Към съдържанието

Снимка

Стрелба с куршум през пълен шок

• Моля, влезте за да отговорите
1380 отговора на тази тема

#1 lobo.

lobo.

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 442 Мнения:

Публикувано 23 септември 2022 - 01:36

Такива теми е имало и досега във форумите. Пушката е ИЖ-18ЕМ-М пълен шок. Ами не мога да направя група с подкалибрени и това си е. Опитвах с Бренеке Topas (по евтин вариант на Бренеке) , Brenneke Rubin Sabot Slug , Monolit 28. Не , не и не , не става. Не съм лош стрелец , по скоро съм добър , много хора от две дружинки ме търсят да им прострелвам карабини но тоя тек ме изкарва из нерви при стрелба с куршуми. Добра база ползвам (на Вая) ... бързомера не е лош (Вортекс кросфайър) ... и не става. Дайте съвет и идея?

Поздрави

#2 Пенчо

Пенчо

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1190 Мнения:

Публикувано 23 септември 2022 - 02:59

Такива теми е имало и досега във форумите. Пушката е ИЖ-18ЕМ-М пълен шок. Ами не мога да направя група с подкалибрени и това си е. Опитвах с Бренеке Topas (по евтин вариант на Бренеке) , Brenneke Rubin Sabot Slug , Monolit 28. Не , не и не , не става. Не съм лош стрелец , по скоро съм добър , много хора от две дружинки ме търсят да им прострелвам карабини но тоя тек ме изкарва из нерви при стрелба с куршуми. Добра база ползвам (на Вая) ... бързомера не е лош (Вортекс кросфайър) ... и не става. Дайте съвет и идея?

Поздрави

С нормално пробвал ли си? Първата ми пушка беше и е zн 301, пълен шок и двете цеви. Прекарал съм и през двете немалко калибрени куршуми тип бренеке оребрени. Бият си точно и няма проблеми. Само веднъж пробвах вандал, и не уцелих мишената на 30 метра, докато с иж 27 на 70 метра с полушока същото го вкарах в десетката. 

• krus и lobo. харесват това

#3 lobo.

lobo.

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 442 Мнения:

Публикувано 23 септември 2022 - 03:09

С нормално пробвал ли си? Първата ми пушка беше и е zн 301, пълен шок и двете цеви. Прекарал съм и през двете немалко калибрени куршуми тип бренеке оребрени. Бият си точно и няма проблеми. Само веднъж пробвах вандал, и не уцелих мишената на 30 метра, докато с иж 27 на 70 метра с полушока същото го вкарах в десетката. 

Не съм пробвал с калибрен. Имах автомат Фабарм но го продадох , с него с калибрени Ремингтон и полушок стреляше доста точно и групираше.

Може утре да пробвам с калибрени.Ама днес с подкалибрените отчайващи резултати ... само дето ме боли рамото от стрелбата. В същото време прострелях една нова Марлин левър екшън на механичен мерник и групата която направих беше 2 см. Но с тека трагедия.

Този пост е редактиран от lobo.: 23 септември 2022 - 03:09

#4 lobo.

lobo.

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 442 Мнения:

Публикувано 23 септември 2022 - 03:30

Това е пушката.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  izh18.jpg   342,47K   1 Брой сваляния

#5 Пенчо

Пенчо

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1190 Мнения:

Публикувано 23 септември 2022 - 04:03

Това е пушката.

Прегледах набързо няколко клипа в тубата с калибрен куршум, и положението в общи линии е трагично, но стреляха с родно производство.

Спусъка как е, смисъл, да не е много твърд.

• Grezinski и lobo. харесват това

#6 Чавдар

Чавдар

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 6294 Мнения:
  • Име:Чавдар
  • Оръжие:ТОЗ 34, ИЖ 27
  • МПС:Рено
  • ГрадСофия

Публикувано 23 септември 2022 - 04:35

Опитай с тези от Заримекс..

Диаметърът е 18.20 мм и вървят по различно от другите. А са си баш Бренеке. Куршумът е италиански - Cingiale.

Да ти напомня, че цевния канал на ИЖ обикновено е точно този диаметър..

https://zarimex.eu/yaf-brenneke-32g

Прикачен файл  P10101251.JPG   133,42K   0 Брой сваляния

Този пост е редактиран от Чавдар: 23 септември 2022 - 04:42

• lobo. харесва това

#7 lobo.

lobo.

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 442 Мнения:

Публикувано 23 септември 2022 - 04:45

Диаметърът е 18.20 мм и вървят по различно от другите. А са си баш Бренеке.

