Към съдържанието

Снимка

Помогнете със съвет

• Моля, влезте за да отговорите
25 отговора на тази тема

#21 saint

saint

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1517 Мнения:
  • Оръжие:Benelli M2, Benelli Argo E 30-06 , Howa 308, САР М 8 F 7.62./ 39 , Glock 19
  • Куче:шоколадова лабрадорка
  • МПС:Тойота Авенсис
  • ГрадСофия

Публикувано 08 февруари 2023 - 12:13

Благодаря за отговорите по темата и се извинявам за реакцията си!
Наистина съм сигурен на 99%,че няма готово решение за проблема ми,но все пак ще споделя.
Пушката е Хайнел Джегер 10 Тимбър Лейди Компакт и последния да затвори вратата :D в кал.8х57IS.Защо е Лейди Компакт,ами защото я купи брат ми,който е към 1.60 висок и нямаше нищо друго,като за него.В последствие замина за Канада и ми я остави.Удължих и приклада и ловувах и ловувам успешно с нея.Ровил съм във всякакви наши и чужди форуми,консултирал съм се с оръжейници и резултата за това което искам е нула!В момента счупената скобата е отремонтирана с карбонов плат и смола и е в пъти по здрава от оригинала,но дразни!Във ВИП-а ми обявяват цена от 450лв. за въпросната скоба,оригинална с приемника,но е пак същата пластмаса.В момента скобата е при 3Д моделист,заклевам се,не знаех че съществува подобна професия,който ще направи проект за 3Д принтер по нея!Само това удоволствие ще ми струва 300лв.Отделно принтирането на детайла ще е към 200 от неръждавейка.Общо 500.На фона на 450 за същия оригинален,пластмасов боклук е рентабилно.
Дотук изчерпателен ли съм?Качвам една снимка от страница на ВИП-а,за да добиете представа за детайла.Не е от моята пушка,но при всички Джегери,този детайл е идентичен.
Вече няма тайна и чакам готовото решение!

Без майтап, пробвай с центробежно леене.

#22 kavakov

kavakov

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 34 Мнения:

Публикувано 08 февруари 2023 - 12:14

.

..... Все пак марката и модела на пушката са много полезна информация , за да се знае какво гребло може да настъпи човек ако си купи такова оръжие... :)

Ами то до три и нещо х.лв.,си е кажи-речи невъзможно да намериш от леките "модерни" пушки и да не преобладава пластмасата.Тя тази даже е от "читавите".Аз наскоро видях Маузер,на който освен скоби и т.н. е и с пластмасов спусък.Маузер!И тя немска пушка.Извращение.Новите Зауери,Берета,Бенели,Тиките и при тях изобилства полимера.Въобще си мисля,че ако човек иска нещо по-истинско и консервативно,трябва да скача на някоя Застава или стар модел ЧЗ.Аз имам и един Рюгер Хоукай .308.Тежи си,ама всичко си му е стомана.Ама не му бил "мазен" затвора,то като те перне адреналина сигурно за мазния затвор мислиш.Та така.

• damian1 харесва това

#23 kavakov

kavakov

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 34 Мнения:

Публикувано 08 февруари 2023 - 12:20

Без майтап, пробвай с центробежно леене.

Разпитах.Основно работят бронз и месинг.За дурал не дават гаранция за резултат.Имало вероятност от шупли и каверни в отливката.Иначе цената е пъти по-ниска от 3Д-то!

#24 2cv

2cv

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 344 Мнения:
  • Оръжие:zkm 452-2e .22lr lux, maverick 88, sako85 varmint .308Win

Публикувано 11 февруари 2023 - 08:21

Ами то до три и нещо х.лв.,си е кажи-речи невъзможно да намериш от леките "модерни" пушки и да не преобладава пластмасата.Тя тази даже е от "читавите".Аз наскоро видях Маузер,на който освен скоби и т.н. е и с пластмасов спусък.Маузер!И тя немска пушка.Извращение.Новите Зауери,Берета,Бенели,Тиките и при тях изобилства полимера.Въобще си мисля,че ако човек иска нещо по-истинско и консервативно,трябва да скача на някоя Застава или стар модел ЧЗ.Аз имам и един Рюгер Хоукай .308.Тежи си,ама всичко си му е стомана.Ама не му бил "мазен" затвора,то като те перне адреналина сигурно за мазния затвор мислиш.Та така.

ААА не е така - в моето сако 85 варминт няма нито един детайл от "високо технологичен" полимер. Единствено вложката в пълнителя е от някакъв халумин. Та все още има пушки под 4к лв.от добрата стара стомана. Па идеята за лека нарезна пушка аз лично не я възприемам. Колко да се олекоти като спестят материал - 200-300гр макс. за сметка на надеждност? По-скоро спестяват от цената на производствените разходи в полза на по-голяма печалба...

• LyudmilLov, old_hunter и todor_gps харесват това

#25 jovani62

jovani62

dounshifter

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 Мнения:

Публикувано 12 февруари 2023 - 08:08

Ами то до три и нещо х.лв.,си е кажи-речи невъзможно да намериш от леките "модерни" пушки и да не преобладава пластмасата.Тя тази даже е от "читавите".Аз наскоро видях Маузер,на който освен скоби и т.н. е и с пластмасов спусък.Маузер!И тя немска пушка.Извращение.Новите Зауери,Берета,Бенели,Тиките и при тях изобилства полимера.Въобще си мисля,че ако човек иска нещо по-истинско и консервативно,трябва да скача на някоя Застава или стар модел ЧЗ.

От прочетеното  си вадя извод че просто тази *пластмаса* на Ханела е някакъв шит.

Аз съм изтървал пласмасови (пълни) пълнители на цимент , даже не се и драскат..... имал съм и Тика , и тя е с пласмаси навсякъде..... в някои отношениея полимерите  са по здрави о желязото.

Иначе на евтината марка Хова този детайл е от някакъв алумин.....но поне *зъбчето* е желязо...

#26 old_hunter

old_hunter

Ловец

• Глобален Модeрaтор
  • 5103 Мнения:
  • Оръжие:Beretta Urika Gold Optima-Bore 12 ga., Benelli Raffaello Delux 12 ga., Sako 75 Varmint 308 Win, Sako 85 Varmint 243 Win, Browning LongTrack 30-06 Sprg, Anschutz 1807 22 lr.

Публикувано 13 февруари 2023 - 08:53

ААА не е така - в моето сако 85 варминт няма нито един детайл от "високо технологичен" полимер. Единствено вложката в пълнителя е от някакъв халумин. Та все още има пушки под 4к лв.от добрата стара стомана. Па идеята за лека нарезна пушка аз лично не я възприемам. Колко да се олекоти като спестят материал - 200-300гр макс. за сметка на надеждност? По-скоро спестяват от цената на производствените разходи в полза на по-голяма печалба...

Даа, Сако са последните мохикани по отношение използването на стоманата и изобщо на метала в оръжията :) Затова много се кефя на моите две в касата, абсолютно никаква пластмаса няма по тях.

Единствено вложката в пълнителя е от някакъв халумин.

Освен вложката на пълнителя, дуралов е и корпуса на спусъчния механизъм, но за тези детайли това е по-правилният материал.

Поздрави и наслука!

Този пост е редактиран от old_hunter: 13 февруари 2023 - 08:57

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Change Theme!