Към съдържанието

Снимка

Бракониери ли са?

• Моля, влезте за да отговорите
14 отговора на тази тема

#1 zhelyazko

zhelyazko

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 117 Мнения:
  • Име:Желязко Трифонов
  • Оръжие:Churchil 12/76,Winchester SX4 12/76 ,
  • Куче:английски пойнтер
  • ГрадВарна

Публикувано 06 ноември 2021 - 08:34

Здравейте колеги, в района в който живея, постоянно се чува едно голямо пуцане и то през седмичните дни нямаме стрелбище  и се чудя дали местната ловна дружинка по закон може да ловува през седмицата не говорим за подборен лов.

Отворете ме за да знам какво да правя,аз също съм ловец и си плащам,а не мога да ловувам през седмицата та даже и в събота и неделя тъй като издават бележки веднъж на две седмици.

#2 ЛЮБИТЕЛ

ЛЮБИТЕЛ

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 1215 Мнения:
  • Име:Георги
  • Оръжие:нарезно и гладкоцевно
  • Куче:бретон
  • ГрадРусе

Публикувано 06 ноември 2021 - 04:18

Здравейте колеги, в района в който живея, постоянно се чува едно голямо пуцане и то през седмичните дни нямаме стрелбище  и се чудя дали местната ловна дружинка по закон може да ловува през седмицата не говорим за подборен лов.

Отворете ме за да знам какво да правя,аз също съм ловец и си плащам,а не мога да ловувам през седмицата та даже и в събота и неделя тъй като издават бележки веднъж на две седмици.

Вземи бележка за хищник,ден перез ден  в полето и ще разбереш...От де духа вятъра... :)  :256605:  :256605:

#3 bodevb

bodevb

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 102 Мнения:
  • Име:Борис
  • Оръжие:Verney 20ga, Blaser R8 6.5x55&9,3x62, Ruger 10/22TD
  • МПС:Танка Руди 2
  • ГрадВарна

Публикувано 06 ноември 2021 - 05:22

Здравейте колеги, в района в който живея, постоянно се чува едно голямо пуцане и то през седмичните дни нямаме стрелбище и се чудя дали местната ловна дружинка по закон може да ловува през седмицата не говорим за подборен лов.

Колега дай повече подробности, че така гадаем по картинка. Например кой ден е,по кое време!

#4 zhelyazko

zhelyazko

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 117 Мнения:
  • ГрадВарна

Публикувано 06 ноември 2021 - 07:55

вторниците най-много се чува а сряда и четвъртък по обед някаде след 11 часа до 14:00 и след това от 17:00 до 22:00 отива някаде

#5 damian1

damian1

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 4782 Мнения:
  • Име:damian
  • Оръжие:ЧЗ 9х19,Иж 12 кал.,Иж 16 кал. Браунинг 16 кал.,Бенели 9,3х62 ,Щаер ССГ-04 , 300WM
  • Куче:ягдтериер
  • МПС:УАЗ 452
  • ГрадСофия

Публикувано 06 ноември 2021 - 09:41

вторниците най-много се чува а сряда и четвъртък по обед някаде след 11 часа до 14:00 и след това от 17:00 до 22:00 отива някаде

Не ми се струва вероятно при толкова стрелба и то почти ежедневно да е бракониерски лов . Дивеч едва ли има толкова , ....горските ,каквито и да са , при толкова стрелби ще се задействат . Все някакви свидетели ще се появят . 

Виж , ако чуеш отнякъде един самотен изстрел , по може да е бракониерски . Ама то напоследък трудно и ще ги чуеш бракониерските изстрели . :)

П.П. Да няма оборотно заведение някъде до теб и да чуваш фойерверки  :D

:256605:

Този пост е редактиран от damian1: 06 ноември 2021 - 09:42

#6 Иван Кючуков

Иван Кючуков

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 1162 Мнения:
  • Оръжие:Тоз-34 кал 12//ЧЗ-550 Варминт,кал 308 Win, ЧЗ-83,ЧЗ-16кал Ап-7,65
  • Куче:Бретон
  • МПС:ИЖ 350

Публикувано 06 ноември 2021 - 10:20

На някои водоеми стрелят често с оръдия за да гонят птиците,които ядат рибата. :)

• bat-kiffi, Todir, LyudmilLov и 4 други харесват това

#7 andi

andi

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 930 Мнения:
  • Име:Анди
  • Оръжие:Ij 54, Armsan ,Мазалат, Toz , Browning, Ruger
  • Куче:гонче , курцхар
  • ГрадПловдив

Публикувано 07 ноември 2021 - 10:52

Не само на водоеми.
" Колегата" да не се филмира много. Нещо на нане и вуте работата се получава.

Този пост е редактиран от andi: 07 ноември 2021 - 10:52

• Иван Кючуков, damian1 и пламенчо харесват това

#8 пламенчо

пламенчо

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 392 Мнения:

Публикувано 07 ноември 2021 - 03:48

Тези регулярност и часова рамка съвсем не говорят за лов.
Виж за изкопни дейности. Разтоварването на самосвал при удара на задния борд е много шумно. Чува се на километри.

