023 - 08:14
Публикувано 25 февруари 2023 - 08:19
Носи в горското.
Узаконява се, но има има такси.
Като отидеш в горското, нека кокала остане в колата.
Историята е почни от далече - как си го намерил и искаш да си го вземеш и те интересува какъв е реда.
Ако са благосклонни го вадиш.
Може да се изрепчат, че пренасяш животински части без надлежните документи, а това е престъпление за едрия дивеч по НК и може да имаш неприятности. Има всякакви диванета и натегачи.
Този пост е редактиран от митьо: 25 февруари 2023 - 08:22
- NBP харесва това
Публикувано 25 февруари 2023 - 09:22
Публикувано 25 февруари 2023 - 10:35
Човека може да изтегли късата клечка! Не го вкарвай в приключение!
Публикувано 26 февруари 2023 - 02:55
Какво се прави при намирането на череп в гората за да ми е издрядно всичко.И възможно ли е за някой който не е ловец да си озакони намереното в гората или трябва да се предаде на горските и край с черепа.
Закачаш си го на стената и не се занимаваш с глупости.Ако те хванат(най-често при сигнал)казваш че си го купил от интернет.
Другия най-лесен вариант хвърляш го и си спокоен..и без това не си ловец и не ти е трофей,че да се кичиш с кокалаци
Публикувано 26 февруари 2023 - 03:24
Закачаш си го на стената и не се занимаваш с глупости.Ако те хванат(най-често при сигнал)казваш че си го купил от интернет.
Другия най-лесен вариант хвърляш го и си спокоен..и без това не си ловец и не ти е трофей,че да се кичиш с кокалаци
Публикувано 26 февруари 2023 - 03:28
Публикувано 26 февруари 2023 - 04:13
Баш трофей си е за мен, винаги съм искал да намеря нещо подобно но и да нямам някакви проблеми после да ме изкарат че съм го убил аз или нещо такова, затова искам всичко да ми е изрядно и да си го закача на стената без да се притеснявам че съм направил нещо лошо или незаконно.
За мен лъжеш...нещо криеш...
Публикувано 26 февруари 2023 - 06:53
...нещо криеш...
Двата ножа.
- damian1 харесва това
Публикувано 26 февруари 2023 - 09:08
Двата ножа.
- jovani62 харесва това
Публикувано 26 февруари 2023 - 10:53
Защото искам да съм изряден и да си платя какво там трябва вместо да се крия все едно кой знае какво е станало.. Затова ли мислиш че лъжа и крия нещо?
За мен лъжеш...нещо криеш...
Публикувано 26 февруари 2023 - 11:39
Баш трофей си е за мен, винаги съм искал да намеря нещо подобно но и да нямам някакви проблеми после да ме изкарат че съм го убил аз или нещо такова, затова искам всичко да ми е изрядно и да си го закача на стената без да се притеснявам че съм направил нещо лошо или незаконно.
Защото искам да съм изряден и да си платя какво там трябва вместо да се крия все едно кой знае какво е станало.. Затова ли мислиш че лъжа и крия нещо?
точно това искам да кажеш на горския като узаконяваш трофея!
Само да не е много голям трофея,че се плаща на килограм май..не си мисли че ще се разминеш с 100-200лв
Този пост е редактиран от snuri: 26 февруари 2023 - 11:44
Публикувано 27 февруари 2023 - 06:57

- gogich харесва това
Публикувано 27 февруари 2023 - 12:40
Мисля. че това е най-новата и валидна в момента "Тарифа за...."
.....
- NBP и izi 1991 харесват това
Публикувано 27 февруари 2023 - 01:58
Няма тарифа за узаконяване на рога с череп, без надлежнете документи за придобиването му...
...и разписка от Еконт не върши особено работа...
- ЛЮБИТЕЛ и GGen74 харесват това
Публикувано 27 февруари 2023 - 04:20
Аз имам следното питане :
Дядо ми е бил ловец и заровил по тавана глави с рога , зъби , нокти, кожи , опашки и т.н. .
Според тогавашните закони, когато е ловувал, не е било никакво нарушение , да не си регистрираш трофеите . И тъй като закон не може да действа с обратна дата , освен ако разпоредбата не е положителна за попадащите в обсега му , ....аз нарушител ли съм , като наследник на тези трофеи и имам ли право да ги задържа
И имат ли горското права да им правят радиовъглеродно датиране ....но по- притеснителното ....имат ли пари за тия работи
Този пост е редактиран от damian1: 27 февруари 2023 - 04:23
- Skitnik, Todir и NBP харесват това
Публикувано 27 февруари 2023 - 04:29
- Skitnik харесва това
Публикувано 27 февруари 2023 - 05:07
Аз имам следното питане :
Дядо ми е бил ловец и заровил по тавана глави с рога , зъби , нокти, кожи , опашки и т.н.
.
Според тогавашните закони, когато е ловувал, не е било никакво нарушение , да не си регистрираш трофеите . И тъй като закон не може да действа с обратна дата , освен ако разпоредбата не е положителна за попадащите в обсега му , ....аз нарушител ли съм , като наследник на тези трофеи
и имам ли право да ги задържа
И имат ли горското права да им правят радиовъглеродно датиране
....но по- притеснителното ....имат ли пари за тия работи
Точно за такива случаи имаше ''амнистия'' преди няколко години и всеки ловец (за не ловци не знам),можеше да си узакони трофеите останали му от ''мътните времена''...
- ДБД, the_hunter_84, danny_nikolov и 2 други харесват това
Публикувано 27 февруари 2023 - 07:32
Точно за такива случаи имаше ''амнистия'' преди няколко години и всеки ловец (за не ловци не знам),можеше да си узакони трофеите останали му от ''мътните времена''...
![]()
Е тя явно е действаща и сега , защото някои се намират по-късно, някои лица са станали пълнолетни по-късно , и т.н. хипотези , и няма правно основание да се изземат .
Но най-вероятно няма да е възможно да се картотекира и оцени
Този пост е редактиран от damian1: 27 февруари 2023 - 07:55
- ЛЮБИТЕЛ харесва това
Публикувано 27 февруари 2023 - 08:22
![]()
Амнистия имаше преди 20на години.С колега бях говорил преди няколко седмици точно за узаконяване на такива трофеи..и ако съдя по-болката в гласа му колко е платил тогава за няколко трофея.Едно е паднали рога,друго е рога с череп...
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни