Днес проверих из слънчогледа как е положението. Хубав, узрял прелет на гургулица-нЕма, гриваци се мярнаха от към 8:00-10:00 прелета им не бе впечатляващ, но съм доволен-бутнах 3бр,паднаха в слънчогледа щото укритието ми бе в едни храсти (мачетето изкастри перфектна дупка), столче, кафенце, цигарки - абе цял ден да си стоиш на сянка. Мюретата и те "накацали" по питите. Интересно тая година нещо не им се "връзваха" гривяците много. Миналата година се пускаха надолу към тях като луди.
Тъпия бретон намери две от птиците, третата я загубихме, накрая и той се загуби в слънчогледа, и отиде чак при джипката та отнесе цветущи псувни. С курцхаара преди загубена птица не съм имал... Даже намираше ранените из дерето, които аз дори не бях видял, че падат....
30грамова 7-ца от мойте, в комбинация с портирания шок подобрен цилиндър на беретата караше дърти гривяци да избухват като пухена възглавница на около 25м....
Нооо всеки занаят си иска майстора
. Седя си аз и по едно време пристига една кола и един възрастен колега пристига, показах се и той дойде
- Здрасти колега,.... Аз съм вика Жоро-Световния, я да видя мюретата, аааа убави са...
А аз му викам:
- Ооо то аз направо да сгъвам сергията, от тебе живо пиле няма да стигне до мен
.
И замина световния, постреляха и те.
Към 10:00 проверих едни треволяци за някой заспал пътпъдък - резултата бв нЕмА....
Аха, Жоро "Световния". Или по - познат в обществото като "Жоро Лютия".
Сигурно в компания с доктора Румен Каров, ветеринарния на Съюза..
Ами той е бивш национален състезател по трап. Само на него позволявам да пипа моите приклади..
Тоя пич ме е учил как се правят патрони...
Заедно с Харизанчето - изключителни стрелци..