Да ти напомня, че цевния канал на ИЖ обикновено е точно този диаметър..

attachicon.gif P10101251.JPG

Да той цевният канал на ИЖ трябва да е толкова. Според мен проблема идва от това че завършва с пълен шок а не мога да определя колко е дълъг участъка на шока , поне видимо. Ще ги пробвам тия но първо ще пробвам едни други турски , сега видях кутията че ги имам, Стърлинг подкалибрени с Гуаланди куршуми. С Гуаланди съм постигал отлични резултати преди. 

п.п Сина ми има същата пушка но цев цилиндър. Има същия монтаж и същият бързомерец. Резултата с Бренеке Topaz му е една дупка от три изстрела. Ако не си намеря патрон за моята дали да не отрежа десетина сантиметра от цевта ?

#8 lobo.

lobo.

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 442 Мнения:

Публикувано 23 септември 2022 - 04:47

Прегледах набързо няколко клипа в тубата с калибрен куршум, и положението в общи линии е трагично, но стреляха с родно производство.

Спусъка как е, смисъл, да не е много твърд.

Спусъка аз съм си го тунинговал и е доста добър.

• Пенчо харесва това

#9 Пенчо

Пенчо

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1190 Мнения:

Публикувано 23 септември 2022 - 04:56

Мани ги тия, много са бавни :D

#10 Чавдар

Чавдар

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 6294 Мнения:
  • Име:Чавдар
  • Оръжие:ТОЗ 34, ИЖ 27
  • МПС:Рено
  • ГрадСофия

Публикувано 23 септември 2022 - 04:59

Да той цевният канал на ИЖ трябва да е толкова. Според мен проблема идва от това че завършва с пълен шок а не мога да определя колко е дълъг участъка на шока , поне видимо. Ще ги пробвам тия но първо ще пробвам едни други турски , сега видях кутията че ги имам, Стърлинг подкалибрени с Гуаланди куршуми. С Гуаланди съм постигал отлични резултати преди. 

п.п Сина ми има същата пушка но цев цилиндър. Има същия монтаж и същият бързомерец. Резултата с Бренеке Topaz му е една дупка от три изстрела. Ако не си намеря патрон за моята дали да не отрежа десетина сантиметра от цевта ?

Ами то има и друго.

Знаеш, че при изстрел цевта на пушката почва да се гърчи като змия и образува някаква синусоида..

Та проблемът е, че точно в момента, когато куршума напуска цевта тази синусоида може да не е на "нула", а да ги мета нагоре или надолу.

Това донякъде зависи и от тежестта на снаряда..

Та по - скоро опитай с различни по тежест куршуми..

Отделно - не пишеш - като има отклонения - те в група ли идват /например горе ляво/ или ги разсейва хаотично..

Този пост е редактиран от Чавдар: 23 септември 2022 - 05:00

• lobo. харесва това

#11 Пенчо

Пенчо

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1190 Мнения:

Публикувано 23 септември 2022 - 05:03

Ами то има и друго.

Знаеш, че при изстрел цевта на пушката почва да се гърчи като змия и образува някаква синусоида..

Та проблемът е, че точно в момента, когато куршума напуска цевта тази синусоида може да не е на "нула", а да ги мета нагоре или надолу.

Отделно - не пишеш - като има отклонения - те в група ли идват /например горе ляво/ или ги разсейва хаотично..

Те ако са в група, проблема е никакъв. :)

• lobo. харесва това

#12 lobo.

lobo.

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 442 Мнения:

Публикувано 23 септември 2022 - 05:03

Ами то има и друго.

Хаотично .

#13 Cvetanov03

Cvetanov03

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 50 Мнения:
  • Име:Светозар
  • ГрадСофия

Публикувано 23 септември 2022 - 07:37

Колега,отдавна съм се убедил особено за пушки USSR само калибрено бренеке.За твоята 12/70 виж BPS или Ротваил Класик вървят много добре но ритат и добре.
Твоята пушката е много здрава,не и се притеснявай.
Аз имам ИЖ 17 и други Иж цевите са отлични.
Руснаците на тестове с ИЖ 54 и 58 при 2000 bar цевите се издуват а тези 12/70 са на 1050bar.
Гърми Яко не и се бой.
  • lobo. харесва това

#14 lobo.

lobo.

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 442 Мнения:

Публикувано 24 септември 2022 - 06:19

Колега,отдавна съм се убедил особено за пушки USSR само калибрено бренеке.За твоята 12/70 виж BPS или Ротваил Класик вървят много добре но ритат и добре.
Твоята пушката е много здрава,не и се притеснявай.
Аз имам ИЖ 17 и други Иж цевите са отлични.
Руснаците на тестове с ИЖ 54 и 58 при 2000 bar цевите се издуват а тези 12/70 са на 1050bar.
Гърми Яко не и се бой.