Този пост е редактиран от пламенчо: 07 ноември 2021 - 03:48

• damian1 харесва това

#9 kcv

kcv

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 132 Мнения:

Публикувано 07 ноември 2021 - 04:08

А е тоо младеж да не живее до някое стрелбище, я военно, я цивилно?

#10 damian1

damian1

Ловец

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • 4782 Мнения:
  • Име:damian
  • Оръжие:ЧЗ 9х19,Иж 12 кал.,Иж 16 кал. Браунинг 16 кал.,Бенели 9,3х62 ,Щаер ССГ-04 , 300WM
  • Куче:ягдтериер
  • МПС:УАЗ 452
  • ГрадСофия

Публикувано 07 ноември 2021 - 06:23

А е тоо младеж да не живее до някое стрелбище, я военно, я цивилно?

Писал е , колегата , че няма стрелбище . На 3-4 км въздушно от мен има стрелбище ползвано от Жандармерията, ГП, СОБТ и др. ...и няма такова пуцане  :) .

Може би най прави са колегите , предположили шум от оръдия за защита на водоеми , селскостопанска продукция , шум от строителен обект или кариера някаква и т.н.. :256605:

#11 garry

garry

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 2731 Мнения:
  • Име:Гърга Питич. Има два реда зъби едни обикновенни и едни златни. Елегантен е кат вампир
  • Оръжие:Певица де вади пирони със задник

Публикувано 07 ноември 2021 - 08:24

Най-вероятно е варианта частни ЛС където ловните дни са от ..... до. Колегата може би може да направи разлика между изстрел от гладко, нарезно, и разни ацетиленови пукалки за пазене на ниви. :256605:

ПП само да кажа ,че по южните райони още продължава Прикачен файл  IMG-b935114d3e75d8166e7bbce541d96a23-V.jpg   214,56K   0 Брой сваляния ;)

Този пост е редактиран от garry: 07 ноември 2021 - 08:33

#12 zhelyazko

zhelyazko

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 117 Мнения:
  • ГрадВарна

Публикувано 07 ноември 2021 - 08:53

Само гладко е,а колегите дето са специалисти да са живи и здрави само това им пожелавам!!!

П.П. От Специалисти аман по тези земи!!!!

#13 rikitikitavi

rikitikitavi

Ловец

• Златно Перо
  • PipPipPipPipPip
  • 710 Мнения:
  • Име:николай
  • Оръжие:toz 34 12х70, tula 16х70, super nova 12x89,bergara 308w
  • Куче:засега само в мечти
  • МПС:галоперченце
  • ГрадВарна

Публикувано 08 ноември 2021 - 08:04

...... 17:00 до 22:00 отива някаде

Туй време сериозно пуцане само на ламБа по мишени!
Има едни въздушни пушки дето баш на ловна го докарват....

#14 zhelyazko

zhelyazko

Ловец

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 117 Мнения:
  • ГрадВарна

Публикувано 08 ноември 2021 - 08:22

Началник стрелял съм с pcp .50 cal ами няма такова нещо,а свинете изчезнаха за 3 месеца а бягаха пред блока!!!!

• HUNTER003 харесва това

#15 Драгомир

Драгомир

бракониерска троф колекция - ГАВРА С ПРИРОДАТА

• Ловец
  • PipPipPipPipPip
  • 330 Мнения:

Публикувано 10 ноември 2021 - 06:59

Има ли стрелба по нощта, може и да е бракониерство. Попитай в ловното има ли издадени разрешителни за нощен лов и постепенно ще стигнеш до истината...Едва ли всички изстрели са с един и същ произход. Бракониерства се на доста места в страната, затова е добре да си изясниш за какво става въпрос... Бекаса откъде това тегло, с олово ли го напълни бре?  ;)

Ами наруши си спокойствието бре Желязко и излез и виж за какво става въпрос? Вие нямате ли си отговорници по охрана на дивеча в дружината? Ако не е в територията на дружината ти уведоми ловците от тази дружина, откъдето идва пукотевицата или ловното. 

С тия плякала за пропъждане на кормораните ефекта е краткотраен. Скоро кормораните ще започнат да кацат почти до тях.

Сред българските ловци има едно явление - много е разпространена бракониерската толерастия и така си ловуват на дедов после...  Сега има една тънкост за претаковане на бракониерчетата - спрей с мирис на вук... ако са постоянни там ареста им е фасулска работа. Просто подай сигнал но не в местното районно. Карай нагоре!  :D Даже и да ги хванат без дивеч и да им го отперат административно - това си е бая сакатлък, подлижи на конфискация джипката, пушката, термата, оптиката ... пишман стават. 

Слабото место на браковете е, че 90 на сто са без мярка и алчни, съчетано с интелектуална недостатъчност. Действат по принципа - вълка където е минал и изял магарето, сто пъти минал. А това лесно може да им изяде главицата. Наслука колега! 

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Change Theme!