Колега Цветанов , ИЖ18ЕМ не е СССР а по съвременно руско производство и патронника и е 76мм а не 70мм. Помежду другото този ти пост ме кара да се замисля че и това сигурно спомага за разсейването на куршумите.Днес ако ми остане време ще пробвам с патрони 12/76, имам такива. С Монолитите 28 от 10 изстрела вчера днес още ме боли рамото.За лов на диво прасе и хищник аз си ходя на лов с карабина и там пропуск нямам но тоя сезон поне в началото искам да ходя с тека че на мястото дето ходя за прасета на пътеките до пусиите често вдигам бекаси а обичам тоя лов.Той ИЖ18 с цев пълен шок не е най подходящата пушка за бекас но ползвам за целта едни патрони 8+9 дисперсант на турската марка Sterling дето на 15 метра ми отварят 40см. :)

Поздрави

Този пост е редактиран от lobo.: 24 септември 2022 - 06:24

• NBP харесва това

#15 zhelyazko

zhelyazko

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 119 Мнения:
  • Име:Желязко Трифонов
  • Оръжие:Churchil 12/76,Winchester SX4 12/76 ,
  • Куче:английски пойнтер
  • МПС:CFMOTO 450L
  • ГрадВарна

Публикувано 24 септември 2022 - 07:02

колега от патроните е ,пробвай има едни турски стерлинг имах същия проблем, а тези на 40 метра едно в друго.

• lobo. харесва това

#16 lobo.

lobo.

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 442 Мнения:

Публикувано 24 септември 2022 - 07:18

колега от патроните е ,пробвай има едни турски стерлинг имах същия проблем, а тези на 40 метра едно в друго.

Sterling имам тези подръка.

Прикачени файлове

#17 zhelyazko

zhelyazko

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 119 Мнения:
  • Име:Желязко Трифонов
  • Оръжие:Churchil 12/76,Winchester SX4 12/76 ,
  • Куче:английски пойнтер
  • МПС:CFMOTO 450L
  • ГрадВарна

Публикувано 24 септември 2022 - 07:22

ааа браво е тия в зелената кутийка те ми оправиха пушката и по тях намерих и ротуел само че магнум но пробвай със зелената опаковка

• lobo. харесва това

#18 andi

andi

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 939 Мнения:
  • Име:Анди
  • Оръжие:Ij 54, Armsan ,Мазалат, Toz , Browning, Ruger
  • Куче:гонче , курцхар
  • ГрадПловдив

Публикувано 24 септември 2022 - 08:31

една от гладките ми е иж 54 - едната цев е екстрашок . на всички гладки и аз съм с бързомер . Та въпросния екстрашок прави детелини със калибрени  явашчалар (гуаланди) , стърлинг ( и двата вида ) и ротваил класик ( по 5 в кутия ) . 

Пробвах и подкалибрени - с някои става горе долу , но далече от групите на калибрените . Интересно - полушока е по всеяден , но нито с калибрени , нито с подкалибрени не прави тези детелини . 

Та проби е по добре , щото по книгите пише друго . 

• lobo. харесва това

#19 lobo.

lobo.

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 442 Мнения:

Публикувано 24 септември 2022 - 12:05

една от гладките ми е иж 54 - едната цев е екстрашок . на всички гладки и аз съм с бързомер . Та въпросния екстрашок прави детелини със калибрени  явашчалар (гуаланди) , стърлинг ( и двата вида ) и ротваил класик ( по 5 в кутия ) . 

Пробвах и подкалибрени - с някои става горе долу , но далече от групите на калибрените . Интересно - полушока е по всеяден , но нито с калибрени , нито с подкалибрени не прави тези детелини . 

Та проби е по добре , щото по книгите пише друго . 

Детелини означава да се застъпват попаденията ли ?

#20 hardc0re

hardc0re

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 14 Мнения:

Публикувано 24 септември 2022 - 07:07

А правих същите проби със Сайга 12 кал. , Пълен шок /1ца/. На 50 метра, при стрелба на мушка постигнах това. Този в центъра е Монолит 28 гр Магнум, яд ме че нямах още, за да проверя за закономерност. Купих си Ата армс 66 см, супер пушле. Обаче там оък имам следния проблем - на 50 метра попаденията пропадат с 10 см. Имаче групата с различни видове калибрени и подкалибрени е 10 см. Перфектна като се има предвид че не се бавих със стрелбата много много. Но пък дори и бързите подкалибрени са 10 см отдолу :/ Приближих се на 40 метра и пропадането стана 5 см. Пробвах 0.5, 0.25 и скийт шок. Без резултат. Мишената е стреляна със Сайгата, изолацията с Атата.

Прикачени файлове

• lobo. и KokoDjambo харесват това

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Change Theme!